Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
46. sayfa BirinciBirinci ... 36444546474856 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar cumartesi günü paket servis elemanı olarak işe başladım lifanın ruhu çekilmiş sukuterini 80km kadar kullandım. Allahım o ne eziyet öyle motorun titremesinden mi geri sekmesinden mi anlamadım ama sırtım çok fena ağrıyor ve fıtığım çoştu :( on tekerin girdiği her çıkıntı olduğu gibi gidon da. hilti gibi vuruyor. Gidonu gevşek tutmama rağmen ellerim su topladı :( uzun lafın kısası bizim motorlar gerçekten konforluymuş. (Pazartesi gidip adamlara onlarla çalışmayacağımı soyliycem günde 10 saat o motorlar kullanılmaz ) ayrıca kuba cita 170 daha 2000km de bildiğin titreşimden kafan uyuşuyor. Kuba 125 cg oda ayni şekilde rahatsız ve bol titreşimli. 2008 model ybr kullandım iyi durumda; bizim motordan daha sessiz ve titreşimsizdi gidişi benim motor gibiydi..
    ilkerabi ve halilom bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun Skuterlerin oturuş pozisyonunu ve sürüşünü oldum olası ben de sevmem. Cglerin alayı titreşim makinesi zaten, iyi bilirim. Ybr'nin sessizliğinin egzoz ile alakası var büyük ihtimalle.
    leokaplann bunu beğendi.

benim motorun sesi biraz yüksek gibi zaten egzosu da ybr esd ye benziyor dış kaplaması plastik olanından

Doğrudur, seninki plusdı. Bizim normal egzozlar da aynı şekilde yüksek ses veriyor gerçi ne farkeder Euro 2 egzoz şart.

Katalizörü boşaltsak acaba çok sorun olurmu? Egzozdaki basınç çokmu düşer ? Acaba deneyen birileri varmıdır

Aslında Euro 2 egzoz alarak benim yapmış olacağım şey de bir nevi katalizörü boşaltmak gibi birşey olacak.
    Kaynak ustasına vereceğin işçilik + zımpara + boya en az 50 TL'ye mal olur, kaldı ki egzozun geri kalanı Ybr ile aynı mı, bilmiyorum.
    O yüzden 100 liraya sıfır Euro 2 egzoz almak bana daha mantıklı geliyor.

Katalizör boşaltılmasının da bir sorun olacağını sanmıyorum. Bizim motor 2006-2009'larla aynı bloğa sahip, kaldı ki o modellerin egzozlarında katalizör yok. Yani olması gereken duruma getirmiş gibi olacağız. Çinli kardeşler Euro normlarına uydurabilmek için egzoza birşeyler tıkıştırıp itelemişler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Msx 125 Kullanıcı Başlığına ATLANTİS isimli bir arkadaş egzozun termal kamera ile çekilmiş fotoğrafını atmış. Aynı motor olmasa da, katalitik konvertörün ne denli sıktığı yeterince belli oluyor sanırım. Boğazda bile böyle bir ısı yok.
    Bu arada katalizör değil, katalitik konvertörmüş egzozdaki parçanın adı

leokaplann ve halilom bunu beğendiler.

oRHaN007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba XR-125
    Alıntı halilom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin bu kayalıklı resmi görünce benimde geçen sene bu gün yaptığım gezimdeki şu foto geldi aklıma Resimdeki razım 2k lar civarı pek bi sıkıntı yaşamadım. Ama Erzurum ovit dağına düz yolda giderken rakımdan dolayı ( 2640 ) motorun 3. vitesi yukarı çıkmadığına şahit olmuştum. Rakım düşünce kendine gelmişti birazda şişirmiştim esasında motoru.

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hp...6d&oe=55CF2E1B
    Sen misin bana bu yeşilliği gösteren bir süredir uğrayamadım umarım hepiniz iyisinizdir geçen hafta cumartesi yeni keşfettiğim biryere gittim hafif piknik tadında vakit geçirdim..

Blackeagletr, leokaplann ve halilom bunu beğendiler.

Güzel mekanmış, tam kafa dinlemelik

Motosikleti
    Kuba XR-125
    Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel mekanmış, tam kafa dinlemelik
    aynen kardeşim.. hele konya gibi bozkırda

gittiğimde orada kamp kuran bir grup vardı.. arabalarıyla gelmiş çadır kurmuşlar falan..
    onları görünce benimde aklıma gelmedi değil açıkcası
    http://urun.gittigidiyor.com/spor-ou...product-detail
    bu tarz bir çadırla kamp kurma planları uçuşuyor kafamda fakat tek gitmekten de korkuyorum gece birşey gelir başıma diye:/

Kamp, çadır güzel işler de, dediğin gibi insan güvenemiyor, hele tekse. Kamp kuracaksan kamping alanına kurmak lazım, öyle de ne kadar zevki olur tartışılır. Yazın benim öyle bir planım var, arkadaşla Muğla tarafına gitmeyi düşünüyoruz, bakalım ne olacak. Senle de ayarlayalım hatrı sayılır bir gezi Gazipaşa'ya döndüğünde

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Kromaj ybr eski tip egsozlar mı 100 tele? Uygunmuş öyleyse..

Orhan tek gitme, yanına adam al, yolda lazım olur, lazım olmazsa tavla atarsın.
    halilom bunu beğendi.

Evet ilkerabi, en ucuz 100 TL'ye kalyoncu motorda buldum. 191 liraya da rialli'de orjinali var, ne kadar orjinaldir bilmem tabi

Motosikleti
    Kuba XR-125
    Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kromaj

Orhan tek gitme, yanına adam al, yolda lazım olur, lazım olmazsa tavla atarsın.
    abi tek gidip kafa dinlemek istiyorum.. yol yakın 40 km bi sıkıntı olmaz yolda da.. gece dağın başında tek kalmaktan korkuyorum manyağı olur psikopatı olur.. olur mu olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kamp, çadır güzel işler de, dediğin gibi insan güvenemiyor, hele tekse. Kamp kuracaksan kamping alanına kurmak lazım, öyle de ne kadar zevki olur tartışılır. Yazın benim öyle bir planım var, arkadaşla Muğla tarafına gitmeyi düşünüyoruz, bakalım ne olacak. Senle de ayarlayalım hatrı sayılır bir gezi Gazipaşa'ya döndüğünde
    inşallah dostum hele bi geleyim gazipaşaya.. atlar gelirim

selam arkadaşlar bugün stres atmak için biraz motorumla ilgileneyim dedim sol ayak pegi titriyordu, düzensiz rölanti ve gıcık gıcık stop etmeleri vardı ve sesi yüksek geliyordu. bunlara belki bir çare bulurum diye kolları sıvadım : ) sol ayak peginin bir vidası gevşemişti onu sıktım hazır elim değmişken kontrol edebildiğim bütün vidalarını kontrol ettim. sonuç olarak ayak pegindeki titreme gitti
    ama motorun 2 yerinde çok küçük yağ sızıntısı keşfettim ( motor sıcakken sızıntı başlıyor :( vites ordan ve onun biraz sağındaki 8 lik vidadan çok az sızdırıyor ) rölanti ve stop etme işine çözüm bulmak için kabloları hortumları kontrol ettim hepsi sağlamdı, hava filtresini kontrol ederken deponun hemen altına doğru giden borunun yırtılmış olduğunu gördüm ve hortumu değiştirdim küçük bir hava ayarından sonra motorun sesi ve rölanti düzene girdi.. : ) meğersem hava filtresinden karbüratöre giden hortum yırtılıp gitmiş. Motoru biraz kullanıp ısındıktan sonra yeniden rölantisini ayarladım ve şimdi motorum saat gibi oldu. bende, motorda biraz rahatlamış olduk : ))
    ilkerabi, halilom ve Blackeagletr bunu beğendiler.

halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Bende bu gün 10700 km civarı ön lastiği değiştim ve pirelli dura traction 100 tl ye aldık. Montajı 20 tl, 15 tl ye ybr ayna takımı toplamda 135 tl ye mal oldu. Ama motorun virajlar acaip değişti sanki kendi dönüyor yatma açısı daha da arttı yol tutuş 10 numara oldu.
    leokaplann bunu beğendi.

Halil kardeşim hayırlı olsun, dura traction tam Türkiye yollarının lastiği
    halilom bunu beğendi.

halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125
    Benim arkada dişli lastik var onun yerine bi tanede bundan arkaya atsam amortisörleri de biraz sertleştirsem zevki makine olur he bu gün pegi sürtmeye ramak kalmıştı :p
    leokaplann bunu beğendi.

benimde bugün otopark betonunda sürünmeme ramak kalmıştı : ))ön teker çok güzel kaydı
    halilom bunu beğendi.

Kaliteli lastik şart hocam, zaten bir kere kullandın mı diğer lastikler tıraş geliyor, en ufak hatada attırıveriyor kıçı başı, toplayabilirsen ne ala.
    Tabi bedava değil bu lastikler, hatrı sayılır fiyatları var. Ama öyle ya da böyle alınması şart bence.
    Ordan burdan kırpıp 12 taksit aylık 20 liraya motora binecek bütçesi olan herkes alabilir sanırım, zaten en az 2 yıl güvenli sürüş sağlayarak kullanılacağı düşünülürse, çok da mantıksız değil. En yakın zamanda tavsiye ederim, virajlara bakış açınız değişecek
    leokaplann bunu beğendi.

kaliteli lastik alma işi motoru aldığım günden beri aklımda ama ne kredi kartımda nede cepte lastik almalık bütçe olmadı : ) motorun taksitleri bitti bu ay güzel bir ön lastik almayı düşünüyorum

REKLAM ALANI
46. sayfa BirinciBirinci ... 36444546474856 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)