Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
30. sayfa BirinciBirinci ... 20282930313240 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Direksiyonu serviste hallettir derim.
    Yağ konusunda yukarlarda tavsiyeler var, markalı yağların sentetiğine girmeyelim şimdi fazla; rodajda önemli bir faktör ama motor açıldıysa zurnanın son deliğini aramaya gerek yok, motul yağlara baktım şimdi 35-45 lira yazmışlar 1 lt yağa bu ne be kardeşim, 15 tl lik marka bir yağ al, servise giderken... Mobil, castrol vs... Parçacı veya YAĞCIdan tabii..
    leokaplann bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    soner4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr 125
    Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rica ederim, tahminimce, ön balatayı değiştirmeyen arkayı hiç değiştirmemiştir, benim tavsiyem, ön arka balataları, motor yağını komple değiştirin. Neyin ne olduğunu bilirsiniz en azından. Ha bir de, ayna şart

abi sen kaskini nerden aldin baya bi hosuma gitti kask sana zahmet internetten aldiysan ban yardimci olurmusun

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kaskı burdan aldım, benim aldığım zamanda Ipone zincir yağı hediye veriyorlardı. O yüzden burdan aldım.
    http://motosikletim.com.tr/ls2-ff384-moby
    Bunun dışında bir çok güvenilir site var, Feyizoğlu vs.'dan da alabilirsin.

Yağ konusunda İlkerabi'ye katılıyorum, 35-40 lira vermeyin 1 litre yağa.
    Benim tavsiyem Castrol Power 1. Yarı sentetik, gayet randıman aldığım bir yağ. Fiyatı da 24-25 lira civarı.
    http://yagcarsisi.com/asp/product/41...4T-10W-40-1-LT
    İkinci bir tavsiyem, bir çok kez yazdım yine yazıyorum, asla ama asla Castrol Actevo 20W-40 almayın!
    ilkerabi bunu beğendi.

Motosikleti
    kuba xr 125
    [QUOTE=Blackeagletr;3506005]Kaskı burdan aldım, benim aldığım zamanda Ipone zincir yağı hediye veriyorlardı. O yüzden burdan aldım.
    http://motosikletim.com.tr/ls2-ff384-moby
    Bunun dışında bir çok güvenilir site var, Feyizoğlu vs.'dan da alabilirsin.

Yağ konusunda İlkerabi'ye katılıyorum, 35-40 lira vermeyin 1 litre yağa.
    Benim tavsiyem Castrol Power 1. Yarı sentetik, gayet randıman aldığım bir yağ. Fiyatı da 24-25 lira civarı.
    http://yagcarsisi.com/asp/product/41...4T-10W-40-1-LT
    İkinci bir tavsiyem, bir çok kez yazdım yine yazıyorum, asla ama asla Castrol Actevo 20W-40 almayın! [/QU

saolasin abi

leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok sağolun bilgiler için. ozaman yağ değişimiyle birlikte gidon işini de servise yaptırayım. bir dahakine artık kendim yaparım : ))

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

birde bişi dikkatimi çekti benim ön amartisörler ters : )) plus olunca öylemi oluyor : )

Rica ederim ne demek
    Evet Plusların ön-arka amortisör ön çamurluk ve fren diskleri farklı.

: )) ben sadece egzozda fark var sanıyordum : ) plus ta plastik diğerinde kromajlı olanı var sanıyordum bişi sorcam benim ruhsatta 6,9 hp yazıyor bence daha güçlü bir motormuş gibime geliyor. birde benim benzin göstergesi bozuk göstermiyorç serviste göstergen bozuk dedi sadece benzin göstergesini nasıl bulurum acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

birde yan çanta, tur camıyla, elcik koruma almak istiyorum. tur camı için cbf 150 nin uzun camını uyarlayabilirim gibi geliyor ama elcik koruma bulamadım bulduklarımıda beğenmedim. yan çantalarda inadına pahalı :( sizin bildiğiniz güzel bişiler var mı ? tur camı içinde yorumlara açığım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------

bunlar gibi bişiler var aklımda ama yan çanta fiyatları pahallı geldi bana

Ruhsata yanlış yazıyorlar, hp değil o, kw. 9.5 hp civarı ediyor. Bence biraz daha fazla.
    Acaba gösterge mi bozuk benzin şamandırası mı ? Gösterge bozuksa sadece o kısmı bulamazsınız. Belki tamir edilebilir. Yoksa komple gösterge paneli değişmesi lazım.
    Uzay kafaysa şu ürünü öneririm.Hatta yakın zamanda ben de sipariş vereceğim, kolay kolay bulunacak bir ürün değil uzay kafa için uzun cam. Cbf tur camı kenarları taşıyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...72979550/detay
    Plastik yan çantalar hep pahalı, ona birşey diyemeyeceğim. Ki bence değmez. Ben bez çanta öneririm 90-100 liraya bulmak mümkün. Koltuğun altından geçirirseniz de sabitlenmiş olur. Elcik koruması konusunda bilgim yok malesef.
    leokaplann bunu beğendi.

bu ürün çok güzel gözüküyor ek işlemede gerek yok. Ama nasıl durur motorda acaba ?

Görüntü konusunda bir fikrim yok, zaten ben bunu takarsam uzun yoldan uzun yola takarım. Uzun süre 80-90 km hızlarda seyir etmeyecekseniz gerek yok.

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Eski kasa ybr yazmış hıyarlar, eski kasa 2008e kadar olan yuvarlak farlılar, sonra 2009lar çıktı XR125plus lar böyle işte dikdörtgen farlı, daha sonra ESD tipi çıktı, şeytan farlılar.....
    Ben de bakıyorum, nassı olcak diye saf saf..

El koruması yerine geçmez ama eski mez'lerin Jawa ların kare farlıları için direksiyon grenajı vardı böyle direksiyonu da kapatan.. Ööle bişi olsa kıyak olurdu be abi..

uzun yoldan kasıt kaç km bilmiyorum ama sık sık antalya ısparta yapacak gibiyim oda git gel 300 km yol yapıyor. daha az rüzgar almak için tur camı bakıyorum keşke takılı halini görebilseydik iyi olurdu artık alınca resim atarım düşüncelerimide yazarım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------

Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski kasa ybr yazmış hıyarlar, eski kasa 2008e kadar olan yuvarlak farlılar, sonra 2009lar çıktı XR125plus lar böyle işte dikdörtgen farlı, daha sonra ESD tipi çıktı, şeytan farlılar.....
    Ben de bakıyorum, nassı olcak diye saf saf..

El koruması yerine geçmez ama eski mez'lerin Jawa ların kare farlıları için direksiyon grenajı vardı böyle direksiyonu da kapatan.. Ööle bişi olsa kıyak olurdu be abi..
    aynen o tarzda bişiler arıyorım mz lerin vardı çok beyenirdim : )

bunlarda güzel ama : ))

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

resimdeki motorda eklemek istediğim her şey var : )) para işlerini ayarlaya bilirsem xr 125 e göre ekipmanları tamamlıycam : )
    http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/19992-tvs-apache-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1444.html

Piyasada bizim motora göre olan burdaki tüm ekipmanları bulabilirsin. Ybr ve cbf den daha bol aksesuarı olan hangi motor var
    Sorun yaşarsan bir tek güzel görünümlü elcik koruma bulmada sorun yaşarsın. Şu hoşuma gitti benim.
    http://www.ebay.com/itm/Universal-7-...808ef5&vxp=mtr
    leokaplann bunu beğendi.

gerçekten güzelmiş : )) önümüzdeki 1 - 2 ay pek bişiler alamam ama araştıma yaparım sonra güzel güzel toparlarım : ))

Motosikleti
    kuba xr 125
    gunaydin arkadaslar
    bu gun benzin gostergesi calismadigi icin depoya baktim ne kadar benzin kalmis diye telefonun işigini yaktim depoya baktigimda deponun dibinde bi suru pislik vardi depoyu nasil bosaltabilirim nasil temizlerim yardimci olabilirmisiniz bana

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Depoyu boşaltmak için reserve vanasına giren yerden hortumu sök, altına koyacağın pet şişeye kalan benzini doldur..
    Bu arada sigara içmek-yakmak KESİNLİKLE YASAK ve dışarda açık havada yapacaksın, kapalı yerde katiyyen olmaz, çok tehlikeli..
    Depo iyice boşaldıktan sonra bir çay kaşığı deterjanı deponun içine dök, musluğa bağladığın hortumun ucunu da yukardan depoya sok, ver suyu, ver suyu tazyikli tarafından.. Zerre köpük ve pislik kalmayıncaya kadar...
    Sonra aynı benzini tahliye ettiğin küçük hortumdan bu depodaki su akıp gidecek, biraz havalanıp kuruyacak.. Kurumayı çabuklaştırmak için GÜNEŞ veya saç kurutma makinası vantilatör gibi bir yardımncı bulabiliriz.
    Suyun zerresi kalmayacak, kalırsa da sorun değil aslında, ancak üstüne benzini doldurup karburatör tahliyesinden boşaltabiliriz..
    Musluğu açıp benzin gelene kadar bekleriz, su benzinden ağırdır, önce SU boşalır..
    Veya motoru kaldırıp ters çevirir sallarız...
    Ya da depoyu söker, dışarda su+sabunlu suyla doldurup doldurup boşaltır, geri yerine takarız.. Epey zahmet çıkarır..

Motosikleti
    kuba xr 125
    Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depoyu boşaltmak için reserve vanasına giren yerden hortumu sök, altına koyacağın pet şişeye kalan benzini doldur..
    Bu arada sigara içmek-yakmak KESİNLİKLE YASAK ve dışarda açık havada yapacaksın, kapalı yerde katiyyen olmaz, çok tehlikeli..
    Depo iyice boşaldıktan sonra bir çay kaşığı deterjanı deponun içine dök, musluğa bağladığın hortumun ucunu da yukardan depoya sok, ver suyu, ver suyu tazyikli tarafından.. Zerre köpük ve pislik kalmayıncaya kadar...
    Sonra aynı benzini tahliye ettiğin küçük hortumdan bu depodaki su akıp gidecek, biraz havalanıp kuruyacak.. Kurumayı çabuklaştırmak için GÜNEŞ veya saç kurutma makinası vantilatör gibi bir yardımncı bulabiliriz.
    Suyun zerresi kalmayacak, kalırsa da sorun değil aslında, ancak üstüne benzini doldurup karburatör tahliyesinden boşaltabiliriz..
    Musluğu açıp benzin gelene kadar bekleriz, su benzinden ağırdır, önce SU boşalır..
    Veya motoru kaldırıp ters çevirir sallarız...
    Ya da depoyu söker, dışarda su+sabunlu suyla doldurup doldurup boşaltır, geri yerine takarız.. Epey zahmet çıkarır..
    tesekkurler ilker abi ben ufaktan başliyayim dediklerini yapmaya

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------

abi yaptim benzini felan bosalttim icine suyu da verdim suyun cogu cikti ama birazi icinde kaldi cikmiyor

Saç kurutma makinesi tutarsan yardımı olur belki

Motosikleti
    kuba xr 125
    Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saç kurutma makinesi tutarsan yardımı olur belki
    dibinde baya vardi baktim olacak gibi degil benzini yukardan koydum ilkerabi ilk su cikar diye demisti assadan bidonun icine baya bi bosalttim sonra benzinin tamamini koydum biraz sulu benzin oldu taktim hortumu calistirdim motoru insallah sorun cikmaz

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Bitirdin mi 'ıslak benzini' Soner?

30. sayfa BirinciBirinci ... 20282930313240 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)