Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 567891757 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Hocam alışma problemi değil bana kalırsa çünkü 5000 km oldu benim motor ve tabiri caiz ise vitesin canını aldım bu zamana kadar ama 1-2-3 %30 problem yapıyor şak diye girmiyor yani illa topukla vuracaksın. Bunu dile getirmenize de sevindim bu arada acaba bende mi bi problem var diye düşünmeye başlamıştım artık
    Bu arada klx 250 alma niyetim de var ama 2. bir motora gerek var mı diye düşünüyorum kararsızım. Kurye gibi görünmek pek hoşuma gitmiyor açıkçası.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    selmani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr125
    Problem motorda Eğer günlük biniyorsaniz 30/40 km yapiyorsaniz 2nci motor olarak tutun bence ekonomik olur klx250 tarzi bir motor 5lt den asagi yakmaz sanirim..ayrıca 2.el alcaksaniz size 2000 model civari yamaha xt600e tavsiye ederim hem 600cc bir motora binmis olursunuz hemde uzun yola falan gelir kullanan abilerimiz var parcasi ybr gibi bol ve fiyatlari uygun

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Görüntüyü kurtarmak için 2. motor mu???

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    435 km oldum viteslerle bi sıkıntı yaşamadım

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Alıntı selmani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Problem motorda Eğer günlük biniyorsaniz 30/40 km yapiyorsaniz 2nci motor olarak tutun bence ekonomik olur klx250 tarzi bir motor 5lt den asagi yakmaz sanirim..ayrıca 2.el alcaksaniz size 2000 model civari yamaha xt600e tavsiye ederim hem 600cc bir motora binmis olursunuz hemde uzun yola falan gelir kullanan abilerimiz var parcasi ybr gibi bol ve fiyatlari uygun
    Kubayı satma niyetim yok zaten. klx yakıt olarak 3-4 litre ortalamasında bu da gayet makul. xt600 e zamanının efsane motorlarından ama yaşı ve devirdikleri onbinlerce km cazibesini yitiriyor bana karşı. Fikirleriniz için teşekkrüler

Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Görüntüyü kurtarmak için 2. motor mu???
    Yaptığımız dağ bayır yayla gezileri ve bazen kara yılanımın nefessiz kalması ( bazen şişme diye tabir edilen olayın yaşanması ) enduro ya geçip cc büyütme gereksinimi doğurdu. Tabi bu şu anlık askıda bi plan ilerleyen zamanlarda bakalım neler olur

Senin sorunun cevabına gelirsek @İlkerabi bir nevi hafta sonu motoru

şunu da belirteyim 5 bin bakımını yapmaya gittiğimde ustam zincir ve ön arka dişlinin bir sonraki bakımda değişmesi gerektiğini söyledi.N,yetim oring zincir takmak problem yaparmı?
    ilkerabi bunu beğendi.

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    ve 506 km olduk yakıt tüketimim 100km' de 3,0lt şehir içi
    depoyu full ağzına kadar doldurdum 46 tl yakıt aldı ve 306 km yapmışım kısaca 15 kuruş yakıyor rodajda olmasına rağmen ama dikkatli kullandım hep 6000 devrin üzerinde pek çıkmadım

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Her gönülde bir aslan yatar.
    İşyerinin girişini karayolları bozduğunda her akşam arka tekeri çamura-kuma gömüp ben de yanlış motor almışız demedim değil yani.
    Sizin o taraflarda baya bi kullanan var, bizim buralarda ise sayılı var, dirt bike.. Çamur motoru.. Koyacak yer varsa ne ala.. Yoksa bakıp yutkunmaya devam.
    Adamlar güzelim Hawk'ı prese attılar yahu...

[IMG][/IMG]

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Her gönülde bir aslan yatar.
    İşyerinin girişini karayolları bozduğunda her akşam arka tekeri çamura-kuma gömüp ben de yanlış motor almışız demedim değil yani.
    Sizin o taraflarda baya bi kullanan var, bizim buralarda ise sayılı var, dirt bike.. Çamur motoru.. Koyacak yer varsa ne ala.. Yoksa bakıp yutkunmaya devam.
    Aparmanın kazan dairesi doğal gaz gelişi ile bana kapalı garaj oldu sürekli izlemeye gittiğim tanıdık arkadaşlar abilerin olduğu enduro-cross grubu var altta linkini veriyorum resimlerin merak edenler bakabilir. Üzüm üzüme baka baka kararır diyeceğim ama Karadeniz insanının doğayla olan bayı doğuştan gelmekte. Sizinde dediniz gibi insan azcık heyecan istiyor bazen. Kazasız günler...

https://www.facebook.com/borukurtlari/photos_stream
    selmani bunu beğendi.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Sizin orası bizim burası dedik de...
    Coğrafi şartlar da var tabii, orası dağlık tepelik, burası düz ova. Aldığı yağış da farklı, çoook eskiden buralar da epey kar-yağmur alırdı ancak küresel ısınma malum, kuraklaşıyor gitgide.
    Heyecan kısmı ayrı olmakla beraber, kenar köşe gezmek için de biraz kuvvetli beygir gerekiyor oraya haliyle.

Doğalgaz'ın gelişiyle biz de ferah bir kapalı mekana kavuştuk. Kendime ait 3-5 tane motor koyacak yerim oldu ama abartmamak lazım.
    İki kapıdan geçmek gerekiyor kapalıya girerken, komşu bahçe duvarını yeniden yaparken 1 tuğla kadar tecavüz etmiş sınıra, şimdi oradan motoru geçirmek mesele..
    Kuvvetli bir yağış bekliyorum, olunca omuzlayıp indiricem ..
    halilom bunu beğendi.

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Kuvvetli bir yağış bekliyorum, olunca omuzlayıp indiricem
    Aman dikkat inen omuzunuz olmasın sonra

Heyecan kısmı ayrı olmakla beraber, kenar köşe gezmek için de biraz kuvvetli beygir gerekiyor oraya haliyle.
    İki yada üç gezimde ( uzun soluklu bayır tırmanışı 10-20-30 km kadar ) daha önce değim gibi motorda şişme meydana geldi. Hepsinde motoru aşırı zorlamamdan kaynaklandı. Normal yani adamlarda ciğerli makineler olunca beklenmedik bir durum değil. Yaşayanlar belki olmamıştır şöyle tarif edeyim mator gaz yememe, öksürme, gitmeme ve aşırı sıcaklık gibi belirtileri vardır. Kenara çekip biraz dinlenmesinde fayda var, üzerine gitmemek gerek.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Alıntı halilom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aman dikkat inen omuzunuz olmasın sonra

Yok bişi olmaz, bıraksam zaten kendi yıkılacak ama zamanı belirsiz. Bari benim tarafa yıkılıp hafriyat çıkarmasın..

TRT de son seyrettiğim belgeselde (epey oluyor, kayıt da etmiştim ama uçtular) DEMİR ATLAR diye kıytırıktan yapmışlar,
    3 tane motor, karadenizden iç anadoluya doğru geliyor, bi honda 200 cc -, bir çinli kros ve mondi'nin KT 125...

Rezil rüsva oldular yollarda.. Özellikle de kt125... Nerde geçicek o taşların üstünden??

Forumda var Sebahattin usta, namı diğer pilot sebo..
    Öyle bir usta denk getirip küçük bir YAĞ radyatörü ve fan motoru ilavesiyle bayağı yokuş çıkarsın.. Şişmeyi azaltır.
    Malum hava ile soğuyor alet, ruzgar almazsa.. bi de zorlanırsa .. zaten 123 cm3 lük çay bardağı kadarcık alet..
    Jawa'nın bile kros'u var biliyormusun, dakar modeli nadir ama belki oralarda vardır. O da 125 cc dir fakat 2 zamanlıdır sanıyorum. (Sürat yok ama torku biraz farkeder.)

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Yok bişi olmaz, bıraksam zaten kendi yıkılacak ama zamanı belirsiz. Bari benim tarafa yıkılıp hafriyat çıkarmasın..

TRT de son seyrettiğim belgeselde (epey oluyor, kayıt da etmiştim ama uçtular) DEMİR ATLAR diye kıytırıktan yapmışlar,
    3 tane motor, karadenizden iç anadoluya doğru geliyor, bi honda 200 cc -, bir çinli kros ve mondi'nin KT 125...

Rezil rüsva oldular yollarda.. Özellikle de kt125... Nerde geçicek o taşların üstünden??

Öyle bir usta denk getirip küçük bir YAĞ radyatörü ve fan motoru ilavesiyle bayağı yokuş çıkarsın.. Şişmeyi azaltır.
    Malum hava ile soğuyor alet, ruzgar almazsa.. bi de zorlanırsa .. zaten 123 cm3 lük çay bardağı kadarcık alet..
    Jawa'nın bile kros'u var biliyormusun, dakar modeli nadir ama belki oralarda vardır. O da 125 cc dir fakat 2 zamanlıdır sanıyorum. (Sürat yok ama torku biraz farkeder.)
    Jawa lar artık mazi oldu gibi bişey dediğin motordan hiç görmedim. Ama iki zamanlı dedin ya onlar çok başka special makinelere büyük hayranlığım var ama far sinyal olmadığı için trafiğe girme izinleri yok plaka da olmuyor haliyle.
    Patlayan lastiği yapmıyor adamlar yağ radyatörü diyorsun bizim motorların kullanılım amacı belli fazla extrem şeyler beklememek lazım. @İlkerabi senin km fazla idi hatırladığım kadarıyla zinciri hiç değiştin mi? Benim zincirdeki bilezikler ( artık ne deniyorsa dişlinin temas ettiği halkalar )yırtılmaya ve bir tanesinin olmadığını farkettim. Değişmesi şart gibi görünüyor oring zincir taktıracağım daha dayanıklı olsun diye uyar umarım.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Lastik konusunda ben de bayram günü dükkanını açan i..ne şerrefsiz bir lastikçiden ağzımın payını aldım. O zaman scooter vardı, arka disk fren zaten.. Egsozdu, frendi lastiği sök deyince kendi servisin bile suratı şekil oluyor..
    Km fazla değil, 3200 dün hava günlük güneşlikti çıkardım, zinciri yağladım, aynaları WIWI ile değiştirdim. Bu sabah gene kapadım, baya yağmış yağmur.
    [IMG][/IMG]
    115 km de 1/4 depo yakmışım.. Gösterge 9 litre filan gösteriyor, yedeği ve biraz daha fazlası gözükmüyor. 2.25 litre diyebiliriz.
    Zincir, ybr ve birçok 125likle ile aynı olduğu için o-ringli takım iyi olur.
    Benim zincir de normalde salık duruyor gibi geliyor, duruken orta sehpaya dokunuyor gibi ama giderken değmiyor...

Ön far ile hala boğuşuyoruz..
    Far tasını siyah yaptım, ön camı bir kez daha düz camla değiştim, azıcıkkkk uzun geliyor bir çözüm bulacağız..

[IMG][/IMG]

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Lastik konusunda ben de bayram günü dükkanını açan i..ne şerrefsiz bir lastikçiden ağzımın payını aldım. O zaman scooter vardı, arka disk fren zaten.. Egsozdu, frendi lastiği sök deyince kendi servisin bile suratı şekil oluyor..
    Km fazla değil, 3200 dün hava günlük güneşlikti çıkardım, zinciri yağladım, aynaları WIWI ile değiştirdim. Bu sabah gene kapadım, baya yağmış yağmur.
    http://<a href="http://hizliresim.co...vP.jpg</a></a>
    115 km de 1/4 depo yakmışım.. Gösterge 9 litre filan gösteriyor, yedeği ve biraz daha fazlası gözükmüyor. 2.25 litre diyebiliriz.
    Zincir, ybr ve birçok 125likle ile aynı olduğu için o-ringli takım iyi olur.
    Benim zincir de normalde salık duruyor gibi geliyor, duruken orta sehpaya dokunuyor gibi ama giderken değmiyor...

Ön far ile hala boğuşuyoruz..
    Far tasını siyah yaptım, ön camı bir kez daha düz camla değiştim, azıcıkkkk uzun geliyor bir çözüm bulacağız..

http://<a href="http://hizliresim.co...N5.jpg</a></a>

Far baya güzel gözüküyor. senin benzine bakınca bende gittim benim motora baktım 135 km olmuş fullüyeli 3/4 ünü yakmışım bujiyi yağı da yeni değiştim ama çok basıyorum ondan sanırım. Sürekli tataa ta ta

Motosikleti
    kuba xr125
    Gostergeye kalirsaniz benimki 50km gidince 1 çizgi yani 4/1 gidiyor sonuçta yedeğe kaç km de geçtiğimiz önemli benim ortalama 400km de geçiyor ve 10lt benzin yakmış oluyorum.
    halilom bunu beğendi.

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Gostergeye kalirsaniz benimki 50km gidince 1 çizgi yani 4/1 gidiyor sonuçta yedeğe kaç km de geçtiğimiz önemli benim ortalama 400km de geçiyor ve 10lt benzin yakmış oluyorum.
    Bastın mı yakıyor aga 15-16 Krş gördüğüm zamanlar oldu.

Motosikleti
    kuba xr125
    Bu normal kullanımda olan yakit ben günde 46km yapiyorum 40km si sehir dışı 5.vites 6/7 bin devir

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Bu normal kullanımda olan yakit ben günde 46km yapiyorum 40km si sehir dışı 5.vites 6/7 bin devir
    yakıtın çok güzel 12-13 Krş arası bişey yakıyorsun buda şehir dışında normal sayılır.Babam 60 km sabit hızla şehir dışında 48 km de 5 TL benzin yakmış. Buda km d3 10 Krş a tekabül ediyor hemen hemen.
    Bizim topik çok ölü bu arada Kazasız günler

apranax77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9980520/detay/ arkadaşlar, çok severek bindiğim motorumu mecburiyetten satıyorum. forumdan xr125 isteyen arkadaşlara kolaylık sağlarım.

Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Alıntı apranax77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9980520/detay/ arkadaşlar, çok severek bindiğim motorumu mecburiyetten satıyorum. forumdan xr125 isteyen arkadaşlara kolaylık sağlarım.
    Hayırlı satışlar temiz motor.
    apranax77 bunu beğendi.

7. sayfa BirinciBirinci ... 567891757 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)