Teşekkürler bilgiler için CanTR. Henüz maddi olarak hazır değilim. Ancak ani bir karar ile bir arkadaşla gittiğim BMW test sürüşlerinde aynı günde F700GS, F800GS ve R1200GS üçünü de test etme imkanı yakaladım. R1200GS'ciler kızmasın ama ezelden beri hayalim ve idealim olan motor yıkılmış durumdadır. O ne titreşimdir öyle! Yetkili bir de test ettiğim bu son modelde sesin de biraz azaltılmış olduğunu söyleyince eski modellerini düşünmek bile istemedim. F700GS ve de konfor eksikliği dikkate alınırsa F800GS, V-Strom DL650'den sonra büyütmek yada biraz daha iyisine almak isteyenler için uygun bir seçim olmayacaktır. Bu arada benim idealim, uzun yol sonunda biraz da arazi şartlarında iş görebilecek bir makinedir. İstanbuldan çıkıp bir gece Göcekde dinlenip ertesi sabah Sandras dağına çıkabileceğim bir makine olmalı. Belki bu bağlamda Tiger 800XC daha iyi bir seçim de olabilir.
Neyse... Peki şu an param hazır olsa benim motorum ne olurdu sorusuna cevap bulamayacağımı hissettim bir an. Gidip Super Tenere ve Yeni KTM 1190 Adventure modellerini de test ettim. KTM'ye bayıldım. Rüyalarıma girer oldu. Komik bir hatasını buldum ama daha yeni motor. İlkleri satın almayı pek sevmem zaten. Super Tenere ise beni V-Strom'dan daha fazla heyecanlandıracak bir motor gibi gelmedi. Ağırlık (261kg) ve hantallık hissi baskındı her yaptığım harekette. Ne 1200GS (238kg) ne de KTM (235kg) böyle gelmemişti. Aradaki 25kg gibi farklar tek etken olamaz bu hisde. Ağırlık merkezi, süspansiyon, jantlar gibi mevzular da etkendir. KTM'yi sürerken hoplayıp zıplayasım geliyordu. BMW de zaten boksör motordan ötürü ağırlık olabildiğince aşağıda... Bir ara bu imkanı sunuyorlar ise Tiger 800 ve 1200 modellerini de test etmeyi düşünüyorum. Bu makineler hem teknik özellik, hem görsel olarak hem de o sıradışı üç silindir motor sesi (youtube'da dinledim kadarı ile) beni mest etti. İnternette Triumph geçmişini de araştırdım. Yüz yıl boyunca rol aldığı filmleri bile resmi sitesinde bir liste halinde vermişler;
http://www.triumphmotorcycles.com/th...-in-the-movies
Keşke şimdiye dek Türkiye'de bir HONDA gibi olsaymış. Aynı şekilde KTM de... Tabii ki keşke kendi motorsiklet markamız olsaymış ve böyle bir çizgi yakalsaymış o ayrı da...
Kısmet olur da Tiger'ları test edersem burda yazarım yine.