115 mi yapıyor bu kalıpla Şaka mı ya 6 beygir motorla 110 görüyorum ufacık bir inişte.
115 mi yapıyor bu kalıpla Şaka mı ya 6 beygir motorla 110 görüyorum ufacık bir inişte.
işte inişte görebiliyorsun o hızı . motorun gücüyle değil, yerçekimi sayesinde o hızı görüyor. iniş bitip de yol düzleşince hız olması gereken motorun limit hızına geriliyor. yani motorun 110 yapmış olmuyor. çünkü motor o hızı koruyamıyor. gücü yetmiyor. buda o motor 110 km yapamıyor demektir.
mesela bisikletle yokuş aşağı 100km hızla iniyorsun. iniş bitip de ben pedal basmaya başlayınca mesela anca 60km hız yapabiliyorum. demekki bu bisikletin benim gücümle limiti anca 60km hızdır. yokuş aşağı hızı o motorda bisiklette yapmış sayılmaz. o motosikletteki motorun 110 km hız yapabildiğini göstermez.
Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz :D motor 100km den fazla gitmiyor işte :D alla alla daha dün yine uzun yol yaptım . illa zorlıcaksınız sınırları . oldu motoru dik yokuştan aşağıya salalım 200ü görsün .. zaten akıl var mantık var motoru 100e dayandığında 8-9 bin devire geliyor. zaten red lineye yaklaşmıştır artık. daha ne kadar devir yükselebilirki .
ayrıca şunuda belirteyim. bazı arkadaşlar demişki benim 8 beygirlik bilmem neyim 120 yapıyordu :D benim eski mondialde 180 i görmüştü ibrede bilmem anlatabildim mi )
dün yine malumunuz alanyada yağmur yağdı. yağmurdan sonra kız arkadaşımla dışarı çıktık lakin bütün çamur suyunu ön tekerlek üstüme damla damla sıçratıyordu. depo zaten çamur içinde kaldı. Bu sorunu bir türlü anlıyamadım. nerde geliyor bu çamurlar. çamurluğun işlevi mi yok anlamadım ..
dün iki kişi yine max 90a vurdu ibre ... ben 100 kgyim kız arkadaşım 60 kg. toplamda maximum taşıma kapasitenin 10 kilo üstüne çıktık ..
havalar düzelsin videoyu çeker koyarım.
20 -30 km daha hızlı gidicem diye gerek duymam buna aslında ben elimdekini bilerek aldım. çok fazla hızlı gitmeminde bir anlamı yok zaten. öyle bir niyetim olsa farklı modellere bakardım. benimde zaten çözemediğim durum bu . 13 beygirlik motoru alıp 200 basmasını bekliyorlar. akıl var mantık var . beni yeterince tatmin ediyor motor. ha hızlı olsa kötü mü olurdu ? kesinlikle daha iyi olurdu. ama gitmiyor diyede zorlamam kendimi ... benim için 100 gitmişim 130 gitmişim aynı :=) fark 100km hızla gitmekle 250 km arasında benim için ..
haklısın ama dişli büyütürsen uzun yolda özellikle 100 km ile giderken daha az yakıt yakarsın daha az devir yapmasından dolayı yani birazda yakıt yönünden değiştirmek bence mantıklı geliyor benim motorun dişlisi bir diş büyük hız aynı değişmedi ancak yakıt uzun yolda düştü
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
a.s hocam video güzel fakat kalitesi çok kötü ve giderken durumu nasıl ?
Rodajı tamamlanmamış motorun gitmemesi gayet normal. 400 km'deyken motor açılmaz. Alanlar arasında rodaj için kitapçığına bakan oldu mu ?
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla motorda özellikle artçının oturma pozisyonu bir hayli yüksek. Bu da rüzgar direncini oldukça artırır ve son hızı düşürür. Etkisi ikinci kişinin ağırlığından çok daha fazladır. Öte yandan motorun torku yüksek olduğundan (kaç Nm bilmiyorum ama sonuçta 180 cc makina) hızlanması, yokuş çıkması falan iyi olacaktır. Videoda yüksek devire çıktığında motordan "tırlama" şeklinde ses geliyor. Bu, bütün titreşimli motorlar olan bir ses. Sanırım hissedilir bir titreşim var motorda...
yazılanları kimse takip etmiyor leons okumadan geçiyorsun büsürü şey yazıldı hiç birini okumadan aynı soruları sorup duruyorsunuz.
Seko kendi kitapçığındada farklı birşey yazmıyor. Kitapçığı baştan sona kadar okudum. motorun hızlanması yokuş çıkmasında vs sıkıntı yok. çekişi gayet iyi . Max hız 100 ) yokuş aşağıya 120 görürsünüz hehehehe :D
ben daha kaliteli bir video ekleyene kadar idare edin :D
mondi_zc150 kardeşim tekrar hayırlı olsun videoları bekliyorum takipteyim...lakin fatih haklı mesele sadece hız değil parada önemli kız arkadaşınla
daha ucuza gezersen daha çok yer görür daha fazla eğlenirsin...hadi para pul kısmını geçiyorum...uzun yolda araç sollaman gerekirse arada sırada
motora basmak isteyeceksin...hız tutkun olmaması güzel böyle devam et sen yine gazlama ama an gelir çok lazım olur...sağlıcakla kal...
Her yazılanı okuyorum merak etmeyin, motorun daha fazla yapacağına eminim ki, nickinden de belli oluyor ki mondial zc 150 kullanmışsın, 150 cclik daha ağır 8 bglik bir motor 100 km yaparken, 180 cc daha hafif 13 bglik bir motor daha fazla hız yapar. Şuanda rodajdasınız ondan dolayı geçemiyorsunuz halenda geçmez diyorsunuz ? 125 cclik 10 bglik ybr bile 120 yapıyor bu motor hayli hayli yapar, kızdırıyorsunuz beni gidip satın alacam motoru bayisinden çekecem videoya hız göstergesini sonra daha yorum yapamayacaksınız. Touring motor 125 cc ve 10 bg üstünde ise her harikarda 100 ü devirir.Kilosu 150yi geçmesin yeterli, isterse ekzantirikli olmasın, isterse üstünedeki kişi 100 kilo olsun.
eyvallah sağolasın umarım hayırlı olur... işte meselede bu araç sollamak için bu motoru kullanmam ben hız istiyorsam en düşük 600 lük motordan başka motora binmem .. kalkıp eşşeklede hipotrumda atlarla yarışa girmem zaten... Eşeğin hafifliğinin ve yavaşlığının relakslığını tadını çıkara çıkara binerim ) hızı bende severim. ama 180 veya 250 lik motorlardaki hızdan bahsetmiyorum
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:45 ----------
motorun inciğini boncuğunu kurcalayan benim sen aksini idda ediyorsun umarım dediğin gibi çıkar. kötü olmaz .. çokta farketmez
dostum biraz araştırmacı ol .. örnek verdim ama sen anlamamışsın. kızman sinirlenmen gerekn bir konuda yok. bizim scooter ibrelere veya düşük ccdeki motorlara güvenmeyin .. 100 km hızla gider 140 gösterir .. neyse ben bu muhabbete girme taraftarı değilim. konuşamıyacağım bir durumda söz konusu değil. 150 yaparmısın yapmazmısın bilemicem. ben kullandığım motorla alakalı yazıyorum. öyle binmeden 150 görürm diyerekten değil. yorum edemezsin lafları biraz olmadı.
bekliyoruz sabırsızlıkla alda 150 yap bizde sevinelim senin adına
Arkadaşlar buda benim çektiğim video ... Gündüz çekimi .. gece çekminide yükleyeceğim .. egzoz sesinide dinleyebilirsiniz ..
bu arada kanuni stickerlerini söktüm o yüzden izleri kaldı . video çekerken biraz görünüyor.. daha sonra alkolle temizledim. motordaki yazıyıda siyah spreyle kaldırdım. kabartma olduğu için yakından bakınca belli oluyor. onada çare bakıyorum
http://www.youtube.com/watch?v=YhuK1...ature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=pzQcmpvNaCg
Buda gece çekimi ... led...
arkadaşlar öncelikle merhabalar bendede 1 aylık phantom var beyazını aldım. rodajda max 100 dolaylarında olması normal.zaten alışma evresinde zorlamamak gerekir. benim makinam 1200 kmyi geçti şuan 2 kişi 110 tek kişi 120 yapıyor. 120den sonrası tehlike basamadım ama hakkı o ondan sonra basmak motoru parçalamak olur. 125e bayancak gibi. 100 ü geçmiyor izlenimi oluşmasın.kawasaki diye yanıma gelenlerin şaşkınlığı görülmeye değer ben çok memnunum 110 kmde sıkıştırdığınız zaman düz yolda dahi km arttığını görmek beni tatmin etti.ilk kullanıcılar olarak mutlaka bitakım sorunlar yaşanacak bordomavi arkadaşımızdaki sele kilidi sorunu vs bunlar bmw ölçeği hariç her markada var. arka lastik ebatı disk oluşu amortisörü yol tutuşu bakımından verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla alacağınız kanaatındayım.sürüşü çok keyifli dün 2 kişi kocaeli avcılar gidip geldim boğaz köprüsüne 90la tırmanışa başladım 88le yokuşun sonunu gördüm tam yokuştan bahsediyorum düzlüğe çıkıp km artmadı yanlış anlaşılmasın.yokuşta tatmin olmak isteyen arkadaşlar dişliyi değiştirmesinler. motor düz yolda 120ye dayanacaktır rodaj bitince.motorumu özledim bi yavola yapıp gelesim var videosunu son hızını çekmeyi başarırsam sizlerle paylaşıcam değerli arkadaşlar.resimleride bugün atıcam . iyi günler dilerim
ben 85 kiloyum kardeşim 95 kilo 110u devirli kullanınca görüyor bugün tek şileye gittim geldim tek cesaret edemedim kamerayı elime alıp tek elle çekmeye aparat alıp çekicem.arkadaşlar benim motor 1300km aştı yalnız 2 kere yağı değişti. rodaj bitti ve artık sıkıştırmaya başladım.ilk 600km bende üç haneli hızı görmedim basmayada niyeti yoktu üzülmüştüm ama şuan mükemmel.rodajı güzel bitirirseniz yağın periyodik aralıktan önce değiştirirseniz on numara.(ikinci bakım 2500de 2000 km yeni bir motorun yağı gitmez dikkatinize)saygılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------
http://youtu.be/J-_yXNrpUhI
arkadaşlar kısa bir videoda ben çektim malesef yürür pozisyonda çekemedim aparat vs yok tehlike olmasını istemedim.yalova diye çıktım şilede karar kıldım resimde çektim inş atmayı başarırım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)