bisikletle kıta turları yapan insanları görünce bana hep garip bir utanç gelmiştir nedense..
ingilterede bazı honda cub cafe clupleri var bu adamlar honda cub ile avrupa ve dünyanın belli bölgelerinde geziler düzenliyor bırakın innovayı c90la bile adamlar nerelere gidiyorlar.. benim facebook sayfamda o fotoğrafları görebilirisiniz..
çöller yol geçmez araziler soğuk kış şartları, karlı yollar bu fotoları görmenizi isterim..
türkiyede ne döküntü motorlarla ne km ler yapan 50-60 yaşında adamlar var bunlara örnek vermeme gerek yok sanırım.
innova ile uzun yol eğer aceleniz yok cesaretiniz ve ekipmanınınz tamamsa bence en eğlenceli yol olacaktır.
ki avrupada bütçesi honda goldwing e yetecek kadar zengin olan adamlar, honda cub ile uzun yollar yapıp bu işin zevkini ve honda cub sağlamlığna güvenip yola çıkıyorlar
tabi olmazsa olmaz bazı ekipmanlar kesinlike yanımızda olmalı bence tek büyük sıkıntı menzilin kısa olması her şeye rağmen mutlaka yeden benzin almalsınız.
lastik tamir seti kesinlikle olmalı yada hazır tamir tüpü
gerekli ölüçüde anahtarlar
yedek benzin için antistatik bidon (yedek)
buji, kıl yün v.s.
bu yaz kısmetse ya yeni yada şu an kullandığım innova ile niğdeye gitmeyi planlıyorum
ben motorcu insanda şunu keşfettim
uzun yola supertouring motorla bile çıksanız içinizde bir endişe, çabuk yetişme acelesi, sarf edilen benzinin hesabı ve korku varsa o yol sizi 10 kat fazla yoruyor..
hele yeni innova bu gezi için fazla bile..
innova ile uzun yol yapmak isteyen arkadaşım:
eğer uzun yol tecrüben yoksa veya honda cub tecrüben yok sa önce kendini biraz bu motor ve bu sürüş ile ilgili eğitmeni tavsiye ederim
elin anahtar tutmalı bir cub un lastiğini söküp takabilmelisin her hangi bir sorunda müdehale edebilmelisin bunu unutma
mustafa kibaroğlu
************************************************** ************************************************** ******************
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:48 ----------
motorcu ve beden eğitimi öğretmeni murat canbek innova ile ilgili yazısı ve gezileri blog sayfasını incelemenizi tavsiye ederim
innova ile ilgili yazısı
YAKIT EKONOMİSİ ÇOK İYİ 2 LT. BENZİNLE 100 KM Sİ KESİN FAZLASIDA OLABİLİYOR KULLANDIĞIN DEVİR DEĞERLERİNE GÖRE...YAKIT EKONOMİSİ MÜKEMMEL.ÇOK SAĞLAM PROBLEMSİZ BİR MOTOR. PRATİK, PARÇA FİYATLARI UYGUN, ZANNETTİĞİMDEN DE ÇOK RAHAT ÇIKTI. SÜRÜŞÜ, OTURUŞ POZİSYONU ŞİMDİYE KADAR KULLANDIĞIM BMW 1100 GS, HONDA XRV 750 AFRİKA TWİN GİBİ MOTORSİKLETLERDEN SONRA YAKIT EKONOMİSYLE VE PRATİK KULLANIMIYLA BENİ MEMNUN ETTİ. ZATEN YURDUMUZDAKİ BENZİN FİYATLARINDAN SONRA BU VASITAYI KULLANMAK AMAÇ OLDU. BİZDE AMACI YAŞATIYORUZ....
Gönderen MURAT CANBEK -O535 627 69 56 HAKAN KÜLAH-0532 253 14 97 zaman: 01:27
Honda İnnova Bu Motor benim sınavımdan geçer not aldı.
Alüminyum Hepco becher Yan kutular ve givi arka çanta artı dağcı sırt çantama benimle beraber 150 kg ağırlığa banamısın demedi.
Rotamız-istanbul-bilecik-kütahya-afyon-burdur-antalya(geyikbayırı)-kaş-muğla-aydın-izmir-manisa-balıkesir-bursa-izmit körfezi -istanbul 2500 km ...
motoru bence mükemmel sadece selesi yordu onun içinde bir formül bulmak lazımdaha başarılı seleye ihtiyacı var.
ortalama 70-90 km hızlarda seyir ettim zaman zaman 110 lara çıktım...çok ekonomik bir motor yol durumuna ve süratime göre 2 litre ile 2.5 litre arasında 100 km deki yakıt sarfiyatım değişti yani 7 ytl ile 9 ytl arası gitti geldi km de.....
Gönderen MURAT CANBEK -O535 627 69 56 HAKAN KÜLAH-0532 253 14 97 zaman: 12:56
http://muratcanbek.blogspot.com/2008...talya-ege.html