Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
27. sayfa BirinciBirinci ... 17252627282937 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlısı olsun kardeşim allah utandırmasın..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------

arkadaşlar bir sorum var. Benim xr ın farı çok kötüydü benden önceki sahibi stoplarda kullanılan ampulü far diye takmıştı onu düzelttim ama kafayı sökerken kafa arkasındaki kablo salatasını farkettim ve sinyal ve soketleri yerinden çıktı : (( epey bir uğraş sonrası bütün soketleri yerine taktım. ama siyah beyaz bir kablo açıkta kaldı : )) ve artık devir saatim çalışmıyor. muhtemelen o kablo devir saatinin ama devir saatinin neresinde bunu bilen var mı ?
    ve yağ değişimini kaç bin de bir yapıyorsunuz ? yağın durumuna nasıl bakarım ? motosiklet yağları arabadaki gibi parmağımızla ovuşturarak anlaşıla bilinir mi ?

NoT: İlkerabi oradaysan pas geçme yorum yap senin yorumlarınla bu motoru sevdim : )) taksitle aldım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Yağ değişimi rodaj bittikten sonra 2000 km de bir yapıyoruz.
    Titiz arkadaşlar 1500 de bir de yapabilirler.
    Motorda yağın durumuna değiştirdikten sonra haricinde pek bakmam çünkü kaç km de konulduğunu bilirim.
    Bakarsak seviyesine bakıyoruz, eksildiyse niye eksildi di mi??
    Yağsız kalması sakat bi durum..

[IMG][/IMG]

Devir saati tarafında mı o kablo aşağıdan gelen kablolar tarafında mı??
    Aşağıdan gelen taraftaysa devir saatinden gelen 8 li veya 9 lu soket var ordan çıkmış olabilir..
    leokaplann bunu beğendi.

Çok Sağol ilkerabi : )) ilk fırsatta devir saatine bakacağım. Bilgiler için çok teşekkür ederim : ))

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Yağ karter tapası yazmışım ama doğrusu yağ tapası aşağıda yağı boşalttığımız tapadır.
    Buradan yeni yağı koyuyoruz ve kontrol ediyoruz.
    Kontrol tapası diyelim..
    Bu çubuğun xxxxx şeklinde bir ucu vardır. Bu x ların üzerinde yağ yapışır çubuğu çıkardığımızda xxxx lerin orta yerinde ise yağımızın seviyesi normaldir. Bakarken motor orta sehpada olacak.
    Yağı ilk koyarken açık sarı ve orta-ağır akışkandır, eskiyince siyah olur, su gibi akıcı bir kıvama gelir.
    Bir iki sefer serviste yağ değişiminde bakın nasıl yapıldığına sonra kendiniz yapabilirsiniz isterseniz.
    leokaplann bunu beğendi.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben 0 km aldım, şuan 2000km civarında. Bu km ye kadar 500-700-1500 de değiştirdim. İyice çapakları atsın diye. Bundan sonra 1500'e bir değiştiririm.
    Asla ama asla Castrol Actevo 20W-40 yağ koymayın. Acayip kasıyor motoru.
    Power 1 var şuanda memnunum. Motul deniyeceğim bundan sonra, eski motorumda en verim aldığım yağ oydu.

işte motosikletimin resimleriii : ))

ilkerabi bunu beğendi.

Gayet temiz duruyor, yalnız o aynalar hiç hoşuma gitmedi be, emanet gibi duruyor

Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gayet temiz duruyor, yalnız o aynalar hiç hoşuma gitmedi be, emanet gibi duruyor

aynen aynaları hiç sevmedim her bindiğimde düzeltmem gerekiyor ve genelde kolumu gösteriyor : ))
    aldığımdan beri 100 km yol gittim genel olarak iyi. 100 km hıza kadar gayet rahat çıkıyor hafiften de rampa vardı. sanki km saati biraz fazla gösteriyor gibi geldi, xr 125 ler 100 / 110 hızlara görebiliyor mu?

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    95 km/h den sonrası hava ve yol şartlarına bağlı, 100 km/h nin biraz üzerine çıkar, 105 filan.. Sizin modelde siperliğin de etkisi olumlu olarak var, birkaç km daha farkedebilir. Ancak denge de yüksek süratlerde biraz bozuluyor, 70-80 arası sorunsuz uzayıp gider.
    Kilometre saati ayarı doğru gösteriyor, android telefonunuz varsa ulysse speedometer gibi aplikasyon kurup kontrol edebilirsiniz.
    Aynalar benim deneme sürüşü yaptığım xr dakilerle aynı, ybrnin veya yansanayisinin (wiwi)aynaları ile değişin, 15-20 lira yan sanayisi ama hiç olmazsa düzgün gösterir arkayı. Aynasız kullananlar nasıl kullanıyor aklım almıyor.
    leokaplann bunu beğendi.

Düz yolda bir iki kere denedim, 110km yapabiliyor benimki. Ama 100'den sonra ciddi konfor azalıyor, vibrasyon başlıyor.
    Hız göstergesinde ben bir anormallik hissetmedim. Gittiği hızı hissettirmiyor konfordan öyle gelmiştir
    Bizim Dobloyla ölçmüştük, 90km hızda aynıydı yani hızlarımız. Ama ne kadar doğrudur tartışılır.
    leokaplann bunu beğendi.

Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    95 km/h den sonrası hava ve yol şartlarına bağlı, 100 km/h nin biraz üzerine çıkar, 105 filan.. Sizin modelde siperliğin de etkisi olumlu olarak var, birkaç km daha farkedebilir. Ancak denge de yüksek süratlerde biraz bozuluyor, 70-80 arası sorunsuz uzayıp gider.
    Kilometre saati ayarı doğru gösteriyor, android telefonunuz varsa ulysse speedometer gibi aplikasyon kurup kontrol edebilirsiniz.
    Aynalar benim deneme sürüşü yaptığım xr dakilerle aynı, ybrnin veya yansanayisinin (wiwi)aynaları ile değişin, 15-20 lira yan sanayisi ama hiç olmazsa düzgün gösterir arkayı. Aynasız kullananlar nasıl kullanıyor aklım almıyor.

çok sağolun aynayı dediğiniz ürünle değiştiririm. ayna gösteriyor ama dikkati çok dağıtıyor. bende aynasız kullanamayanlardanım

soner4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuba xr 125
    abicim hayirli ugurlu olsun motorun gayet temiz gorunuyo
    leokaplann bunu beğendi.

Alıntı soner4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim hayirli ugurlu olsun motorun gayet temiz gorunuyo
    sende xr125 alacaktın aldın mı?

Motosikleti
    kuba xr 125
    cuma gunu cok fena yagmur yagdi gidemedim araya cumartesi pazar girdi noter kapali diye gidemiyorum pazartesi insallah havalar iyi olursa gidip alicam abi

Alıntı soner4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cuma gunu cok fena yagmur yagdi gidemedim araya cumartesi pazar girdi noter kapali diye gidemiyorum pazartesi insallah havalar iyi olursa gidip alicam abi
    hadi hayırlı olsun diyeyim gözün aydın.. Allah kaza bela vermesin gönlünce gez kullan

Motosikleti
    kuba xr 125
    Alıntı leokaplann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi hayırlı olsun diyeyim gözün aydın.. Allah kaza bela vermesin gönlünce gez kullan
    amin abicim allah kimseye kaza bela vermesin

Benim Bi-xenon işi nanay olacak gibi
    50$ Xenon seti ve mercek ile birlikte. 125 lira ediyor o da. Xenonsuz mercek kiti de 25$ civarı. Fakat bizim halojen farlar güçsüz kalıyormuş mercek içinde. Mercekte halojen far kullanan kişilerden hiç iyi yorumlar okumadım. Yani mercek takıyorsam xenon şart gibi birşey. Ben 80'i geçmez diye planlamıştım. Neyse başka alternatifler bulacağız artık.

Şu ledli mercekler var. Ama aydınlatması nasıldır ? Hiç bir bilgiye ulaşamadım, ne bir kullanan var ne de detay. Kısalar 8W uzunlar 18W yazıyor. Halojen farlı mercek gibi olacaksa kalsın. 2200 lümen ve 6000k olduğu yazıyor. Satıcıya sordum bakalım cevap bekliyorum. Bir de 2 inçmiş. Yani almayı planladığım bi xenon mercekten yarım inç daha küçük.
    http://www.ebay.com/itm/NEW-Motorcyc...item2339922e48

Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    2200 lümen ekonomik ampullerin 21 watlığı kadar ışık yapıyor yani..
    Bu son bir yılda araç içi aydınlatmaları için LED eşdeğerleri hemen her formda yapıldı..
    Power led ler 3.6v gibi bir voltaja ve 700-900 mA akıma ihtiyaç duyuyor, soğutucu gereksinimi ise üçüncü handikap.
    Şimdi ise COB denen devreye dizili sıra LED ler çıktı, bunlar o kadar yüksek akım çekmiyor, soğutucu istemiyor ve 12 volt ile çalışabiliyor.
    Cree firmasının H1 ve H7 Led ampullerini gördüm, iyi bir iç ayna+mercekle iş yapar bunlar..
    2inç veya daha da küçük olabilir LED lamba çünkü eğer tek ise 5mmx5mm ebatlarından başlıyor.
    Tv de reklamını gördüğün avcı fenerlerindekiler ise 3w veya piyasa malları 1w..

Bu H1 power led,
    [IMG][/IMG]

bu da COB led:
    [IMG][/IMG]

Birkaç yıl sonra farları açık unuttum yolda kaldım, akü bitti vs vs ortadan kalkacak..

Yani güçsüz bu ürün anladığım kadarıyla.
    Şu arkasındaki şişkin ızgara gibi olan kısım da soğutucu o zaman, ben de diyorum bunların arkası neden böyle.
    Bahsettiğiniz COB ampullere baktım da, onlar da xenon fiyatına gelecek.
    Merceği ayrı xenonu ayrı alıp birleştirsem aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyor.
    Anlaşıldı bu işi ucuza kapatamayacağız gibi duruyor Ya paraya kıyacağız, ya da vazgeçeceğiz.

oRHaN007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba XR-125
    bende hiç fotoğraf koymamıştım bu ilk olsun geçen okul dönüşü yağmur bastırınca üst geçitin altına atmıştım kendimi

REKLAM ALANI
27. sayfa BirinciBirinci ... 17252627282937 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)