Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

BUMOTO- BM CALİBRE 250 cc - Çok merak ettiğim 250'lik

REKLAM ALANI

Arkadaşlar kusura bakmayın ancak çok fazla motor bilgim olmamasına karşın aklıma takılan bir nokta var. Motorun her yerinde ve teknik özelliklerinde DOCH yazmışlar. Ancak benim bildiğim o DOHC değilmiydi? Sırf bunun için garajdan arabamın motoruna baktım üzerinde DOHC yazıyor. Bu ikisi farklı teknoloji mi bilemedim.. DOCH ile DOHC aynı mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Grafikerdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kusura bakmayın ancak çok fazla motor bilgim olmamasına karşın aklıma takılan bir nokta var. Motorun her yerinde ve teknik özelliklerinde DOCH yazmışlar. Ancak benim bildiğim o DOHC değilmiydi? Sırf bunun için garajdan arabamın motoruna baktım üzerinde DOHC yazıyor. Bu ikisi farklı teknoloji mi bilemedim.. DOCH ile DOHC aynı mı?
    Yanlış yazmışlar Double Over Cam Head diye bişey olmaz doğrusu Double Over Head Cam dir.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış yazmışlar Double Over Cam Head diye bişey olmaz doğrusu Double Over Head Cam dir.
    Doğru bildiğime sevindim çok teşekkür ederim ancak bu adamlar motorun üzerine de DOCH yazmışlar yani o kadar da hata olmaz diye düşünüyorum. Bir numara bir dümen olmasın motorda?

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Grafikerdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru bildiğime sevindim çok teşekkür ederim ancak bu adamlar motorun üzerine de DOCH yazmışlar yani o kadar da hata olmaz diye düşünüyorum. Bir numara bir dümen olmasın motorda?
    Okadar hata olmaz mı?? Hocam sen yeni gelen Çinli modellerin konularını bir takip etsen.... Ne hatalar yapıyorlar, şaşarsın. Bu gayet normal yani,
    #sürenadam

Sarper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    Başka bir forumda biri almış biraz açıkladı fakat sonra foruma girmez oldu sanki. Ön frenler çok iyi arka fren ıslakta pek iyi değilmiş ivmelenmesi iyiymiş cbr250r kesin geçer hyo ile kıyaslamada bilmiyorum denemek lazım diyor. Sesinide beğenmiş.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Sarper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka bir forumda biri almış biraz açıkladı fakat sonra foruma girmez oldu sanki. Ön frenler çok iyi arka fren ıslakta pek iyi değilmiş ivmelenmesi iyiymiş cbr250r kesin geçer hyo ile kıyaslamada bilmiyorum denemek lazım diyor. Sesinide beğenmiş.
    CBR250 kullanmadım ama iddia eden arkadaş yavaş geçsin Hondayı. Hyoyu da aklından bile geçirmesin
    #sürenadam

Sarper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR250 kullanmadım ama iddia eden arkadaş yavaş geçsin Hondayı. Hyoyu da aklından bile geçirmesin
    Kendinden emin bir şekilde isteyen varsa gelsin demiş idi Birtane honda bulup gidin :D

Okadar hata olmaz mı?? Hocam sen yeni gelen Çinli modellerin konularını bir takip etsen.... Ne hatalar yapıyorlar, şaşarsın. Bu gayet normal yani,
    Doğru haklısın yani ben pek çinli model bakmıyorum açıkçası güvenmiyorum. Benim canım 2 milyardan kıymetli değil 2 bin daha verir japon ya da ıtalyan alırım. Sonuçta motor bu şaka kaldırmaz asla. Gerçi hyo da iyi diyorlar ama test etme fırsatın olmadı olsaydı onun içinde yorum yapardım. Yani normalde asla böyle bir hatanın yapılmaması gerekir ne demek yani DOHCu DOCH yapan diğer yerlerini kim bilir ne yapar. Uzun suredir takip ediyorum forumu ancak hep japon markaları takip ettiğim için ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum ve çok kızdım. Racing tarzı motor bunlar vites aralıkları ufalan diğerlerine göre kısa cup olsa neyse derim de şaka kaldırmaz havada bulur bilmeyen adam kendini.

valla arkadaşlar bu konuyu konuşalı baya olmuş ama ben bugün gittim görmeye 7.785tl liste fiyatı var eğer nakit ödeme yaparsanız plaka ruhsat dahil 7500tl ye bırakıyolar
    çalıştırdım sesini dinledim hoş tok bi sesi var led stoplar sinyaller oldukça iyi projektör farlar beğendim.gösterge tablosu çok güzel onun dışında ön ve arka süspansiyonların sertliği ayarlanabiliyor anahtar takım taklavat vesaire gerektirmeden motorun kontrolü size bırakılmış servis masraflarını sordum ilk 500 bakımı ücretsiz sadece yağ parasını veriosunuz oda bi 15 20tl civarı olur diğer bakımları 80-90 tl tutuyo dedi yetkili servisi 6000 kmde ağır bakıma girer ondada olsa olsa 200 tl tutar dedi zaten scootera bile veriyosun okadar bakım parası ben gittiğim de yeni almış bi arkadaş ordaydı 1ay kadar olmuş rodajda olduğu için pek zorlamadım ama birkez 4.viteste 170e gaz açtım diyo bilemem tabi okadarınıda benimde aklıma yatmadı değil tam karar vermiş değilim ama kawasakisinden yamahasına kadar hiç birindede ayarlı süspansiyon yok fiyatta iyi tercih edilebilir diye düşünüyorum saygılar...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı BuLLstRAP adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ....ben gittiğim de yeni almış bi arkadaş ordaydı 1ay kadar olmuş rodajda olduğu için pek zorlamadım ama birkez 4.viteste 170e gaz açtım diyo bilemem tabi okadarınıda...saygılar...
    Gece gece güldürdü beni o arkadaş... Demek 4. viteste 170 e gaz açmış... Ne demek 170e gaz açmak? Niyet ettim motor sevdası için 170'e gaz açmaya mı nedir yani?? Diyemedin "ulan salla da yavaş salla" diye.
    #sürenadam

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Gece gece güldürdü beni o arkadaş... Demek 4. viteste 170 e gaz açmış... Ne demek 170e gaz açmak? Niyet ettim motor sevdası için 170'e gaz açmaya mı nedir yani?? Diyemedin "ulan salla da yavaş salla" diye.
    o 4. viteste 170'e gaz açtığında bende 5. viteste motorun üzerine taktığım yelkenle enginlere uzanıyordum
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

usame_45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache 150 Rtr
    bumoto mudur nedir bu veletle honda 250 cbr karşılaştırılır mı belli bir şey var honda türkiyede lider bir marka eminim ben bumotodan alsam o calibreyi eminim ki şu yandaki sanayiden çıkamam her hafta bakım ister motoru zorlamaya gelmez her yeri titrer :D görünümden belli boş olduğu 2 milyar daha koy honda al olmadı hyosung al ama bumoto işi sakat

Motosikleti
    megelli 250r
    bizim milletin özelliği bilmediği konular üzerine çok fazla konuşur...çin malı üretimler eskiden berbattı 5-6 yıl önce. şimdi adamların ülkesinde dünyadaki en ünlü ve kaliteli mallarin elektronikten-otomotive kadar hepsinin fabrikası var, nedeni ise ucuz işçi çalışması, üretimin çok fazla olma imkanı. elinizde tuttuğunuz telefon, altınızdaki araba yada motor, evinizdeki elektronik cihazların tamamına yakını artık çinde üretiliyor, bunlar şimdi çin malı olmuyorda adamlar kendi markalarını çıkarttığı zamanmı çin malı bu adidir kesin oluyor? öncelikle önyargıyı kaldıralım !!! ben geçen sene asya-tay200 aldım sıfır, motorun rodajıymış yeniymiş vs dinlemeden 2500km yardıra yardıra kullandım 1 kere arıza vermedi, yolda kalmadı. aman çin malı uzak dur dediler bir cesaret fiyat uygun falan filan aldık geçtik. güzelce modifiye ettim vs sattım şimdi honda cbx750 aldık, 90km sonra yatak sardı 3 aydır motorsuz bekliyoruz yapılmasını 4bin tl masrafı var. yani bu bir makinadır, gerekli teknoloji öğrenen bir ülke ( çin ) iş gücü ve hammaddesi varsa neden kaliteli bir ürün yapamasın? japan-italyan isim yapmış satıyor her şekil, bmw mercedes vs isim yapmış satıyor, haliyle A sınıfı malzeme- Asınıfı satış-servis vs. çinliler uzun uğraşlar sonrası otomotiv ve motosiklet sektöründe avrupa ülkelerine girmeyi başardı, ilk ürünlerinin hatalarını diğer üretimlerde düzelttiler, telefonlardan bilirsiniz...motosiklet sektöründede 5-6 yıldır avrupa piyasasındalar ve gün geçmiyorki yeni bir marka yeni bir model çıkmasın. sürekli kendini yenileyen ve iyileştiren bir pazar koydular ortaya. 250cc kategörilerini incelerken geçen ay rastladım bende calibreye, her ne kadar kullanıcı bulamasakta satan kişilerinden ve 1 tane utube videosundan ufakta olsa inceleme imkanım oldu. 1-2 kullanan çıkıyor artık piyasaya, ve birisinin söylediği şey 5.viteste 175km hız yaptığı. ona sordum genel olarak memnunmusun diye cevap bekliyorum. şimdi bu motorla 5000km yapmadan kimse iyi yada kötü diyemez. özellikleri grenajı ilk bakışta dikkat çekiyor, tabi önemli olan kısım mekanik-motor aksamı. dediğim gibi çinliler artık herşeyi üretiyor, her markanın çinde en az 1 fabrikası var, teknoloji kopyalamakta çok iyiler, özellikle motor çok basit bir üretim oldugu için isteseler yüksek fiyatlarda her türlü japon-italyanla kapışacak makina yaparlar, ama adamlar pazarlardan pay almak için ucuz ve kullanılabilir ürün stratejisiyle geliyorlar. 2020 yılının süper kuvveti olacak diye 10 sene öncesinden deniyordu zaten, bu yolda gidiyorlar...ben şuna inanıyorum, eğer çin malı motosikletler avrupa pazarına girmeseydi, çoğu kişinin altında 1 motoru olamazdı, bugün bakıyorsunuz motosiklet kullanıcısı çoğalmış, haliyle insanlar daha ılımlı olmuş motora karşı, görünürlüğü fazla oldukça toplumumuzda o kadar fazla normalleşmiştir. anneler babalar kız kardeşler bile ufakta olsa bir elektrikli motora bir scootera biner oldu, bu bir gerçek !!! çin mallarıyla avrupa pazarı yelpazesi genişlemiştir ve ucuzlamıştır. gün geçtikçede gelişmekte, iyileşmekte ve kullanılabilirliği artmaktadır. ben asıl 2015-2020 yıllarında yapacakları elektronik cihazları otomotiv ve motosikleri merakla beklemekteyim )) şimdi şöyle bir mantık yoktur arkadaşlar, 2000 TL verir honda-kawasaki alırım daha iyi. e tabi simdi adamlar bu işin en büyükleri, haliyle daha uzun ömürlü makinalar yapıyorlar, ama diğer tarafta senin daha ucuza yine binebileceğin motosikletler var. bu bir tercih meselesidir, param var ben giderim bildigimden şaşmam diyorsan japon alcaksın, yok ben daha önce bindim çine memnun kaldım, fiyatıda uygun yedek parçasıda ucuz dersen çin malı yeni üretimleri bence gayet mantıklıdır. buda motorun tek tanıtım videosu, acemice yapılmış ama en azından biraz bilgi sahibi oluyorsunuz :

http://www.youtube.com/watch?v=-R4dnvvdHAM
    makseli, search16 ve Cihat Me bunu beğendiler.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı akifyucel42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu videoya hastayım Bir de neyin 3 yıl garantisini veriyorlar, her arızada "kullanıcı hatası" cevabının garantisi midir bu? Alanlar yazsa da öğrensek
    #sürenadam

mavibuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gt 250 r
    video iyi de birde anlatımın üzerine müzik koymasalardı iyi olurdu
    AZRAİL herzaman artçıdır ona göre kullan, yoksa

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı akifyucel42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim milletin özelliği bilmediği konular üzerine çok fazla konuşur...çin malı üretimler eskiden berbattı 5-6 yıl önce. şimdi adamların ülkesinde dünyadaki en ünlü ve kaliteli mallarin elektronikten-otomotive kadar hepsinin fabrikası var, nedeni ise ucuz işçi çalışması, üretimin çok fazla olma imkanı. elinizde tuttuğunuz telefon, altınızdaki araba yada motor, evinizdeki elektronik cihazların tamamına yakını artık çinde üretiliyor, bunlar şimdi çin malı olmuyorda adamlar kendi markalarını çıkarttığı zamanmı çin malı bu adidir kesin oluyor? öncelikle önyargıyı kaldıralım !!! ben geçen sene asya-tay200 aldım sıfır, motorun rodajıymış yeniymiş vs dinlemeden 2500km yardıra yardıra kullandım 1 kere arıza vermedi, yolda kalmadı. aman çin malı uzak dur dediler bir cesaret fiyat uygun falan filan aldık geçtik. güzelce modifiye ettim vs sattım şimdi honda cbx750 aldık, 90km sonra yatak sardı 3 aydır motorsuz bekliyoruz yapılmasını 4bin tl masrafı var. yani bu bir makinadır, gerekli teknoloji öğrenen bir ülke ( çin ) iş gücü ve hammaddesi varsa neden kaliteli bir ürün yapamasın? japan-italyan isim yapmış satıyor her şekil, bmw mercedes vs isim yapmış satıyor, haliyle A sınıfı malzeme- Asınıfı satış-servis vs. çinliler uzun uğraşlar sonrası otomotiv ve motosiklet sektöründe avrupa ülkelerine girmeyi başardı, ilk ürünlerinin hatalarını diğer üretimlerde düzelttiler, telefonlardan bilirsiniz...motosiklet sektöründede 5-6 yıldır avrupa piyasasındalar ve gün geçmiyorki yeni bir marka yeni bir model çıkmasın. sürekli kendini yenileyen ve iyileştiren bir pazar koydular ortaya. 250cc kategörilerini incelerken geçen ay rastladım bende calibreye, her ne kadar kullanıcı bulamasakta satan kişilerinden ve 1 tane utube videosundan ufakta olsa inceleme imkanım oldu. 1-2 kullanan çıkıyor artık piyasaya, ve birisinin söylediği şey 5.viteste 175km hız yaptığı. ona sordum genel olarak memnunmusun diye cevap bekliyorum. şimdi bu motorla 5000km yapmadan kimse iyi yada kötü diyemez. özellikleri grenajı ilk bakışta dikkat çekiyor, tabi önemli olan kısım mekanik-motor aksamı. dediğim gibi çinliler artık herşeyi üretiyor, her markanın çinde en az 1 fabrikası var, teknoloji kopyalamakta çok iyiler, özellikle motor çok basit bir üretim oldugu için isteseler yüksek fiyatlarda her türlü japon-italyanla kapışacak makina yaparlar, ama adamlar pazarlardan pay almak için ucuz ve kullanılabilir ürün stratejisiyle geliyorlar. 2020 yılının süper kuvveti olacak diye 10 sene öncesinden deniyordu zaten, bu yolda gidiyorlar...ben şuna inanıyorum, eğer çin malı motosikletler avrupa pazarına girmeseydi, çoğu kişinin altında 1 motoru olamazdı, bugün bakıyorsunuz motosiklet kullanıcısı çoğalmış, haliyle insanlar daha ılımlı olmuş motora karşı, görünürlüğü fazla oldukça toplumumuzda o kadar fazla normalleşmiştir. anneler babalar kız kardeşler bile ufakta olsa bir elektrikli motora bir scootera biner oldu, bu bir gerçek !!! çin mallarıyla avrupa pazarı yelpazesi genişlemiştir ve ucuzlamıştır. gün geçtikçede gelişmekte, iyileşmekte ve kullanılabilirliği artmaktadır. ben asıl 2015-2020 yıllarında yapacakları elektronik cihazları otomotiv ve motosikleri merakla beklemekteyim )) şimdi şöyle bir mantık yoktur arkadaşlar, 2000 TL verir honda-kawasaki alırım daha iyi. e tabi simdi adamlar bu işin en büyükleri, haliyle daha uzun ömürlü makinalar yapıyorlar, ama diğer tarafta senin daha ucuza yine binebileceğin motosikletler var. bu bir tercih meselesidir, param var ben giderim bildigimden şaşmam diyorsan japon alcaksın, yok ben daha önce bindim çine memnun kaldım, fiyatıda uygun yedek parçasıda ucuz dersen çin malı yeni üretimleri bence gayet mantıklıdır. buda motorun tek tanıtım videosu, acemice yapılmış ama en azından biraz bilgi sahibi oluyorsunuz :

http://www.youtube.com/watch?v=-R4dnvvdHAM
    Aldığın çin malı sıfır ve 2500 km sonra satıyorsun, sonra 90-92 model bir honda alıp yatak sarınca ağlıyorsun. Gerçekten ilginç Eh tabi anca bu kadar sene aralık olacak ki karşılaştırma olsun.
    ERROR88 ve berkay8 bunu beğendiler.

c90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 500R 2014 HONDA
    Alıntı ümit_150_zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün bende fuardaydım ..resim çektim ama yükleyemiom..nerden yüklüyoruz yardım edermisiniz.hızlıerişim çalışmıyo
    hızlıresim.com kullanımı kolay
    dosya seç>yükle>url kopyala mesajda İmage yi tıkla url yapıştır bitti.
    KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
    Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
    Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o 4. viteste 170'e gaz açtığında bende 5. viteste motorun üzerine taktığım yelkenle enginlere uzanıyordum

süper ötesi espiri ne güldüm ya :D

Motoru kullanan hakkında bilgi sahibi olan yok mu hiç?

hastalara ilaç eczacı beyaban geldi :)

selam arkadaşlar binici olarak meraklarınızı giderecek birisi geldi artk bu moto calibre 250 cc aldım kullandım size + ve - lerini sunayım öne - ler ilk olarak motorda kronik hararet problemi var ama önemli diil fanı çivt yapıyorlar yada büyük fan takıyorlar serviste ücretsiz bunu mutlaka ama mutlaka yaptırmadan binmeyin motora çünkü ben bindim ve hararetin yükselmesine ragmen 150 km boyunca bastım ve motoru yedim piston sardı yağ kapakları eridi ikinci olarak grenajlar çok ince üçüncü olarak heryerde servis yok dördüncü olarak motor 29 hp değil ve 160 ı geçmiyor beşinci olarak dijital ekran bazen vites 5 de iken 6diyor 5 diyor falan - leri yok başka bukadar alırken buna göre alın önemli bi eksisi yok dediklerimi dikkate alırsanız ........................................... şimdi de + ları ilk olarak motor cok heybetli 250 cc klasmanında en yğksek ve büyük seleli ikinci olarak cok rahat ve komforlu üçüncü olarak vibrasyon yok denecek kadar az (önemli bi faktör bu ) dördüncü olarak viraj kabiliyeti ve lastikler çok iyi ve geniş taban beşinci olarak motor çokk..serii son sürat olarak iyi değil ama süper bir tork üretiyor hyo ya falan kalkışta ruhsat atarım okadar serii altıncı olarak motorun yakıtı çok az ve üsten eksantrikli ve 4 sboplu olması bi + ve modifkasyonlar harika frenler mükemmel papatya ayarlanabilir dreksyon elcik korumaları gündüz farı led sinyaller bildiğin r6 zanledip geliyorlar şimdilik aklıma gelenler bunlar ha bide burda servisi yok diye üzülmeyin istanbula kargoyla yolluyorsun tamir edip gönderiyorlar sıkıntı neresinde olursa garanti kapsamında ve kargoyuda karşılıyorlar tabi mekanik aksam problemi olursa..saygılar sorusu olan olursa cevaplarım bana pek yardımcı olunmadı ben bari yardımcı olayım birilerine ( başka sitelerden de arkadaşlara bu yazımı kopyalıyorum yanlış anlaşılmasın herkeze ulaşmaya çalışıyorum ondan dolayı ) saygılar.....

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)