Arkadaşlar motor ile 500 km'yi sorunsuz devirdik.Bakım için İstanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz bir usta varsa özel mesaj atabilir misiniz.
Merhabalar, geriye doğru biraz bakındım ama sorumun yanıtını bulamadım, o yüzden size danışacağım.. Sanırım rt 125'lerin kronik bir arka lastik sorunu var, aslında herkesin dilinde ikişey var..
1- RT gitmiyor.. 2- Arka lastiği kendi fabrikasında bile yok..
hyosungsource.com'a baktım, bilimum yedek parçası var ama arka lastiğe dair birşey yok.. Türkiye'de lastik var mı RT'ye uyan?? Bu konuda bilgisi olan varsa en azından firma ismi söylerse sevinirim..
Fazla hız seven biri olmadığım için sürate çok önem vermiyorum.. 100 yapsın arada bir bana yeter..
Bu motoru düşünmemdeki en önemli etken İNANILMAZ derecede yakışıklı olması, tak arkaya metal çantalardan... Oy oy oy...
Bir de Kanuni servislerinin ve yedek parçalarının pahalı olduğu malum, kullanıcı olarak önerdiğiniz servis var mı?? Kısmet olur da alırsam zaten parçaları internetten sipariş ederim.. Kanuni'yi zengin etmeye niyetim yok..
Teşekkür ederim...
İstanbuldaki servisleri ben bilmem, yardımcı olamıycam o konuda.
RT gitmiyor diyorlarsa gitmiyordur, ne yapalım Hem kaç kişi bu motorun modelini bile biliyor ki herkesin diline düşmüş bu motor? Kaç kişi görmüş, kaç kişi kullanmış... Diğer 125 lik lere göre yavaş kalıyor evet. Arada sırada 100 yapabilirsin, ben düzlükte en fazla 111 km/h yaptım dijital gösterge ile.
Lastik için 3 tane lastik ihtimalin var. 1- Orjinal shinko lastikler. 2- Dunlop tırnaklı lastikler. 3- Bridgestone'nun ürettiği lastikler. Bunlarda sadece Shinko yu TR de bulabilirsin, o da belki...
Bu lastiklerin modellerini tam hatırlamıyorum. Önceki sayfalarda bu lastiklerden baya bahsetmiştik, resimli felan... "Suzuki VanVan" , "Yamaha TW200" ve "Hyosung Karion" tires diye aratırsan çok rahat bulursun.
Alırsan memnun kalacağın bir alet olacaktır, çünkü hız takıntın yok ve aletin tipine tav olmuşsun gibi. Zaten vaad ettiği en büyük şey dikkat çekiciliği Kalite olarak da üzmeyecek bir alet, daha doğrdu düzgün sorun çıkarttığını görmedik diyebiliriz.
#sürenadam
Teşekkür ederim, hemen Shinko'lara bakacağım,, Carnaby'mi satıyorum Allah'ın izniyle.. Sonrasında almayı düşündüklerim arasında ciddi bir aday RT... Gerekirse aleti alırken yanında yedek lastiği kafadan alabilirim.. 2-3 sene sonrasını beklemeye gerek yok... Tedbiri önceden almış olurum hem....
2-3 sene bekletirsen o lastiği ne olacak peki? Bence tedbir için alacaksan bari sadece iç lastiğini al, onu iyi muhafaza et. Dış lastiği alıp 1-2 yıl kenarda bekletmenin anlamı yok bence. Bir de Shinko'lar için Kuralka ile irtibat kur. Belki bayinin birinde vardır ama tarihine dikkat et.
Bir de eğer yurt dışından getirtmeyi düşünüyorsan bence Bridgestone'ları getirt. Shinkolar iyi hoş ama çok iyi yol tutuşu yok. Bence bridgestone'u denemeye değer, shinko dan daha kötü çıkacağını sanmıyorum
#sürenadam
baştan sona okudum bu motorla ilgili motorum ansiklopedisi gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
bu motoru almayi düşünüyorum bursadan ustasini veya servisini bilen veya bana alirken yardim edicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Alırsanız hayırlı olsun, ancak bursada olduğunuz için yardımcı olamayacağım...
#sürenadam
Kuralkan lastik için yardımcı olmuyor. yurt dışın da gümrüğe takılmayacak fiyatlarda lastiği bulabilirsiniz ya da bridgestone ile görüşün 6 ay da 1 lastik siparişi veriyorlar belki yardımcı olabilirler. Ayrıca benimki kevgire döndüğü için reanult broadway iç lastiği kullanmıştım. hiçbir sıkıntı da yaşamadım.
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
http://www.motolastik.com/Anasayfa/
bu firma yurt dışından özel olarak lastik getirebiliyor, temasa geçmeniz de fayda var ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Bursada bey motoda servisi var biz tvs yi oraya goturdugumuzde gormustk ilgi alaka cok guzel ayrica cbr1000rr hayabusa vstorm dragstar gibi yuksek hacimli motorlarin bakimlarinida yapiyolardi
iyi lastik sorunu da kalmamış, bir ara umutsuz arkadaşlar vardı
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Kullanamadığım motorumu satmaya karar verdim arkadaşlar. İlanı linktedir
http://www.motosiklet.net/forum/sati...ml#post2828057
Ya ben aldığım gün hemde doğru düzgün kullanmayı bilmiyorken 60km yol yapmıştım
Nasıl 64km de kalmayı başardı bu?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)