Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
26. sayfa BirinciBirinci ... 162425262728 ... SonuncuSonuncu

kymco venox 250

REKLAM ALANI
    ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    [IMG][/IMG]
    arkadaşlar meraba ne zamandan beri uğramıyordum baktım biraz canlanma var, benimde katkım olsun dedim
    Hikizume bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda Cbf 1000 Fa
    teşekkürler ufuk çok faydalı bi katkı olmuş kardeşim böyle desteklerini, görüşlerini bekliyoruz.

Motosikleti
    kymco venox
    buda benim makina [IMG][/IMG]

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

rüzgardan devrilmesin diye kendimce bazı önlemler aldım
    [IMG][/IMG]
    Hikizume ve ygzonair bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda Cbf 1000 Fa
    kardeşim maşallah parıldıyormuş seninkide

Hikizume - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 N
    Bu da benim Venox'um

ygzonair ve ufukk bunu beğendiler.

Motosikleti
    GV 650
    Maşşallahne güzel parlatmışsınız motorları bunun için özel bişey kullanıyomusunuz yoksa direk bi ustaya götür pasta cila mı diyosunuz arkadaşlar

Motosikleti
    kymco venox
    merhabalar; makinada kılcal çizikler yoksa pasta yapmaya gerek yok cila işinizi görür.benim makinayı her zaman cilalı oto şampuanıyla yıkıyorum senede bir kaç kez cila çekiyorum cila olarak turtle wax kullanıyorum belki daha profesyonel kimyasallar da olabilir ama ben sıkıntı yaşamadım.Motosikleti güneşsiz tozsuz mümkünse kapalı alanda cilalı şampuanla güzelce yıkıyorsunuz , damla kalmayacak şekilde kuruluyorsunuz bu çok önemli, pamuğa veya süngere iki üç damla cila damlatıp dairesel hareketlerle yüzeye ince bir katman halinde uyguluyorsunuz ve 15 20 dakika bekledikten sonra mikro fiberli bezle parlatıyorsunuz
    ygzonair ve Hikizume bunu beğendiler.

Motosikleti
    kymco venox
    [IMG][/IMG]

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

merhaba senin makinaya yakından bakınca lastikleri farkettim markası , fiyatı yol tutuşu nedir usta benim lastikler daha fabrika çıkışı lastikler değiştirecem de bi danışayım dedim memnunmusun diye? QUOTE=Hikizume;3022736]Bu da benim Venox'um

http://i40.tinypic.com/30a6tev.jpg[/QUOTE]

Motosikleti
    Yamaha FZ6 N
    @ufukk hocam lastikler bridgestone exedra. tam ölçülerin aklımda değil ama bakar söylerim fakat şöyle bir tüyo verebilirim, her iki lastik de orjinalinden bir tık geniş ve yanak yüksekliği bir tık fazla motosiklet fuarı döneminde indirimli olarak 550 tl'ye almıştım. lastik konusunu bayaa araştırmıştım almadan önce. aynı ebatları almak istersen hem bulması çok zor, hem de fiyatı fazla yükseliyor. zaten onların hız indeksleri çok yüksek. venox'larımızla hiç bir zaman çıkamayacağımız hızlara uygun olan lastiği takmanın çok gerekli olmayacağını düşündüm doğrusu
    yol tutuşuna gelince, motoru alalı bir kaç ay oluyor ve aldıktan çok kısa bir süre sonra lastikleri değiştirdim. haliyle yol tutuşu inanılmaz fark etti ancak her iki lastiği veya başka lastikleri kıyaslayacak tecrübem yok maalesef. fakat şöyle bir ayrıntı da var, uzun senelerdir motosiklet kullanan bir arkadaşım venox'umu hem eski hem yeni lastiklerle kullandı ve yeni lastikleri fazla fazla övdü.
    son olarak şahsi yorumumu söyleyeyim. "tombul" lastiklerle bence daha da şık durdu motor

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu kafasız distribütör, hazır da vergiler düşmüşken bu güzelim motoru neden getirtmez acaba ? Geçen gün bunlara "Sizden başka vitesli motor getirmeyen firma kalmadı" diye yazdım, cevap olarak "Activ 100" modelimiz vitesli diye yazdılar. Komediden başka birşey değil. Memlekette bu işler kimlere kalmış, yazık...

Motosikleti
    Yamaha FZ6 N
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kafasız distribütör, hazır da vergiler düşmüşken bu güzelim motoru neden getirtmez acaba ? Geçen gün bunlara "Sizden başka vitesli motor getirmeyen firma kalmadı" diye yazdım, cevap olarak "Activ 100" modelimiz vitesli diye yazdılar. Komediden başka birşey değil. Memlekette bu işler kimlere kalmış, yazık...
    aynen katılıyorum @Seko. ve verdikleri cevap içler acısıymış... ayıp resmen!

Motosikleti
    kymco venox
    Alıntı Hikizume adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ufukk hocam lastikler bridgestone exedra. tam ölçülerin aklımda değil ama bakar söylerim fakat şöyle bir tüyo verebilirim, her iki lastik de orjinalinden bir tık geniş ve yanak yüksekliği bir tık fazla motosiklet fuarı döneminde indirimli olarak 550 tl'ye almıştım. lastik konusunu bayaa araştırmıştım almadan önce. aynı ebatları almak istersen hem bulması çok zor, hem de fiyatı fazla yükseliyor. zaten onların hız indeksleri çok yüksek. venox'larımızla hiç bir zaman çıkamayacağımız hızlara uygun olan lastiği takmanın çok gerekli olmayacağını düşündüm doğrusu
    yol tutuşuna gelince, motoru alalı bir kaç ay oluyor ve aldıktan çok kısa bir süre sonra lastikleri değiştirdim. haliyle yol tutuşu inanılmaz fark etti ancak her iki lastiği veya başka lastikleri kıyaslayacak tecrübem yok maalesef. fakat şöyle bir ayrıntı da var, uzun senelerdir motosiklet kullanan bir arkadaşım venox'umu hem eski hem yeni lastiklerle kullandı ve yeni lastikleri fazla fazla övdü.
    son olarak şahsi yorumumu söyleyeyim. "tombul" lastiklerle bence daha da şık durdu motor
    merabalar
    geçen sene metzeler maraton almayı düşünüyordum 1000tl civarı bi fiyatı vardı. ellerinde bir takım kalmış, lastiğin hiç kullanmasan bile dört sene raf ömrü var, İstanbul'dan siparişle gelecekti, tarihine güvenemedim almadım, pirelli, avon dunlop bunlar bana pek sıcak gelmedi, michelin, metzeler bunlar önceliğimdi bridgestone da iyi marka fiyatıda uygun, bakalım hayırlısı, teşekkürler

selamlar dostum. bende haftaya bir venox almayı düşünüyorum fakat, bir usta ile görüştüm motorun çok sağlam fakat parça sıkıntısı çekeceğimi söyledi. ve içime kurt düştü. bu konuda bi bilgin var mı yardımcı olursan sevinirim.

Motosikleti
    Yamaha FZ6 N
    Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merabalar
    geçen sene metzeler maraton almayı düşünüyordum 1000tl civarı bi fiyatı vardı.
    @ufukk hocam o lastiğin 1000 lira olmasının muhtemelen yegane sebebi, yük ve özellikle hız indeksinin yüksek oluşudur. şimdi netten baktım, hız için 210km/h diyor. bizim venox'la hayatta o hıza çıkamayız ki hız ve yük indeksi düştükçe fiyat da düşer. dolayısıyla 1000 liralık lastik almak çok da gerekli bir şey değil bizim durumumuz için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------

Alıntı solitude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selamlar dostum. bende haftaya bir venox almayı düşünüyorum fakat, bir usta ile görüştüm motorun çok sağlam fakat parça sıkıntısı çekeceğimi söyledi. ve içime kurt düştü. bu konuda bi bilgin var mı yardımcı olursan sevinirim.
    @solitude, biraz tartışmaya açık bir durum aslında bu. parçanın gelmesi biraz zaman alabilir. ama silkar holding batmadıkça da gerekli parçaya ulaşabilirsin eninde sonunda. 5-6 ay önce venox'umu aldım, bir gün olsun "keşke başka motor alsaydım" demedim. tercih meselesi elbette ancak şöyle bir örnek de verebilirim: arkadaşım, bmw marka motosikleti için de haftalarca parça bekledi.

Motosikleti
    GV 650
    İyi geceler benim venoxa önceki sahibi metzeller maraton taktırmış 700 tl civarında tuttu demişti şimdi 1000 tl yi duyunca şaşırdım biraz

Motosikleti
    kymco venox
    Alıntı vlknmarmara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi geceler benim venoxa önceki sahibi metzeller maraton taktırmış 700 tl civarında tuttu demişti şimdi 1000 tl yi duyunca şaşırdım biraz
    iki sene önce motosiklet mağazasına metzeler sordum 600 kusur demişlerdi. geçen sene servise sordum pirelli ye 700 tl civarı bi fiyat söylediler dedim geçen sene başka yerden fiyat aldım metzeler için 700 tl dediler dedim, metzeler fiyatına baktılar elimizde yok istanbul dan gelecek deyip 1000tl fiyat çıkardılar, bende lastik üretim tarihine bakmadan ne arabama ne motora lastik almam güvenemedim almadım,fiyat farkına gelince istanbuldan gelecek +nakliye -Ankara'da motosiklet pek yaygın değil istanbul kadar adamlar tuttura bildiğine ister al ister alma paşa gönlün bilir, sırf bu lastik için bu sene fuara gidecektim iş yoğunluğundan gidemedim,geçen sene yazın istanbul'daydım gelmişken aradan çıkarayım dedim doğubank taraflarında geziyordum ara sokaklarda motorcu buldum lastik bulamadım fenerbahçeyi geziyordum tt customu bile buldum gene lastik bulamadım yol bilmiyorsun iz bilmiyorsun İstanbul'lu arkadaşlardan motorcu adresi bekliyoruz

---------- Post added at 11:44 ---------- Previous post was at 11:20 ----------

Alıntı solitude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta şimdi parça siparişini veriyorsun, 10 parça sipariş verdin silkar ın elinde 5 tanesi mevcut 5 ini o hafta içinde gönderiyor sana servisten haber veriyorlar parçalarınız geldi diye 20km gidiyorsun bi bakmışsın 5 parça eksik diyorlar ki ellerinde yok yurt dışından gelecek 2 hafta içinde gelir aradan 2 hafta 3 hafta derken ay geçiyor bu sefer ben soruyorum parçalar ne oldu gümrükten mal çekiyorlar şu gün bu gün derken bir iki hafta daha geçiyor. en sonunda parçalar gelince arıyorlar yine 20km yol yapıyorsun bi bakmışsın parçanın biri eksik biri yanlış ve ben hala daha bekliyorum parçalar gelecek 10 parça için 120 km yol yapmışım 3 kere kargo parası ödemişim, sipariş vereli iki ay olmuş, parçanın biri yanlış gelmiş, yanlış gelen parçanın doğrusunun gelmesini bekliyorum batıkent çankaya arası 20 km gidiş 20 km geliş . tabi senin yetkili bayiin daha yakın olabilir ordan daha az yol yapabilirsin ben bu yedek parça olayını iki defa yaşadım.

Motosikleti
    rtr 150 gri
    herkese iyi akşamlar arkadaşlar geçen gün bende venox aldım motorda şöyle bir sorun var sanırım egzantrik zincirinden ses geliyo bu sorun kronik mi acaba ? birde sisy bar ( sırt dayama) nereden ucuza bulabilirim acaba çıkma olur yan sanayi olur yardımcuı olurmusunuz saygılarımı sunuyorum.

Motosikleti
    kymco venox
    Alıntı fatihozveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese iyi akşamlar arkadaşlar geçen gün bende venox aldım motorda şöyle bir sorun var sanırım egzantrik zincirinden ses geliyo bu sorun kronik mi acaba ? birde sisy bar ( sırt dayama) nereden ucuza bulabilirim acaba çıkma olur yan sanayi olur yardımcuı olurmusunuz saygılarımı sunuyorum.
    Merhaba benim makinanında arka silindirinden tıkır tıkır ses geliyordu mecburen en yakın tamirciye götürdüm orasını burasını söktü 120 tl masıraf yaptım değiştirdiği parça (10$ orjinali ) uydurma parça taktı parça olmadığı için.motoru akşam 5 'te bıraktım gece 3 te anca bitti ve hiçte istediğim gibi olmadı gittim servisine bıraktım orjinal parçayla değiştirsinler diye, 1 hafta makina serviste yattı,makina hazırlandı (180 tl masrafla)aldım 2 gün sonra yine aynı tekrar götürdüm yine yaptılar 3-4 ay sonra yine aynı bir parçayı değiştirmekten acizler ben tornacıyım kendim söktüm taktım şimdi maşallah sıkıntı yok. Vel hasıl kelam sadede gelecek olursak senin sıkıntın eksantrik zincir gergisi olabilir( tensioner tensör) de deniliyor bunu anlamak için hangi silindirden ses geliyorsa onu tesbit et, o silindirin tensöründe bulunan 3 tane civata var arka silindirde yatay konumda bağlanmıştır ön silindirde dikey konumda , ortadaki civatayı söküyorsun söktüğün yerin içinde bir tane daha ayar civatası var motoru çalıştırıyorsun ince düz tornavidayla saat yönünün tersine doğru yavaş yavaş boşluğunu alıyorsun ses kesilirse tensörün bozulmuş demektir ki bu yazdıklarımı uygulaman için elin anahtar tutması lazım yanlış bir şey yaparsan zincir diş atarsa subapları bile eğe bilirsin

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:20 ----------

[IMG][/IMG]

---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=DBSnckpy6qk

---------- Post added at 00:38 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

bu linkteki venox ve tensör bozulmuş oynayan parça var ortada oraya ince tornavida takıp saat yönünün tersine yani sola çevireceksin eğer problem burdaysa bu parçanın yenisi ile değiştireceksin
    Hikizume, fatihozveren ve ygzonair bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha FZ6 N
    @ufukk hocam, altın değerinde bilgiler paylaşmışsın, sağol. sorun ve çözümü aklıma yazıyorum ancak şayet durum başıma gelirse uygulamaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum

Motosikleti
    rtr 150 gri
    Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba benim makinanında arka silindirinden tıkır tıkır ses geliyordu mecburen en yakın tamirciye götürdüm orasını burasını söktü 120 tl masıraf yaptım değiştirdiği parça (10$ orjinali ) uydurma parça taktı parça olmadığı için.motoru akşam 5 'te bıraktım gece 3 te anca bitti ve hiçte istediğim gibi olmadı gittim servisine bıraktım orjinal parçayla değiştirsinler diye, 1 hafta makina serviste yattı,makina hazırlandı (180 tl masrafla)aldım 2 gün sonra yine aynı tekrar götürdüm yine yaptılar 3-4 ay sonra yine aynı bir parçayı değiştirmekten acizler ben tornacıyım kendim söktüm taktım şimdi maşallah sıkıntı yok. Vel hasıl kelam sadede gelecek olursak senin sıkıntın eksantrik zincir gergisi olabilir( tensioner tensör) de deniliyor bunu anlamak için hangi silindirden ses geliyorsa onu tesbit et, o silindirin tensöründe bulunan 3 tane civata var arka silindirde yatay konumda bağlanmıştır ön silindirde dikey konumda , ortadaki civatayı söküyorsun söktüğün yerin içinde bir tane daha ayar civatası var motoru çalıştırıyorsun ince düz tornavidayla saat yönünün tersine doğru yavaş yavaş boşluğunu alıyorsun ses kesilirse tensörün bozulmuş demektir ki bu yazdıklarımı uygulaman için elin anahtar tutması lazım yanlış bir şey yaparsan zincir diş atarsa subapları bile eğe bilirsin

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:20 ----------

http://<a href="http://hizliresimyuk.../WVhgv.jpg</a>

---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=DBSnckpy6qk

---------- Post added at 00:38 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

bu linkteki venox ve tensör bozulmuş oynayan parça var ortada oraya ince tornavida takıp saat yönünün tersine yani sola çevireceksin eğer problem burdaysa bu parçanın yenisi ile değiştireceksin
    Allah razı olsun üstadım yaşım 54 beden eğitimi öğretmeniyim heveslendim aldım hiç anlamam desem yeridir neyse motoru gösterdim motorun inmesi lazım falan dediler bu masraf 300 tl de olabilir 1500 tl de olabilir dediler tabi baya bir moralim bozuldu ancak motorcu bunu söylemese zaten ben anlamazdım bana gelen öyle çok ses yok bakım için götürmüştüm böyle ses geldiğini söylediler dediklerini yapacağım üstadım çok çok sağol varol... motorcularda anlamıyo aslında izmirdeyim anlayan motorcu bulamadım. ben göstereyim motorcuya senin yazıklarını söyleyeyim anlıyormuşum gibi kazıklamasınlar. tekrar sağol varol.

26. sayfa BirinciBirinci ... 162425262728 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler