Kim Haklı !!!
Selamın Aleyküm...
Bugün Honda'nın x bi bayisinden sipariş verdiğim lastiklerimi almaya gittim.
Lastikler Honda logolu bantla sarılmış, teslim alacağım lastikleri aklıma geldi sorayım dedim;
- Eski tarihli değildir değilmi? (Ben)
- Nereden bilebirim. (Satıcı)
- Peki Açıp bakayım ozaman sadece motoruma takmayayım?
- Açsanda açmasanda sipariş verdin alacaksın
- Nedemek alacaksın mecburmuyum almaya? size 1 senede Bin Lirayı geçen meblağda iş yaptırmışım yoldan geçen müşterimiyim bu mu müşteri memnuniyetiniz?
- Sen başta söylemedinki ama bana?
- Peki geçen sene Orj. Lastiklerinin elinizde olmadığını söylediniz ve dipnot düştünüz; başka biyerden alırken tarihine dikkat edin diye. Bunu bana söyleyen kişi siz olarak size güvenerek lastiğimi sipariş verdim bunda sorun ne?
- Bakın ben bilemem hangi model lastik diye?
- Modeli zaten belli ben üretim yılını soruyorum?
- Tamam işte ben varyatör getiriyorum müşterimin bana varyatörün yeni modelini istiyorum demesi gibi bişiy sizinki
- Bakın anlaşamayacağız, ozaman şöyle yapalım, ben parasını vereyim malı açayım, eğer eski tarihli ise rafınızda dursun bana yeni tarihli lastiğimi getirtin.
- Ozaman 2 lastik parası ödemek zorunda kalırsınız
- Nasıl yani? Saçmalık bu... Bakın ben bu lastiği getirttim ama açmadım...
- Farketmez almak zorundasınız.
- Nedemek almak zorundayım ya!! en kötü ihtimal kargo parasını veririm geri gönderirsiniz bu kadar basit!
- Okadar basit değil Honda almayabiliyor bazen
- Birazdan anlaşamazsak kargo parasını da vermeyeceğim!
- Malı getirttiniz almak zorundasınız
- Lanet olsun dedim askerliğim yaklaşıo zaman keybedeceğim alayım zaten bu yaz binicem dedim kendi kendime
- Buyrun F...k kredi kartı taksit istiyorum
- Bu saatte taksit yapamam bu markanın pos makinası yok
- Yarın geleyim?
- Tamam.
ve bana fırsat doğar şimdi sizce o mamülü alayımmı almayayımmı ?
Honda bize tek çift lastik satarmı?
Firmayı şikayet edeyimmi? bu arada innova lastikleri hondanın gebzedeki yerinde var ama bayilerin dünya ile alakaları olmadıkları için elimizde yok diyolar....