maxı aldığım yerdeki ustalara sordum uyar diyorlar, ikisinin resimlerini kabaca karşilaştırdım bana uyar gibi geliyor, yani nerdeyse aynı göbek, 150 ut arka dişli 42 saymıştım, bende honda xl 185 arka dişliyi sipariş verdim onun diş sayısı 50 ve 150 ut dilisinin aynısı, sipariş verdiğim yerdeki arkadaşlar 150 ut ve xl 185 dişlileri göbeğe deniyecekler hangisi uyarsa onu göderecekler.... artık ut dişlisi gelirse önü 15 veya 13 yapmayı düşünüyorum duruma göre artık, ut original ön dişli 12 zaten... artık performasa göre ön dişliye bi ayar cekecem inşallah şimdiki ayarı tuttururum... ama arka dişli 50 gelirse hiç bir sorun olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------
şimdi şirketi aradım ve honda xl 185 arka dişli 150 ut arka göbeğe uymuş yani sorun yok
iyi uyduguna sevindim
gelsinde takınca resim video vs artarsın artık
daha gösterge videon da sırada bekliyor,
unuttuk sanma
motor 3 gündür topal yatıyor ön cemberi 18 yaptım 3 gündür beni oyaladı.. lastik alacam yarın ozaman göstergeyide çeker atarım
arka göbek için uygun ve kaliteli bi çember arıyorum cem ustam... bildiğin bi yerde sarı renkte geniş cember varmı ???
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------
Ön çemberi 18 ile değiştirdim, az kalsın çinnet geçiriyordum... doğru milleri bulana kadar imanım gevredi 3 kez mil değiştirdim ve uygun olanı buldum
akort ayarından önce
akort ayarından sonra
ben bezdim bu motordan yav bi türlü düzen tutturamadık. şimdi de salak salak çalışıyor rölanti çıkıyor iniyor arada cıps diye sesler çıkıyor. bi tamirciye gösterdim manifold yırtılmış ordan hava alıyor dedi bir diğeride üst kapakta sıkıntı var açıp bakmak lazım cıps sesi siboplarda sıkıntı olduğunu gösteriyor dedi. masraf 100-150 yi bulabilir dedi naapmak lazım kime güvenmek lazım.. :(
emme manifoldu yırtıksa belli olur ama onun yırtılması okadar basit değil, eminmisin yırtık olduğundan, eğer yırtıksa düzensiz çalışabilir
nasıl bir cips sesi geliyor, devamlı mı yoksa arada bir mi yapıyor
cem ustam bu cevabı daha iyi yanıtlayacaktır ama sorunu daha ayrıntılı anlat bakalım
olmadı yarın bi video çeker gönderirim. manifoldun kenarı hafiften terliyor emin değilim yırtıldığına
üst kapağı bi açıp baktırmak lazım, iyi bir ustaya göster bakalım
sen motoru ikinci el mi aldın
kaç km de motor
subap ayarını ez son nezaman yapıldı
düzensiz çalişma dediğin tam olarak nasıl oluyor
birde motorun egzoz ve motor bölümüne yaklaştırarak ayrıntılı bi video çek sesleri duyalım
Sübapların açılma kapanma zamanlama konusunda sıkıntı olabilir, mesela egzost zamanında emme erken açılsa böyle bir ses çıkabilir, egzantrik bademi denen eleman yıpranmış olma ihtimali de var ama kesin bişey demek zor, önce sübap ayarına bi bakılmalı, güçte düşüklük yağ yakma var mı, manifolt yırtıksa emme esnasında vakum sesi geliyor gibi geldi bana
@serdar
eline saglık serdar cok iyi olmus ön jant
cember konusunda ne yazıkki bilgim yok.
birde keske 18 inc ön cember için max göbeğine dogru jant telleri hakkında bilgi verebilseydin
hangi modelin ki uydu yada en önemlisi 18 cember için tel boyu kac mm olmalı?
@ekicimert
motor arızası için bişey diyemiycem ,bakılması lazım
daha önce boyle bir sorun hiç duynadım da yasamadım da
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Herkezr merhaba arkadaslar 3 gun once xtreme max alarak araniza katilmis bulunuyorum ve size bir kac sorum olcak..
1.Mt rodaj doneminde nasil kullanmaliyim..
2.Bu havada bile calistiriken jikle kullaniyorum normalmi..
3.Mondialin izmir balcova servisi beni pek sallmiyor adam akilli bi servis bilrn varmi..
cevaplarsaniz sevirinirim..
arkadaşlar motoru aldığımda frenler tutuyordu,ama şu an motor 100 km.oldu arka fren resmen yok sonuna kadar basıyorum pedala sıfır tepki,ön frende cabası tutuyor gibi ama oda zayıf,yani vites küçültme olayını bilmesem başıma neler gelir neler ustaya sorduğumda zamanla oturur demişti ilk aldığımda valla iyi oturdu :(
daha 100 km.deki motorun frenlerinin böyle olması normal mi? ilk defa böyle bişeyle karşılaştım,aldığıma pişman değilim ama bu olay düşündürmüyorda değil
arka frenin ayari bozzuktur
yada diske yag bulamistir
yaklaşık 1 aydır 2.el temiz kymco agility city 125 bakıyordum. ama x treme max fena aklımı çeldi :D
şuan nasıl bir kararsızlık içinde olduğumu anlatamam :D
Porsche911 . Ben siparis verdim ellerinde yokmus.haftaya gelcekmis.
Ayrica portbagaj tavsiyesi olan varmi baska.
Gostergede benzin vites vs olmamasi problem olusturmuyor mu?
arka ve ön fren yağına baktınmı hiç ama ustaya gösterdim diyorsun... ustada bakmadıysa ben ona usta demem zaten
arka fren yağı jiklenin hemen yanındaki yuvarlak beyaz kutuda...
Vites göstergesi çok önemli değil ben 3 yıl göstergesiz kullandım ama istersen sadece vites göstergesi takabilirsin veya benim taktığım göstergeden takarsın
Benim için sorun değil
Pazar gunu ordayim nevsehirde. Sen urguptemiydin?
Şu an bu konu içerisinde 21 kullanıcı var. (0 üye ve 21 misafir)