http://www.facebook.com/groups/113951412099673/
Kullanıcı olarak Phantom grubunu kurdum beklerim sorularınız varsada sorabilirsiniz arkadaşlar.
http://www.facebook.com/groups/113951412099673/
Kullanıcı olarak Phantom grubunu kurdum beklerim sorularınız varsada sorabilirsiniz arkadaşlar.
Çanakkale'li
phantomcular sesiniz çıkmıyor??
Beyler bayanlar, Ankara'dayım kanuni phantom arıyorum satan var mı aranızda ?
Merhaba Arkadaşlar;
Bir İstanbul-Bursa gezisi sonrasında yeniden izlenimleri paylaşmak istedim. Bunun hemen ardından da ara vermeden bu pazar bir Şile turumuz oldu. Motor yaklaşık 1000 km daha yol yapmış oldu.
Öncelikle arkadaşlar Bursa'ya ön dişliyi 13 dişe çıkararak çıktığımı belirtmek isterim. (Daha önce 14 dişi denemiş ancak tork kaybından dolayı anında 13 e indirmiştim.)
yolda 90-100 aralığına çok rahat oturup size konforlu bir ulaşım sağladığını belirtmek isterim. Orhangazi ve Gemlik rampalarında zerre bayılma yapmadı. motor yol boyu molasız gittiği halde beni hiç üzmedi. Kısaca Phantom aldığıma beni şuana kadar hiç pişman etmedi )
Arkasından bu pazar yağmurların dinmesini fırsat bilip Şile yoluna çıktım ve fotografları paylaşmak isterim.
Ancak şunu özellikle belirtmeliyim ki bildiğiniz üzere sahilde motorla hele ki bizimki tarzda bir motorla ilerlemek zor olur. Kuma saplanmanın önüne geçecek tek şey torkunuzdur.
Ve çok net söylüyorum resmen kumlarda sörf yaptıgım halde banamısın demedi. İşin gerçeği bu performans beni bile şaşırtmadı değil. Yanımdaki arkadaşlarım bile hayranlıklarını gizleyemediler ;)
Hepinize bu eğlenceyi tavsiye ederim.. Ancak motorunuzun temizliğini hemen ardından mutlaka yapın... Çünkü kumun eğlenceli olduğu kadar düzgün temizlemezseniz ne derece düşman olabileceği de aşikardır.
Kısaca 4467 km ardından bu motora dair yorumum:
Motorunuzun tüm bakımlarını zamanında ve düzgün yaptırdığınız sürece sizi zerre üzmeyecek ve uzun yolda da yeterli performansı sağlayacak bir motor.
I LOVE Phantom!!
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
arkadaşlar selam, yakın zamanda bir phantom 180 de ben almayı düşünüyorum. kafamdaki sorunları sizlere sormak istedim tabii ki. öncelikle
1- bu motor fiyatını hak eden bir motor mudur?
2- malzemesi tabii ki çok kaliteli değildir ama çok kötü mü?
3- asla alma pişmanım diyen olur mu?
4- kronik, büyük sorunu var mı?
5- motorla 5-10bin km yapan var mı? yani km yükseldikçe sorunlar çıkıyor mu, motor malzemeleri kaliteli mi?
6- ilk motorum olacak, başlangıç için uygun mudur?
7- motor biraz yüksek görünüyor, 173 boy bu motor için yeterli olur mu?
ben motoru al sat için değil en az 2-3 yıl binmek ve 15-20 bin km yapmak için kullanıyorum, iyi bakar, bakımını aksatmam. beni üzer mi?
teşekkürler.
Bu Motorun görüntüsü çok hoş.eminim herkes yanıktır bu motora ama 175 cc bu görüntüyü tamamlamıyor.
En az 250 cc olmuş olsaydı güzel olurdu ;)
yurtdışında yağ soğutma radyatörlü olanlar mevcut, sanırım Kanuni yüksek cc motorları fazla görmüş olsa gerek
Merhaba;
Öncelikle hoşgeldin aramıza. Sorularını madde madde kendimce cevaplamaya çalışacağım. Eminim diğer kullanan arkadaşlar da kendi fikirlerini ekleyeceklerdir:
1- Motor 4800 TL olarak piyasaya sürülmüş ancak alım satımı ile bu fiyat plaka masrafı ile 5000 TL üzerine geçiyor. Fiyatını hakediyor mu soruna gelince bu motorun bir commuter (iş için kullanılma amacı ile üretilmiş) bir motor değildir. Bu sebeple hor kullanıma veya zorlamalara çok fazla mukavemet göstereceğini düşünmüyorum. Sonuçta bir racing makina da olmadığı için çok yüksek süratler beklemiyorsan; kısaca keyifle özel işlerimde kullanacağım bir motor istiyorum diyorsan kesinlikle tavsiye ederim.
2-Malzeme kalitesine gelince hiç de bahsedildiği veya abartıldığı kadar kalitesiz değil. Ancak bir japon veya Alman da değil elbet.
3-Pişmanlığa gelince beni hiç pişman etmedi. Hiç keşke buna para vermeseydim demedim. Ama bu şahsi görüşümdür elbet.
4-Ben en baştaki montaj kalitesizliği (Gevşek vidalar) dışında en ufak bir kronik rahatsızlığa rastlamadım ve duymadım çok şükür.
5-Motorum şuan 5000km üzerine çıktı. En ufak sıkıntı çıkarmadı. ancak benden daha yüksek kmlere ulaşmış motor sahipleri de var elbet forumda. Onların da yorumlarını almanı tavsiye ederim.
6-Başlangıç için ise kıvraklığı ve kilo-boy-güç dengesi ile seni zorlamayacak bir motor.
7-Motor yüksekliğine gelince enduro tarzında yüksek bir motor olmadığı için sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.
Sonuç olarak şahsen benim gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğim bir motor. Ancak titreşim bir dezavantaj bu motor için.
Bunu da ön dişliyi değiştirerek büyük oranda azaltmak mümkün.
Bunun dışında 3 Bursa- 1 Balıkesir-2 Şile gezisi sırasında beni zerre üzmediğini de belirterek göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
Ancak son kararını kim ne derse desin tüm olası motorları kendin test etmeden asla verme!!
Hangi motoru alırsan al Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin şimdiden...
Merhaba arkadaşlar. Bende siparişini verdim iki güne kadar elimde olacak. Başlangıç motorum olacak. Abimin yamaha ybr 125 i var. ona biniyordum. Sonradan bende özendim. Yamaha rahat kaliteli ama cılız bir motordu. Sizi A noktasından B noktasına güvenlice ulaştıracağını garanti eder. fkat görüntüsü nedense bana çok itici geliyor. Malesef endüstride ürünün tasarım ve güzelliğide fiyatlandırılması gereken ayrı bir meta. Benim için görünüm özelliğide önemli. o nedenle scooter almaya yönelmiştim. . Biraz araştırma yapınca yakın fiyatta Phantoma rastladım. Beni çok etkiledi. Sadece işe gitmek ve gezmek amacıyla kullanmak istiyorum. Birdahaki sefere yatırımım otomobil üzerine olur büyük ihtimal. Parçakalitesi eleştiriliyor genelde ama sonuçta kanuni parçaları heryerde bulunur diye düşünüyorum. Endişe ettiğim tek konu titreşim. Rodajdan sonra ne kadar düşer bilemiyorum. Yamaha ybr nin gayet soft ama güçsüz sürüşü var. Phantomun gücünün tatminiyeti titreşimini ne kadar gölgede bırakır denememe az kaldı. ELime geçtikten sonra ilk izlenimlerimi burada paylaşacağım. sağlıcakla kalın
Çankkaleden İzmire giderken Kaz dağlarında çektiğim bir kaç görüntü
Çanakkale'li
Arkadaşlar motorum elime geçti. Fotoğraflarda göründüğüden daha kaslı ve heybetli duruyor gerçekten. Küçük işçilik eksiklikleri var. Ama kalitesiz diyemem. Dijital göstergesinide çok beğendim. Ayaklığı motoru düz konuma getirince otomatik kapanıyor. Yeni kanun gereği böyle olmak zorundaymış galiba. Biraz rahatsızlık veriyor. Daha rodajın başında olmasına rağmen 125cc motora göre torku hissediliyor. Açıkçası baya da beğendim sonra ne olur zaman ne gösterecek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------
arkadaşlar birde sol tarafta bulunan jikle konumu ileridemi yoksa geride mi olması gerekiyor bilen var mı acaba?
Beyler nerelerdesiniz?? herkes kaybolmuş bakıyorum..
Bu arada jikle ileri konumda iken kapalı oluyor arkadaşım.. Allah kazasız olarak kullanmak nasip etsin..
güzel bir çakma motosiklet. ama en kötü orjinal, en iyi çakmadan çok daha iyidir.
sağolasın dostum .
Burlardayız siz nerdesinizzz Benim Phantom bakımda <3
Çanakkale'li
arkadaşlar phantomu ilk bakıma göndereceğim. Ateşleme sistemimde ufak bir sorunumvar. Bazen hava soğuk olmadığında, bazende birşeyler almak için durup bir kaç dakika inip yeniden bindiğimde ateşleme sistemi ile motoru çalıştıramıyorum. marş pedal ile debelenerek çalıştırıyorum. Akünün akım miktarı ile olabilir mi? ona göre servise danışacağmda. Ayrıca sinyal lambalarının üçünü kendim değiştirmek zorunda kaldım. durduk yere söndüler. Elektrik sistemi ile ilgili benzer sorunlar yaşayanlar varmı acaba? Onun dışında mekanik asamda hiçbir sorun yaşamadım.
sen en kısa zamanda git baktır aküne, özellikle şase kablosu var mı nereye bağlı baktır. Akü akıım seviyeni ölçtür. fazla ise ve aküye bir zarar verdiyse garantiden talep et. Akü sulu olduğu için su seviyesine baktır ( fazla şarj etme olasılığıda var akü yine zarar görmüş olabilir.) akü asit tahliye borusu var mı ona göz ucuyla bak.( benimkinde yoktu mesela)
ateşleme sistemiyle çalıştıramadığın konu ise marşa bastığında akü bitmiş gibi mi çalışıyor, yoksa kabaca tır tır tır diye bir çakma sesimi var(eğer bu ses varsa şase kablosu yoktur yada işlevini yerine zaman zaman yerine getiremiyordur)? buji işlevini yapamıyorsa olabilir.
teşekkürederim arkadaşım. dediğin gibi kabaca tır tır ediyor. pztsi. bakıma gideceğim zaten, dediklerini bir bir anlatacağım çok sağolasın
bu tür street bike tarzı motorların tam tersine hacmi küçüldükçe sürüş keyfi ve dinamizmi artar.. kasa xj6 ya benziyor tabi daha çelimsizi neticede biri 600cc lik bir motor diğeri 180cc.. ufak bir kaç dokunuş ve kaliteli donanım eklenmesiyle daha güzel dolu bir motor halini alabilir sürüş keyifide bir o kadar artıcakdır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)