Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Kardeşim bu lakırtı selmani nin dediği gibi kronik 3-4 kere sıktırdım sanırım belli bir süre sonra tekrardan ses yapıyor.
    Poyraz senin motor da hayırlı olsun kardeşim km az mış. Bu vitesler dişli oranlarıyla alakalıdır. Ben hiç dikkat etmedim ama 4. vitesde 80 gayet normal geldi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    Topcase taktırdııım
    ilkerabi ve halilom bunu beğendiler.

Motosikleti
    XR 125
    Tesekur ederim ilker abi fkt oda saglm;) eyw halilom tesekr ederim
    U ya nasip
    DiyiCiyik agam

Motosikleti
    Küba xr125
    Selam tüm xr 125 camiasi kullanıcıları...
    forumu marttan bu yana takip ediyorum ve nisanda 1900 km de kirmizi bir xr 125 buldum ve aldim
    Motorumdan gayet her konusunda memnunum fakat son 10 gündür N lambasi surekli yaniyor.
    Acaba sebebi ne olabilir herbiseyini tamirciye kucalatmayi sevmeyen biri olarak bilgisi olan abi ve kardeslerimden yardim bekliyorum...
    Herkese kazasiz belasiz ve cezasiz surusler :-)

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Önceden debriyaj koluna basınca yanıyor muydu?
    Fabrika çıkışı debriyaja basınca yanacak şekildedir ama servisler iptal edip sadece boşa atıldığında yanacak şekilde bir fişin bir ucunu iptal ediyor.
    Debriyaj koluna bağlı olan iki kablodan birinin fişini dikkatlice sökün. Lamba sönüyorsa bu koldaki müşür arızalı.
    Değilse far tası içinde kablo değiyor.
    O da değilse sol ayağınızı bastığınız vites/şanzıman bloğuna bağlı kablo var, o kabloda arıza olabilir.

Motosikleti
    Küba xr125
    Yok abi sadece bosta iken yaniyordu ama 10 gundur hep yaniyor vitese aldigimda bile hem vites yanio hemde N lambasi.
    Soylediklerini dikkatlice bi uygulayayim bakalim ne olacak.
    Bilgilerin icin teşekkür ederim ilkerabi :-)

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bugün benim motorun titreşimi ciddi anlamda canımı sıkmaya başladı.
    Bugün 60km kadar yol yaptım. 50-80km arası seyahatte, özellikle ayak pegleri uyuşturacak karıncalandıracak seviyede titriyor. Çok rahatsız oldum. Elciklerde pek yok.
    Özel durumları da söylemem gerekirse, motorda koruma demiri var. Elimi o rahatsız edici titreşim anında motor bloğuna koyduğumda motorda zerre titreşim yok. Koruma demirine koyduğumda ise ayağımdan beter titriyor ! Aktarma sisteminde mi titreşim oluşuyor diye de düşündüm. Motor sabit boşta gaz verdiğimde de titriyor.

Şüphelendiğim şeyler, sırasıyla şu şekilde,

-Koruma demirinin yanlış montajı, veya uygunsuzluğu nedeniyle şasi titriyor, bu da peglere yansıyor. Hoş, titremeyen blokla nasıl titriyor demir bilmiyorum. O çok az titreşimi koruma demiri yayıyor olabilir.
    -Buji, ateşleme bobini, sübap ayarı üçlüsünden birinde sıkıntı olduğundan vuruntulu çalışıyor olabilir ?
    -Tüm gevşek civataları sıktım, ama gözümden kaçabilecek gevşek bir civata olabilir, son ihtimal.
    -Krank balansöründe fabrikasyon hatası nedeniyle sıkıntı olabilir.

Büyük ihtimal 1. veya 2. düşündüğüm. Koruma demirsiz halini bilmediğim için öncesini bilmiyorum. Motoru çalıştırmadan koruma demiri taktırmıştım.

Yarın 500km ilk bakımına gideceğim. Büyük ihtimal "Daha motor açılmamıştır" zırvalarını atacaklar da, yemezler. Hafif titreşim olur da, bu kadar olmaz.

selmani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr125
    Ayak peklerinde titreşim olduğu doğrudur ama bu yolda çoğu zaman aklina gelmeyecek kadar azdir ancak ayagina çok ince sandalet veya alti ince yazlik ayakkabi giyiyorsan daha fazla hissedersin yalniz genede uyusturacak kadar olmaz.
    senin koruma demiri vidalarin tam skılmamış yada ince bir saplama takmis olabilirler orijinali kisa çünkü söküp tekrar takarsan veya sökülüyken denersen kesinleşir

Motosikleti
    Küba xr125
    Benim motorda sadece 6000-7500 civarı devirlerde çok çok az var yani çoğu kişinin hissedemeyeceği derecede.
    Fakat senin canını sıkacak derecede bi titreşim söz konusu ise bencede bi demiri söküp kullanmayı deneyebilirsin.

Bugün bakıma götürdüm, titreşimi düşürmeyi başardık, dünkü gibi titremiyor artık, normal Ybr seviyesine düştü diyebilirim.

Yağ değişti, karbüratör ayarı yapıldı, gidon boşluğu alındı, zincir gerildi.
    Yine de koruma demiri yüzünden hafif bir titreşim var gibi, koruma demirinin arasına takoz gibi birşey koyacağım artık. Koruma demirinden de vazgeçmek istemiyorum.

Yalnız sol gidon topuzum düşmüş, sol elcik titriyor şimdi de Biraz sonra yeni gidon topuzu alacağım çok şükür bitti titreşim
    Storm Yilkan bunu beğendi.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Şaseye bir taraftan bağlı diğer taraftan boşta olan parçalarda titreşim en fazla hissedilir.
    Direksiyon tutmaçları, kuyruk, varsa topcase ..
    Bunlar ne kadar uzun ise titreşim de o kadar artar.
    Koruma demiri benimki ile aynı model, bendeki şaseye anten U kelepçesi gibi bişi ile tutturulmuş.
    Sizde olup bende olmaması ilginç. Ben de demir takılı olarak aldım servisten. Demirsiz halini bilmiyorum.
    Bir gün mobilete binip sonra kendi scooter ıma binince mercedes gibi gelmişti. Scooterdan arabaya geçince de titreşim hissediyordum epey.
    Pratikte rölanti ve civarında olması gerekiyor, 6bin-7bin değil..

Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şaseye bir taraftan bağlı diğer taraftan boşta olan parçalarda titreşim en fazla hissedilir.
    Direksiyon tutmaçları, kuyruk, varsa topcase ..
    Bunlar ne kadar uzun ise titreşim de o kadar artar.
    Koruma demiri benimki ile aynı model, bendeki şaseye anten U kelepçesi gibi bişi ile tutturulmuş.
    Sizde olup bende olmaması ilginç. Ben de demir takılı olarak aldım servisten. Demirsiz halini bilmiyorum.
    Bir gün mobilete binip sonra kendi scooter ıma binince mercedes gibi gelmişti. Scooterdan arabaya geçince de titreşim hissediyordum epey.
    Pratikte rölanti ve civarında olması gerekiyor, 6bin-7bin değil..
    Zamanla bu da azalacak gibi, gittikçe azalıyor, zaman ve km gösterecek artık. Bugün motoru Yamaha ustasına götürdüm, acaba sübaplarda mı birşey var diye, baya bir bindi, hiçbir sorunu yok dedi, zamanla oturur titreşim çok az daha yeni olduğundandır dedi.
    Serviste de Castrol Actevo 20W-40 koydular, en sevmediğim yağdır kendisi. Başka yağ yokmuş.
    1000km de değiştireceğim bunu, eski motorumda da kullanmıştım. Motoru kasıyor.
    80-90km motorda çok rahat gayet memnunum. Tam 7000 devirde 90km hıza ulaşıyor, stabil gitmek için güzel bir aralık. Belki biraz aşağısı daha iyi olabilir.

ilkerabi, rica etsem koruma demirinin bağlantı noktalarının fotoğraflarını atabilir misin ?

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Tabii buyrunuz:

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Bu da arka lastik deseni:

[IMG][/IMG]

Yeterli olmuştur umarım.

selmani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr125
    Halilom bizim vitesler neden geçmiyor sanırım buldum

Dün ince temizlik yapıyordum bi baktım vites kolu yukarı sürterek aşındırmış elimlede denedim hala sürtüyor kolu tutan vidayı söküp biraz dışa doğru kaydırıp sıktım ama fazlada kaymıyor vidanın geçeceği yol yapmışlar şuan genede çok az bişey sürtüyor ama eskisine nazaran çok çok iyi oldu geçişler aklıma vites kolunu biraz eğmek geldi ama döküm olduğundan elimde kalır diye korktum belki tek taraflı ybr kolu takabilirim[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

resim forumdan alıntı
    ilkerabi ve halilom bunu beğendiler.

Çok teşekkür ederim, görünüşte hiçbir fark yok gibi, üst u kelepçeyi biraz daha yoklayım ben. Lastiğin benim eski lastikle alakası yokmuş
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Egzostaki küççük tahliye deliğini tıkayınca hiç bir ses değişimi vs olmuyor.. :(
    Bu arada plastik bardak bulamadığım için titreşim testi videosu yapamadık, yakında!
    Hee, yukardaki resim forumdan alınma değil, benden benden... Heee..
    Aynalara turuncu LED amerikanpark/sinyal yapsak nasıl olur acaba??
    halilom bunu beğendi.

Actevo 20W-40'ı bu azaba dayanamayaraktan ve motorun da çok çabuk ve fazla ısınmasını da bahane görerekten Castrol Power1 10W-40 ile değiştirdim, 130km lik yağ baya koyu çıktı, simsiyah demeye ramak kalmış. Motorda belirgin rahatlama var. Titreşim baya düştü, sadece sol peg titriyor artık, o da baya az, önceki ayak gıcıklandıran titreşim gibi değil,çok ince. Napın ne edin Actevo 20W-40 koymayın motorunuza.
    Depo ve selede zaten yok çalıştığını anlamazsın, gidonda eser miktarda, o da ön tekerin gidona verdiği his diye düşünüyorum.

ilkerabi, titreşim testi videonu sabırsızlıkla bekliyorum, kendiminkile karşılaştırıp içimi rahatlatırım biraz , bardağı nerelere koyacaksın bilmiyorum ama, sol ayak pegine de koyup denersen sevinirim.
    Aynaları araştırmak lazım, çıkık sinyallerden daha hoş olacağına eminim ama fazla sırıtmayanını bulmak lazım.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Bardak seleye konuyor tabii ki
    Daha önce discovery kanalı için hazırlamıştım, motor tesadüfen kırmızı ama XR değil.. CBX750 dir.
    Bakınız..

Cbx çok güzel motor ya, şu ecnebiler gibi değeri bilinseydi motorların Türkiye'de temiz bir Cbx bulup alınabilirdi ilerde, ama yok. Bizimkilerin çok temiz sıfır gibi dedikleri, gavurların hurda dediğine denk

Ha bide Cbf 150 lerin meşhur para testi var Ybr nin test videosunu bulamadım, hiç yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)