zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Arkadaşlar sağolun... aslında servis bana bu motor asla yağ yakmaz , hondanın yaptığı en iyi motorlardan biri bu dedi... 1000 km de değişti yağı sonraki gelişin 3500 olsun, ondan sonraki de 6000 . km olsun dedi... sonra 9000 bin ve 12000 diye gider dedi...
kendi de şaşırmadı değil, servis mühür yerlerinde 1000 - 6000 -12000- 24000 ... yazmasına
ben İskenderun un bir ufak beldesindeyim, Arsuz da... burada benim motordan sadece 1 tane var , yani 125 i den... ben en iyisi kmsi 2000 e geldiğinde İskenderun a gideyim, merkeze, yani büyük servise, bir de oradan bilgi alayım, yağını değiştireyim...
tekrar teşekkürler, kafama takılan oldukça sorarım... selamlar hepinize...
usta! o bakım km leri motorun bakımı ile ilgili km ler, orada km lere uyulacaksa zaten bakım ve değişim tablosunada bakılması lazım hangi km de neyin değişeceği neyin sıkılacağı neyin temizleceği belirtilmiş!
ama yağ için minimum 1000km max 1500km aralığından şaşmayın! , yağ yakma olayı motorun kullanımı ,motor durumu ve kullanılan yağa göre değişir o motorun yağ yakacağını bende sanmıyorum çünkü benim 2005 model bile yakmıyor
eğer bu dediğim aralıklarda yağ değişimi ve bakımına dikkat edersen 50bin km ye geldiğinde bile yağ yakmadığını farkedersin ben öyle innovalar gördüm daha 20bin devirmeden bilinçsiz kullanım yüzünden yağ yakıp motor saran
için rahat olsun o motorun içine ayçicek yağıda koysan 10bin km yine seni yolda bıkramadan gider ama yazık olur orası başka
hayırlı sürüşler
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Evet arkadaşlar.herkese iyi akşamlar diliyorum.Benim innovamda sebmediğim tek yer egzost-fren kolu ve vites kolunun mat siyah olması.çok bakım istiyor.EEE bende de temizlik hastalığı olduğu için çok zorlanıyorum.Ubuntu arkadaşımada burdan selam eder.motoruna en kaliteli yağı her 1000 km'de koymasını öneririm.
Evet çok kalabalık oluyor artık alıştık, yanlız burada şunu iyi anladım büyük makina bodrum için gereksizdende öte fuzuli bişiy yaktığın yakıtta 5 katı oluyor bi ara bende tdm 900 le takıldım arabadan fazla yakıyor ...dur kalk dur kalk altında soba var sanki fanlardan gelen hava suratını yakıyor gözünü seveyim innovanın....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------
Kesinlikle servisini değiştir, mustafanın dediği gibi yazık edersin motora bu periyodlarda değil motorda yağ partikül bile kalmaz en geç 2000 de değiştir yağı.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------
Buradaki serviste bir arkadaş egzostu yeni aldığı 2010 model 125 iye önceki kasanın nikelajlı eksoztunu taktı, bire bir aynı hiçbir fark yok, fren koluda aynıdır sanırım gerçekten daha gösterişli oldu, ancak bu siyah ekzostların bir numarası var ısıyı emiyor diğeri kadar çok ısınmıyor ..
aykan nickli arkadaşıma teşekkür ederim.Bende bu siyah egzost ve frenkolu-vites kolu durumunda japonların bir bildiği vardır diyorum ve dediğinize katılıyorum(fazla ısı yaymaması)
teşekkürler arkadaşlar, 2000 e gelince iskenderun a gidiyorum, orada en kaliteli yağı koyduruyorum... sanırım mobil1 miydi yoksa shell miy di en iyisi... ya da servisin standart koyduğu marka hangisiydi ?
geçen sefer 9 liralık bir yağ koydular 800gr... markasını bilmiyorum arka tarafta koydular...
bu sefer başında bekleyeceğim gittiğim serviste...
ayrıca kullanım kılavuzunda 4000km yazıyor bakım periyodu...yağ için de aynı rakam geçerli... 4000 ile 1500km arasında uçurumlar var, neden böyle yazmış ki japonlar
hepinize selamlar, saygılar...
Kardeş mal senin, servis ne istersen onu koymak zoruda ayçiçek yağı koy desen koymak zorunda sana koydukları yağ standart açık castrol 20/50 madeni yağ, motora bu yağ zarar vermez ancak ömrü en fazla 1000 km dir bu daha iyi bunu koy derler çünkü o yağlardan inanılmaz kar ediyor servisler kapalı olarak honda repsol ve castrol bulundurur ancak sen mobil 15/50 tam sentetik veya shell adwance vsx tam sentetik 15/50 koyma konusunda ısrar et ,bu yağlar bu makinaları en az 2000 km 10 numara korur yakıtıda yakınsan mutlaka shell den al 95oktan olandan, motorunda performans artışını hissedeceksin..kullanım klavuzunda okuduğun periyodlar ana bakım periyodları yağ değişim periyodları değil yağı her 2000 de bir değiştireceksin.
Cümleten merhaba!. Bi önceki yağ kaç km de değiştirildiğini hatırlamadığım için yağı inceledim kararmalar başlamış bende bugün yarın değiştireceğim...
<<<<<VEDALAR HEP ZAMANSIZDIR..!!>>>>>
tekrar yazıyorum bakım periyodu ile yağ değişimi aynı şeyler değildir!!
yağ filtresi olmayan motorların yağ değişmi maximum 2000km kesinlikle geçirilmemesi gereklidir
ayrıca honda innova 125i gibi bir cub a 9 tl lik yağı koyan servis gidip o yağı...
çok önemli bi konu allah kısmet ederse yarın gidip alacam innova sımdi söze nerden baslıcam onuda bılmıorum karma karısık bısı
bu gun bi mağazaya gittim ve honda innova 125 vardı fiatı 1,500 tl 2005 model 1 km de daha ( % 100 sıfırlanmıs bence ) adam %100 garanti verio saglam olduguna felan filan vs. motor kaza yapmıs gıbı sanki ön teker üstündeki grenajında çok fazla çizik var ama göze çarpmıcak şekilde yerde sürüklenmıs sanki ama ondan hariç baska hiç bi yerinde çizik bile yok sizce almalımıym hondayı kazalı bıle olsa kazalı olup olmadıgını sormadım yanlız
yazım hatalarım için k.bakmayın
Resimdeki araçsa bu dediğin, o araç en az 15000 km yol yapmış dikiz aynaları ve jantları orjinal değil dediğin gibi sıfırlanmış bence iyi araştır derim..
@mettoxin fotolardaki innovanın
1. ön, yan, iç, grenajların komple değişmiş orj değil gibi ! (orjinali honda stickerli geliyor)
2. arka stop camı orjinal değil !
3. arka sinyaller yok (tanesi 125tl)
4. jantlar ve ön disk orjinal değil
5. vites pedalı orjinal değil
6. arka süspansiyon orjinal değil
7. lastikler orjinal değil
8. aynalar orjinal değil
9. alt sakal grenajı yok!
10. fren maneti orjinal değil!
11. yakından baksam bi bukadar daha eksik bulurum
karar sana kalmış.
yardımlarınız için saolun 0 mondial ukh mi tercih ederdeniz bunu mu yada 151 rs 150 zc
ön fren balatasına bakar mısınız
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)