Güzele benziyo, silikon çemberli filan...
Eski bujin baya gidikmiş. Kaç bindeydi km sayacı?
Güzele benziyo, silikon çemberli filan...
Eski bujin baya gidikmiş. Kaç bindeydi km sayacı?
ilkerabi motosiklet 8800 km de. Buji değiştikten sonra sesi azaldı rölantisi daha stabil oldu Ama akşam okul çıkışı 3 4 marşta çalıştı aldığımdan beri ilkkez ilk marşta çalışmadı Not: bujiyi ben değiştirdim
Jigleyi açmadan soğuk motoru veya uzun süre yatmış motoru çalıştırmak problem olabiliyo bazen. 1. viteste hafif iterek vurdurun şak diye alıyor. Sanırım biraz fazla gaz veriyoruz, hiç ile çok çok az arası gaz vermek gerekiyor benimkinde de.. Çalışsa gaz vermezsen kendisi gazı kesmiş gibi stop ediyor, verirsen şak diye kesiyor di mi? Yani başka bir deyişle soğuk havalarda rölantiyi az yüksek tutmak gerek. Eski skuterimde gaz kütüğünün ordaki vidadan çok hafif rölantiyi arttırıp bırakıyordum.
motoru aktif kullanıyorum ama bugun bujiyi değistirdikten sonra okula gittim, giderken ve ben dersteyken yağmur yedi belki ondan olabilir. motor soğukken aynen dediğiniz gibi gazı çok çok az açmak gerekiyor yoksa hemen stop ediyor. ilkerabi aslında motorun çalışmasından çok memnunum 18 gün memlekete gittim ve geri geldiğimde ilk marşta çalıştı
Bizim motarların ön ve arka dişlileri kaçlık? zincir kaç lokma 118 mi? zincir ve dişlileri değiştireceğim de
Ön 14T arka 45T zincir de 128 olması lazım, Ybr'de böyle, bizimkinde hiç dikkat etmedim büyük ihtimal aynıdır.
Motorlar mart kedilerine emanet...
Az daha sabredin.. Bir soğuk hava dalgası daha var, sonra önümüz yaz..
Evet motosiklet yeni bujiyle çok güzel oldy tekleme gitti yüksek devir geldi 5. Viteste 8000 devir çevire biliyor ( 130 km/saat düz yolda ) yakıt konusuna gelince şehiriçi yüksek devir kullanımda 1 lt benzinle 28.5 km yol gitti. ( sakin kullanımı da nekadar yakar daha deniyemedim ) sonuç olarak buji değişimi güzel oldu motosiklet daha bi güzel oldu
Sa beyler bu motorun salcano wolf den farkı nedir ? 2012 model sıfır km de olanını buldum 2500 lira istiyolar acaba alsam mı?
Halilom bende çok merak ediyorum : ) 110 çıksa iyidir ) gps ile hız ölçme programı indirdim ama motosiklete binmeden açmayı unutuyorum bir türlü ölçemedim. Gerçek hızını öğrendiğimde yazarım ama bence %15 fazla ölçüyor.
ilkerabi oda denk gelmedi be bugün unutmam inşallah açarım gps programını
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Bugün motorun hızını gps ölçtüm gps te en yüksek hız 102 Km/saat kadranın gösterdiği en yüksek hız 130 km/saat
Ben ölçmüştüm 100 de 2-3 km lik bi fark olmuştu daha ilerisini denemedim bi ara tekrar deniyecem
Analog hız göstergeleri içindeki bir mekanik ayardan dolayı abartılı yüksek veya düşük gösterebilir. Sapma doğrusal değil, hız arttıkça artabilir de azalabilir de..
Eski motorum, bir defa ön tekerde kilometre reduktörü değişmişti, ondan mı bilmiyorum eksik gösteriyordu, 17 km..
-20 derecelerde bir kaç defa hız kadranında 140 ı devirdiğini yaklaşık 160 gösterdiğini de hatırlıyorum... Tabii ki 30-40 bile değildi gerçek hızım.. :(
Daha sonra kymco super8 denedim, 40 la giderken baariz 90 gösteriyordu..
Geçen yaz analog tako+ dijital speedo göstergelerden ısmarladım epey de bekledim, meğerse adamlar benden mesaj beklemiş 2 ay.. Teker çapı için, ulan 17 istiyoz işte.. Görmemişim mesajı.. Sonra iptal ettim.. Dolar o zaman da azcık oynamıştı geri iade olan para ödediğimden daha yüksekti. Bu arada daha iyi modeller olduğunu ve ısmarladığım modelin vites sayacı olmadığını gördüm, (yağ lambası vardı ama)
Her neyse..
Çok ısrar ederseniz dijital yapalım bi tane.. 2 1/2 hane.. Yani 199 maks. gösterecek.. Zor gelen kısmı yuvarlak kadranın içine sığdırma işi..
Ayrı adam uğraşması lazım yoksa iş uzar, heves kaçar.. Çalışan devre masada kalır..
Ona da TVS lerdeki gibi açılışta son maksimum hızı gösterecek yazılım yaparız. Uğraşmazsınız telefonla..
Tripmetre ilavesi için az daha uğraşabiliriz..
Ya da çinliler kalkınsın boşver deyip siparişi geçebiliriz..
50-60 dolarcık filandı ama piyasa malı işte.. Özellikle kötü yapıyorlar bir yerlerini ki sürümden kazansınlar..
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)