Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
29 Aralık 2014, 22:28
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Bitirdin mi 'ıslak benzini' Soner?
yok abi binmedim icinde hala pislik var en iyisi tamirciye goturmek depoyu felan soksun abi bide bzim motorlarda benzin filtresi varmi benzin vanasinin yanindaki beyaz kucuk kutu benzin filitresimi ? yoksa suzgecmi icime iyice dert oldu bu depo benzin sulu diye binmekte istemiyorum motora zarar verirmi acaba ?
Reklamlar
-
30 Aralık 2014, 09:28
Benzin vanasına yanında olması gerek evet..
Filtire varken de pek dert etmemek gerek pislik var diye, benimkinde ilk daha aldığımda koruma jelatinlerinden kopan parçalar depo içindeydi.
Bu gibi şeyden değil, toz-topraktan kollamak gerek karburatörü, o da filtirenin işi..
Motoru galiba kaldırmışsınız, öyleyse o sulu benzini tamamen boşaltıp koysaydınız yerine..
Benzindeki su çoksa çalışmaz, az ise arada öksürük yapar..
Çok çok soğuklarda benzine karışmış bu su; küçük misketler haline geliyor, karb. vanasından tahliye yaparken görebilirsiniz.
Uzun süre yatacaksa depo kapağını açık bırak buharlaşma ile depoda bişey kalmaz. Servis de bu yukardakilere benzer söyleyecek ve temizlik için sökmeye pek yanaşmayacaktır bana kalırsa.
-
30 Aralık 2014, 21:51
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Benzin vanasına yanında olması gerek evet..
Filtire varken de pek dert etmemek gerek pislik var diye, benimkinde ilk daha aldığımda koruma jelatinlerinden kopan parçalar depo içindeydi.
Bu gibi şeyden değil, toz-topraktan kollamak gerek karburatörü, o da filtirenin işi..
Motoru galiba kaldırmışsınız, öyleyse o sulu benzini tamamen boşaltıp koysaydınız yerine..
Benzindeki su çoksa çalışmaz, az ise arada öksürük yapar..
Çok çok soğuklarda benzine karışmış bu su; küçük misketler haline geliyor, karb. vanasından tahliye yaparken görebilirsiniz.
Uzun süre yatacaksa depo kapağını açık bırak buharlaşma ile depoda bişey kalmaz. Servis de bu yukardakilere benzer söyleyecek ve temizlik için sökmeye pek yanaşmayacaktır bana kalırsa.
tesekkurler ilker abi icimi rahatlattin ben yinede kalan benzini bosaltip yeni benzin koyacagim depoya bos kalmasin daha cok parslanmaya baslarr motoru kaldirdim gibi ama en cokta depoda sulu benzin var diye pek binmekte istemedim
-
Herkesin yeni yılı kutlu olsun arkadaslar nice saglikli mutlu motorlu yillar 😀😀
-
Sağol bende kazasız belasız sağlıklı mutlu bir yıl diliyorum.
-
Herkese sağlıklı sıhhatli kazasız belasız mutlu yıllar
-
sağolun arkadalar sizlere ve herkese sağlıklı, mutlu, güzel nice yeni yıllar diliyorum her şey gönlünüzce olsun
-
Trakya'dan size de iyi yeni yıllar arkadaşlar, epeydir yatan motoru birazcık hırlattım, kapalı duruyor garajda, kediler epey iz bırakmışlar biz burdayız diye..
[IMG][/IMG]
Kar yok ama ayaz mı ayaz... :(
-
Bu hafta sonu Kubayla karlı bi gezi yapmak istiyorum resimleri atarım.
-
-
Yılkan adlı üyeden alıntı
Tekrardan Selam Aleyküm
Baya oldu uyeligimi aldim girme firsatim olmamıştı ve uye sifremi hatirlayamadim ve yeni uyelik actim abilerim kardeslerim artik insallah hep takipte ve diyalogta olacagiz
Ben Ispartadan Xr125 kullanicisi Yilkan
Havalar gözünü açsa diye bakiyorum fakat bizim memleket tarihi soguklarindan birini geciriyor :( :( :(
Sizin memleketlerde havalar nasil Xr'cı kardeşlerim abilerim
Aleykum selam kardesim bizim memlekette havalar ayni kar soguk don bizm memlekttede soguklar baya bi suruyor insallah cok yakinda duzelirde yine yollara cikariz
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------
halilom adlı üyeden alıntı
Bu hafta sonu Kubayla karlı bi gezi yapmak istiyorum resimleri atarım.
gez gez halil abi resimlerini bekliyoruz
-
Aleyküm selam, 12 gün sonra buluşuyorum benim XR'la... 3,5 aylık özlem bitiyor Bu arada Bi-Xenon kitim hala gelmemiş. Umarım fazla gecikmez ki, geldiğim gibi takarım
-
12 yıl bekledim motosikleti aldım 10 gün binemeden hava bir döndü anlatamam bildiğin kıyamet bu sabah - 10 dereceydi : ( arkadaş şu ıspartayı hiç sevmedim :/
NOT: komşularımı çok seviyorum : )
-
Bizim oralar o kadar soğuk değil, gündüz en soğuk -5 derece, ki kalın giyince sıkıntı da olmuyor. Ama o -10 derece motorun üstünde adamı ne hale getirir bilmiyorum Uzun yıllar Ankaranın kuru ayazını yedim de, motor üstünde hiç yemedim
-
3 4 derecelik havalarda sürüm 70 i geçmeyince soğuk çok sıkıntı olmuyor, kurye usulu elcik kuruma da taktım dizler hariç sıcacık gidip geliyordum ne güzel : ) kar yağdı dondu sonra biraz daha kar yağdı oda dondu 3 gündür dışarısı deli gibi soğuk :( yeniden toplu taşımaya mahkum oldum... ve motorumu kullanamıyorum ( binmeye bi taraflarım yemiyor)
gündüz -10 du şimdide - 12 gösteriyor :(
-
Boşver hocam, tutku iyidir de sadistlik derecesinde gerek yok, gerektiğinde toplu taşıma da kullanılır araba da kullanılır. Hasta olmaya, daha da kötüsü buzlanmış yolda kötü kazaya karışmaya hiç gerek yok. Arabadaki gibi olmaz kaygan zemin motorda, hop attı mı ön ya da arka teker, toparlayamazsan yerdesin. Tecrübe çok yoksa, gizli buzlanma olacak havalarda hovardalık yapma
-
yok yok eşşeğin kulağına su kaçırmam güzel günleri bekliyorum o günlere hazırlık yapıyorum : ))
-
-
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Alın size kış gezmesi... -10 C ve tipi var, göz gözü zor görüyor, cep telefonu epey eski model olduğu için belli olmuyor.
Sabahları arabanın direksiyonunu bile iki elimin parmak uçlarıyla tutan ben... O motorun üstündeki ben miyim inanamıyorum valla..
Bu sabah sis vardı, hava sıcaklığı termometre 3C gösteriyordu ama zır zır kayan yerler vardı.. Kardan daha da tehlikelisi işte bu, ancak 1 metre kala ya görürsün ya da yere yapışınca..
Stredin, önümüzdeki günlerde gezecek günler olacak..
-
arkadaşlar motosikletim 10 gündür falan yatıyor hiç marş basmadım havaların düzelmesini bekliyorum bir arkadaşım kafamı karıştırdı en azından çalıştırsaydın diye.
akü biter mi yani yeni akümü gerekir ? ( benim bildiğim akü boşalır şarj ettirir kullanırsın)
ayrıca bu soğukta akü için çalıştır stop et zararlı değil mi ? (su buharı motoru içten yemez mi )
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
halilom adlı üyeden alıntı
Aleyküm selam kardeşim hoşgeldiniz iki tane Ispartalı oldu, bak bende acemi birliğimi orda yaptım soyuğunu iyi bilirim
Kar resmi felan atacaktım da leokaplan gibi benimde yemedi bi tarafım çünkü haddinden fazla yağdı dondu
Gerçi Bizimkiler ufak bi gezi yapmışlar erken haberim olsaydı yapardım bi dedilik
Ispartalı değilim ama mecburiyetten burdayım : )) kar buz bizim motosikletlere göre değil bence kar buz erisin çıkarız yine yollara
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)