Analog hız göstergeleri içindeki bir mekanik ayardan dolayı abartılı yüksek veya düşük gösterebilir. Sapma doğrusal değil, hız arttıkça artabilir de azalabilir de..
Eski motorum, bir defa ön tekerde kilometre reduktörü değişmişti, ondan mı bilmiyorum eksik gösteriyordu, 17 km..
-20 derecelerde bir kaç defa hız kadranında 140 ı devirdiğini yaklaşık 160 gösterdiğini de hatırlıyorum... Tabii ki 30-40 bile değildi gerçek hızım.. :(
Daha sonra kymco super8 denedim, 40 la giderken baariz 90 gösteriyordu..
Geçen yaz analog tako+ dijital speedo göstergelerden ısmarladım epey de bekledim, meğerse adamlar benden mesaj beklemiş 2 ay.. Teker çapı için, ulan 17 istiyoz işte.. Görmemişim mesajı..
Sonra iptal ettim.. Dolar o zaman da azcık oynamıştı geri iade olan para ödediğimden daha yüksekti. Bu arada daha iyi modeller olduğunu ve ısmarladığım modelin vites sayacı olmadığını gördüm, (yağ lambası vardı ama)
Her neyse..
Çok ısrar ederseniz dijital yapalım bi tane.. 2 1/2 hane.. Yani 199 maks. gösterecek.. Zor gelen kısmı yuvarlak kadranın içine sığdırma işi..
Ayrı adam uğraşması lazım yoksa iş uzar, heves kaçar.. Çalışan devre masada kalır..
Ona da TVS lerdeki gibi açılışta son maksimum hızı gösterecek yazılım yaparız. Uğraşmazsınız telefonla..
Tripmetre ilavesi için az daha uğraşabiliriz..
Ya da çinliler kalkınsın boşver deyip siparişi geçebiliriz..
50-60 dolarcık filandı ama piyasa malı işte.. Özellikle kötü yapıyorlar bir yerlerini ki sürümden kazansınlar..