Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda ANF 125 İnnova Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı ubuntu67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar...
    beyaz innovayı ilk defa gördüm... ben alırken sadece siyah gri ve turuncu vardı katalogda sanırım...

hoca01 nikli arkadaşa da hoşgeldin diyorum... sanırım benden daha tecrübeli bir innova 125 i kullanıcısısınız... bazı sorularım olacaktı kullanım ve bakım ile ilgili size, benim ilk motorum ve çok acemiyim de...

öncelikle vites aralıkları ; ben biraz devirsiz kullanıyormuşum arkadaşlara göre, 4. viteste 50 ile gidiyorum şehir içinde düzlüklerde, çok mu düşük bir hız 4. vites için... hatta bazen 40 a düşüyorum önüme bir araç çıktığında falan, ama hiç vites küçültmeden bastım mı 60 a fırlıyor, öyle hiç kasılma falan olmuyor...

ikinci sorum bakım periyotu... kullanım kılavuzunda 4000 km de bir yazıyor, ama servis damgasında periyotlar 6000 km de bir , aklım karıştı benim de... servis dedi ki 6000 de bir bakım yaparız ama yağını 3000 km de bir değiştiririz dedi... 500 km de bir de gidip zincirini yağlatıyorum , tekerlerinin havasını kontrol ettiriyorum...

son sorum da hız olarak 100 km yi geçmiyor, sebebi ne olabilir, motor daha 1750 km ve alalı 6 ay oldu...

selamlar...
    arkadaşım o nasıl servis ole ben bir kere 1500 km gittim yağ değişiminden sonra bir baktım içerisinde yağ kalmamış az kaldı yakıyorduk 3000 km gitsek ne olurdu acaba o bana ders oldu artık her 1000 km de bir değişim yapıyorum bakmadan

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ben gidiyorum mustafa burası ist gibi değil özellikle yerli halk çok anlayışlı bu konuda şehir içi 30 km geçmek yasak ama arada denyolar oluyor uymayan....ben aheste aheste gitmeyi seviyorum, şehir içinde atıyorum vites 3 veya 4 motoru bağırtmadan gidiyorum ana yoldada sol şeritten giderim ozaman limitleri zorlarım işte 100 km den düşmem asla sağ şeride veya emniyet şeridine girmem burda okadar rahatki bu olay emniyet şeridinden gitmek istersen sana kızan ceza yazan kimse olmuyor özellikle kışın işe yarıyor soğukta bu durum yavaş yavaşaradada devirli kullanın hani hep yavaş gitmekte iyi diğil ama bir zararıda yok...
    bodrumda barlar sokağında KTM 990 adventure ile bir test yapmıştım ana yola çıkana kadar imanım gevredi zaten yazın şehir içi 20km geçemiyorsunki insanlar her yerden bişey çıkıyor ama bodrum çok güzel
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

ubuntu67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    Arkadaşlar sağolun... aslında servis bana bu motor asla yağ yakmaz , hondanın yaptığı en iyi motorlardan biri bu dedi... 1000 km de değişti yağı sonraki gelişin 3500 olsun, ondan sonraki de 6000 . km olsun dedi... sonra 9000 bin ve 12000 diye gider dedi...

kendi de şaşırmadı değil, servis mühür yerlerinde 1000 - 6000 -12000- 24000 ... yazmasına

ben İskenderun un bir ufak beldesindeyim, Arsuz da... burada benim motordan sadece 1 tane var , yani 125 i den... ben en iyisi kmsi 2000 e geldiğinde İskenderun a gideyim, merkeze, yani büyük servise, bir de oradan bilgi alayım, yağını değiştireyim...

tekrar teşekkürler, kafama takılan oldukça sorarım... selamlar hepinize...

Motosikleti
    Arkadaşlar sağolun... aslında servis bana bu motor asla yağ yakmaz , hondanın yaptığı en iyi motorlardan biri bu dedi... 1000 km de değişti yağı sonraki gelişin 3500 olsun, ondan sonraki de 6000 . km olsun dedi... sonra 9000 bin ve 12000 diye gider dedi...

kendi de şaşırmadı değil, servis mühür yerlerinde 1000 - 6000 -12000- 24000 ... yazmasına

ben İskenderun un bir ufak beldesindeyim, Arsuz da... burada benim motordan sadece 1 tane var , yani 125 i den... ben en iyisi kmsi 2000 e geldiğinde İskenderun a gideyim, merkeze, yani büyük servise, bir de oradan bilgi alayım, yağını değiştireyim...

usta! o bakım km leri motorun bakımı ile ilgili km ler, orada km lere uyulacaksa zaten bakım ve değişim tablosunada bakılması lazım hangi km de neyin değişeceği neyin sıkılacağı neyin temizleceği belirtilmiş!

ama yağ için minimum 1000km max 1500km aralığından şaşmayın! , yağ yakma olayı motorun kullanımı ,motor durumu ve kullanılan yağa göre değişir o motorun yağ yakacağını bende sanmıyorum çünkü benim 2005 model bile yakmıyor

eğer bu dediğim aralıklarda yağ değişimi ve bakımına dikkat edersen 50bin km ye geldiğinde bile yağ yakmadığını farkedersin ben öyle innovalar gördüm daha 20bin devirmeden bilinçsiz kullanım yüzünden yağ yakıp motor saran

için rahat olsun o motorun içine ayçicek yağıda koysan 10bin km yine seni yolda bıkramadan gider ama yazık olur orası başka

hayırlı sürüşler
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

hoca01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 sibiar ikiyüzelli ar
    Evet arkadaşlar.herkese iyi akşamlar diliyorum.Benim innovamda sebmediğim tek yer egzost-fren kolu ve vites kolunun mat siyah olması.çok bakım istiyor.EEE bende de temizlik hastalığı olduğu için çok zorlanıyorum.Ubuntu arkadaşımada burdan selam eder.motoruna en kaliteli yağı her 1000 km'de koymasını öneririm.

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bodrumda barlar sokağında KTM 990 adventure ile bir test yapmıştım ana yola çıkana kadar imanım gevredi zaten yazın şehir içi 20km geçemiyorsunki insanlar her yerden bişey çıkıyor ama bodrum çok güzel
    Evet çok kalabalık oluyor artık alıştık, yanlız burada şunu iyi anladım büyük makina bodrum için gereksizdende öte fuzuli bişiy yaktığın yakıtta 5 katı oluyor bi ara bende tdm 900 le takıldım arabadan fazla yakıyor ...dur kalk dur kalk altında soba var sanki fanlardan gelen hava suratını yakıyor gözünü seveyim innovanın....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------

Kesinlikle servisini değiştir, mustafanın dediği gibi yazık edersin motora bu periyodlarda değil motorda yağ partikül bile kalmaz en geç 2000 de değiştir yağı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------

Alıntı hoca01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar.herkese iyi akşamlar diliyorum.Benim innovamda sebmediğim tek yer egzost-fren kolu ve vites kolunun mat siyah olması.çok bakım istiyor.EEE bende de temizlik hastalığı olduğu için çok zorlanıyorum.Ubuntu arkadaşımada burdan selam eder.motoruna en kaliteli yağı her 1000 km'de koymasını öneririm.
    Buradaki serviste bir arkadaş egzostu yeni aldığı 2010 model 125 iye önceki kasanın nikelajlı eksoztunu taktı, bire bir aynı hiçbir fark yok, fren koluda aynıdır sanırım gerçekten daha gösterişli oldu, ancak bu siyah ekzostların bir numarası var ısıyı emiyor diğeri kadar çok ısınmıyor ..

hoca01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 sibiar ikiyüzelli ar
    aykan nickli arkadaşıma teşekkür ederim.Bende bu siyah egzost ve frenkolu-vites kolu durumunda japonların bir bildiği vardır diyorum ve dediğinize katılıyorum(fazla ısı yaymaması)

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı hoca01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aykan nickli arkadaşıma teşekkür ederim.Bende bu siyah egzost ve frenkolu-vites kolu durumunda japonların bir bildiği vardır diyorum ve dediğinize katılıyorum(fazla ısı yaymaması)
    euro 3 normuyla birlikte bu yönde bi yapılanma var, yeni gelen modellerin egzostları siyah bir ısı yalıtımlı bir boya ile kaplı yararı varmı bilmem ama görünüme olumsuz etkisi olduğu kesin.

ubuntu67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    teşekkürler arkadaşlar, 2000 e gelince iskenderun a gidiyorum, orada en kaliteli yağı koyduruyorum... sanırım mobil1 miydi yoksa shell miy di en iyisi... ya da servisin standart koyduğu marka hangisiydi ?

geçen sefer 9 liralık bir yağ koydular 800gr... markasını bilmiyorum arka tarafta koydular...
    bu sefer başında bekleyeceğim gittiğim serviste...

ayrıca kullanım kılavuzunda 4000km yazıyor bakım periyodu...yağ için de aynı rakam geçerli... 4000 ile 1500km arasında uçurumlar var, neden böyle yazmış ki japonlar

hepinize selamlar, saygılar...

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    teşekkürler arkadaşlar, 2000 e gelince iskenderun a gidiyorum, orada en kaliteli yağı koyduruyorum... sanırım mobil1 miydi yoksa shell miy di en iyisi... ya da servisin standart koyduğu marka hangisiydi ?

geçen sefer 9 liralık bir yağ koydular 800gr... markasını bilmiyorum arka tarafta koydular...
    bu sefer başında bekleyeceğim gittiğim serviste...

ayrıca kullanım kılavuzunda 4000km yazıyor bakım periyodu...yağ için de aynı rakam geçerli... 4000 ile 1500km arasında uçurumlar var, neden böyle yazmış ki japonlar

hepinize selamlar, saygılar...

Kardeş mal senin, servis ne istersen onu koymak zoruda ayçiçek yağı koy desen koymak zorunda sana koydukları yağ standart açık castrol 20/50 madeni yağ, motora bu yağ zarar vermez ancak ömrü en fazla 1000 km dir bu daha iyi bunu koy derler çünkü o yağlardan inanılmaz kar ediyor servisler kapalı olarak honda repsol ve castrol bulundurur ancak sen mobil 15/50 tam sentetik veya shell adwance vsx tam sentetik 15/50 koyma konusunda ısrar et ,bu yağlar bu makinaları en az 2000 km 10 numara korur yakıtıda yakınsan mutlaka shell den al 95oktan olandan, motorunda performans artışını hissedeceksin..kullanım klavuzunda okuduğun periyodlar ana bakım periyodları yağ değişim periyodları değil yağı her 2000 de bir değiştireceksin.

cevran07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA İNNOVA ANF 125,Honda CBF150. v strom inşalla
    Cümleten merhaba!. Bi önceki yağ kaç km de değiştirildiğini hatırlamadığım için yağı inceledim kararmalar başlamış bende bugün yarın değiştireceğim...
    <<<<<VEDALAR HEP ZAMANSIZDIR..!!>>>>>

Motosikleti
    tekrar yazıyorum bakım periyodu ile yağ değişimi aynı şeyler değildir!!

yağ filtresi olmayan motorların yağ değişmi maximum 2000km kesinlikle geçirilmemesi gereklidir

ayrıca honda innova 125i gibi bir cub a 9 tl lik yağı koyan servis gidip o yağı...

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tekrar yazıyorum bakım periyodu ile yağ değişimi aynı şeyler değildir!!

yağ filtresi olmayan motorların yağ değişmi maximum 2000km kesinlikle geçirilmemesi gereklidir

ayrıca honda innova 125i gibi bir cub a 9 tl lik yağı koyan servis gidip o yağı...
    rotella koysan daha iyi korur bunu koyacağına hani eski dizel kamyon yağı varya20/50 yağı 6 silindirli otobüs motoru olan teknede kullanıyoruz...

mettoxin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 250 (ona kırmızı çok yakışıyor ) :)
    çok önemli bi konu allah kısmet ederse yarın gidip alacam innova sımdi söze nerden baslıcam onuda bılmıorum karma karısık bısı

bu gun bi mağazaya gittim ve honda innova 125 vardı fiatı 1,500 tl 2005 model 1 km de daha ( % 100 sıfırlanmıs bence ) adam %100 garanti verio saglam olduguna felan filan vs. motor kaza yapmıs gıbı sanki ön teker üstündeki grenajında çok fazla çizik var ama göze çarpmıcak şekilde yerde sürüklenmıs sanki ama ondan hariç baska hiç bi yerinde çizik bile yok sizce almalımıym hondayı kazalı bıle olsa kazalı olup olmadıgını sormadım yanlız

yazım hatalarım için k.bakmayın

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Resimdeki araçsa bu dediğin, o araç en az 15000 km yol yapmış dikiz aynaları ve jantları orjinal değil dediğin gibi sıfırlanmış bence iyi araştır derim..

Motosikleti
    @mettoxin fotolardaki innovanın

1. ön, yan, iç, grenajların komple değişmiş orj değil gibi ! (orjinali honda stickerli geliyor)
    2. arka stop camı orjinal değil !
    3. arka sinyaller yok (tanesi 125tl)
    4. jantlar ve ön disk orjinal değil
    5. vites pedalı orjinal değil
    6. arka süspansiyon orjinal değil
    7. lastikler orjinal değil
    8. aynalar orjinal değil
    9. alt sakal grenajı yok!
    10. fren maneti orjinal değil!
    11. yakından baksam bi bukadar daha eksik bulurum

karar sana kalmış.

mettoxin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 250 (ona kırmızı çok yakışıyor ) :)
    yardımlarınız için saolun 0 mondial ukh mi tercih ederdeniz bunu mu yada 151 rs 150 zc

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı mettoxin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yardımlarınız için saolun 0 mondial ukh mi tercih ederdeniz bunu mu yada 151 rs 150 zc
    sakın kardeş aman ha! bılaşma bunlara bu innovanın gebermiş hali bile onlardan iyidir ancak bu motoru çok eksiği var mustafanında dediği gibi başka innova bak sen..

ön fren balatasına bakar mısınız

Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön fren balatasına bakar mısınız

ewet ya ) o ne öle,bu motoru alırsan o parayı sadece sıfırlanmış honda motoruna vercen ki bana sorarsan o piston sekmanda eminimki mondial uydurmasıdır.arkadas bu motora uzaktan bakıyorsun ve arkana bakmadan kacıyorsun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler