Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
36. sayfa BirinciBirinci ... 26343536373846 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kıprısta havalar iyidir şimdik be yiğenim.. PAPATYALAR AÇMIŞTIR bahse girerim..
    Alsaydın motorcağızını da..
    Trafik çok ters yannız orda adam tepe sersemi oluyo kavşaklarda..
    Valla ilkerabi inanır mısın, dün kar yağdı Biraz arabaların üzerinde, pencerenin önündeki merdivende tuttu hatta. Şimdi güneşli hava, böyle giderse 1 haftaya açar papatyalar.
    Trafiğe 3-4 güne adapte olmuştum ben, ama adapte olana kadar kaza yapmamak lazım tabi
    Burada yağışlı havada ya da yağıştan sonra motor sürmek büyük eziyet, altyapı 0, su yolda birikiyor. Paçalar sürekli ıslak. Ama sürücüler motora saygı duyuyor.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Şanslısın o zaman 50 sene filan takılmak lazım orada KAR görebilmek için.. Buraya düşmedi kar, geçerken bi gözüktü o kadar..
    Meteoroloji de bir korkuttu gene... Kar yağınca kalcak işler diye fırtınada merdiven tepesinde tepindik bütün gece.. Bırr..

Forumda yeni topik açmışlar, biraz daha sıkın dişleri, ilk cemre düştü diye.. CG ci apaçiler beklemez bir ay, güneşi görünce sürat denemesine çıkıyorlar, görüyorum..

CG'ci apaçiler diyince, eskiden Breton sürerken bu apaçiler gelip salça olurlardı, "Kaçlık silindir var, şikeli mi, yapılı mı, kaldırak mı, satılık mı,aynaları söksene, kaskla nasıl sürüyon bu sıcakta" gibisinden. XR'ı aldım alalı kimse öyle birşeye yeltenmedi. Motorun modeli sanki kişinin kimliği gibi muamele yapıyorlardı, bundan da kurtulmuş olduk
    ilkerabi bunu beğendi.

oRHaN007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba XR-125
    Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CG'ci apaçiler diyince, eskiden Breton sürerken bu apaçiler gelip salça olurlardı, "Kaçlık silindir var, şikeli mi, yapılı mı, kaldırak mı, satılık mı,aynaları söksene, kaskla nasıl sürüyon bu sıcakta" gibisinden. XR'ı aldım alalı kimse öyle birşeye yeltenmedi. Motorun modeli sanki kişinin kimliği gibi muamele yapıyorlardı, bundan da kurtulmuş olduk
    bana bi kere cup cı biri denk geldi kaç basıyo falan muhabbetine girdi hemen 100 yapıyo dedim benimki 2. viteste 120 yapıyo falan dedi böyle bi kabardı eldivenleri kaça aldın falan dedi fiyatını söyledim işte.. o paraya egzoz taktırsaydın falan dedi bişey demedim tabi bana salça oldular yani

Alıntı oRHaN007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana bi kere cup cı biri denk geldi kaç basıyo falan muhabbetine girdi hemen 100 yapıyo dedim benimki 2. viteste 120 yapıyo falan dedi böyle bi kabardı eldivenleri kaça aldın falan dedi fiyatını söyledim işte.. o paraya egzoz taktırsaydın falan dedi bişey demedim tabi bana salça oldular yani
    Adamların kafası çok başka çalışıyor ya, anlamaya çalışmayacaksın boşuna mantıklı bir sonuca varamıyorsun
    ilkerabi bunu beğendi.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Arada sırada akşamdan çıkıyorum bende kawayla modifiyeci gençler kendilerince yarışa kalkıyolar beni gaza getirmeye çalışıyolar. Sonra içlerinden geçiyorum olmuyor.
    Diğer taraftan buralarda apaçiye rastlamak biraz zor, tek tük görürsün belki.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Uğraşma Halilim bunlarla..
    En şanslı olanları yazı acil servis önünde cigara içerek geçiriyor.. Kafa-göz-kol-bacak sarılı olarak tabii..
    Halbuki bugün bi Yeşil Ninja, bi Gri Titan bi de Siyah ER5 li üç arkadaş gördüm çarşı içinde, motorları gayet orjinal ve bakımlıydı, çocuklar sakindi.. Efendi efendi gelip tavuk dönere yumuldular..
    Ne kadar zibidilik o kadar 'dip aşağılık kompleksi' yani..
    Burası da enteresan bir memleket, vali tuzluğa, çayın şekerine karışıyo, bunlara karışmıyo...
    halilom bunu beğendi.

soner4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr 125
    Merhaba arkadaslar bi sorum olacak sizlere
    internetten buji siparişi verdim
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-...h-cbf-ybr-buji

Bu buji bizim motosikletlere uygunmudur

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    [IMG][/IMG]

El kitabında NGK CR6HSA buji diyor.
    Sizin sorduğunuz
    NGK CPR6EA-9 .....
    İnternetten baktım baktım adam gibi bi çapraz katalog bulamadım..
    Satana sormak lazım, ezbere bilirler. Sizin verdiğinizde tekleme önleme demiş, ?????? yani...
    NGK nın kendi dökümanlarında YBR125 tanımıyor, YJ125 mi geçiyor orada bilmiyorum.

Sahibinden de bir firma

NGK CR6HIX İRİDYUM BUJİ.

C6HSA, CR6HS, CR6HSA MODELLERİNİN İRİDYUM/PERFORMANS VERSİYONUDUR.

Demiş:
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...75655548/detay

Performans olunca 20-25TL farkediyor, daha ne farkediyor dersen çoook daha uzun müddet kullanabilirsin...

CR6HSA ise standart buji diye geçiyor ama 5 TL liklerle kıyasla o da ömürlük bujidir...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92085484/detay

halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Dayanamadım ve hayvanı dağlara saldım

ilkerabi bunu beğendi.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Vışşş; delisiniz siz aga..
    halilom bunu beğendi.

Motosikleti
    kuba xr 125
    http://<a href="http://hizliresim.co...Zm.jpg</a></a>

Sizin sorduğunuz
    NGK CPR6EA-9 .....
    Satana sormak lazım, ezbere bilirler. Sizin verdiğinizde tekleme önleme demiş, ?????? yani...
    NGK nın kendi dökümanlarında YBR125 tanımıyor, YJ125 mi geçiyor orada bilmiyorum.

Sahibinden de bir firma

NGK CR6HIX İRİDYUM BUJİ.

Demiş:

Performans olunca 20-25TL farkediyor, daha ne farkediyor dersen çoook daha uzun müddet kullanabilirsin...

CR6HSA ise standart buji diye geçiyor ama 5 TL liklerle kıyasla o da ömürlük bujidir...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92085484/detay
    tesekkurler ilker abi verdigin bilgiler icin kalyoncumotosiklet parcadidan bi kac parca daha siparis verdim toplu olarak demek buji secimim yanlis ayni siteden hangisini almaliyim ilker abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------

[QUOTE=ilkerabi;3551734]http://<a href="http://hizliresim.co...Zm.jpg</a></a>

Sizin sorduğunuz
    NGK CPR6EA-9 .....

Sahibinden de bir firma

NGK CR6HIX İRİDYUM BUJİ.

Demiş:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92085484/detay[/QUOT

Ilker abi yeni parcayi satan yeri aradim hic bi sorun cikartmaz dediler sorun olursa gonder dediler hem yakit tasarrufu hemde teklemeyi onler dedi senin bana tavsiye ettigin bujiyi soyledim bu ondan iyi dedi ne kadar dogru bilmiyorum motosiklet markasini felan soyledim sorun olmaz dedi istersen istedigini gondereyim dedi hangisi iyiyse onu gonder dedim

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Eşdeğer olabilir, dediğim gibi satıcılar daha iyi bilirler..
    Yerine takarken vidaladığın kısmın Dişlerinin, çapının ve yüksekliğinin aynı olduğunu eskisi ile karşılaştırıp kontrol edebilirsiniz.
    Muhtemelen bizim CR6HSA nın yüksek devirler için geliştirilmiş versiyonudur.
    Eğer diş tipi farklı ise o zaman yuvasını bozar..neyseki bizim motorlarda bujinin yeri oldukça ferah ve açıkta.. Scooterlerin bazısında hiç görmeden el yordamıyla takılabiliyor..

Motosikleti
    kuba xr 125
    Eşdeğer olabilir, dediğim gibi satıcılar daha iyi bilirler..
    Yerine takarken vidaladığın kısmın Dişlerinin, çapının ve yüksekliğinin aynı olduğunu eskisi ile karşılaştırıp kontrol edebilirsiniz.
    Muhtemelen bizim CR6HSA nın yüksek devirler için geliştirilmiş versiyonudur.
    Eğer diş tipi farklı ise o zaman yuvasını bozar..neyseki bizim motorlarda bujinin yeri oldukça ferah ve açıkta.. Scooterlerin bazısında hiç görmeden el yordamıyla takılabiliyor..
    evet abi geldiginde kontrol edicem boyutlarini şuan motordaki buji bosch marka cikartip baktim baya bi kararmiş

Motosikleti
    kuba xr 125

Ilker abi gelen buji uzun olani bide sorun olmaz dedi adam dişli çapi ayni sadece uzunlugu farkli taksam olurmu acaba ? Uzunluk sorun cikartirmi

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Epey fark var arada 9mm-10mm kadar uzun yahu.. Pistonun içi hafif çukurdur ve buji bu çukurun ortasına 45 derecelik açıyla bakar.
    Piston üst ölü noktada bujiye en yakın konumdadır... Ama ne kadar? Çat diye vurmasın piston, ben olsam direk yerine takıp denemem çünkü mesafeyi bilmiyorum. ÇITAAK, tüh uzunmuş demektense, illa da takıp denemek istiyorsam aradaki fark kadar çelik veya bakır bir YÜKSÜK bulup öyle denerdim.
    Ya da hiç riske girmem, satıcı nasıl olsa meydana gelebilecek hasarı ödemek zorunda değil. En fazla PARDON derler.. Sözlü garanti geçersiz garantidir..

Motosikleti
    kuba xr 125
    Epey fark var arada 9mm-10mm kadar uzun yahu.. Pistonun içi hafif çukurdur ve buji bu çukurun ortasına 45 derecelik açıyla bakar.
    Piston üst ölü noktada bujiye en yakın konumdadır... Ama ne kadar? Çat diye vurmasın piston, ben olsam direk yerine takıp denemem çünkü mesafeyi bilmiyorum. ÇITAAK, tüh uzunmuş demektense, illa da takıp denemek istiyorsam aradaki fark kadar çelik veya bakır bir YÜKSÜK bulup öyle denerdim.
    Ya da hiç riske girmem, satıcı nasıl olsa meydana gelebilecek hasarı ödemek zorunda değil. En fazla PARDON derler.. Sözlü garanti geçersiz garantidir..
    Saol ilker en iyisi ben parcaciyi arayip uymadigini soylüyeyim denemek istemiyorum sonra farkli sorunlar olusabilir tekrar saolasin abi

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Bu tip iki bilinmeyenli denklemlerde servise müracaat en iyisi..
    Söküp toplamış olanlar diyebilir ki ''olur mu yahu daha 2 oda bi salon boş yer var onun içinde''
    Araştırmacı gazeteci ve risk alan arkadaşlar bujiyi söküp motoru 1. viteste iterek pistonu üst ölü noktaya getirir ve rulo yapılmış dosya kağıdını buji yuvasından sokarak ölçü de alabilirler..
    Titiz kullanıcılar benim gibi risk almaz; motorunu deneme-yanılma motoru veya kurs gereci yapmaz..
    Düzgün ölçü almadan yaptığım her iş dört misli işçilik ve on misli hammaliye olarak geri bana dönmüştür.
    Saygılar..

Motosikleti
    kuba xr 125
    Dogru soze daha ne denir abi sen gormus gecirmissin tecrubelerle dolusun bu bilgileri bizimle paylastigin icin sagol abi en iyisi servise gidip hangisi uygunsa onu taktirmak senin soyledigin gibi risk almamak en iyisi sonra daha kotu oluyor en ufak bisey en buyuk sorunlara yol acabiliyor

leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Selamlar arkadaşlar bugün bende motormun bujisini değiştirdim. Deltaforce marka Platinum a7rtp model buji iledeğiştirdim. Bujiye 15 tl verdim ve satıcı 10000 km gidrr dedi. Eski ve yeni bujinin resmini çektim. resimlere burdan baka bilirsiniz.
    ilkerabi bunu beğendi.

36. sayfa BirinciBirinci ... 26343536373846 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)