tek kişi olsa 120 + yapar sanırım. İki kişi ile anca bu kadar olur 175 cc
Mondi_Zc150 doğru azda olsa rampa vardı ama 2 kişi ve yaklaşık 180 kg ağırlıktaydı bunun yanıda dik oturuş pozusyonuda sürmekteler tek kişi olsa ve rüzgara karşı durmazsa o rakamı bulur sen bir dene istersen dikkatlı ol ama sensiz formun tatı yok ))
Merhaba arkadaşlar;
Ben de artık bir phantom kullanıcısıyım. daha henüz 150 km yol yapıldı. Sağlıklı bir rodaj için neler yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.
Tabi aynı oranda nelerin yapılmaması gerektiğinin de altını çizerseniz faydalı olacaktır.
Bu arada son sorum olarak; motorun rodajı sırasında uzun yola çıkmak ne derece doğru olur?
hayırlı olsun tekerin düz bassın kardeş
arkadaşlar merhaba.
güzel bir video olmuş ama kask vs göremedim üzüldüm şahsen. lütfen güvenlik konusuna hassasiyet gösterelim.
nesil kardeşim hoşgeldin aramıza. bence rodaj 1000 kmyi devirince biter. en azından 600 kmye kadar 7 8 bin devirleri görme. zamanında yağını değiştir.forumda gevşeyen parçaları yazmaya çalıştık.onları sık. disk civataları,kontak civataları,ezgoz koruma civataları,ayak marşı civatasını mutlaka sık. motorun en önemli zamanında. eğer rodajında sakin kullanır yağını değiştirirsen seni üzmez. sele kilitine baktır bir kaç arkadaşımızda sorun çıkmıştı.pim yerine otumuyor çektiğin zaman anahtarsız geliyorsa garantiden talep etsin servisin.aklına bişey takılırsa seve seve yardımcı oluruz
hayırlı olsun phantomun. allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin inş.
saygılarımla
Hepinize cok tesekkurler. Motorum suan 250 km yi buldu. Genel olarak 4-5 bin devir araliginda kullanmaya calisiyorum ve daha 70 i gectim diyemem.
Bahsetmis oldugunuz civatalari hemen bugun elden gecirecegim.
Ancak yag konusunda servisim ilk bakiminda degisecegini belirtmisti oncesinde degistirmeme gerek var mi?
eyv dostum
dün tekrar bir hız denemesi yaptım .. iki kişiydik.. ben 100 kg arkadaşım 70 kg .. motor nuh diyor peygamber demiyor .. videodaki gibi bir rampadan indik .. 105 kmyi geçmedi . şu an 1500 kmde motor ...
rodaj konusunda gelince kitapçığında yazan uzun süre aynı viteste kalmamanız sürekli vitesle oynanamız .. yüksek devirde kullanma .. hızlı kalkış yapma .. aklıma gelen şimdilik bunlar ... hayırlı olsun .
[IMG][/IMG]merhaba arkadaşlar.. 2 ay kadar oldu motoru alalı, çok titreşim var, arka fren de çok sert,acaba sadece benmki içinmi bu fren durumu geçerli yoksa diğer phantom sahibi arkadaşlarda da durum böylemi... ayrıca ben çanta attrdm arkaya şık durduğuna inanıyorum.....
Merhaba neoplan0403 fotograf varsa harika olur cunku aynı şekilde ben de çanta monte ettirmek istiyorum.
Bu arada arkadaşlar bir zırıltı gelmeye başladı sanki kafa veya depo altı gibi ama tam yerini de bulamadım. Bu tarz sıkıntı yaşayan oldu mu acaba?
arkadaşlar ön dişli büyütebilen var mı ?
mondi zincirden ses gelmesinin en büyük sebebi zincir boşluğudur . otur üstüne ayarlattır. kalkışlarda debriyajı sert bıraktığınız zaman motor birden gazla buluşucak ve rahatsız kalkış olacaktır.
kesin ön taraftan gelen bir ses varsa yerini saptama çalışın arkadaşlar fardan mı diskten mi yürür aksamdan mı. servise götürün çözemiyorsa, motordan anlayan ustaysa biner bulur sorunu zaten. bende hiçbir sorun kalmadığını söyleyebilirim. hafta sonu kırklareli kıyıköy e gidicez artçıyla beraber ( artçı 95 kilo ben 84) sıkıntı yaratmayacaktır. artık motor rayına oturdu.birkaç montajdan kaynaklı sorun harici hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. dün 200 km yol yaptım dur kalk vs son 30 km 120 125 civarı yaptım otobanda üzdüm yani. havanın el verdiği müsait olduğum heran geziyorum desem yeridir.3300 kmlerde şuan.mekanik ve yürüründe görüldüğü üzere hiçbir sıkıntı yok gönül rahatlığı ile bunu söyleyebilirim.
titreşimin honda cb 125ten az olduğunu söyliyim. dün biri yolda giderken lafa tuttu nasıl vs çektik sağa. bin dedim bende cb 125 e atladım. titreşim cb den çok değil.sıkıştırmada kesinlikle phantom derim. cc farkı var karşılaştırma çok yapılmaz ama fikir olsun. cbf ve ybrden daha atik ve seri.lastik ebatı çok önemliymiş bunu gördüm ben tvs kullanıcı arkadaşım yok denemedim.kullanmadığımdan yorum yapamam.
alacaklar ve merak edenler için tatmin edici bilgi olmuştur inş.
herşey gönlünüzce olsun
canyoldaş kasksız kullanma lüften dün kaza gördüm çocuğun başı dağılmış. sen geldin aklıma. lütfen önemseyelim.
saygılarımla
abana1903 kardeşim öncelikle önemsediğin için tsk ederim, benim motorda şuan 2800 km de şimdiye kadar 125 km hız yapabildim benim motorda da bi sorun yok çok şükür ama bu dişli işi kafamı çok bozuyor ona göre dişli bulamadım sen büyütebildin mi ? ha bu arada bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu aralar çok yakmaya başladı geçen pazar 140 km yol yaptım 25 tl yaktı sanırım bu da çok daha önce öyle değildi bi arızası olabileceğinden şüpeleniyorum :( abana1903 senin şuan yakıt tüketimin nasıl?
kask konusuna gelince kaskım yok be kardeşim olsa niye takmıyım hani hediye eden olursa takarım seve seve
3 resimde hem rks 200 hemde kanuni phantom 180 var
bulmuşken çekeyim dedim görüntü kıyaslaması açısından kullanıcılar için faydalı olabilir...
can yoldaş merhaba
abicim sen 125 km hızlarda seyredersen normaldir o kadar yakması. her dopoda test ediyorum ben 100 kmde 15 tl ortalaması var. 100ü sürekli geçersen ortalama artar.
altındaki motor 5 milyar kask yok diyosun :D git motoru aldığın yere kask hediye et bana de eder zaten
şaka bir yana kask tak kardeşim rica ediyorum. işlerden dolayı servise gidemedim benimde performansı görme adına dişli göresim var. üstüne düşmem lazım müsait olduğum bi vakit.
kazasız belasız sürüşler dilerim
saygılarımla
merhaba abana1903 kardeşim
yakıt konusunda haklısın yoruyorum biraz motoru ama ne yapım kesmiyor beni bundan sonra yormayacağım en azından yakıt için...
sorma be kardeşim tüm paramı phantoma saydım 5 milyar verdim ama kask parası kalmadı :D hedye ettikleri kask olmuyor be abicim beş para etmiyor şimdiden dağıldı bile takılacak durumda değil hem ben zarf attım abana1907 kardeşim bana bitane hediye eder die ama nerdee
haklısın kardeşim bundan sonra takacam inş önerilerin için çok tsk ler...
abi valla ben servise de gittim motoru aldığım yerede ama buna göre dişli yokmuş işin kötü tarafı ben komple değiştirmek istedim dişli takımını arka dişliyi bile değiştiremedim ona görede yokmuş umarım sen bulursun bulduğunda banada bitane ayarla
dişli bulmanı diler saygılarımı sunarım
bu arada dişlinin değişmesiyle titreşimde azalma olurmu acaba. birazcık titreşim azalsa tadından yenmicek
geri sayım başladı yarın sabah kardeşimle kocaeli kırklareli gezime başlıcam. sabah olsada phantoma binsem:D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)