innova gibi hızlı değil ama sonuçta honda hondadır bence innova al çok sağlam sahibindende çok temiz innovalar var 3000kmlerde felan eski kasa tercih etmelisin made in japan
innova gibi hızlı değil ama sonuçta honda hondadır bence innova al çok sağlam sahibindende çok temiz innovalar var 3000kmlerde felan eski kasa tercih etmelisin made in japan
Merhabalar.. Arkadaşlar çok teşekkür ederim.. Dünden beri bende olan sevgili ve değerli ve biricik Wave'imle 40 KM yaptık.. fazla gezemedim ama genel bir fikrim oluştu elbet..
Alet rodajda olduğu için aman aman gitmiyor, yalnız bir ara Haramidere tarafından kırdım kafayı asıldım gaza 80'i gördüm.. sonra kıyamadım yavaşladım..
Arka fren sanki disc.. Bastığın anda yavaşlıyor.. Bir kampana frenden bu performansı bekleyemezsiniz normalde..
Yakıt konusunda o kadar cimri ki, kontak kapalıyken bile ibre BOŞ kademesinin iki tık üzerinde duruyor. Yani alet uyurken bile tasarruf yapıyor :-) sabah sabah yanlış görüyorum sandım ama baktım dikkatlice, aynen dediğim gibi :D
Yalnız bana ufak geldi. Carnaby'imle yan yana gelince pek bir küçük geldi gözüme :-/ tamam crypton'dan daha etli ama cidden ufak motor..
Ben ilk kez cup kullanıyorum.. Bilenler lütfen yanıtlasın.. Birinci viteste kalkarken alet inim inim inliyor hemen ikiye atıyorum.. Yani birinci vitesle 2-3 metre gidiyorum gitmiyorum bile.. Resmen ölü vites birinci vites.. Bir de vites büyütmek çok kolay ama düşürmen gerektiğinde alet inanılmaz sarsıyor.. Benim acemiliğim mi yoksa cup'lar hep böyle mi yapar?
Arkaya çanta taktırcam da eklenti demiri bekliyorum. Temmuz'da gelecekmiş, sele altı bagaj küçücük :(
Son sorum: buraya nasıl resim yüklüyoruz? Denedim bulamadım :/ 1-2 resim çektim bari bir ara onları yayınlayayım da fikrini olsun.. ;-)
1.vites bayırlarda iki kişi zorlandığında ve trafikte rahatça kalkmanı sağlayan bir vitestir ben innovamla 1.viteste sıktım 40kmhyi gördüm ama yakıt artar deviri geldiğinde at 20ye geldiğinde kadran vites at cublarda vitese hafif dokunulduğunda debriaja geçer vitestedir ama debriajda olduğundan boştaymış gibi gider hafif hafif debriajla birlikte vites atarsan sarsmaz fazla ama genede sarsar 85km silivri seymenköye gidiyoruz iki kişi 7.5tl yakıypr deposu 16.5a fulleniyor gerisini sen düşün honda cup 1 numara
Ya yok ben Wave'imi ciddi ciddi bir 10 yıl falan kullanmayı düşünüyorum.. Anca onun yanına bir tane de şık bir alet yaparım, PS 150 veya bilmiyorum bakarım artık.. Önce şu Carnaby'mi bir satayım da..
;-)
kardeşim sen sukutıra baya alışmısın bu garip geliyodur sana alışırsın yakında onada...motorunu fazla devirli kullanmasaydın iyiydi ya...daha yeni alet zarar görmemiştir inş...viteslerde 1 den 2
ye atarken küçük ince bi aragaz ile atarsan sana hiç sarsılmayacağını garanti verebilirim...ayağını vitesten kaldırırken yani tam 2 ye geçecekken yavaş kaldır...sarsıntı yapmaz...yalnız
abartırsan yavaş kaldırma olayını derbriyaj balatsını erken bitirirsin
bakma güzelim,atla gezelim
yamaha ile kiyasta elbette honda, dedigin gibi modenasi da anlatman zor olur, ayni benim babam gibi, ismi degisince hayatta almaz
yalniz 110i ler tayland uretimi degil, innovalar tayland uretimi idi, keske 110iler de tayland uretimi satilsa, sanirim ozellikleri honda tayland uretiminden kopyalamis, sele alti bagaj yok, 160 gosterge yok, zincir koruma yok ama saglamlik ekonomi, ikinci eli rahat olur, zarar etmezsin, modenasi satmak ta zor olabilir ama kullanimi kesinlikle wave den cok ustun, wave 100kmyi gorur ama o konuda rahat ol,
ooo kürşat abim hoşgeldin topiğimize
modenasın sürüş konusunda üstün olduğu konusu zaten tartışılmaz adamlar 135 cc fiziki güç koymuşlar...
ya abi onu geçtimde bizim peder anlamaz bu işlerden ya çok az yaksın çok fazla kaçsın felsefesi var adamda...
haliyle oda haklı...adam çinli cub aldı b.ku çıkıncaa kadar kullandı yakında satcam 250 liraya müşteri buldum :D :D
o satıncada wave alcaz işte sende yardımcı ol diye çağırdım buraya
bir de wave 110i ler icin 5 yil- 50.000km garanti var burada ki anla artik, bozamazsin kolay kolay, burasi apaci dolu, 12yasinda binenler de cok, 15-16 da, herkeste wave, resmen parcalamak icin cabaliyorlar sanirsin, ona ragmen dayaniyor, geceleri 50-100 kisi yaris mi dersen, tek teker, 4-5 kisi binme, her testi geciyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------
mesajini okudum, o yuzden geldim
fazla girmiyorum, girince de yuzeysel konulari okuyup cikiyorum, wave icin eksi yanlari- koltuk rahat degil, amortisorler beton gibi, onun disinda sanirim her CUB da olan, ani frende kaymasi. Yakiti cekisi gidisi herseyi ideal, 4-5 senelik 70-80bindeki motorlari sifir diye resmini koysam inanirsin ki bunlar grenaji orjinal motoru orjinal ellenmemisler yani.
taylandaki apaçileri tüm dünya tanıyor artık...o lastikleri ne hale getiriyolar incecik lastik...adam bir kalkış yapıo sanki altında yarış motoru var...zaten burdaki hondalar evladiyelik torununa felan bıkabilecek kadar sağlam...ordakilerede yapılacak söz kalmıyor...
yalnız varya o apaçilerin uyguladığı testleri hondanın mühendislerinin uyguladğını hayal ediyorum da düşünmesi bile komik...biz sokakta 3 mtr yanyana gezioz hemen polis geliyor...)bunlar sayıcada fazla çelik kuvvet felan geliodur dağıtmak için:-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
innova 3000dvr/ 10 nm tork veriyordu bu ise
mesajini okudum, o yuzden geldim
fazla girmiyorum, girince de yuzeysel konulari okuyup cikiyorum, wave icin eksi yanlari- koltuk rahat degil, amortisorler beton gibi, onun disinda sanirim her CUB da olan, ani frende kaymasi. Yakiti cekisi gidisi herseyi ideal, 4-5 senelik 70-80bindeki motorlari sifir diye resmini koysam inanirsin ki bunlar grenaji orjinal motoru orjinal ellenmemisler yani.
5500dvr/ 8.65 nm arada hissedilir fark olurmu
maksiumum güçler ise aynı devirde veriliyordu(7500) ama onda 0,50 oranında fark vardı sanırım...
fazla fark hissetmezsin, arkadasin dedigi gibi saat gibi calisiyor, duz yolda cok rahat, ama bozuk yolda rahatsiz edici, acikcasi bazen cok fazla motora biniyorum ( motorlu taksi ), hic bakmadan bindigim de oluyor, ve 110luk mu 125li anlamiyorsun bile, ancak yokusta, yada yuklu fark hissedilir ama onun disinda nerdeyse aynilar, burda polis sorun etmiyor, ehliyetsiz,kasksiz, cocuk falan, ancak gece yarisi cok fazla ses yapanlar olursa sikayet uzerine polis yakaliyor ( balik agi ile ) onun disinda 10 yasindaki kiz cocugunu da gordum wave kullanan ayni anda 5 kisi kasksiz bineni de, polis te ordaydi. Tekerlere gelince artik limiti astilar bence, bisiklet tekerinden ince olacak yakinda, adam scooter aliyor, hem incecik teker hem 17lik jant takiyor ama yolda ucuyor tabi , vizir vizir sinek gibiler ama yollar isaretlerle dolu, her isaret trafik kazasinda polisce cizilen cizgiler bir de inanclarina gore bileklerine ip, bedenlerine dovme ile gorunmez olduklarina inaniyorlar ama otobusler goruyor bir de oldu da bozdun kirdin bir yerini, 8-10tlye tamir ediliyor, gece lastigim patladi, merkezden 30km uzakta, ic lastik paramparca, heryer kapali, aradim motoru aldigim yeri cepten, yarim saate iki kisi geldi, ic lastik yarilmis tamamen, degistiler, ve sadece 5-6tl mi ne verdim ki gece vakti gelecek 30km gel 30km git, bizde olsa dustun mu bicerler
yeni crypton var 11.5hp mi ne arkadaşım almış innovayı geçerim dedi uzun yolda yalan oldu.. (:
kürşat abi adamlar yalnız modifiye yapmasını biliyor..her yer polisin kaza çizikleriyle dolu demişsin ölen çok oluyodur orda...yalnız burdan anlaşılan çok ilginç bir ülke olduğu gidilip görülmesi gerekn bi yer özellikle honda satış noktaları ;-)
resimde koyduğun wave Türkiye de satışta olan modelden galiba...
bir kaç fark var
-biri tayland biri endonezya
-ekran ve anahtarlık girişi sanırım
ayrıca bu gazlı amortisörlerin motora ne gibi katkısı olur...Türkiyede nadir modellerde kullanılıyor bundan...
cryptonun eti ne budu ne kendi kaşınmış ) ancak waveye kafa tutabilir o motor...ama yakıtta wave her zaman ezer onu...innovanın 120 yaptığını biliyorum..bakalım wave kaç yapıcak...
bu resimler vietnamdan, onlarda CUB cilgini resimler Turkiyede satisi olandan evet, gazli amortisor surus zevkini, yakiti, viraj kabiliyetini artiyor, en guzeli cukura girince yada tumsekte, artci ile yada yalniz tek hoplama oluyor ve tekrar ziplamiyor, bir de koltugu rahatlastirdin mi, uzerinden inmezsin, benim scooter da honda, ilk is gazli amortisor taktim, resimleri vardi sitede, su an CB125e de de en buyuk eksi beton gibi amortisor, eralp beyin incelemesinde de vardi, bir de koltuk, son hiz konusuna gelince innova 130lara kadar basabiliyor, zorla ama onemli olan gorebiliyor, yamaha pek tutulmuyor burada, bedava versen alan yok gibi birsey
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------
bu videoyu izle http://www.youtube.com/watch?v=3W4hdaluZJQ
wave aldığımda burda gazlı amortisör bulablirmiyim ben?yada sana sipariş versem gönderebilirmsin ordan...
tvs nin videoda güzelmiş o önde giden sarsıntılı motor aynı benim safkan çinliye benziyor...yamaha yı neden o kadar beğenmiyolar ki sonuçta oda japon...çok ilginç ya...bu çin japon tayland kore vs. hepsi aynı yaw...çekik gözlü gördünmü hepsi cub hastası işte
eralp beyin incelemsinide okumuştum...kendisi nerde yaşıyodu bilmiyorum ama yakınlarındaki birisi honda wave 110i versede incelese sonra bizimle burada paylaşsa...onun incelemelerini beğeniyorum bana tarafsız geliyor..cb125 de sanki az boş çıktı ya şikayetler çoğaldı onun titreşiminden dolayı..kullananı çok her yerde görüyorum..oda deli gibi satılıyor...bizim buralarda ybr satışı azaldı zaten hep eski ybr görüyorum...honda aldı başını gitti birde mondial
ayrıca bu honda wave 110i lastikler tubeless mi yok şambryelmi? aklıma takıldı
tubeless Turkiyede satista olan, burada ise secebiliyorsun sambryelli yada tubeless olarak, gazli amortisor bulabilirsin cunku artik modeller cogalmaya basladi, TVS benim askim burada hintli cok ama TVS yok hintli derken motor degil honda- yamaha cub karsilastirmasi dersen sifir motorlarda 1 yamaha cuba karsilik 20 wave satiliyor ikinci elde yamaha cub para etmiyor, gazli amortisor icin bu yaz sonu gelme imkanim olursa getirebilirm, kargo ile fazla agir oluyor, benim scooterda bir tane var wave icin iki tane, oncelikle hayirlisi ile bir al motoru, bol bol resimleri paylas, zamanla elimden geldigince modifiyede destek olurum, su an zaten fazla vakit ayiramiyorum, saglik nedeni ile, git hastaneye, yat yatakta, insallah biraz duzelip tekrar gundemi takip edecegim
inş resimlerle burada olacağm motor bi gelsin herkese yardımcı olmaya çalışacağm zten... videolar resimler dolucak taşıcak burası
tubeless olması iyiymiş..babamın bu motoru alması için artı bir neden
bu arada sanada geçmiş olsun abi...önemli olan sağlık,olmadımı hiç birşeyin zevki kalmıyor...
120-135 arası gidiyor innova gazı doldurura doldura gidersen ama bence zararlı bu yeni waveyi bende merak ediyorum tipi güzel ama kullanmak isterim innovadan farkları ne merak ettim
Hızı 110 Olursa gayet iyi tutulur da zor 90 dan sonra yırtınır artık Keske innovalar devam etseydi
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------
Yaw o wave ne öyle ya Tr de de aynısını yaparım ama Crypton R jantı+1-2 Prof boya.Hızı önemli unsur innova kopartıyordu resmen eger bundada zorlanmassa alınır
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
Normal bir cup işte bu kadar tartışmaya gerek yok :D
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)