ben açıkçası sport tarz makinede belli markalar dışına çıkılmasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum
performans makinesinde yanlışlar pek affetmiyor sonuçta
tamam 200 yapmayacaksın ama
altındaki motora güvenmen lazım yinede
ben açıkçası sport tarz makinede belli markalar dışına çıkılmasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum
performans makinesinde yanlışlar pek affetmiyor sonuçta
tamam 200 yapmayacaksın ama
altındaki motora güvenmen lazım yinede
"Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir"
Paylaşım için teşekkür ederiz. Bilgilendirmeniz güzel birşey. Resim paylaşırsanız da güzel olur, konu canlanır. Yada direk video yükleyin youtube'a, buraya linkini verebilirsiniz.
Bir de sorularım olacak, son hız olarak ne gördünüz_? Tamamen meraktan soruyorum. Bir de modifikasyonlar derken neyi kastettiniz? Ayrıca ayarlanabilir direksiyon = gidon dönme açısı mı ayarlanabiliyor ? Yoksa yükseklik gibi başka bir ayar mı var?
125 cc lik motorla 80 le giderken hata affediyor mu?
#sürenadam
Malzeme işçilik nasıl kardeşim bide kıyaslama yaparak özelliklerini anlatırsan seviniriz... şimdiden teşekkür ederim.
Dostum o zaman motosikletler hakkında biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim. Yanlış anlama ama bu düşüncelerin çok mantıklı ve doğru değil. Ayrıca özellikle spor modeller demişsin, 200 km/h olmasa da yüksek süratleri kastetmişsin, şimdi de cross diyorsun.
Neyse konuyu dağıtmayalım. Ben bu motoru yakından incelemiştim, kalitesi = "yeni nesil çinli" diyelim Performansını merak ediyorum sadece. Anlatıldığına göre 20~25 hp arası birşey olmalı. Çekişi de güçlüymüş, Hyo'ları kalkışta geçtiğini iddia etti arkadaş. Fiyatının daha uygun olmasını beklerdim, Daelim 1000TL daha fazla.
#sürenadam
Bile bile motoru yakan arkadaşın durumunu saymazsak, motorda gerçekten hararet problemi var mı ?
"Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir"
izmir fuarında var bu sene geçen gün inceleme fırsatım oldu . öncelikle hiç motordan anlamayan birisiyim yani daha önce iki üç scooter ve mobilet tarzı motorlara binmişliğim var.öncelikle daha bakmaya başladıktan iki dakika sonra ege bölge dağıtıcısı olan bi arkadaş geldi . burda yazanlardan hararet problemini sordum ilk nesilde olduğunu ancak şuan olmadığını söyledi motorun gerçekten 29 HP olduğunu ancak 160 km hızdan fazla yapmadığı kendilerinin denediğini söyledi.kendim motor baktığım zaman ayak basma yerleri falan dökümdü galiba çünkü çok kötü duruyodu nerdeyse kırılcak gibiydi tabi sadece görüntü baktığımda gayet sağlamdı motorun 4 çepheli görüntüsü gayet hoştu zaten önden süper :D motorun yan tarafları plastik kısmen iyi kısmen kötüydü bölge bölge sağlam bölge bölge kağıt gibiydi :D fren sistemi kollar falan gayet sağlamdı his olarak tabi sürüşde nasıl olur bilemem . yani anlamayan biri olarak bunları fark ettim :D yanlış bilgi verdiysem özür dilerim.amacım sadece görüş bildirmekti. bu arada fiyat olarak 7500 tl dedi ama bayimize gelin daha yardımcı olacaklarını söylediler.herkese iyi sürüşler.
Arkadaşlar cbr 125 repol motorum perte çıktığından dolayı yeni motor arıyordum uzun süredir ve onunda Bu Moto Calibre 250 almaya karar verdim ve satın aldım. En yakın zamanda detaylı bilgi ve resimleri sizlerle paylaşacağım. Merak ettiğiniz aklınızda kalan tüm soru işaretlerine cevap olarak bi video da ekleyeceğim. Şimdilik kısa bi bilgi vereyim. Motor kalıp olarak çok sağlam. İşçilik olarak kesinlikle bir honda yamaha ile kıyaslayamayız. Yalnız granajların kaliteli olup olmaması neyi değiştirir? Düştüğü zaman kaliteli granajda kırılıyor çiziliyor kalitesiz de. Ön farlardaki LED ler çok hoş. Led sinyallerin görüntüsü süper. Ön amortisörleri istediğiniz gibi santim santim ayarlayabiliyosunuz. Düşürebiliyosunuz ve yükseltebiliyosunuz ve çok basit. Ses olarak 250 lik motorlar arasında orjinal egsozlardan duyabileceğimiz en tok ve en tatlı ses diyebilirim. Motorda titreme 0 kullanımı rahat. Fren sistemi hele hele ön fren SÜPER diyebilirim. Servis konusunda ben aydın da bölge dağıtım müdürü ile görüştüm bütün şehirlerde servis sıkıntısını çözeceğiz dediler özellikle Akdeniz bölgesinde patlama yapmış bu moto. Haa unutmadan motorum daha 12km de Motoru açmadan sıkıştırmak istemiyorum hız konusunda ilerleyen zamanlarda net bir bilgi veririm. Yalnız şunu söylemek istiyorum motorun üzerine binen kişi ne kadar seri olduğunu ve ne kadar hızlı gidebileceğini oturur oturmaz anlıyor diyim. Çok seri gerçekten tork olarakta bayağı bi iyi güçlü motor.
[QUOTE=ERCA;2796754]Sonunda Bugün Motoruma Kavuştum
Merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz..
hayırlı olsun motordaşım aynı renk benim de var form da okumussundur ben yaktım motoru .) dikkat et hararet uzun yolda cıkıyo 40 km den sora falan bas biraz acılınca motor bak hararete fanına da bak bilgisayar fanı gibi bişeyse hemen değiştir başka bi sıkıntısı yok zaten kazasız belasız bin inş
Alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler.Fakat motor bende çok kalitesiz hissi bıraktı
calibre ile bu markanın diğer modeli olan venture 250 modelindeki motor aynı motor mudur bilen birileri varmı ?...
...
Hayır değil. Resimlerden bile motor bloğundaki farklar belli oluyor. Zaten güçleri de farklı yazmışlar...
#sürenadam
Arkadaşlar motoru 1 haftadır kullanıyorum. Henüz 145km de fazla sıkıştırmadım şimdiye kadar bi 2-3 kere gaz açtım. Motor harika üzerine binmeyen adam yorum yapmasın. Yok çin malı şu malı bu malı diye.. Motor gayet kaliteli özellikleri bakımından sürüş bakımından bir çok konuda güzel. Yakıt konusunda fazla sıkıştırmadığınız zaman fazla yakmıyor. Öndeki ledler çok hoş, sinyaller led çok hoş.. Egsozundan çıkan ses de gayet güzel 250 lik motorlar arasında en güzel en tatlı ses bu motorda bence. İşçilik bakımından bakarsak illaki honda gibi yamaaha gibi kaliteli olamaz yalnız motor gayet güzel göründüğü gibi değil yani..
Motosiklete binmeden de işçiliğinin iğrenç olduğunu, malzeme kalitesinin berbat olduğunu anlayabilir insanlar. Bunlar için binip gazlamaya gerek yok.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)