Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
http://youtu.be/brXczpYFKHE
videoya çekip youtube'a yükledim. enbaşta zincir gerginliğini gösterdim.. birde arada göbek ve mil kısmının oraya yakın çekim yaptım o kısımda bir sürü siyah siyah toz gibi parça var.. sürten aşınan birşey var sanırım ama bilemedim :/
Reklamlar
-
Arka teker aksamında öyle bir ses çıkaracak KÜÇÜK DİŞLİ tarzı bişey de yok ki..
Daha ziyade önde zincirin öbür görünmeyen tarafta boşa dönen küçük bir dişli sanki plastiğe sürtünüyor gibi..
Göbek civarında yağ-çamur kusması bu şekilde olabilir, burada dağınıklık olduğu zaman cırrr değil gürrr diye ses çıkardığını belki duyabiliriz, belki duyamayız. Tekerlek göbek eksenine paralel yokladığınızda boşluk olmamalıdır.
Tekerleği düz çevirince de çıkıyor mu o ses?
-
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Arka teker aksamında öyle bir ses çıkaracak KÜÇÜK DİŞLİ tarzı bişey de yok ki..
Daha ziyade önde zincirin öbür görünmeyen tarafta boşa dönen küçük bir dişli sanki plastiğe sürtünüyor gibi..
Göbek civarında yağ-çamur kusması bu şekilde olabilir, burada dağınıklık olduğu zaman cırrr değil gürrr diye ses çıkardığını belki duyabiliriz, belki duyamayız. Tekerlek göbek eksenine paralel yokladığınızda boşluk olmamalıdır.
Tekerleği düz çevirince de çıkıyor mu o ses?
ön dişli tarafınıda iyice kontrol ettim,ses direk göbekten çıkyor ilker abi iyice dinledim heryeri.. ayrıca zincir koruma plastiğine sürten bir kısımda yok.tekerlek göbek eksenin paralel bir boşluk yok baya sıkı..
ses her iki yöne çevirdiğimde de çıkıyor. işin tuhafı birde dönüşü zorlaştırıyor o sesi çıkaran her neyse. tutuyor gibi. kaplin lastiği değişti acaba onla mı alakalı bilemedim.. ne bitmez derdim varmış benim
-
01 Nisan 2015, 18:02
O ses ancak arka göbek milinin çok sıkılmasıyla çıkabilir veya göbeğin içine çelik tel girip bir ucu bir yere sıkışır diğer ucu da tırtıklı bir yere sürtünür, ancak öyle çıkar. Arka tamburda 2 tane yay var onların sürtebileceği bir yer yok, göbek mili kupilyası da sadece tambur frenli ön teker göbeklerinde oluyor..
Arka tekeri söküp, göbeğin kustuğu malzemeleri temizleyip bakmak gerek..
Her şekilde bir iki somun gevşeterek tam yerini bulabilirsinz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:54 ----------
Alarmım geldi, şekildeki gibi..
Kumandaların ucunda bi ters bi düz scooter ham anahtarı vardı, söktüm çıkardım onları..[IMG][/IMG]
Türkçeye çevirdiğim şemasını da paylaşıyorum, içinden çıkmadı internetten zoru zoruna buldum:
[IMG][/IMG]
Motor çalıştırma hariç aynen şemadaki gibi kullanabilirsiniz, motor çalıştırma için N lambasından uç alıp bir röle ilavesi gerekiyor, malum scooter gibi basit değil, vitesde çalışırsa kendini nereye vurur bilinmez..
Onu yaptıktan sonra paylaşıcam..
Şemada makas işaretli yer scooterlarda hazır olan soketin üzerinde olan tek bağlantı, motor stop etme köprüsüdür..
Görüldüğü gibi başka bir zorluğu yok, temel seviye elektrik bilgisi gerektiriyor.
(Şemayı kenara atın, yarın birgün bulamazsınız:
Hee, bu şekilde uzaktan çalışırken durdurabilirsiniz..
-
03 Nisan 2015, 11:12
Sabah hava güneşliydi, malzemeleri hazırladım dalıcam alarmı bağlamaya..
Bir kapandı bulutlar akşam gibi oldu, şeytan diyo vur kafayı yat..
-
03 Nisan 2015, 11:54
ilkerabi, sizin oraların havası çok ters belli ki, bir gönül rahatlığıyla motorun başına gidemiyorsun tanıştığımızdan beri Neyse bu aydan itibaren havalar düzelir diye umuyorum.
-
03 Nisan 2015, 16:09
Ya eskiden bulutu görür yağmur yağacak derdik.
Şimdi bulut var yağmur yok, güneşli yağmaz diyosun, yağıyor..
Kıbrısın havasına benzedi burası baya..
Alarmı taktım, yannız motor çalışmamakta ısrar ediyor, ateşleme yok..
İşten gelirken 70in üstüne çıkamadım, bi b..luk var belli, bujiyi değiştim, pipoyu yeniden bağladım..
CDI çıkışından kontrol ettim o da yok, çıkış vermiyor.
2004 ybr ile aynıymış.. Onuda öyle bir yere sıkıştırmışlar ki depoyu söksen bir türlü, söksen başka eziyet..
Servisten alsam şimdi 50 tl çekecek.
Garantisi de ağustosda dolacak galiba, acayip de yoruldum.
Far kısmını daha toplamadım uzaktan çalıştırma için küçük bir röle takıcam..
Yarın ite kaka servise çekicez..
Bi de alarm taktırmışsın, garanti dışı kalmış derler mi?
Aküyü cepten yeniledik zaten, zenon yaptığımızda..
-
03 Nisan 2015, 20:48
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Bi de alarm taktırmışsın, garanti dışı kalmış derler mi?
Deme ihtimalleri yüksek olasıklık
2008 Kanuni seyhan 125, 2013 Kuba xr 125, 2006 Kawasaki ER-6F, 2013 Honda Cbr 600 RR, 2014 YAMAHA XT660ZA, 2019 Hero XPulse 200T, 2023 Moto Guzzi V85TT
-
04 Nisan 2015, 10:53
Alarm var, xenon var, servisin ustası herşeye garanti dışı ve kullanıcı hatası diyen tiplerdense garanti dışı deme olasılığı yüksek.
Ben garantiyi gözden çıkardım, kendim yapıyorum herşeyini, servise de gitmiyorum.
-
05 Nisan 2015, 18:08
-
05 Nisan 2015, 18:38
Tekerine sağlık hocam, şu plusların ters amortisörleri çok hoşuma gidiyor.
Aynalar da güzel durmuş, Drift aynası takmayı düşnüyorum bende, birde katalizörsüz krom egzoz, tabi yaza
17'sinde 10 günlüğüne eve dönüyorum, o ara baya yardırırım bende foto doldururum buraya. Özledim keratayı. Hazirandan itibaren, birdaha böyle uzun ayrılıklar olmayacak inşallah, ben nereye o oraya. Yazdığımı bir okudum da, sanki evladımdan bahsediyor gibi hissettim
-
05 Nisan 2015, 18:52
tez zamanda kavuşursun umarım motoruna kazasız belasız kullanırsın. dikizleri beğenmene sevindim ama ben pek sevemedim arkayı iyi göstermiyorlar daha büyük dikiz aynası almayı düşünüyorum. bu arada size bişi soracaktım sizin motorda titreşim varmı ? benim motorda hafiften depo ve ayak peklerinde titreşim oluştu rahatsız etmiyor ama bu gidiş gelişimde dikkatimi çekti. Antalya ya vardığımda zincirin gergin olduğunu farkettim gerektiği kadar gevşettim ( 1 - 2 cm ) ve yağladım makine bayabi rahatladı ama tamamen gitmedi. motorum 9700 km ye geldi acaba dişli zincir setimi değiştirmek gerekiyor ? öndeki dişli kısımın da hafiften zincir sesi var. Yağ değişiminede 300 km kaldı. ( yağı değiştireli 3 ay 1700 km oldu castrol 10 40 )
-
05 Nisan 2015, 19:19
Bende sadece ayak peglerinde 60-70km hızları arasında ve 110km sonrasında biraz titreşim oluyor. Depoda ve gidonda minimum düzeyde.
Çok abes kullanılmadıysa 10bin km'de zincir dişli istemez aslında. Ama varsa bir ayarsızlık, baklaların dişliye oturmada uyumsuzluğu falan değiştir gitsin.
Titreşimin zincir dişliden mi yoksa motordan mı olduğunu hareket etmezken test edebilirsin. Rölantide gaz ver, büyük ihtimal 5bin-7bin devir arası titreyecektir. Böyleyse normal durum. Millet bu titreşimsizlik konusunu Ybr için öyle ballandırarak anlatıyor ki, bilmeyen adam motor çalışmıyormuş gibi gidecek sanıyor (Bkz: Ben.) Orjinal Ybr'ye de bindim, Cbr 125'e de bindim. Tek silindirli motorların alayında var bir titreşim. Ama rahatsız etmeyecek türden işte. Ybr bizimkiyle aşağı yukarı aynı, Cbr 125 bariz daha fazla titriyor.
-
05 Nisan 2015, 21:26
bilgi için çok teşekkür ederim 5 ile 7 bin devir arası depo ve elcikte hafif titreşim var rahatsız etmiyor ama 8000 8500 devirde kendini çok belli ediyor.
zaten o devirlerde uzun süre gitmiyorum motorun canını almanın bi anlamı yok .
dişli olayına gelince ilk sesi duyduğumda öndeki küçük dişliyi bi kontrol ettim herhalde benden önceki sahibi küçük dişliyi hiç temizlememişti aşırı bir kir birikmiş ve kalıplaşmış yağ vardı, temizledikten sonra biraz rahatladı fakat tamamen düzelmedi.
şimdi bende dişli yenileme konusunda kararsız kaldım motorun gidişinde bir sıkıntı yok.
ama ben makinelere bozulunca bakım yapmak yerine bozulmadan bakım yapma taraftarıyım
-
06 Nisan 2015, 08:11
leokaplann adlı üyeden alıntı
ama ben makinelere bozulunca bakım yapmak yerine bozulmadan bakım yapma taraftarıyım
İşte bunun için ne gerek?
Tabii ki fabrikanın periyodik bakım ve değişim vs için verdiği el kitabına bakıcaz..
Şimdi sövebilirsiniz, böyle bir kitap yok, basılmamış, yazılmamış, nasıl olsa bu millet okumaz, arayıp sormaz gitsin servise denmiş..
Oysa her parça için kontrol, yağlama, temizleme, değişim, ayar zamanı bellidir, km si dolan parçaya gereken yapılır..
-
06 Nisan 2015, 10:01
Servisler ayrı bir şenlik yaptıkları tamir abi sen şimdilik böyle kullan gözün çıkınca yenileriz. Yenisi takalım yok yok gerek yok kullan böyle.
burdaki mantik bu şekilde sizin ordakiler nasıl bilmem
-
07 Nisan 2015, 22:19
Bende 2 haftadir motorumdan uzagim edirnede calisiyorum bayada uzak kalicam leokaplan abi bizim ordakilerde oyle abi burayi degistrlim yok yok bin oyle abi balatalari degistirelim daha bunlar gider sen bin anlamadim gitti parasiyla degil mi tuaf bizim burdakilerde
-
09 Nisan 2015, 17:31
Motorum çalıştı..
Aküyü iyice dibe indirmiştim denerken, dün bu gün şarj ettim.. Parçaları da ısmarlamıştım, CDI, bobin ve regulatör.. Bi de ayak pegleri. Akü kayışı da varmış, sitede görmedim, :(
Bu sabah bir deneyim dedim, CDI yı yerine taktım, şakkadanak aldı..
Ulennnn...
Bir tek uzaktan kumandadan çalıştırma kalmıştı, onu da N lambasından ek kontrol ile çalışacak şekilde hazırlamıştım ki..
Bu sefer alarm abuk subuk çalışıyor, alarm kurulmuyor, sadece kontağı kapatınca hatırlatma yapıyor..
Bakıcaz..
Parçalar geldi, fiyat uygun, kargo ise fahiş... İzmirden trakyaya 9.5 kayme.. Aldıklarım zaten 60 lira tutuyor idi..
Marş almama sorunu ile alakası yok, çünkü beyin AC değil, DC imiş.. İstop etmek için bir röle daha gerek(ebilir) sanıyorum, bakıcaz..
Flaşörün yanına da bi tane buzzer koyim diyorum, gündüz bazen sinyal açık unutulabiliyor..
Kabloları toparlamak için depoyu da sökmeyi göze alırsam üç parça daha kalıyor, şeytan diyor çamurlukla kuyruk grenajını da sök haydi boyacıya..
Depo full dolu olduğu için düşündürüyor, havalar ise bu sene mayısa kadar motora vize vermeyecek gibi..
-
10 Nisan 2015, 10:59
motorun çalışmasına sevindim abi. zaten senden kaçmazdı ;) burada da hava bayağı bozdu. Nişanlım bana yağmurluk hediye etmişti artık karada ölüm yok yağmur çamur kullanırım diye sevinirken dün kar yağdı :( Yerde kar varken sürmeye cesaret edemiyorum : (
-
10 Nisan 2015, 19:02
Uzaktan durdurmayı veriyorum, 9 saniyedir..
Uzaktan çalıştırma çekimleri sırasında kedi bağırışmaları ve ruzgar nedeniyle videolar gümbürtüye gitmiş.. Yakında..
Motora binmeye binmeye benzin musluğu nerde açık nerde rezerv unutmuşum iyi mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------
[/COLOR]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)