bende ilk taksidi ödemeyeyim diye temmuzu bekliyorum artık... 40 tl 40 tl dir.depoyu doldururum
bende d&b den aldım motoru pazartesi günü 3350 ye aldım. birde ruhsat cıkaran arkadaşlara bir sorum olacak bana belgleri yolladılar uyumluluk belgesi eksik uyumluluk belgesinide bugün kargoya verdiler yarın elimde olucak plaka ruhsat cıkarıcam bursada tam olarak kac adet belge vermeleri lazım bana eksik evrakla gitmiyeyim yardımcı olursanız sevinirim.
__ HONDA BAYİSİ bana;
1- Fatura
2- Ötv Ödeme Belgesi
3-Yetki Belgesi
4- Uygunluk Belgesi
X- Tahakkuk Fişi ( tahakkuk fişi çok önemli değil ama neolur neolmaz sorarlarsa diye verdi, sanırım olmasada oluyor demek bu! )
5-6 - "2 ADET" Gümrük Müdürlüğüne yazan bi belge verdi, araca ait özelliklerin yazılı olduğu bi belge,
__ ŞÖFÖRLER ODASI - ( genelde ilçe emniyet trafiğin içinde olur )
7-8- "2 ADET" EK-1 belgesi
__ SİGORTA ACENTASI -
9- Zorunlu Mali Sorumluluk Trafik Sigortası belgesi
__ KENDIN-
10- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Bu 10 adet belgenin hepsinin "2" şer adet fotokopisi, sadece Honda Yetkili Bayii faturasının "3" Adet Fotokopisi gerekiyor,
Birde Emniyetin Yanındaki kırtasiyeden Araç Tescil Dosyası mı neydi adını tam hatırlayamıyorum o dosyadan almam gerekti,
Emniyete bu şekilde gidersen işlem 2 dk bile sürmüyor. Düşüne düşüne yazdım umarım bişey atlamadım , işin rast gider inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
Arkadaşlar ben motosikletimi alalı 3 gün oldu, Honda Bayiindeki yetkili arkadaş bana Motorlu taşıtlar vergisini hemen ödemen lazım dedi, şimdi ben bunu 1 hafta için bile olsa 6 aylık 46 TL ödemek zorundayım değil mi ? Heyecandan bu detayı atlamışız
Yardımcı olursanız çok sevinirim ??
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
kdrsahin bende çantaya tornavida attım, bendede oynamıyordu ama böyle diyorsa herkes zamansız laçkalaşmasın diye düşündüm, sıkmayı unutmuşum yola çıkmadan, trafikte ışıklarda aradan akarken bir minibüsün aynasına takıldı yumuşacık toplanıverdi,
direkt vaz geçtim sıkmaktan. Taş gibi yaptım dediğin için söylüyorum o şekilde sıksaydım yola çıkmadan, ayna büyük ihtimal kırılmıştı, dengemde bozulacaktı gidon dönük kaldığı için motorda yatacaktı gibi geldi bana !
Gerçi ben çok acemiyim, sizler motoru yatırmadan kurtarırsınız da, aynayı kurtaramazdık bence çok hafif gevşet istersen bi zararı olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------
Arkadaşlar motoru ilk çalıştırırken marş verdiğimde direk çalışmıyor, bu yaz aylarında tuhaf bişey değilmi ?? Çalıştırdıktan sonra 1-2 dk beklemezsem gaz verdiğim an stop ediyor, 1-2 dk beklersem hiç sorun yok tıkır tıkır herşey. Sizce ne hata yapıyorum?
Kapalı alanda, hatta birde brandanın altında muhafaza ediyorum hiç güneş görmüyor, bununla bi alakası olabilir mi ki ?
bu gün 1000 bakımını yaptırdım yağını değiştirdiler motor daha bi değişti sesi düzeldi daha tok bi ses çıkıyo motordan simsiyah bi yağ çıktı, artık gazlayabiliriz, bi ara ıspartaya gidip gelmeyi düşünüyorum.
Bi yere gitmek için arabaya binilir, motora binmek için her yere gidilir...:cat:
Arkadaşlar ben lastikleri michelin pilot sporty modeli ile değiştirdim. Bu tubeless olayına kafam basmadı ama güzel icat. Devamlı kayma eğilimindeki lastiklerden sonra çok farklı gerçekten, düşünen herkese tavsiye ederim.
Yalnız lastik basınçlarının ön-arka kaç olması gerektiğini bilmiyorum, bununla ilgili yardım lazım.
Çıkan lastikleri de o anda tesadüfen oradan geçmekte olan bir kurye abimize verdim.
michelin yağmurda daha iyi yol tutuşuna sahip kurudan daha iyi tutuyor yağmurdakesinlikle tavsiye ederim,motoru ilk önce kendi lastiklerile bi müddet kullanın sonra michelin takın farkı görürsün..en kısa sürede alıcam bende...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
geçenlerde biri sormuştu cb'de alarm soketi varmı diye,bende merak ediyorum arkadaşlar varmı bilen bu konuyu?
[QUOTE=ferdinandd;2725656 Arkadaşlar motoru ilk çalıştırırken marş verdiğimde direk çalışmıyor, bu yaz aylarında tuhaf bişey değilmi ?? Çalıştırdıktan sonra 1-2 dk beklemezsem gaz verdiğim an stop ediyor, 1-2 dk beklersem hiç sorun yok tıkır tıkır herşey. Sizce ne hata yapıyorum?
Kapalı alanda, hatta birde brandanın altında muhafaza ediyorum hiç güneş görmüyor, bununla bi alakası olabilir mi ki ?[/QUOTE]
Hocam ben vites 1 de yan ayakta iken debriyajı sıkıp marşa basıyorum çalışmıyordu..Sonra yan ayak açıkken koruma gereği çalışmadığını hatırladım...... İkincisi jikleyi aç marşa bas sonra çikleyi kademeli olarak kapat... ben yazda olsa öyle yapıyorum, sonra motor ısınırken kaskı falan takıyorum...
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Evet o hatayı bende bikez yaptım bayiiden çıkarttığımda, oysaki kaçkez okumuştum forumda Artık o ayaklıgı durdugumda motor stop olarak kullanıyorum, tecrubeli abilerimizin hepsinden motoru anahtardan stop etmeyin ortak önerisi çıktığı için bi yol arıyordum sonunda buldum
Bugün jigle olayını deniycektim neyse dedim bikez deniyeyim olmadı jigle çekip denerim, tekte aldı marşı sorunsuzca, bugün 150-200 km kadar gezdim bikaç şeye kafam takıldı ilk kez motosiklete bindiğimden normalmi değilmi anlayamıyorum
biri __ vites düşüre düşüre kırmızı ışığa yaklaşıyorum debriyaj hep basılı ( bu doğru mu ) aksi taktirde motor freni mi yapmam gerekiyor her vites küçültmemde ??
ki esas sorun 4 ten 2. vitese geldim aralardan ışığa yaklaşırken denge v.s cebelleşirken ayagımın ucu vitese hafifçe dokunuyor herhalde ki "N" boşa geliyor yanlışlıkla,
ahanda boşa gelmiş deyip basıyorum basıyorum kıpırdamıyor ne aşağa ne yukarı dolayısıyla devam da edemiyorum o sırada ortalıkta durmam gerekiyor toparlamam için durumu, debriyajı bırakıp tekrar basıp 1 e al falan derken
ortalıkta kalıyorum bugün en az 3 kez oldu bu sizde de varmı vitese girmeme gibi bişey.
__ bir de önüme sincap fırladı ve arka fren pedalından "takk" diye bi ses geldi, bu sesde bikaç kez dir oluyor ama çoğunlukla ani zamanlarda lastiği mi kilitliyorum acaba yüklenip diycem de kayma yoktu hiç ani ama nispeten yumuşak bi yavaşlama oldu,
geçen gün ani den fırlayan arabadan dolayı çakılırasına durmuştum o zaman kilitledim de geldi o ses demiştim kendimce, sonuç olarak anlayamayacak kadar acemiyim bu ses sizdenden geliyorsa sebebi kilitlenme midir ??
Rahatsız olduğum en ciddi iki sorunum bunlar,
Birde henüz 332 KM' de olmama rağmen depo kırmızı çizgiye yaslandı gibi nerdeyse, agresif kullanmak nedir zaten bilmem bu durumda canımı sıktı, az yakması alma sebeplerimin başında geliyordu sonuçta !
Selenin lise sırası sertliğine çözüm bulan arkadaşa aramızda biriktirip hediye alalım uzun yola çıktığımı düşünemiyorum, şuanda bile koltuğuma yastık koyup oturdum o derece bi acı var anlatamam Bisikletime jel silikonumsu bi kılıf takmıştım hafif tuzluydu ama
müthiş bi konfor sağlamıştı, motosikletler için bu tarz uygulamalar yok mu ?
Biraz fazla soru sordum mazur görünüz, sonuçta şuana kadarki herşeyi sizden öğrendim bişeyleri tecrube ettikçe bende birilerine yardımcı olabilecek konuma geldiğimde daha da mutlu olucam, sağlıcakla kalınız
ferdinand kardeş foruma yüklediğim fotoları sayfada nasıl yayınlıyorum bilgin varmı cevrim içi sen varsın şuan yardım cı olursan sevinirim
4 teker insanın bedenini taşır...... 2 teker ise ruhunu taşır........
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)