bizim milletin özelliği bilmediği konular üzerine çok fazla konuşur...çin malı üretimler eskiden berbattı 5-6 yıl önce. şimdi adamların ülkesinde dünyadaki en ünlü ve kaliteli mallarin elektronikten-otomotive kadar hepsinin fabrikası var, nedeni ise ucuz işçi çalışması, üretimin çok fazla olma imkanı. elinizde tuttuğunuz telefon, altınızdaki araba yada motor, evinizdeki elektronik cihazların tamamına yakını artık çinde üretiliyor, bunlar şimdi çin malı olmuyorda adamlar kendi markalarını çıkarttığı zamanmı çin malı bu adidir kesin oluyor? öncelikle önyargıyı kaldıralım !!! ben geçen sene asya-tay200 aldım sıfır, motorun rodajıymış yeniymiş vs dinlemeden 2500km yardıra yardıra kullandım 1 kere arıza vermedi, yolda kalmadı. aman çin malı uzak dur dediler bir cesaret fiyat uygun falan filan aldık geçtik. güzelce modifiye ettim vs sattım şimdi honda cbx750 aldık, 90km sonra yatak sardı 3 aydır motorsuz bekliyoruz yapılmasını 4bin tl masrafı var. yani bu bir makinadır, gerekli teknoloji öğrenen bir ülke ( çin ) iş gücü ve hammaddesi varsa neden kaliteli bir ürün yapamasın? japan-italyan isim yapmış satıyor her şekil, bmw mercedes vs isim yapmış satıyor, haliyle A sınıfı malzeme- Asınıfı satış-servis vs. çinliler uzun uğraşlar sonrası otomotiv ve motosiklet sektöründe avrupa ülkelerine girmeyi başardı, ilk ürünlerinin hatalarını diğer üretimlerde düzelttiler, telefonlardan bilirsiniz...motosiklet sektöründede 5-6 yıldır avrupa piyasasındalar ve gün geçmiyorki yeni bir marka yeni bir model çıkmasın. sürekli kendini yenileyen ve iyileştiren bir pazar koydular ortaya. 250cc kategörilerini incelerken geçen ay rastladım bende calibreye, her ne kadar kullanıcı bulamasakta satan kişilerinden ve 1 tane utube videosundan ufakta olsa inceleme imkanım oldu. 1-2 kullanan çıkıyor artık piyasaya, ve birisinin söylediği şey 5.viteste 175km hız yaptığı. ona sordum genel olarak memnunmusun diye cevap bekliyorum. şimdi bu motorla 5000km yapmadan kimse iyi yada kötü diyemez. özellikleri grenajı ilk bakışta dikkat çekiyor, tabi önemli olan kısım mekanik-motor aksamı. dediğim gibi çinliler artık herşeyi üretiyor, her markanın çinde en az 1 fabrikası var, teknoloji kopyalamakta çok iyiler, özellikle motor çok basit bir üretim oldugu için isteseler yüksek fiyatlarda her türlü japon-italyanla kapışacak makina yaparlar, ama adamlar pazarlardan pay almak için ucuz ve kullanılabilir ürün stratejisiyle geliyorlar. 2020 yılının süper kuvveti olacak diye 10 sene öncesinden deniyordu zaten, bu yolda gidiyorlar...ben şuna inanıyorum, eğer çin malı motosikletler avrupa pazarına girmeseydi, çoğu kişinin altında 1 motoru olamazdı, bugün bakıyorsunuz motosiklet kullanıcısı çoğalmış, haliyle insanlar daha ılımlı olmuş motora karşı, görünürlüğü fazla oldukça toplumumuzda o kadar fazla normalleşmiştir. anneler babalar kız kardeşler bile ufakta olsa bir elektrikli motora bir scootera biner oldu, bu bir gerçek !!! çin mallarıyla avrupa pazarı yelpazesi genişlemiştir ve ucuzlamıştır. gün geçtikçede gelişmekte, iyileşmekte ve kullanılabilirliği artmaktadır. ben asıl 2015-2020 yıllarında yapacakları elektronik cihazları otomotiv ve motosikleri merakla beklemekteyim
)) şimdi şöyle bir mantık yoktur arkadaşlar, 2000 TL verir honda-kawasaki alırım daha iyi. e tabi simdi adamlar bu işin en büyükleri, haliyle daha uzun ömürlü makinalar yapıyorlar, ama diğer tarafta senin daha ucuza yine binebileceğin motosikletler var. bu bir tercih meselesidir, param var ben giderim bildigimden şaşmam diyorsan japon alcaksın, yok ben daha önce bindim çine memnun kaldım, fiyatıda uygun yedek parçasıda ucuz dersen çin malı yeni üretimleri bence gayet mantıklıdır. buda motorun tek tanıtım videosu, acemice yapılmış ama en azından biraz bilgi sahibi oluyorsunuz :
http://www.youtube.com/watch?v=-R4dnvvdHAM