Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
23 Ekim 2015, 19:01
[QUOTE=ilkadam;3751044]@UDAY31
tebrikler güzel gezi çıkartmışsınız.
Bu arada bir problem çıktı mı?
Motorda hararet şişme vs oldu mu? En uzun kaç km'de mola verdin? ve Kaç km/h ile seyir aldınız?[COLOR="Silver"]
hiçbir problem yaşamadım gaz teli kopması, lastigin patlaması ıvırdı zıvırdı gibi vs. sadece tlf u sarja takmak icin aldgm tlf tutacaginin ayrilan parcalarini silikonlamıştım cok öncedn. yolda gevsems olsa gerek 100 km gbi bir hzla gderken motorun uzerne dogru eglirken kolum carpip dustu tuz golu civarnda aynada sekerek gttigini izledim resmen durmak istemedm cuzi miktara almştm o kaybım sadece onuda tekrar temin ettim
Aşırı zorlamadım şişme farketmedim. hız olarak 70-80 lede gittgm oldu gerek hava kosulu olsun gerek otobanda kapanan petrol ofislerinin azizlgne ugrayarak benzinimin yetmesini saglamak icin adana otobanda 70-80 le gtmstim. geri kalan 100-110 la geldm. En fazla 4 saat sürdum sanırım hiç durmadan km olarak bilmyorum dikkat etmedim. Ama 3 saatte bir durdugumu aldgm benzn fişlerinden biliyorum her shell gördügümde durup fulledim genelde 20 liralık aldı. Hava serindi bekledgmden. ha birde egzozumun konumundan sinyali yerleştirdgm konumdan dolayı egzozdan çıkan ısıdan dolayı biraz eridi sinyalin dışı. Servisten direk orjinalini temin edemedim beklemem gerekti almadım bende. orjinali dursun dye yenide almadım idare ediyo simdilik. Bu arada aranzda mondial yedk parcadan alisveris yaptnz m hic ben baya oldu siparis verdim gelmedi
Biz gökyüzüne inanırız, sunroof ta nesi?
Reklamlar
-
23 Ekim 2015, 20:01
ülgenhan adlı üyeden alıntı
Beyler bu makinayı projede kullanmaya niyetlendim lakin sorularım var. Öncelikle belirteyim motor %80 şehir içinde kullanılacak. Şehir dışında da hafif arazi görmesi ihtimali var. Cevaplayabilecek dostlar olursa sevinirim.
-bir yerde amortisörlerden kesmek sureti ile motorun alçaltılabildiğini okudum. Aslı var mıdır? Yaptırmak güvenli midir?
-sonuçta makina cross, dişli değişimi ile biraz daha hız kazanabilir mi? Facebook grubunda en fazla 5 10 km artar dediler. Bu artış güvenli seyir hızını artırmış olur mu?
Deposudur karenajıdır değişecek, ortaya çıkan yeni motor muayeneden geçer mi?
Sana Facebook dan da yazdım orijinal cc ile daha fazla hız bekleme
Çok fazla değişiklik yapmazsan muayene den geçer yoksa geçemez.
Ben amortisör kesmeye karşıyım
Bence sağlıksız olabilir.
-
23 Ekim 2015, 21:24
cenkito adlı üyeden alıntı
Sana Facebook dan da yazdım orijinal cc ile daha fazla hız bekleme
Çok fazla değişiklik yapmazsan muayene den geçer yoksa geçemez.
Ben amortisör kesmeye karşıyım
Bence sağlıksız olabilir.
Hızı güvenli olması için istemiştim. Ama amortisör kesme işi yaş ise zaten projem uymaz. Yine de Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Alçak sele li cross önerilerine açığı bı arada dostlar.
-
24 Ekim 2015, 10:30
ülgenhan adlı üyeden alıntı
Hızı güvenli olması için istemiştim. Ama amortisör kesme işi yaş ise zaten projem uymaz. Yine de Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Alçak sele li cross önerilerine açığı bı arada dostlar.
ön tarafı kesip alcaltabilirsin cg cilerde hep o sekil yapıyorlar ama arka taraf nasıl olur bilemem
bir ara motokacar.com da kısa arka amortisör vardı, arayıp uygunlugunu sorabilirsin
alcak cross olarak da aklıma sadece rks 200 r geliyor
-
24 Ekim 2015, 16:59
[QUOTE=uday.31;3751234]
ilkadam adlı üyeden alıntı
@UDAY31
tebrikler güzel gezi çıkartmışsınız.
Bu arada bir problem çıktı mı?
Motorda hararet şişme vs oldu mu? En uzun kaç km'de mola verdin? ve Kaç km/h ile seyir aldınız?[COLOR="Silver"]
hiçbir problem yaşamadım gaz teli kopması, lastigin patlaması ıvırdı zıvırdı gibi vs. sadece tlf u sarja takmak icin aldgm tlf tutacaginin ayrilan parcalarini silikonlamıştım cok öncedn. yolda gevsems olsa gerek 100 km gbi bir hzla gderken motorun uzerne dogru eglirken kolum carpip dustu tuz golu civarnda aynada sekerek gttigini izledim resmen durmak istemedm cuzi miktara almştm o kaybım sadece onuda tekrar temin ettim
Aşırı zorlamadım şişme farketmedim. hız olarak 70-80 lede gittgm oldu gerek hava kosulu olsun gerek otobanda kapanan petrol ofislerinin azizlgne ugrayarak benzinimin yetmesini saglamak icin adana otobanda 70-80 le gtmstim. geri kalan 100-110 la geldm. En fazla 4 saat sürdum sanırım hiç durmadan km olarak bilmyorum dikkat etmedim. Ama 3 saatte bir durdugumu aldgm benzn fişlerinden biliyorum
her shell gördügümde durup fulledim genelde 20 liralık aldı. Hava serindi bekledgmden. ha birde egzozumun konumundan sinyali yerleştirdgm konumdan dolayı egzozdan çıkan ısıdan dolayı biraz eridi sinyalin dışı. Servisten direk orjinalini temin edemedim beklemem gerekti almadım bende. orjinali dursun dye yenide almadım idare ediyo simdilik. Bu arada aranzda mondial yedk parcadan alisveris yaptnz m hic ben baya oldu siparis verdim gelmedi
mondialin kendi yedek parça servisini kesinlikle tavsiye etmem sadece gidon siparişim 1 ayda gelmedi bende başka yerden 1 saat içinde temin ettim
-
24 Ekim 2015, 21:14
[QUOTE=enes_co;3751964]
uday.31 adlı üyeden alıntı
Z xmondialin kendi yedek parça servisini kesinlikle tavsiye etmem sadece gidon siparişim 1 ayda gelmedi bende başka yerden 1 saat içinde temin ettim
Mondialden orjinal yedek parca istedecekseniz iyi bir servis bulmaniz lazim ve stogunda o parca yok ama fabrikada var ise de,
isiniz acilse siparisiniz icin extadan 15-20 lira kargo parasini gozden cikarttiginizda parcaniz 3-5 gune gelir.
Yoksa servisin siparis kotasini beklersiniz...
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
25 Ekim 2015, 15:55
[QUOTE=cenkito;3752081]
enes_co adlı üyeden alıntı
Mondialden orjinal yedek parca istedecekseniz iyi bir servis bulmaniz lazim ve stogunda o parca yok ama fabrikada var ise de,
isiniz acilse siparisiniz icin extadan 15-20 lira kargo parasini gozden cikarttiginizda parcaniz 3-5 gune gelir.
Yoksa servisin siparis kotasini beklersiniz...
@enesco @cenkito
Gaz teli ve debriyaj teli alayım dedim yedegimde dursun ne olur ne olmaz diye 1 buçuk ayı geçti sanırım ve hala ses yok
-
25 Ekim 2015, 16:41
serviste sıkıntı vardır
ben gidip adana cem motodan alıyorum,
ellerinde yoksa kargo parası vermek istemezsem onların siparişleri bekliyorum
yoksa 3-5 güne geliyor, tabi artı kargo parası ile
uday.31 adlı üyeden alıntı
Gaz teli ve debriyaj teli alayım dedim yedegimde dursun ne olur ne olmaz diye 1 buçuk ayı geçti sanırım ve hala ses yok
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
26 Ekim 2015, 14:27
Arkadaşlar motoru bakım için servise götürmek istiyorum İstanbul için servis tavsiyesi olan var mı? 4. Levent'te oturuyorum.
-
26 Ekim 2015, 17:42
cenkito adlı üyeden alıntı
serviste sıkıntı vardır
ben gidip adana cem motodan alıyorum,
ellerinde yoksa kargo parası vermek istemezsem onların siparişleri bekliyorum
yoksa 3-5 güne geliyor, tabi artı kargo parası ile
Anladim bende oyle yaparm, olmadi tlf.la artk irtibta gecerm
-
29 Ekim 2015, 21:02
Arkadaşlar
Şu yazılarınızın altında özlü sözler yazıyor ya
İşte onları nereye yazıyoruz da çıkıyor :?
-
31 Ekim 2015, 21:52
yasin ysn adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar
Şu yazılarınızın altında özlü sözler yazıyor ya
İşte onları nereye yazıyoruz da çıkıyor :?
Uye kontrol panelinden
Profil ayarinin
imza bolumunden yazabilirsin...
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
02 Kasım 2015, 12:47
Arkadaşlar motorum satılıktır. Temiz durumdadır linki inceleyebilirsiniz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-1350-km-de-2015-model-bakimli-xtreme-max-cross-motor-240104776/detay
-
05 Kasım 2015, 15:03
arkadaşlar proje iptalinden dolayı elimde bir adet sıfır arka jant bulunmaktadır.270 liraya almıştım.240tl kargo benden satıyorum.ilgilenen olursa mesaj atabilirsiniz
-
08 Kasım 2015, 03:07
Teşekkür ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------
Merhaba arkadaşlar
İlk ciddi kazamı bugün yaptım
Olay: ıslak zeminde arka lastik kayması
Sonuç:yana yatma sürüklenme
Ekipman :kask-kışlık full korumalı mont-kışlık eldiven
Etkenler:ambulans-kırmızı ışık ihlali(mecburen)-belediyenin çiçek sulama merakı
Suçlu:ben-orijinal naylon lastikler(değiştirnediğim için yine ben)-panik arkafren(yine ben)
Motor durumu:sağ ayna kırığı-zincir atması-sağ tarafta muhtelif çizikler
Benin durumum:hastane-omuz eklem zedelenmesi(köprücük kemiğinin kırılmasına ramak kalmış)-sağ kaburga kemiklerimdem iki adet çatlak(kırılsaymış akciğere batma ihtilali yüksekmiş)
Çözüm:sat kurtul
Eylem:iyileşince lastikleri değiştirip aynen devam
SEVİYORUM LAN SENİ
CANIMA KASTIN OLSADA
-
08 Kasım 2015, 12:03
Teşekkür ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------
Merhaba arkadaşlar
Suçlu:ben-orijinal naylon lastikler(değiştirnediğim için yine ben)-panik arkafren(yine ben)
Benin durumum:hastane-omuz eklem zedelenmesi(köprücük kemiğinin kırılmasına ramak kalmış)-sağ kaburga kemiklerimdem iki adet çatlak(kırılsaymış akciğere batma ihtilali yüksekmiş)
SEVİYORUM LAN SENİ
CANIMA KASTIN OLSADA
geçmiş olsun benimde başıma böyle bi kaa gelmişti ama o sırada off-road yapıyordum arazide düşüp sürüklenmiştim sadece motorda gidon ve vites değiştirme mili hasar almıstı korumalarım tamdı.
-
08 Kasım 2015, 18:30
Teşekkür ediyorum
Merhaba arkadaşlar
SEVİYORUM LAN SENİ
CANIMA KASTIN OLSADA
Geçmiş olsun arkadaşım
-
09 Kasım 2015, 10:32
@yasin ysn, geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
Devam)
-
09 Kasım 2015, 17:55
Orjinalinden 200'lük Xtreme Max. Mondial 2016 modellerinden.
-
09 Kasım 2015, 20:55
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Bence renk olmamış, fiyat sordum yarın dediler 150cc olanı kullanıyoruz zaten 200cc almanın anlamı varmı? Hmm 250 CC xtreme enduro lastik değişimi ile uzun yol gider mi ki?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)