Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 456781656 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Motorumuz müstakil bir üretim olmayıp başka başarılı bir modelin ihtiyaç fazlası yedek parçalarının toplanması ile meydana çıkmış bir modeldir.
    Bu gerçekten doğru mu? Yani şu anda bizler toplama ybr kullanıcısı mıyız?
    İso kardeşim o lastiğe şerit çekmek ve bilumum apaçi işleri şahsen benim hoşuma gitmiyor ve kaldıki kubamotor artık bazı modellerini böyle şeritli çıkarmaya başlamış buda enteresan. Demek seviliyor ki fabrika üretiyor
    şu ampul işine gelirsek tekrardan ben benimkinin aydınlatmasından gayet memnunum zamanında çiftini 50 liraya almıştım arabaya.
    Benim birde bi şikayetim olacak, akü bitti arkadaş. 4700 km deyim yaklaşık bi 3 binden sonra akü tırtladı. Bakıma getirdiğimde ölçecektiler ölçü makineleri arızalıymış öyle gittik bin küsür km. şarj mı ettireyim yeni akü mü alayım ne yapayım? bu arada benim vitesler özellikle 1,2,3 geçişler odun gibi sürekli değil ama ne yapmam lazım buna?

Geçenki gezimden 1 kare

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    bence gayet güzel yakıştı şeritler, normalde bu kadar parlak değil flaş vurunca çok parlamış ayrıca ben arka çamurluğu değiştirdim sinyaller ile ybr çamurluğu ve sinyalleri taktım hem çok sallanmıyo hemde daha hoş görünüyo tavsiye ederim sizlerede

halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    çamurluk iyi olmuş. benim çamurluk ta teker yapmandan dolayı kırılmıştı ve içten vurduğum yapıştırıcı ve demir teli ile yaptığım zımbalama ile taş gibi oldu yenisini almaya gerek kalmadı yani ama merak ettim kaç para verdiniz?

Motosikleti
    15 tl çamurluk 15 de sinyaller toplam 30 a geldi bana kendim değiştirdim

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Bu sinyal lambalarının hepsini LED yapınca flaşörün yanıp sönme hızı değişmiyor mu?

Motosikleti
    led yapmadım abi normal ybr125 sinyali taktım daha küçük ve kibar görünümlü

Motosikleti
    çok sesli korna takmak istiyorum kornayı değiştiren varmı roleye felan gerek varmı?

selmani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr125
    Merhaba arkadaşlar bende dun aksam teslim aldim motorumu plus modeli ilk izlenimlerim motor ve şase kismi yani hizlanma,denge,viraj anlamında ybr kullanan biri olarak birebir ayni olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim motoru altiktan sonra eve kadar yaklasik 50km yol geldim 6000 deviri gecmedim GPS ile ölçüm yaptim yaklaşık %12 eksik gösteriyor 70 ile giderken aslında 59kmh ile gidiyoruz ayrıca on camurlugu iyi oturtamamislar sanirim kasislerde ve frene bastigimda amortisör camurluga degip ses yapiyor ama halledilir son olarak ön fren sola çekiyor şimdilik bu kadar kullandıkça yazmaya devam edeceğim.

Motosikleti
    abi hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler aynı motorlarımız

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    [IMG][/IMG]

Motosikleti
    ilkerabi naptın seeen

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Far camı ne kadar uğraştıysam sağlam çıkmamak için inat etti. Zaten zenonun ışığını dağıtacaktı. Düz cam takmak zorunda kaldım. Buradan 1.5 santim kurtarabilseydim cuk oturacak idi ama olmadı.
    Daha sonra detaylı giricem mevzuyu, ufak tefek ayarsızlıklar var, en kötüsü 2.5 inç far yerine 3 inç aldık. Uzunluğa gelince göz kararı olur dedik.
    Halt ettik. Kontak anahtarının kablo çıkışı ile arada hiç boşluk kalmadı.
    Bu durumda yükseklik ayarı zora bindi.
    Resimler gelecek..

Güzel motor su an 2000 km oldu sorun yok rahat ve atık

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

2200 tl ye aldım ılker bey diyordu ki 100 km de 1.8 yakıt yakıyor diyordu ama 100 km de 2.5 lt yakıt yakıyor yoksa benimkini çok yakıyor

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Tüketime ben de inanamıyorum.. Ama öyle.. Devrinde ve sakin, bağırtmadan kullanımda yakıt oldukça düşüktür. 2. yağ değişiminden sonra iyi bi buji taktım, başka farklı bişey yoktur.
    Sağ fren (ön) manetini biraz aşağı almam gerekti, yukarda olunca bileği zorluyor, montajda hidrolik haznesinin çıkışına yanlış takılmış hortum, o yüzden daha önce alçaltamamıştım, aynaları da değiştireceğim, aldım ama motor çıkmadığı için kaldı. Havalar biraz ıslak buralarda.

Kablo muhafaza plastikleri ve grenaj lastik takozları hızla eriyor.
    Fırsat bulduğunuzda bunlara el atın. Soğuk silikon takoz işini halleder, kablolara da bez bant en iyi çözüm gibi duruyor. Ayrıca kabloları göründüğü kadar kötü değilmiş, far işiyle uğraşırken farkettim, bilginize...

Motosikleti
    kuba xr125
    Bende 100km'de 2.5lt yakıyorum ortalama ancak şuan biraz seri kullanmaya başladım 7/10 bin devir arası yakıt 2.8lt ye yükseldi 7bin devir geçilmezse 2.5lt yi geçmiyor 1.8lt yakmak için bütün viteslerde 4bin deviri geçmemek lazım buda 50km'yi geçmemek demek ancak yinede ben 2lt nin altına düşeceğine ihtimal vermiyorum hesaplamada sorun olabilir. sadece şu şekilde doğru hesaplanır depoyu silme doldurduktan sonra 100km gidip tekrar silme doldurursunuz ozaman kaç litre alırsa tüketim odur..

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Zaten öyle hesapladık adaş..
    Yalnız 100 km değil, depo yarıya düşünce tekrar tam doldurma yapıyorum. Depo ful olunca tripmetreyi sıfırlıyoruz, bir dahaki tam dolumda okuyup hesap ediyoruz. Tam depo, yedeğe düşmeden 2.5 litre yaksa bile 400km yi devirmeniz gerekir...
    Tamam 7-10 bin devir yaptır... da ... Hangi vitesde hangi hıza ulaşmak için bu devri çeviriyorsun?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------

Fabrikanın basması gerekirken basmadığı EL KİTABINDAN..

[IMG][/IMG]

YAKIT TÜKETİMİNİ AZALTMAK İÇİN İPUÇLARI:
    Yakıt tüketimi büyük ölçüde sürüş şeklinize bağlıdır.
    Yakıt tüketimini azaltmak için aşağıdakileri gözden geçirin
    * Çabucak vites yükseltin ve hızlanırken yüksek motor hızından (devir) kaçının.
    * Vites düşürüken gaz vermeyin, motor yüklü değilken yüksek devirden kaçının.
    * Belli bir zamanı geçecekse motoru boşta çalıştırmak yerine stop edin.
    ( ör: tarfik sıkışıklığında, trafik ışıklarında veya demiryolu geçitlerinde).

Motosikleti
    kuba xr125
    Merhaba Ben 100km yi hesabı kolay olur diye söyledim tabiki farketmez..Diğerine gelirsek yedek hariç depomuz 10 litre 400km normal kullanım gidiyor sonra yedeğe alıyoruz ama enson 350km de yedeğe aldım(yüksek devir kullandığımdan)410km de fulledim 11 lt benzin aldı (2,7lt yaktı)..Hangi viteste hangi hıza gelince 3/4 ve 5. viteste sonuçta farketmiyor seri kullanmak için yüksek devir çevirmek gerekiyor ama ekonomik kullanmasınıda bilirim yani 5000 deviri geçmeden kullanıyorsan vites farketmez sakin ve ekonomik kullanıyorsun demektir....

-Ayrıca yukarıdadki maddelere ekleme yapmak gerekirse ara ara gaz kolunu kontrol etmek de gerekir çünkü beli bir hızda giderken gazı biraz kıstığınız vakit yine aynı hızda gittiğinizi göreceksiniz.

Son olarak bir ara çok ekonomik kullanıp test edeceğim merak ettim doğrusu ne kadar tüketecek..

Motosikleti
    depoyu tam doldurup 200 km de yedeğe geçen bana ne demeli çook yakıyorum çook 6000 deviri geçmemeye çalışıyorum ama

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Sen bi dur bakalım daha rodajı yemedin. Bir kaç kez yağ değiş.. Sonra görüşürüz..
    Motorun verebildiği max güç zaten 6.500 devir civarı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Bundan sonra daha fazla güç vermiyor amma sağlam içiyor..
    Sabit hızla verebildiğiniz en düşük gazda, en yüksek vitesde tüketim de en azdır. Bir de vites-gaz düşürerek motor frenini kullanırsanız fren denen merete pek gerek kalmaz ama tüketim dip yapar..
    Bu arada 2 kişi geziyorsanız lastik havasının da biraz daha fazla olması gerektiği yazıyor kitapta..

Motosikleti
    kuba xr125
    halilom un dediği gibi viteslerde bende problem yaşıyorum motor ısındıktan sonra 1den 2ye geçişte ayak ucuyla değiştirirsem kesin boşa geçiyor çok sert çekersem geçiyor topuktan atarken biraz daha iyi geçse de yinede sert çekmezsem boşa geçiyor ama motor soğukken proplem yok şuan 1050km deyim 750km de yağ değişiminden sonra daha iyi olmakla beraber devam ediyor diğer geçişlerde problem yok..yalnız aklıma şu geliyor işe gidip gelirken trafik yok 5.vitese bi takıyorum 20km kadar bir kaç değişim dışında vitesle işim olmuyor yol bitiyor oyuüzden vites alışmadı mı acaba

6. sayfa BirinciBirinci ... 456781656 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)