Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda ANF 125 İnnova Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    cevran
    senin motoru adam akıllı bi ustaya kontrol ettir bakımları ihmal etme benimki 6000 de hiç bi srun yok yakıt muhteşem zaten nerdeyse yakıtsız gidecekama ön amortisörler biraz ses yapıyor çukurlarda biraz vuruyor sanki....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    quadro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda innova ANF125i
    Merhaba arkadaşlar..
    Bu forumdan bana innova hastalığı bulaştırdınız çok sağolun
    Mesele şu ki innovanın yenisi yok malüm.. Honda Türkiye firması bu sene getirir mi bilinmez, honda Türkiye sanki 125cc pazarını başkalarına bırakmış gibi hareket ediyor. ikinci el alayım felan diye düşünüyorum ama ileriki senelerde yedek parça bulabilir miyim sıkıntı olurmu, yada biraz daha bekleyeyim mi, ne dersiniz?

cevran07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA İNNOVA ANF 125,Honda CBF150. v strom inşalla
    şimdi hava ayarı rölanti komple yapıldı alet nalet oldu kısaca yeni ölçtüm 68 ykr yakmakta bazende bi litreyle 50 km gidiyo yani 50 ykr yakıo zamanla değişiyo işte.. HONDA İNNOVA gerisi yalan..!!
    <<<<<VEDALAR HEP ZAMANSIZDIR..!!>>>>>

sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    honda arkadasım.kafan rahat olsun.perıyodık bakımını aksatma 40-50bın km kafan rahat eder,problem dıye bısey cıkarmaz.kazasız belasız surusler

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı quadro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar..
    Mesele şu ki innovanın yenisi yok malüm.. Honda Türkiye firması bu sene getirir mi bilinmez, honda Türkiye sanki 125cc pazarını başkalarına bırakmış gibi hareket ediyor. ikinci el alayım felan diye düşünüyorum ama ileriki senelerde yedek parça bulabilir miyim sıkıntı olurmu, yada biraz daha bekleyeyim mi, ne dersiniz?
    bir üretici en az yedek parçayı 10 yıl üretmek zorundadır ozamana kadarda kaç motor değiştirirsin allah bilir innova özellikle şehir içi ulaşımında 1 numara araç her şekilde tavsiye ederim.......

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    nerelerdesiniz innovacılar
    arkadaşlar sormak istediğim bişiy var şu bizim tel jantların üzerindeki kireç vs lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz çok ugraşmama rağmen başaramadım...

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    anlaşılan innovacılar buradan taşınmış topikte in cin top atıyor

Knight_eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova ANF-125/ Yamaha YZF R25 Race Blu 2016
    kış geldi innovacılar konuya yazmaz oldu.Neredesiniz millet

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı Knight_eagle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kış geldi innovacılar konuya yazmaz oldu.Neredesiniz millet
    bencede taşınmışlar

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nerelerdesiniz innovacılar
    arkadaşlar sormak istediğim bişiy var şu bizim tel jantların üzerindeki kireç vs lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz çok ugraşmama rağmen başaramadım...
    Çok basit kireç çözücü ile markette 1.5 ytl üstüne de parlatıcı cila veya pasta.

Merhaba arkadaşlar..
    Yenisi çıkıyo ben de alacağım inşallah fiyatı 3.5 gibi olur da alırız. Şimdi 4.5 da isteyebilirler o zaman B planı Kymco Activ 110 2 ye onu alırım.

[QUOTE=suphickr;240869]Selam arkadaşlar. Bewn moped kullanıcısıyım ve yakında anf 125 innova almayı planlıyorum. Şöyle bir sorum olacak örneğin mopedle yokuş aşağı inerken boşa atıp boşta gitme şansım yok yani yokuş inerken motor devri ile iniyor. Acaba innova 125 yarı otomatik vitesli motor, veya benzerleri misal yokuş aşağı inerken 3. viteste gaz vermezsem boşa atmadan (N konumu) motor devri ilemi iner yoksa boştaymış gibi tekerlekler motordan bağımsız yokuştaki ivmesine bağlı olarak hızlanır (Yakıt sarfiyatı için bence önemli)?

Konu hortlasın: Yakıt sarfiyatı seyir halinde boş vitese alıp kesinlikle düşmez.

Neden: Karbüratör relanti devresinde optimum değer olan yakıt / hava oranı

1/15 iken relantide 1/24 civarı karışım oranıyla çalışır.(Relantide sürtünme

katsayısı daha da artar bunu karşılayabilmek için yakıt kısmi gaz vermeyle

tüketilene göre fazlacadır.)

Boşa atıp da motorun ani soğuma ani ısınmalasıyla ömrü azalır.

cevran07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA İNNOVA ANF 125,Honda CBF150. v strom inşalla
    ya hakket yeni innova geliyomu of keşke gelse..
    <<<<<VEDALAR HEP ZAMANSIZDIR..!!>>>>>

Alıntı cevran07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya hakket yeni innova geliyomu of keşke gelse..
    Gelemedi meret avatara da Wave modelini koydum bekliyorum derhal alacağım.

Motosikleti
    Honda innova ANF125i
    Merhaba arkadaşlar..
    Baktım innovanın yenisinden ses seda yok 3..4 gün önce Kymco bayisine gittim. Motorlara baktım bayi, yakında silindir hacmi olarak vergiye tabi olmayan ve şasisi Straight modeline çok benzeyen cup motorun geleceğini fiyatının 2750 civarı olacağını söyledi.
    Valla sıkıcı olmaya başladı ama sonra pişman olmaktansa beklemekten başka çare yok..
    Şubat mart gibi fuar olacağından bahsediliyor firmalar sakın yeni modelleri bu fuarla birlikte getirmesin.. Off yaaa..

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    bekleyin yakında gelece cup hondadır.....!!

ilhan007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 '08
    arkadaslar merhaba..ben siyah bi innova aldım.. ancak tam olarak kac km de yagı degisecek bilmiyorum..birde hangi yag kullanmam uygun olur?

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı ilhan007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar merhaba..ben siyah bi innova aldım.. ancak tam olarak kac km de yagı degisecek bilmiyorum..birde hangi yag kullanmam uygun olur?
    oturdugun bölge soguksa 15/40 15/50 gibi bir yağ kullan her 2000 km de bir değiştir...ben her 1000kmde bir değiştiriyorum 20/50 kullanıyorum burası sıcak bi ilçe ..
    motorun kaç km de nereden aldın kaça aldın resmini koyarmısın??

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    topğe bak maşşallah...in cin top atmaya devam ediyor....
    neyse 20/50 olarak kullandıgım yağı dün castrol power 10/40 ile değiştirdim mekanik sesi azaldı performansta artış gözlemledim tavsiyemdir...

Motosikleti
    Honda innova ANF125i
    Merhabalar..
    1. malüm benim henüz innovam yok.. inşallah gelirse yeni innova alacağım.
    Rodaj süresince motoru ne kadar zorladığımı ne kadar yüksek devire çıktığımı nasıl anlayacağım.. innovacılar rodajı motor devrini görmeden nasıl yapıyorlar? istersem elektronik bi devir ölçer yapabilirim sizce gerekli mi?
    2. ikinci sorum motor sıcaklığıyla ilgili (gömlek sıcaklığı yada yağ sıcaklığı için hassas bi sıcaklık ölçer yapmam da mümkün hatta çok amaçlı bi lcd panel düşünüyorum) bir innova motoru için normal çalışma ve riskli çalışma sıcaklıkları kaç santigrad derecedir bileniniz duyanınız var mı?
    Biri yer, biri bakar kıyamet ondan kopar.

Merhabalar..
    Rodaj süresince motoru ne kadar zorladığımı ne kadar yüksek devire çıktığımı nasıl anlayacağım.. innovacılar rodajı motor devrini görmeden nasıl yapıyorlar? istersem elektronik bi devir ölçer yapabilirim sizce gerekli mi?
    2. ikinci sorum motor sıcaklığıyla ilgili (gömlek sıcaklığı yada yağ sıcaklığı için hassas bi sıcaklık ölçer yapmam da mümkün hatta çok amaçlı bi lcd panel düşünüyorum) bir innova motoru için normal çalışma ve riskli çalışma sıcaklıkları kaç santigrad derecedir bileniniz duyanınız var mı?
    Arkadaşım enjeksiyonlu innovayı bekliyorsun benim gibi

1. Karbüratörlüde 4. vites 50 km/h i fazla aşmıyosun rodaj bilgisi bu.Devir ölçeri bağlarsın motor çıkışına onda bir sorun yok fakat abes olur.

2. Yağ hararet göstergesi dijitalinden belki hoş gözükür.Ama bunların hiçbirine gerek yok bence, motorun hararet yapması çekiş düşmesiyle belli eder zaten ustalaştıkça hararet sorunun kalmaz.

Enjeksiyon sisteminin bir artısı da yakıt/hava oranını sürekli ayarlayıp 1/15 standart deerinde tutmasıdır bu da harareti en aza indirir.

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Merhabalar..
    aslında devir göstergesine bugüne kadar bir defa dahi ihtiyaç duymadım rodaj boyunca 60 km hızı aşmayarak sürekli vites değiştirerek gitmek en mantıklısı yağ meselesine gelince bahsetmiş oldugunuz yöntem tamamen gereksiz bu makinalarda hararet problemi olmaz bodrumda ikamet etmekteyim yazın 50 derceyi bulan sıcaklıkta dahi bir sorun yaşamadım.....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler