Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Şubat 2016, 16:21
Öncelikle herkese selamun aleyküm.Aranıza yeni katıldım.Artık bende xtreme max sahibiyim.Motoru sıfır olarak aldım fakat 2014 model.Uygun fiyata geldiği için 2014 model tercih ettim.Modelde önemli değildi benim için.Tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
Motor şuan biraz sıkıntılı.Gazı diblediğim zaman boğulma yapıyor.İlk başlarda çalışırken aynı boğulma oluyordu.Çalıştırması zor idi yeni yeni düzelmeye başladı.Jikle en altta değil ortada kullanıyorum.En altta boğulma yapıyor,stop ediyor.
Rolantide çalışırken aynı şekilde stop ediyor. 3-4 gün çok sıkıntı yaşadım çalıştırırken ve kullanırken. İlk başlarda viteslerde sıkıntı yoktu şu an geçişlerde sıkıntı var gibi geliyor. Motor hakkında pek bilgim yok ve tecrübemde yok.Motor depoda beklemiş olabilir. Karbüratör,buji,yağ vs. gibi malzemelerin temizlenmesi,değiştirilmesi mi lazım? Servise gitmeden önce bilgi sahibi olmak istedim. Şimdiden teşekkürler,saygılar
Reklamlar
-
05 Şubat 2016, 17:58
Büyük ihtimalle jikle açık kalmıştır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır bende kullanıyorum gayet memnunum. Bugün zinciri biraz gerdim umarım fazla germemişimdir. Ne kadar boşluk olması lazım.
Bu arada sayfamız var ama grubumuz yok onun için bir grup açtım herkesi beklerim.
Facebook Mondial X-Treme Max Türkiye
-
05 Şubat 2016, 23:21
Iyi alsamr arkadaslar.
Iki uc gundur neredeyse tum yazilanlari okudum.
1,86 boyunda 30 yasindayim. InsAllah mart ayinda aranizdayim. Bugun motorumu satyim. O kadar keyifli anlatmissiniz ki bende alacagim. Sadece yakiti yuksek geldi ama alip deneyecegim.
Sadece asfaltta kullanacag. Tavsiyelerinize acigim ve sabirsianiyorum.
-
06 Şubat 2016, 21:09
ilterirfan adlı üyeden alıntı
Iyi alsamr arkadaslar.
Iki uc gundur neredeyse tum yazilanlari okudum.
1,86 boyunda 30 yasindayim. InsAllah mart ayinda aranizdayim. Bugun motorumu satyim. O kadar keyifli anlatmissiniz ki bende alacagim. Sadece yakiti yuksek geldi ama alip deneyecegim.
Sadece asfaltta kullanacag. Tavsiyelerinize acigim ve sabirsianiyorum.
sade asvaltta kullanacaksan öncelikle lastik değiş, hayırlı olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
karaagacli adlı üyeden alıntı
Öncelikle herkese selamun aleyküm.Aranıza yeni katıldım.Artık bende xtreme max sahibiyim.Motoru sıfır olarak aldım fakat 2014 model.Uygun fiyata geldiği için 2014 model tercih ettim.Modelde önemli değildi benim için.Tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
Motor şuan biraz sıkıntılı.Gazı diblediğim zaman boğulma yapıyor.İlk başlarda çalışırken aynı boğulma oluyordu.Çalıştırması zor idi yeni yeni düzelmeye başladı.Jikle en altta değil ortada kullanıyorum.En altta boğulma yapıyor,stop ediyor.
Rolantide çalışırken aynı şekilde stop ediyor. 3-4 gün çok sıkıntı yaşadım çalıştırırken ve kullanırken. İlk başlarda viteslerde sıkıntı yoktu şu an geçişlerde sıkıntı var gibi geliyor. Motor hakkında pek bilgim yok ve tecrübemde yok.Motor depoda beklemiş olabilir. Karbüratör,buji,yağ vs. gibi malzemelerin temizlenmesi,değiştirilmesi mi lazım? Servise gitmeden önce bilgi sahibi olmak istedim. Şimdiden teşekkürler,saygılar
rolantini az yukselt birde karburator ayarlarına baktır
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
08 Şubat 2016, 12:48
Teşekkür ederim. Jikle olayını çözdüm ve rolanti yükselttim sıkıntı yok
-
08 Şubat 2016, 13:30
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
12 Şubat 2016, 11:00
çok cıktı yahu
yas : 35
plaka : 01
ikametgah : mugla
2012 model
trafik sigortam 144 lira
allianz sigorta
-
12 Şubat 2016, 11:28
cenkito adlı üyeden alıntı
çok cıktı yahu
2012 model
trafik sigortam 144 lira
allianz sigorta
Bizi mi koparıyosun abi )
Benim geçen sene 380 bu sene artık 1000 olur.
-
12 Şubat 2016, 13:16
ilkadam adlı üyeden alıntı
Bizi mi koparıyosun abi
)
Benim geçen sene 380 bu sene artık 1000 olur.
yok adem ciddiyim o kadar cıktı,
police halen sigortacıda (kesildi ama ödeme bekliyo) alınca resmini ceker atarım diyecem ama
bana kızanlar olabilir, senin gibi
sigorta şirketleri de adamın hasından anlıyo
-
12 Şubat 2016, 15:16
Merhaba motorda ne gibi modifiyeler yapacaksınız acaba paylaşma şansınız var mı ? bende motor hacmini arttırmak istiyorum ama nasıl yaptıracağım konusunda bi fikrim yok.
-
12 Şubat 2016, 15:56
tmrmrt adlı üyeden alıntı
Merhaba motorda ne gibi modifiyeler yapacaksınız acaba paylaşma şansınız var mı ? bende motor hacmini arttırmak istiyorum ama nasıl yaptıracağım konusunda bi fikrim yok.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...-modifiye.html
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
12 Şubat 2016, 16:34
Sigorta hayırlı olsun Cenkito )) darısı başımıza.
-
12 Şubat 2016, 17:12
dundanbiri adlı üyeden alıntı
Sigorta hayırlı olsun Cenkito
)) darısı başımıza.
sagolun insallah size de az cıkar
üzücü miktarlar ortalıkda dillerde dolanmakta
gecen sene ki 100 lira civarı idi
bu sene ki beni fazla üzmedi
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
12 Şubat 2016, 18:03
çok cıktı yahu
2012 model
trafik sigortam 144 lira
allianz sigorta
Hocam niye üzülüyorsun ya benim 2012 125lik motora aş 22 1050tl çıktı. 25 yaş üstü 450tl çıkıyor. 144 tl çıkmış çok mu?
En ucuz Ergo sigorta. 06 plaka ve ikâmetkah
-
12 Şubat 2016, 18:30
06serhat adlı üyeden alıntı
Hocam niye üzülüyorsun ya benim 2012 125lik motora aş 22 1050tl çıktı. 25 yaş üstü 450tl çıkıyor. 144 tl çıkmış çok mu?
En ucuz Ergo sigorta. 06 plaka ve ikâmetkah
benim ki biraz da saka vari
ancak babamın son 4 yılda 3 tane hasar kayıtlı motor kazası olmasına
ragmen 48 plaka ya 88 lira cıktı.
bende plaka değişimi mi yapsam diye düşünmüyor değilim
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
12 Şubat 2016, 18:31
Selamlar, bu motoru yeni aldım. Haliyle biraz yabancıyım motora. Busabah moyoru calistirmak icin yanina geldigimde en altta biri şeffaf biri siyah olmak uzere 2 adet ince hortumhn sağlandığını gördüm. Acaba bu hortumların ucu biryerlere bagli miydi? Yoksa bu şekilde aşağı doğru hep sallaniyorlar mıydı? Ve suan motorum çalışmıyor. Beni acil bilgilendirirseniz cok sevinirim tesekkurler. Motor sifir bu arada...
-
12 Şubat 2016, 18:36
klien adlı üyeden alıntı
Selamlar, bu motoru yeni aldım. Haliyle biraz yabancıyım motora. Busabah moyoru calistirmak icin yanina geldigimde en altta biri şeffaf biri siyah olmak uzere 2 adet ince hortumhn sağlandığını gördüm. Acaba bu hortumların ucu biryerlere bagli miydi? Yoksa bu şekilde aşağı doğru hep sallaniyorlar mıydı? Ve suan motorum çalışmıyor. Beni acil bilgilendirirseniz cok sevinirim tesekkurler. Motor sifir bu arada...
hayırlı olsun
seffaf olan aku tahliyesidir
siyah olan da karburatörün altındaki tahliyedir
yere dogru sallanmaları dogaldır
yakıt muslugu acık olmalı, benzin az sa yedekte olmalı
soguklarda jıkle orta konumda acık olmalı, yan ayaklık kapalı olmalı
kırmızı stop tusu dogru konumda olmalı,
vites bos lambası yesil yanık olmalı,
vitesde iken debriyaj kesin cekili olmalı
vs vs vs
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
12 Şubat 2016, 18:43
Hizli bir sekilde dönüş yaptigin icin cok tesekkur ederim kardesim. Ama hepsini denedim. Benzin bile gidip alip ekledim gene olmadi gene olmadi deli olacagim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------
Dün calistirirken zorlanmistim. Soguklarda duzenli calisyiriyorum malum ama dün bayagi zorladi. Calisti ama stop etti. Acil farkli islerim oldugundan uzerinde fazla duramadim. Ama bugun hic calistirmayi basaramadim mereti... motor daha rodaja da girmedi 33 km de...
-
12 Şubat 2016, 19:34
benim ki biraz da saka vari
ancak babamın son 4 yılda 3 tane hasar kayıtlı motor kazası olmasına
ragmen 48 plaka ya 88 lira cıktı.
bende plaka değişimi mi yapsam diye düşünmüyor değilim
Benim babamın hiçbirşeyde kazası yok Allah'a şükür buna rağmen yüksek çıkıyor.
-
12 Şubat 2016, 22:03
Mrb. arkadaşlar
Bende 2 yıl önce bu motora heveslenmiştim o zaman ani bi kararla rks titanic 150 almıştım onu sattım.Şuan 2.el bi xtreme max aldım 12 bin km ve pek iyi kullanılmamış açıkcası.Satın alırken servise gösterdim yürüründe hiç bir sıkıntı yok dedi ufak tefek sorunları sinyalleri kırık, gidon kilidi kırılmış sanırım bunu daha sonradan farkettim.Birkaç da vidası falan düşmüş.Cem abinin önceki sayfalarda dediği gibi petrol ofisi maximoto 10-40 yağ koymayı düşünüyorum da 4t gibi bi muhabbet var o nedir?
İstanbul Şişli de oturuyorum hem fiyat konusunda uygun hemde bu motordan anlayan bi tamirci tavsiye edermisiniz? İşini bilen birinin komple bi elden geçirmesini istiyorum şahsen.Son 30 35 sayfayı okudum bu konu hakkında bilgi göremedim.
Bu arada facebook sayfanızda da sigorta konusunu ben sormuştum.Sigorta şirketi bana 750 TL fiyat çıkardı.Motoru aldığım fiyat zaten 2250 eğer uygun fiyat bulamassam bi şekilde trafikten düşürücem aracı.
Not:Araçlardan pek anlamam o yüzden bu kadar soru sordum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)