Linkleri ve açıklamalarımı iyi takip et...
Moruk şimdi bu ilk ikisi yerli sitedeki motorlar ve bilgiler ;
2 model de birbirine çok benziyor, ancak bunları egzozlarından ayırt edebilirsin, ufak-çift egzozlu olan model güçsüz olan, tek daha büyük egzozu olan model güçlü olan. Zaten görünür tek farkları egzozları.
Çakma - 1 !!! (TR'deki kod adı : XZ250R)
Burada belli olmuyor ama bu çift egzozlu model. Yani 17 hp olduğu iddia edilen model.
Çakma - 2 !!! (TR'deki kod adı : 4V)
Bu model ise tek egzozlu olan, yani ~25 hp olarak belirtilen model. Sahibinden.com'da 28, 29, 30hp olduğunu iddia edenler de var. (sitedeki resimler yanıltıcı, sahibinden ve piyasadan araştırdım, öğrendim
)
Şimdi gelelim global siteye;
http://www.crossfiremotorcycles.com/
Buradaki "
petrol motorbikes"lara bakınca TR deki modellerin isimlerini salladıklarını anlayacaksın...
Hava-civa soğutmalı model 1
Hava-civa soğutmalı model 2
Bu modeller hava soğutmalı motora sahip. TR deki 2 model de su soğutmalı. Yani bu motorlar TR ye gelmedi. Zaten tipleri de benzemiyor ve egzozları da TR deki 2 modelli de tutmuyor. Bu 2 sini direk eliyoruz.
Orjinal sitede geriye kalıyor 2 model daha. Tam da aradığımız modeller
;
Esas oğlan - 1 !!! (Gerçek adı ; XZ250R)
Bu motor TR de 17 hp olarak belirtilen, ufak-çift egzozlu modelin ta kendisi. Zaten model gamında başka çift egzozlu bir model daha yok, ayrıca TR'dekiler gibi su soğutmalı yani yanlış tahmin etme ihtimalimiz düşük. Ve bu motor için 19.5kw=26hp güç belirtilmiş
Esas Oğlan - 2 !!! (Gerçek adı ; XZ250RR 4V) Bu alet öncekinden egzoz olarak farklı. Ve büyük ihtimalle egzoz+karbüratör/jet ayarları değiştirilerek +4hp daha elde edilmiş. Gücü 22.5kw=30hp olarak belirtilmiş. Su soğutmalı tabikide. Tip olarak da(egzoz özellikle) TR deki güçlü modelin aynısı.
Hal öyleyken böyle işte. Sahibinden.com da, özellikle çift egzozlu modelin(26 hp) çok uygun fiyata ilanları var. 4400 e 2.eli vardı diye hatırlıyorum, daha ~1000km de...
Sahibinden.com arama linki (Güzel insanlar TVS apachi ilanları ile doldurmuşlar sayfayı, senin için düzenledim ama
)