Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Mayıs 2014, 22:00
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
Cem, bişey diycem. Bu motoru sıfır alanların 1000 yerine 500 km sonra ilk yağı değiştirmeleri makul ve mantıklı değil mi ?
abi zaten ilk bakım da maximum 1000 km de değiştirmek gerekiyor.
motor yeni iken hatta 500-1000-1500 de de değişim olabilir zararı olmayacagı gibi yararı olur.
ben 1000 km olmadan değiştiriyorum yagı her daim ve mümkün mertebede kaliteli yag kullanıyorum.
rodaj sırasında ise castrol actevo 20-40 gibi mineral yag öneririm (ama motoru zorlamamak lazım)
mineral yaglar koruyucu yag filmini tam saglamadıgından gerekli asınmalara izin verir,
piston-segman silindir saglıgı için iyi olur.
daha sonra sentetik ve kaliteli yaglarla koruma altına almak iyi oluyor.
baştan sentetik yag konulursa asınması - oturması gereken parcalar tam oturmayabiliyor
bildiğim kadarıyla da motorun ilk yagı, rodaj yagı denen yag da mineral yag,
ufak asınmalara izin vermesi için.
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Reklamlar
-
29 Mayıs 2014, 22:12
cenkito adlı üyeden alıntı
sargıya bence gerek yok.
boruyu ne kadar sararsan, ısıyı o kadar muhavaza edersin, motor haddinden fazla ısınır.
motor dik konumda iken yan yag camından bak yag gözükmüyor cogunda,
mineral yag alıp az gözükecek sekilde ilave edebilirsin, bence cok daha iyi oluyor
alır almaz (300 km civarı) ilave etmiştim.motorun sesi değişmişti, rahatlamıstı
Evet bende ona dikkat ettim baktım böyle dibinde belli belirsiz yağ görünüyor çubuğunda kontrol ettim seviye olması gereken kadar sanırım tam çizgide ama ekleme yaparım mutlaka işgillendim serviste zaten :/ vidaları falan kontrol ettiler teslim etmeden 500 km gel dedi. Sargı işi iptal ozaman bu sıcakda yormayayım motoru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
Bisey daha aklıma takıldı mesela bugün ilk kullanırken sesine göre vites değiştim 80 km de ben 5. Vitese vardım rodaj da vitesleri dolaşayım mı böyle iyi mi olur kötü mü olur?
-
29 Mayıs 2014, 22:19
dalangıç adlı üyeden alıntı
Evet bende ona dikkat ettim baktım böyle dibinde belli belirsiz yağ görünüyor çubuğunda kontrol ettim seviye olması gereken kadar sanırım tam çizgide ama ekleme yaparım mutlaka işgillendim serviste zaten :/ vidaları falan kontrol ettiler teslim etmeden 500 km gel dedi. Sargı işi iptal ozaman bu sıcakda yormayayım motoru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
Bisey daha aklıma takıldı mesela bugün ilk kullanırken sesine göre vites değiştim 80 km de ben 5. Vitese vardım rodaj da vitesleri dolaşayım mı böyle iyi mi olur kötü mü olur?
yag cubugu eskilerde saglıklı değildi, net göstermiyordu, çünkü içerde egiliyordu.
gaz kolunun tam tur dönme capını(kapalı-tam acık) bileğinizle hesaplayın (motor stop halinde iken)
daha sonra ise mümkün mertebe yarım gazı fazla gecmeyin.
ve her vitesi kullanın sabit hızla sürüş yapmayın, ilerde duracaksanız vites te iken de debriyajsız motor freni yaptırın
ama abartmadan, sanzıman dişlilerinin ters yöndede yuklenmesi sıkısması acısından iyidir.
ama dediğim gibi olayı komple motor freni haline getirmeyin.
atıyorum 4 de giderken illa 3 de fren 2 de fren 1 de fren değil kastım.
mevcut vitesde iken gazı kapatıp durmaya yakın debriyaj fren olabilir
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
29 Mayıs 2014, 22:41
''Beş yaş insanın en olgun çağıdır; sonra çürüme başlar.'' Alper Canıgüz
-
29 Mayıs 2014, 22:57
akü tahliye hortumu zaten akünün içinden cıkıyor,
ama bazı ustalar bence bubu göz ardı edip yerine takmıyor
yedek akümün resmi.
içinde hem asitli sıvıyı doldurmak, bu işi bitince de akü tahliye hortumu olacak hortum zaten mevcut
-
29 Mayıs 2014, 23:03
azygos adlı üyeden alıntı
tam ne zaman sipariş ettin motosikleti dalangıç kardeş?
ben alalı daha 1 ay olmadı, far bağlantısı vs ayarlanabilir yapmışlar, akü tahliye hortumu mevcut ama çamurluk kısa
iki-üç hafta ile eski seriden mi yolladılar bana, kavga çıkarıcam
şaka bi yana müşteri istekleri doğrultusunda eksiklerin giderilmesi gerçekten çok iyi.
Pazartesi sipariş verildi bugün aldım işte ama özellikle söyledim bayiye yeni seri de bunlar var o gelmezse almam diye ki yeni serininde haberini burda okudum bayi ya ben bilmiyorum etmiyorum yaptı nakit ödüyeceğim deyince telefon trafiği vs. İstediğim oldu
-
29 Mayıs 2014, 23:09
öyle maalesef. usta var usta var.
sağlıklı bir yakıt ölçümü rodajda yapamayacağımı düşünerek şimdiye kadar ölçüm işine girmemiştim. şu anki depo bitince yani 4. depomda ilk ölçümümü yapmayı planlıyorum. şu anki yani 3. depom bitene kadar benzinlik yoluna girmicem. yedek depo ile kaç km giderim bir fikir verebilir misiniz? ona göre çantamda pet şişede yakıt taşıyayım sonlara doğru
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Pazartesi sipariş verildi bugün aldım işte ama özellikle söyledim bayiye yeni seri de bunlar var o gelmezse almam diye ki yeni serininde haberini burda okudum bayi ya ben bilmiyorum etmiyorum yaptı nakit ödüyeceğim deyince telefon trafiği vs. İstediğim oldu
aynen ben de özellikle teşhirdekini istemedim, yeni seri olsun dedim bayiye ancak durum bu bende. yarın bi çaylarını içmeye gideyim diyorum . bi'şey olacağından değil içimi soğutayım . ve maalesef tüccar var tüccar var işte...
''Beş yaş insanın en olgun çağıdır; sonra çürüme başlar.'' Alper Canıgüz
-
29 Mayıs 2014, 23:12
cenkito adlı üyeden alıntı
akü tahliye hortumu zaten akünün içinden cıkıyor,
ama bazı ustalar bence bubu göz ardı edip yerine takmıyor
http://s14.directupload.net/images/140430/rsf6ysom.jpg
yedek akümün resmi.
içinde hem asitli sıvıyı doldurmak, bu işi bitince de akü tahliye hortumu olacak hortum zaten mevcut
Akü'yü temin ve fiyat öğrenebilirmiyim acaba? uzun zaman evvel sormuştum, fırsat olmadıydı, sizin avadanlık kutusu satışı iptal olmuş herhal, yoksa ben yanlış yeremi baktım aceb.
-
29 Mayıs 2014, 23:12
yedek depo sehir içi yaklasık 15-20 km civarı rahat götürür
üstünü denemedim hiç
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
29 Mayıs 2014, 23:13
Yalnız motorların paketli demonte halinde servise inişini izledim bir sürü motor daha birleştirilmeden çizik içinde kalıyor sonra bunları satıyorlar kim nasıl alıyor anlamadım :/ bayiye sordum ama o da naapcan anlatamıyorsun diyor mondial biraz da şu nakliye paketleme işine biraz baksa hem satan hem alan daha çok memnun olur.
-
29 Mayıs 2014, 23:15
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Akü'yü temin ve fiyat öğrenebilirmiyim acaba? uzun zaman evvel sormuştum, fırsat olmadıydı, sizin avadanlık kutusu satışı iptal olmuş herhal, yoksa ben yanlış yeremi baktım aceb.
akü
http://www.mondialyp.com/parts/main_...GRA1-12003-862
avadanlık
http://www.mondialyp.com/parts/main_...GRM1-12022-862
temin yeri: yetkili mondial servisleri
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
29 Mayıs 2014, 23:21
Teşekkürler, akü klas yapım belli, hele suyu ayrı/hortum vs, böyle olmalı ilk ben bozmalıyım
Akü işi yattı, ölçüler tutmuyor
-
29 Mayıs 2014, 23:23
hazır jel akülerde vardı, ama üstündeki eski akü tam ölmediğinden gene sulu alayım kenarda dursun,
lazım olunca suyunu koyar kullanırım diye düşündüm
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
30 Mayıs 2014, 00:57
Cem kardes merhaba,
Rialliden bazi aparatlari almayi dusunuyorum fakat buji anahtari, debriyaj sokme aparati hangisini sececegimi bilemedim. Ayrica yag pompasi sokme aparatina da gerek varmi?
-
30 Mayıs 2014, 01:10
KIYMAZ76 adlı üyeden alıntı
Cem kardes merhaba,
Rialliden bazi aparatlari almayi dusunuyorum fakat buji anahtari, debriyaj sokme aparati hangisini sececegimi bilemedim. Ayrica yag pompasi sokme aparatina da gerek varmi?
bujı anahtarı 18 lokma olmalı (yanlısım yoksa), hıdavatcılardan ucu egik 18 yıldız anahtarda alabilirsin
cg yag pompaları da standart, debriyaj tası içinde yag hunisini sökmen gerek
yani aynı aparat
bujı için bu tarz da olabilir
http://www.n11.com/altas-1-yildiz-an...9-mm-P14505370
bak buda ucuzu
http://www.tekzen.com.tr/urun/anahta...mm-1537-838842
benim aparat bu tarz çift yönlü
ama tek tarafı uygun
http://denizmotortr.com/urunler/cg-1...-aparati/7899/
rialli ninkide bu olmalı, ama emin değilim , sipariş öncesi tlf da teyit etmelisin
http://www.rialli.com/urunler/323_ya...klet-modeller/
-
30 Mayıs 2014, 01:25
Debriyaj icinde aparat lazim degilmi? Yoksa sadece yag hunisini sokmek yetermi
-
30 Mayıs 2014, 01:36
KIYMAZ76 adlı üyeden alıntı
Debriyaj icinde aparat lazim degilmi? Yoksa sadece yag hunisini sokmek yetermi
debriyajın vidalarıda motor blogundaki cogu vida da 8 numara, ayrı aparat gerekmez,
senin dediğin volant cektirme olsa gerek,
volantı sökmek için ayrı eleman gerek
oda böle bişey
http://www.camgoz.com.tr/asp/product...EKTIRME-APARAT
yada bu sekil
http://denizmotortr.com/urunler/cg-1...-aparati/7900/
vida satan yerden uygun adım aralıkları ve caplı vida alsanda aynı işi görür
1-2 lira ancak verirsin.
zaten sadece içteki vida kullanılıyor
ama tam ölçülerini bilmiyorum
motor blogu silindir capı ve krank stroku hariç racer 200 le aynı
buradan da bakabilirsin
serkan usta sagolsun paylasmıstı zamanında
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...l-resimli.html
-
30 Mayıs 2014, 10:02
Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim.
-
30 Mayıs 2014, 17:20
Blogda yeni yazı. Tolga Can kardeşimizin derli toplu yaptığı inceleme.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...tolga-can.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
80 çok, 60'ta 5'e at.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
31 Mayıs 2014, 10:13
Yeni blog yazınız için teşekkürler. gayet bilgilendirici. motor modifiye bölümü bloga ne zaman eklenecek ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:03 ----------
Birde motoru edindigimizde elimizde olmasi gereken alet edevat ne olmalidir. Tamir vs icin. Yanimizda bulunmasi gereken yedek parcalar. Bunlara da deginebilirmisiniz blog'ta ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)