Peki su ana kadar sorun yasayan var mı ? Wave nin hiç sevmediğiniz yanları nelerdir ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sahibinden-kusursuz-honda-wave-110i-103093737/detay/
Arkadaşlar 2012 model 4250 km de ve 4,000 km bakımı yapılmış. olan motorumu araba aldığım için ve nakite ihtiyacım olduğu için satmak zorundayım.
Motor hakkında bilgi edinmek isteyen arkadaşlara forumu okumalarını tavsiye ediyorum. Motosiklet gerçekten boyuna posuna göre çok güzel. İnanılmaz düşük yakıt tüketimi ve çok güzel bir motor sesi var . Önceden büyük motosiklet kullanıcı olarak büyük keyif alarak biniyorum. Ama malesef ihtiyaç dolayısı ile satmak zorunda kaldım.
Bu motorla saatte 120 km hız yapabilirsiniz. Ben yazın Tekirdağa gittim geldim büyükte keyif aldım. Boy kg gibi düşünceleri olanlar hiç düşünmesin. Düşündüğünüz gibi değil. scooterden daha rahat ve dengeli ayrıcada oturuş pozisyonu olarak çok rahat.
Kronik hiçbir problemi yok. Sıfır kadar temizdir motorum. Linktede bunu görebilirisiniz. Extra olarak KEİTİ jant şeridi ve motorul zincir yağı ve HONDA D.I.D 420 orj honda kapalı kutuda yedek zinciride hediye olarak verilecektir.
İlgilenen arkadaşlar linkten bakarak benimle irtibata geçebilirler. Fiyatta sitedeki arkadaşlara iyi bir fiyat verebilirim.
Saygılar
İlandaki zincir koruma orjinal mı bilen var mı?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-wave-110777222/detay
Fight till the end!!!
Bu model tr de yok..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
8000 bakımına 10000 KM'de Anes Motor İstoç'a götürdüm. Biliyorum hata bende, onlara da dedim zaten ama sağolsunlar sorun etmediler. Yağ, buji değişimi yapıldı, hava filtresi temizlendi, sağına soluna bakıldı eksik gedik var mı diye, balatalar elden geçti, lastik ayarı falan derken hesap 100 TL tuttu. Ama ufaklık kendine geldi.
Bahara doğru falan kendisini satışa çıkarmayı planlıyorum. Bakalım, kısmet..
İnnova'nın zincir muhafazası takılmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------
Epeydir incelediğim, işçiliğini ve malzeme kalitesini beğendiğim Wave 110i için geçen hafta düğmeye bastım ve şehiriçi kullanımım için bir adet edindim.
Aslında çok ta yabancı sayılmam bu motosiklete. Zira 2011'de sıfır aldığım İnnova'yı, bir yıl kullanıp 2012 başlarında satmıştım. Cup motosikletlerin şehiriçindeki başarısını, ekonomisini bildiğimden ve Honda'nın 2013'te Wave getirmeyeceğini, yerine 100 cc.(vergisiz) bir Cup modelini getireceklerini duyduğumdan, son gelen partiden tereddüt etmeden aldım.
Henüz 85 km. yapabildim. Lakin bu zaman zarfında bile ne denli güzel bir motosiklet olduğunu bana kanıtladı.
Şimdilerde uzun rota arayışlarına girmiş bulunmaktayım.
İnnova ile yaptığım 1,5 günde 1000 km.lik geziden sonra, ( http://www.motosiklet.net/forum/etki...a-ermenek.html ) Wave ile 10 günde 6.000 km.lik bir gezi düşünmekteyim.
İşte alım esnasında çektiğim birkaç poz.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
Memnuniyetle...
Mesela..; İlk dikkatimi çeken şey, ön amortisörlerin sert fren yapıldığında İnnova gibi dibe vurup ''tak'' diye bir ses çıkarmaması.
Bu tip motosikletlerde amortisörlerin çalışma mesafeleri kısa olduğundan genelde kapanma esnasında vuruntu sesi olabiliyor. Lakin Wave'de bu durum yok. (Özellikle test ettim.)
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
Arkadaşlar merhaba ;
Uzun süredir incelediğim ve görünümünü beğenip fiyatının fazla olması nedeniyle alamadığım honda wave 110i motoruma fiyatının 3500 tl ye düşmesi ve bulunduğum ilde (Balıkesir) bayinin peşin fiyatına 500 tl peşin kalanın kredi kartına 4 ay ertelemeli 10 taksite bölmesi nedeniyle almış bulunmaktayım. Moturu teslim aldığımda ikamet ettiğim sındırgı ilçesine 2 gün sonra getire biliriz kolaylığı sağladılar ama motruma atlayıp gitmek daha cazip geldi. Soğuğa ve rüzgara rağmen ( Donarak ) 60 km yol yaptım. Önesinde Depoyu full yaptım 15 TL ye.
İlk olarak motor fotoğraflardaki gibi gariban değil kalıplıdır. Samimiyetimle inanın rodajda olmasına rağmen çok az yakmaktadır. Bunları yazmamın sebebi motoru alıp objektif açıklamarıyla bizleri bilgilendiren ve motoru almayı düşün arkadaşlara yardımcı olması nedeniyledir.
Honda Bayinde
Yolda Mola da
arkadaşlar innova ile karşılaştırabilir misiniz. hangisini tavsiye edersiniz. yakıt durumu sağlamlık vs.. yönlerinden bilgi verir misiniz
arkadaşlar wave 110 i sabah ilk çalıştırmada rolantada iken dikkatle bakınız .motorun ilk anda otamatik jikle ile çalıştığı ilk 90 sn içinde eksozdan siyahi bir duman atması mevcut mu?
aradaki bagaj demiri ve arka bagaj demiri arıyorum.sizinkiler müthiş nereden tedarik edebilirim.benim motordada o siyah duman var nedenini bende merak ediyorum.
3 saattir bu başlığı okuyorum. sonuç : bazı mühim beklentilerimi karşılamıyor, almıyorum. en en mühim mesele tork düşük. birde ön fren tek piston, arka kampana çapı çok küçük.
merhaba arkadaşlar ben durumumu anlatıyım siz ona göre bana fikir verin..
2011 yılında cbf150 ile motosiklet hayatım başladı yaklaşık 10,000 km deneyimden sonra 2012 yılında yamaha xj6 diversion f modeli 2 el bir motosiklet satın aldım yaklaşık 5,000 km kullandım ve 2013 mart ayı ortalarında maddi imkanlar doğrultusunda tekrar sattım..
ama motosikletsiz olmaz dedim ve tekrar commuter bir motosiklet arayışına girdim..
aslında tekrar cbf150 almayı düşünürken zaten honda kullandım bu seferde yamaha kullanıyım diyerek 2012 model 0 km bir ybr125 satın aldım yaklaşık olarak bir haftadır kullanmaktayım..
ama aldıktan sonra öğrendimki ybrde koronik ısıtma sorunu var motor sıcak havalarda bile jikle istiyor ama düzenli şekilde yol olmak için ortalama 8-10 dk. ısıtmak gerekiyor.. aslında bu bir sorun sayılmaz fakat ben sinir oluyorum ayrıca cbf150 de bu sorunları hiç yaşamadığım için ybr biraz hevesimi kaçırdı..
açıkcası bu nedenle motordan soğudum çünkü motosiklet kullanma amacım gidiceğim yere en kısa zamanda ulaşmak.. ve tekrar motosiklet arayışlarına başladım
wave 110 dikkatimi çekti.. en çokta enjeksiyonlu olması beni cezbetti.. bildiğim kadarıyla enjeksiyon olan motorlarda jikle olayı yok motosiklet aynı sattığım jx6 modeli gibi deviri otomatik yukseltip ısıtma işlemini kendi yapıyor.. aklıma bu titreşim olayı takıldı ybr ile kıyaslarsak arada çok fark varmı ?
şimdi ybryi en az zararla satıp hazır indirimede girmişken wave almayı düşünüyorum..
genelde evden işe işten eve kullanıyorum evim ile işyeridm arası 4 km. sadece izin gunlerimde gezer dolaşırım oda max. 30 km.
yılda bir yada 2 kezde antalyaya giderim.. konya-antalya arası 300 km.
anlattıklarıma dayanarak fikirlerinizi bekliyorum..
sizce ybr yi satıp waveye geçmek mantıklımı ve wave benim ihtiyaçlarımı karşılarmı ??
innova ve wave aynı tip motorlardır. bende innova varken satıp ybr almıştım. iyiki almışım dedirtti. çünkü bu wave tarzı motorların şasesi kısa, yatıramazsın, amörtisör esneme aralıkları daha kısa olduğu için en ufak çukurda bile zıplatıyor. depo çok küçük, hergün benzinliğe gitmek gerekebiliyor. lastik ebatları küçük olduğu için yol tutuşu çok kötü oluyor, motor sağa sola geziyor, ani fren yapamazsın, motoru istediğin mesafede durduramazsın. bir ısıtma sorunu var diye gül gibi ybr yi satma diyorum. şu an piyasanın en makul motoru ybr.
Ybr nin ısınması için 8-10 dk ya ihtiyaç yoktur..1 dk da ısınır kendileri.. jikle çekili konumda 1 dk bekle öyle bin..Benim 3 tane ybr 125 im oldu ben hiç birini ısıtmadım bindim ve gittim..Dilinden anlayınca sorun olmuyor ısı olayı..Cup tan commutere geçilir..Tam tersi değil..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
fikirlerinizi paylastiginiz icin tsk ederim.. benim ybr 1 dk isininca gaz bile yemio.. ayrica jikle acik konumda calistirinca bile devir artmiyor sanki kapali gbi devir 1.200 e dusuyor..
ayrica her 2 motoruda kullanmis olan arkadaslar 2 motor arasindaki titresim farki ne kadar ?? ybr malum neredeyse hic titresim yapmiyor.. wawe de cok az titresim var yazilmis forumda.. her iki motoru kiyaslarsak aradaki fark cokmu fazla ??
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)