Honda ANF 125 İnnova Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Şubat 2009, 10:38
Knight_eagle adlı üyeden alıntı
cumartesi servise gideceğim bir aksilik çıkmazsa motul 15-50w yağımı alıp gideceğim inşallah bir sıkıntı çıkarmazlar yoksa 2 defa yağ masrafına girmek zorunda kalacağım.motul yağı burada 1 motorcu satıyor fiyatı 30,00 tl diyor bana biraz pahalı geldi..... netten alabileceğim bir yer varmı fiyatlar nasıl?
motul yağ 15w-50 1 lt 30 ytl doğrudur 2 lt ben 60tl almıştım çok harika bir yağ metal tenekedemi senin alacağın? kesinlikle al ayrıca servis bu olmaz falan filan deyip kendi yağını koymak için senin gözünü korkutacak yok motoru eline alırsın yok bozarsın diyecek çünkü işine gelmeyecek ama motorun sesi ve ısındığındaki performansı farkedeceksin 750gr koymalarına dikkat et
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Reklamlar
-
20 Şubat 2009, 10:54
Motorhoca'sına verilecek en iyi ceza budur bence...
Umarım bundan sonra ağzını tutmayı bilir ve başkalarını yanlış yönlendirmez...
Satoyama dostum motorhocası'nın yazdığını iyi ki görmemişim...
-
20 Şubat 2009, 11:40
mondializzet100 adlı üyeden alıntı
Motorhoca'sına verilecek en iyi ceza budur bence...
Umarım bundan sonra ağzını tutmayı bilir ve başkalarını yanlış yönlendirmez...
Satoyama dostum motorhocası'nın yazdığını iyi ki görmemişim...
+1
Forumda uygunsuz sözler herkesin moralini bozuyor. insanlar bu forumu eğlenmek rahatlamak bilgilenmek hatta keyif almak için giriyorlar (ben dahil) her Allahı'ın günü mutlaka girip bakıyorum. Üsluplara dikkat etmek gerekiyor. Motorhocası için böyle bir sonuç şaşırtıcı olmadı çünkü bu tavır ve uyarı motorhocası için ilk değil..
Biri yer, biri bakar kıyamet ondan kopar.
-
21 Şubat 2009, 17:59
slm beyler topik baya sessiz kalmış, neyse yeni modelin gelişi yaklaştı bakıp karar verecegiz en çokta torkun iyileştirildiği söyleniyor..
-
21 Şubat 2009, 20:24
bugün servise motul yağı alıp 4000 km bakıma gittim.genel bakım yapıldı yağ değişti motorun sesi değişti motul yağın farkı olsa gerek servis bir sıkıntı çıkarmadı. motul 10-40w yağı 25,00 TL ye aldım.Servis genel bakıma işçilik 25,00 TL aldı.motorun sesi ve gidişi biraz değişti sanki farkını zamanla göreceğim.
-
21 Şubat 2009, 21:52
özellikle motul çok iyi bi yağ kesinlikle ses değişiyor kendimde olmasa bile arkadaslarımda farkına vardım ben castrol power 10/40 koyuyorum gayet iyi servise yağı alıp gidiyorum onlarda o yağı koyuyorlar..
-
22 Şubat 2009, 13:15
bugün servise motul yağı alıp 4000 km bakıma gittim.genel bakım yapıldı yağ değişti motorun sesi değişti motul yağın farkı olsa gerek servis bir sıkıntı çıkarmadı. motul 10-40w yağı 25,00 TL ye aldım.Servis genel bakıma işçilik 25,00 TL aldı.motorun sesi ve gidişi biraz değişti sanki farkını zamanla göreceğim.
faydasını göreceğinden emindim (ki boşa kafa patlatmadık senin için) ama antalyada havalar 20-25 dereceyi geçince 15w-50 koymalısın
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
22 Şubat 2009, 13:26
satoyama adlı üyeden alıntı
faydasını göreceğinden emindim (ki boşa kafa patlatmadık senin için) ama antalyada havalar 20-25 dereceyi geçince 15w-50 koymalısın
sato diyelimki hava 40 derece ve üstü 10/40 motoru korumazmı..
-
22 Şubat 2009, 14:20
aykan adlı üyeden alıntı
sato diyelimki hava 40 derece ve üstü 10/40 motoru korumazmı..
hava soğutmalı ise malesef korumaz murat yağ çok incelir hararet artar 15-50 idealdir 10-40 la antalyada yazın motor sıcakken mutlaka sibob seslerini duyarsınız ama 15w-50 de daha da az gelir özellikle tork eğrisi fazla olan motorlarda daha iyi netice verir innova gibi
-
22 Şubat 2009, 21:35
satoyama adlı üyeden alıntı
hava soğutmalı ise malesef korumaz murat yağ çok incelir hararet artar 15-50 idealdir 10-40 la antalyada yazın motor sıcakken mutlaka sibob seslerini duyarsınız ama 15w-50 de daha da az gelir özellikle tork eğrisi fazla olan motorlarda daha iyi netice verir innova gibi
dostum ben yazın castrol 20/40 actevo koyuyorum bi problem yaşatmıyor ama 15/50 bulabilirsem koyarım bu yaz ...
-
22 Şubat 2009, 23:20
aykan adlı üyeden alıntı
dostum ben yazın castrol 20/40 actevo koyuyorum bi problem yaşatmıyor ama 15/50 bulabilirsem koyarım bu yaz ...
haklısın bişey diymem ama innova gibi motorda zaten problem yaşamazsın o motora zeytin yağı dahi koysanda gider ki gidiyor hepimiz biliyoruz ama motor ömrü uzun olması için dikkat edilmesi gerekli püf noktalar sadece bunlar motorda en önemli etken yağdır bunu hepimiz biliriz
mesela c90 nın orj prespektüsü elime geçti orda tropikal bölgeler için 30SAE numara yağ önermiş yani ısının en fazla 5 derece oynadığı iklimler için tr şartları için ise kışın 10w-40 yazın 15w-50 ye tekabil eden bir değer vermişti çizdikleri grafikte hatta diyorumki -5 ve +5 derece aralığında motorumuzu kullanıyorsak özellkle sabah ilk çalışmalar için 5w-40 yağ kullanırsak çok daha sağlıklı olur (5w-40 numara yağlar pahalıdır)
-
23 Şubat 2009, 03:09
-
23 Şubat 2009, 12:58
sağol satoyama kardeşim yaza doğru 15w-50 koyacağım.Sormak istediğim birşey var servis 5500 km yağ değişimi olacak dedi kağıda öyle yazdı ve kışları 1500 km yazları 1000 km de bir yağ değişimi şart dediler bu doğrumudur
şimdi innovada yağ filtresi olmadığı için yağ 2000km geçmeden değiştirilmelidir ben 2000km de bir değiştiriyordum ama 1500km den aşşağı değiştirmek müsrüflük olur çünkü 2000km sonra bile innovadan çıkan yağ beni şaşırtıyordu (tertemizdi) ben 4000km de bir servise 2000km de bir yağ değişimi yapıyordum en makulu bu ama tabi şuda var 2000km benim gibi 1-2 ayda yaparsın o zaman normal ama sen 1500km 6 ayda yaparsın ozaman daha erken değiştirmen daha iyi olur çünkü yağ karterde kullanılmadan uzun süre dursada zamanla özelliğini kaybeder, sürekli çalışan yağ uzun süre durmuş yağdan daha iyidir
-
23 Şubat 2009, 13:38
2000 km oldu değiştireli yağı dün baktığımda hala kayganlıgını koruyor castrol power 10/40 koymuştum iyi yağ
-
24 Şubat 2009, 14:03
arkadaslar benim innovaya 10-40 castrol koymustum....niyeyse benzinin bir kısmı yag haznesine akmıs...yag su gibi olmuş.2 kere yag degiştirdim ama yine benzin akıp eksozdan kara duman atıyor..yag yakmaması için yag oranlarını kontrol ediyorum ama fayda etmiyor....ne yapabilirim
-
24 Şubat 2009, 14:33
ilhan007 adlı üyeden alıntı
arkadaslar benim innovaya 10-40 castrol koymustum....niyeyse benzinin bir kısmı yag haznesine akmıs...yag su gibi olmuş.2 kere yag degiştirdim ama yine benzin akıp eksozdan kara duman atıyor..yag yakmaması için yag oranlarını kontrol ediyorum ama fayda etmiyor....ne yapabilirim
en son nezaman servise gittin kalbülatörü karıştırdılarmı? yada hiçmi gitmedin kalbülatörün şu anda görev yapmıyor, yağ haznesi derken hava filtresinin altındaki şeffah bölümümü diyorsun? şu an motor aşırı benzin yakıyordur ayrıca o yanan yağ değil zengin karışım meydana geliyor siyah duman atıyor hemen motoru servise götür bu durum yağlamayıda etkiliyor hava filtren yada hava manifoldu tıkanmış olabilir ozaman her yeri benzin basar başka motor olsa hiiç çalışmaz
-
24 Şubat 2009, 14:59
ilhan007 adlı üyeden alıntı
arkadaşım senin segmanlar eskimeye başlamış o yüzden benzinin bi kısmı kartere
karterdeki yağın bi kısmı da silindirden eksoza yol alıyor
20-50 yağ biraz azaltıyor yağ yakmayı
yada çok devirli sürmezsen pek bi şey olmaz
motorun kaç model
-
24 Şubat 2009, 15:21
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
arkadaşım senin segmanlar eskimeye başlamış o yüzden benzinin bi kısmı kartere
karterdeki yağın bi kısmı da silindirden eksoza yol alıyor
20-50 yağ biraz azaltıyor yağ yakmayı
yada çok devirli sürmezsen pek bi şey olmaz
motorun kaç model
benzinin kartere dolduğunu ilk kez duyuyorum hazne derken karter mi kastetti acaba eğer gerçekten karter benzinle doluyorsa sibob tam kapatmıyordur sanırım sibob lastiği arıza verdi
-
24 Şubat 2009, 18:18
arkadaşlar ben yaklaşık 1 haftadır giremiyordum burası baya hareketlenmiş, aslında çok üzüldüğümü söylemek isterim hem topik hemde gökhan adına ama cezası da verildiğine göre sorun yok...tek temennim bir daha yaşamayalım böyle şeyler...
innova 125i ile ilgili bir gelişme varmı ?
[B]Düş peşindeysen, [U]DÜŞ PEŞİME[/U][/B] :bounce:
-
24 Şubat 2009, 19:43
bizde senin gibi gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz ercaan kardeş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler