Honda ANF 125 İnnova Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Aralık 2009, 00:45
innovacı adlı üyeden alıntı
hocam 1 çay bardağı yağ çıktı motordan kontrol edeyim dedim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------
yağı değiştim,zinciri temizledim yağldım arka balatalar ötüyo satan ıslakken öter dedi ama bana pek öle gelmedi doğrumudur bilmiyorum
innovanın yağ yakması imkansız. Ancak kötü yağ vardır.
castrol ve shell innova ya yaramıyor.
10 40 veya 15 50 yağ koymalısın. Mobil markasından şaşma. bulabilirsen motul veya motorex. başka marka yağ bu motora yaramıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:45 ----------
cevran07 adlı üyeden alıntı
kg 130. aragaz dehşet gidio çatır çatır. Subap ayarı işi bnmde kafamı karıştırmaya başladı çünki alındığından bu yana hiç yapılmadı 28bin'de...
kolay kolay gevşemez merak etme.
Reklamlar
-
06 Aralık 2009, 01:07
hocam 1 çay bardağı yağ çıktı motordan kontrol edeyim dedim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------
yağı değiştim,zinciri temizledim yağldım arka balatalar ötüyo satan ıslakken öter dedi ama bana pek öle gelmedi doğrumudur bilmiyorum
bende de aynı şey oluyor balatalar ıslakken ötüyor bide kolay kolay kurumuyor :D ben daha yeni değiştirdim arka balatayı korna gibi mübarek :D
-
06 Aralık 2009, 01:16
yağı dükkandan delphi olarak koydum bu arada mesleğim oto tamircisiyim 10/40 -750 gram aldı şanzımanda aynı yerden alıyo dedi bi arkadaşım sanki vites geçişleri fark etti motor daha sessiz oldu gibi burgman 650ye ortağım inanın görmeye bile gitmiyorum arkadaş garaja bıraktı benimmotorum innova başka tanımam
-
06 Aralık 2009, 01:22
yağı dükkandan delphi olarak koydum bu arada mesleğim oto tamircisiyim 10/40 -750 gram aldı şanzımanda aynı yerden alıyo dedi bi arkadaşım sanki vites geçişleri fark etti motor daha sessiz oldu gibi burgman 650ye ortağım inanın görmeye bile gitmiyorum arkadaş garaja bıraktı benimmotorum innova başka tanımam
Delphi akü markası değil mi ya Aküleri güzel, ikidir arabaya alıyorum.
-
06 Aralık 2009, 01:31
yağıda var kaliteli ,yüksek performanslı araçlara koyuyoruz hiçbir sorun yok delphi ,bosh tan sonra baya tutuldu dizel araçlardada mazot pompası elektronik araçlarda da beyin işini layıkıyla yapmakta
-
06 Aralık 2009, 01:34
yağıda var kaliteli ,yüksek performanslı araçlara koyuyoruz hiçbir sorun yok delphi ,bosh tan sonra baya tutuldu dizel araçlardada mazot pompası elektronik araçlarda da beyin işini layıkıyla yapmakta
Genelde elektrik işi yapar biliyorum , yağa da girmiş demek
-
06 Aralık 2009, 01:41
innovanın hocam motor yağı ile şanzuman yağı birmi oluyor şanzumanın ki ayrı mı koyuluyor bilginiz varmı dersem ayıp olurmu?
-
06 Aralık 2009, 01:44
-
06 Aralık 2009, 02:08
ben dün ninnovanın yağını o halde görüp yinede motorda bi sorun olmadını gördükten sonra hondanın motor işinde en iyisi olduğundan emin oldum şuda var eli yatkın olan tornavida tutabilen innovanın bakımını çok rahat yapablir hemde zevk alarak
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:00 ----------
bu saatte muhabbete girdik sizinle hocam ben 1972 doğumluyum daha düne kadar azıma motor kelimesini hiç almamıştım hiçte kullanmamıştım ortak bir motor aldık 2-3 ay önce kar amaçlı sonra birden merak başladı şimdi hastası oldum başka hiçbirşey düşünmüyorum ilk başlangıç için innovayı tercih etmemi herkez evet dedi sonra ne olur bilmiyorum ama scuter almadığıma pişman olmadım sanki kırk yıldır motorcu gibiyim kullanmamı motorcular beğeniyor ehliyetide bir iki aya kadar alacam hayırlısı ile kursa yazıldım
-
06 Aralık 2009, 03:16
ben dün ninnovanın yağını o halde görüp yinede motorda bi sorun olmadını gördükten sonra hondanın motor işinde en iyisi olduğundan emin oldum şuda var eli yatkın olan tornavida tutabilen innovanın bakımını çok rahat yapablir hemde zevk alarak
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:00 ----------
bu saatte muhabbete girdik sizinle hocam ben 1972 doğumluyum daha düne kadar azıma motor kelimesini hiç almamıştım hiçte kullanmamıştım ortak bir motor aldık 2-3 ay önce kar amaçlı sonra birden merak başladı şimdi hastası oldum başka hiçbirşey düşünmüyorum ilk başlangıç için innovayı tercih etmemi herkez evet dedi sonra ne olur bilmiyorum ama scuter almadığıma pişman olmadım sanki kırk yıldır motorcu gibiyim kullanmamı motorcular beğeniyor ehliyetide bir iki aya kadar alacam hayırlısı ile kursa yazıldım
Muhabbet değil burada bilgilerimizi paylaşıp eksiklerimizi tamamlıyoruz. Geyik motor muhabbeti desek daha doğru
-
07 Aralık 2009, 20:46
Yorumlar harika çok hoşuma gitti.Öncelikle 1 bardak yağ çıkması beni gerçekten çelişkilendirdi.Nasıl 1 bardak çıkmış anlamış değilim. Gene gevşedi zincir 1 hafta ooldu sıkalı. Şu sıralar biraz yakıtı yükseltti sanırsam havalardan olsa gerek.Arka fren konusunada gelince malesef havalı korna gibi ötmekte.Buji ne önerirsiniz bana bu arada...
<<<<<VEDALAR HEP ZAMANSIZDIR..!!>>>>>
-
07 Aralık 2009, 20:56
motorhocası adlı üyeden alıntı
Öter soğukken balatan ama sıcakken öterse bu bittiğine de işaret olabilir.
Yağını tam sentetik kullanmaya dikkat et, Cgl'ye bile
10-50 Castrol Power 1 Racing atıyorum.
hocam yağ konusunda oldukça iyi bir seçim yapmışsın. ilk kutusundayken çok güzel kokuyor o yağ. parfümden bile güzel
biraz pahalı ama değer
-
07 Aralık 2009, 20:59
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
hocam yağ konusunda oldukça iyi bir seçim yapmışsın. ilk kutusundayken çok güzel kokuyor o yağ. parfümden bile güzel
biraz pahalı ama değer
O yağı 6500 km kullandım hiç eksiltmedi, şimdi 10-40 power racing attım sonra tavsiye edileni atacağım 20-40 düz Castrol, deniyorum
-
07 Aralık 2009, 21:08
-
07 Aralık 2009, 21:13
Ben fazla takmıyorum performansı, yağın ömrüne bakıyorum, iyi ki hatırlattın kışın 130 basmıştım, şimdi anca 100 diyor, bir hava ayarı çekip denemeli.
-
07 Aralık 2009, 21:18
bu yağ muabbeti uzar gider tek gerçek varki, ne koyarsanız koyun 20/50 den uzak durun ben hep 15/50 shell 10/40(kış ayları)po kullandım jaso ma normlarını karşılayan her yağ olur, fazlasına gerek yok 10/50 bu motorda çok gereksiz altımızda 600rr yok arkadaşlar...
-
07 Aralık 2009, 21:19
Ben fazla takmıyorum performansı, yağın ömrüne bakıyorum, iyi ki hatırlattın kışın 130 basmıştım, şimdi anca 100 diyor, bir hava ayarı çekip denemeli.
hep aklıma geliyor . bizim motolara 2000 de değişin diyor ama cbf ye 4000 diyor. acaba diyorum yağ yandığı içinmi değişin diyorlar yoksa balatanın ve karter havalandırmasından gellen tozların ve dişlilerin talaşı yağda birikmesinden dolayımı değişin diyorlar.
şanzuman da bir flanş sıtırmış metal tozları motoruma dolmuş bende motoru söktüreyim diye 3bin km binmiştinm bir ara. yağı bi boşalttık yağ parlıyor metal tozlarından. silindir çizik çizik olmuş o parçadan dolayı.
oto kadar gitmesini beklemiyorum ama yağ filtresi olan su soğutmalı bir motonun yağının 10bin değişmesini bekliyorum. 5bin nedir ki şimdiki arabalar 20bin de değişiyor hatta 5-40 sentetik yağlar 40bin de bir yazıyor
-
07 Aralık 2009, 21:23
hep aklıma geliyor . bizim motolara 2000 de değişin diyor ama cbf ye 4000 diyor. acaba diyorum yağ yandığı içinmi değişin diyorlar yoksa balatanın ve karter havalandırmasından gellen tozların ve dişlilerin talaşı yağda birikmesinden dolayımı değişin diyorlar.
şanzuman da bir flanş sıtırmış metal tozları motoruma dolmuş bende motoru söktüreyim diye 3bin km binmiştinm bir ara. yağı bi boşalttık yağ parlıyor metal tozlarından. silindir çizik çizik olmuş o parçadan dolayı.
oto kadar gitmesini beklemiyorum ama yağ filtresi olan su soğutmalı bir motonun yağının 10bin değişmesini bekliyorum. 5bin nedir ki şimdiki arabalar 20bin de değişiyor hatta 5-40 sentetik yağlar 40bin de bir yazıyor
Bence de Türkiye'de yağ değişim periyotları her araç için düşük gösteriliyor,amaç hava ve yolların tozlu olmasından ziyade servislerin kar beklentisi. Standart oluşmamış.
-
07 Aralık 2009, 21:27
Bence de Türkiye'de yağ değişim periyotları her araç için düşük gösteriliyor,amaç hava ve yolların tozlu olmasından ziyade servislerin kar beklentisi. Standart oluşmamış.
aynen hocam . hatta bir ara aynı 250cc italyan scooterların 2side su soğutmalı idi fakat birinin periyodu 2bin diğeri 5bin di konu açılmıştı burda.
-
07 Aralık 2009, 21:29
aynen hocam . hatta bir ara aynı 250cc italyan scooterların 2side su soğutmalı idi fakat birinin periyodu 2bin diğeri 5bin di konu açılmıştı burda.
Bahsettiğin örnekte de garanti satış adeti düşünülüp kilometre ayarlanmıştır.
Ben kendi sektörümde ustama bile güvenmem.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler