Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Aralık 2014, 23:21
Şurası bir gerçek ki bu motor tipinde yuvarlak farın estetiği bir başka gösteriyor... Koca kamyon farı gibi tas ama motorun üstünde hiç de kaba durmuyor.
Far ucuz 40-45 liraya kulakları ile hal oluyordu sanırım, ama far siperi de alırsanız, bizim modellerde yok, yamanınki de 40 lira, tuzlu.. Bi de renk tonu tutmuyor...
Zenon yaparsanız orjinal içine mercek takmaya falan çalışmayın, araba H4 bi xenonlardan bi takım alın, ya birini yedek yaparsınız, ya da bi arkadaşa hediye edersiniz. Daha hesaplıya bulursunuz, araçlarda zaten uzun/kısa rölesi olduğu için takım içinden çıkmayabilir ama 8-10 lira filan..
Sadece H4 ün dip kısmını uyarlamak uğraş ister, o da çok zor olmaz.
Uzay kafanın en iyi tarafı ekstra düğme takacak bi sürü yer var. Eldiven sıkıştırmaya yer var.
Kalan parayla da analog tako+digital speedo takarız seninle...
Bu fastwindlerin üstündekilerden...
Reklamlar
-
06 Aralık 2014, 19:02
ilkerabi, şu ebayde satılan angel eyeli kendinden xenonlu mercek kitlerinden düşünüyordum. Gerçi xenondan da pek haz etmiyorum.
Aslında kare fara daha hoş durur o, yuvarlak farın içinde mercek pek hoşuma gitmiyor, retro tarzla o modernlik uymuyor . Ya bu kare fara takarım merceği, ya da düz yuvarlak far alır orjinal şekilde kullanırım, yuvarlak farın orjinal siperleri adi duruyor, şu komple cam siperler var, onlar da 100-120 lira civarı, o kadar da vermem ona.
Harcayacak 150 lira civarı param var, Egzoz zaten aşağı yukarı 100 lira, Merceği de 50 60'a getirsek, takoya para kalmaz heralde
-
06 Aralık 2014, 20:46
Mercekli zenon kitleri 40/45 USD filan..
Daha ucuz olanlarda balast veya kablo takımı olmuyor..
Yeni çıkan LED aydınlatmalara da bi bakmak lazım bütçe düşükse..
-
07 Aralık 2014, 01:18
Hee... Usd ise iş değişir, yine alacağım zaman bir araştırırım, durumlar düzelir belki.
Aslında ben aydınlatma yetersiz geldiğinden değil de, mercek görüntüsünü sevdiğim içim değiştirmek istiyorum Kaliteli duruyor. Xenonsuz olarak satılan mercek kiti bulursam o da olabilir, sanırım arabalardan çıkan Bi-xenonlar için hayli geniş yer gerekiyor far taşının arkasında.
-
07 Aralık 2014, 11:43
Sadece mercekli kasa olarak da var.
Sahibinden de 30 liraya kadar var ama büyük gelir..
http://www.sahibinden.com/arama?quer...i+xenon+mercek
2.5'' kasa kargo dahil 22 dolarcık..
http://www.ebay.com/itm/2-5-RHD-Mini...f27854&vxp=mtr
Sadece yakınsak mercek bulabilirseniz direk far camına da monte edebilirsiniz, epey uğraştırır.
Nerden dersen el büyüteçlerinden sök bi tane dene derim Son derece hesaplı ama odak noktasına denklemesi var bu sefer...
Hatta sağlam bir arama ile dikdörtgen olanlardan bile bulabilirsin..
Honda - nissan için kare olanlardan gördüm baya güzel ama motora katiyyen olmaz. Bi de dipleri BS2 onların.
-
07 Aralık 2014, 15:54
Bu 2.5 inç olan tam istediğim gibi, sade ve güzelmiş. Benim fara da sığar sanırım. Ama birkaç sorum var.
2.5 küçük olduğundan aydınlatma azalmaz değil mi ?
Bir de bunu montajladıktan sonra mevcut ampulü takıp kullanabiliyor muyuz ?
Motorlu mu yoksa farın uzun kısasından mı faydalanıp yapıyor uzun kısayı ?
Mercekler konusunda pek bilgim yok kusura bakmayın ilkerabi biraz fazla sordum, aydınlatırsanız sevinirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
Baktım da şimdi, şu uygulamayı görünce, xenonsuz tadı olmaz gibi duruyor
40 usd civarı bir bi-xenon seti alacağım artık paraya kıyıp. Uygulamanın aynısını yapmayı düşünüyorum, siyah zemin üzerine olacak.
-
07 Aralık 2014, 17:41
H1 veya H4-H7 ampul takılıyor.
Uzun-kısa için metal perde var, uzun yapınca yukarı katlanıyor.. ayrıca angel göz var. Ölçülendirmeye dikkat...
3'' olanlar bundan daha uzun oluyor..
Yakın fiyata 3'' lerin krom görünümlü olanları da var, bileziksiz çıplak olarak da ama ben tek satılan göremedim, genelde çift satılıyor.
-
07 Aralık 2014, 18:51
Bilgiler için teşekkürler ilkerabi, eve dönünce girişeceğim bu işe, baya heves ettim Ama 2 aya yakın var daha ne yazık ki
-
11 Aralık 2014, 20:58
-
12 Aralık 2014, 00:09
-
12 Aralık 2014, 09:33
Bizim buralar haddinden fazla ıslak arkadaşlar, hiç gezemiyoz...
Seneye de böyle olursa XR ı satıp zodyak bot alıcaz..
[IMG][/IMG]
-
12 Aralık 2014, 12:17
-
17 Aralık 2014, 18:37
Selam dostlar en sonunda yılların özlemi bitti ve bir motosiklet sahibi oldum. Motorum 7500 km de kuba xr125 : )) karmaşık duygular içindeyim ama mutluyum : ))
-
17 Aralık 2014, 21:03
Hayırlı olsun kazasız belasız
Yalnız foto isterük, kuru kuru olmadı böyle
-
17 Aralık 2014, 21:53
hayirli olsun kardesim bende almayi dusunuyorum kuba xr kullanan arkadaslar nerde forum durgunlasmis
-
17 Aralık 2014, 22:32
Valla ben şuan motorumdan uzaktayım, o yüzden yeni şeyler ve fotolar yazamıyorum. Varsa merak ettiğiniz bir konu yardımcı olabilirim.
İlkerabi de sanırım kullanmıyor şu aralar motoru.
Halilom kardeşim Kawasaki aldıktan sonra XR'ın pabucunu dama attı
Bir kaç tane daha kullanıcı var, onlar da pek forumla haşır neşir değil sanırım.
Ocak'ın sonunda ben baya paylaşım yaparım. Bi-xenon mercek far montajı planım var, baya da gezerim. O zamana kadar benden bişey çıkmaz
-
18 Aralık 2014, 00:55
Bugün çok yoğunum resim çekemedim en kısa zamanda resimleri yükliycem )
-
18 Aralık 2014, 12:40
leokaplan kardesim motoru aldigindan beri kac km yaptin
-
18 Aralık 2014, 12:42
soner4 adlı üyeden alıntı
leokaplan kardesim motoru aldigindan beri kac km yaptin
kardeş 25 km yaptım : ) havalar kötü : (
-
18 Aralık 2014, 14:13
aynen abicim havalar malesef kotu bende aksilik cikmassa yarin bakmaya gidecegim motora insallh alirim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)