selam arkadaşlar, ben de bu haftasonu kavuştum innovama ... sıfır aldım, ilk motorum ve de fena halde acemiyim... arabalar ve sürüş teknikleri hakkında epey tecrübeliyim ama motosiklet apayrı bir konu...
şimdi ilk sorum : rodaj için ne önerirsiniz. ben okuduğum birkaç yazıya göre hareket ettim bu haftasonu, 75 km falan yaptım iki günde ve hiç 60 km hızı geçmedim. çok ani kalkış ve yüksek devirli kullanmadım ( bir kaç acemilik haricinde
) , sürekli aynı viteste gitmedim, mesala 50 km sabit hızla biraz 3. viteste gittim, sonra 4 e atıp biraz da 4 ile gitttim... bilmiyorum başka neye dikkat etmeliyim ? gerçi aldığım bayi çok sorun değil , bunlar 4 zamanlı motor, bas git dedi , sadece 1000. km gel servise gidelim yağını değiştirelim dedi...
ikinci sorum , vites geçişlerini hangi hızlarda gerçekleştireyim... en sağlıklı yakıt tüketimi ve konfor açısından... yani 1. viteste 50km hıza çıkmak gibi bir hevesim yok, ama 20e gelince 2. vitese atınca da sanki motor boğulucakmış gibi hissediyorum, daha önce motor kullanmadığım için de motorun sesinden bana verdiği tepkiyi tam ölçemedim...
üçüncü sorum , motorumu haftada bir veyahut iki haftada bir kullanacağım, motor yazlıkta duruyor ve ben hafta içi öğretmen olduğum için çalışıyorum. haftasonları yazlığa gidiyoruz dinlenmek için, kışın bile ( İskenderun sıcak bir yerdir mesala şuan dışarısı 30 derece) yani diyeceğim motor sadece haftasonları çalışsa , haftaiçi yatsa bir sorun olur mu, aküyle ilgili mesela... bazen 15 gün yattığı da olabilir...
dördüncü sorum, motorun kalkışı ve gazı bıraktığımda yavaşlayışı çok ani oluyor, yani beni üzerinden atacak gibi hissediyorum, çukurlardan geçerken mesala , 2. viteste 30 gibi bir hızla giderken, sallantıdan dolayı gazı sabit tutamadığımdan bir anda önü kalkıyor ya da silkeleniyor, gaz elciğinin bu kadar hassas olması normal mi? yoksa motor rodajı bitirip açıldığında yağ gibi akacak mı yolda ?
biliyorum çok soru sordum, malum öğretmen alışkanlığı
son sorum : hondamla markete gittiğimde bir kaç poşet yiyecek ekmek gazete vs aldığımda, taşıyabileceğim bir heybe gibi veya takılıp çıkabilen bir çanta almak istiyorum... innovaya uygun aksesuarlara nereden bakabilirim, öyle bir site var mı ... bir esnafın cbf 150 sinde güzel bir heybe görmüştüm arka koltuğuna takılı , balık satıyordu adam, öyle bir şey benim işimi görür mesala, kullanmadığım zaman çıkartması kolay olur üstünden...
şimdiden teşekkürler, bu acemi arkadaşınıza yardımcı olduğunuz için...selamlar...