2 gün oldu ve rx de 180 km ye geldim... muhteşem torku var motorun...
bugün yeni plakayıda taktırdım.. işlemlerim tamamen bitti..
motor plastik aksamı falza bir motor.. eh tabi millet arazide düşer kalkar değişimi parçası kolay olsun, tabi hafif olsun falan...
bugün usta plakayı takarken birşey farketti motorun üstünden giden egsoz borusunun koruma demirinin vidası düşmüş... hemen idareten bir vida taktı...sıkıştırdı...
"300 bakımlarına geldiğinde ben heryerini kontrol ederim abi " dedi aynalarıda düzelttirdim geldim...
motor görüntü itibariyle harika sokakta caddede otobanda millet en az bikere bakmadan geçmiyo...
titreşim makul seviyede ama motorun yeni oluşununda etkisi olacaktır...ki 250 cc 19 beygir dev motor için normal..
işde biraz yüksek devirde kullandığından kafa grernajının içinde "cızzz" diye bir ses geliyor..ne olduğunu bulamadım ama sanırım plastik aksam titreşiminden ses çıkarıyor..ya da vida gevşemiş....ama motorumu tanıdıkça bunlarıda aşacağım...
dün motoru yıkattım üstüne 1 saat bindikten sonra garaja koydum sabah bi geldim arkada tekerin altında su birikintisi... ilk korkum tabi radyatör su kaçırmış oldu.. ama sandığım gibi değil... sanırım motorun biyerlerinde kalan sular.. özellikle sele süngerindekiler... yere sızınca böyle bir görüntü olmuş..
motor çinli değil... aksine malezya meyşeğli türk motor diyelim
)) yani tam olarak bilmiyorum ama çinden değil parçaları malezyadan geliyor ve burda monte ediliyor... motorun orjini "orion motor"
şunu söylemeliyimki motorun eksilerinden çok artıları daha fazla.....
motorun aydınlatması muazzam .. hele bir uzunları var gece dağı aydınlatır.
)).. ışığın istikametide kusursuz.. çok güzel yapmışlar..
dedğim gibi muazzam bir motor yanlız vidaların gevşemesine dikkat...
şimdilerde rodajı için motoru zorlamıyorum.... ama torku gücü muazzam..( ki 1 seneye yakın ybr ye binmiş biri olarak traktör gibi geldi
) sürüş evet sürüş böyle bir zevk yok.. dünyalar sizin sanki...
neyse yakında fotolarda koyacağım...
kazasız belasız günler herkeze