Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Kasım 2013, 17:00
Krankran egzantrik dişlisini presle çekmeye korktuk açıkçası. Kama olmadığı için aynı senteye getirebilmek çok zor. Yağ pompaları yağı basmak için genelde kam mili gibi bişey kullanırlar ama bizimkinde yağı ittiren düzenek bir dişli. Yağ dişlinin tırnakları arasından geçerek hareket ediyor. Hayırlısıyla bi gelsin de parçalar burdan paylaşırım. İyi günler
Reklamlar
-
14 Kasım 2013, 17:26
hadi kolay gelsin bakalım balansörsüz nasıl olacak
cok daha güçlü olacagı kesin,
keske ilk aldıgımda yapsaydım diyeceksin buda kesin
-
15 Kasım 2013, 11:36
arkadaşlar epeydir ilgilenemedim motorla aklıma bişey takıldı şimdiden soruyum dedim akşam el atıcam motora elden geçirecem her tarafını,motor dişlisi kolayca dönüyor acaba ben debriyaj tarafındaki içinde yağ olan motor kapağı çıkarıp geri takmıştım debriyajı tam oturtamadım ondan mı veya motor boşa mı geçti nasıl anlarım(vites attır dersenizki boşa gectiyse vitesi attırınca tekrar boşa alamıyoruz bıldıgınız gıbı)vites attırmadan anlayabilir miyiz?bide bizim motora uyan yedek parçalar varmı grenajlar için ve diğer parçalar için ?
-
15 Kasım 2013, 12:52
uygun grenaj yok diye biliyorum belki motoran xv250 nin ki uyabilir ama bakmak lazım.
motor parcalarını yani alt motoru piyasada bolca mevcut, cogu parcası balansörlü cg tip motorlarla aynı.
debriyaj telin gevsemiş olabilir o zaman bosa almada zorlanırsın. yada debrıyaj balatalarıda eritmiş olabilirsin.
sen debriyaj kapagını neden actın ? o günden hemen sonramı oldu bu olay
-
15 Kasım 2013, 13:39
eksik yazmışım yazıyı aslında debriyaj tarafındaki kapagı kapattıktan sonra tam oturttum(açmayı düşünüyodum büyütmek için hemde ilgim var hem ögrenip hemde buyutmek için ama ondan vazgecmiştim yağ gösterge cubugu kırıldığı için bahane oldu o yuzden actım) diğer taraftaki zinciri bağladıgımız dişli kolay donuyo bunuda kuzenim cevirirken soyledi o anda ne dediğiyle ilgilenmemeiştim sonra evde aklıma geldı onun kolay bi şekilde dönmemesi lazımdı acaba ne yapmıs olabilirim dedim vitesi boşa almış olabilirim dedim başka türlü anlayamayız heralde,vites attırıp bakmak lazım belki tam oturtamamısımdır o zmnda nasıl oturtcaz ona bakrz artık
-
15 Kasım 2013, 16:46
kapak tam oturdu ise debriyaj ayırma kolunu az döndürüp kapagını öle kapattıysan sorun olmaz.
ön dişli vites bosta iken zaten kolay döner. motoru bire yada ikiye tak o zaman stop halinde iken dönmez, dönmemeli
dönersede zaten sorun var demektir motor çalısırken motor gücüyle harelkette etmez
-
16 Kasım 2013, 03:04
biraz baktım bu akşamda debriyaj tam oturmamış olsa kapak kapanmazdı heralde centikonun dediğinden çıkarımla hemde vites değiştirince dönme olmuyo ama bütün vitesleri geçiremiyorum niye anlayamadım.şimdilik fazla bi önemi yok en son motoru yerine takmadan biraz kafa yormak lazım.şimdi herşeyi çıkartıyom iskeleti boyucam hava filtresini biraz hırpaladım komple kutuyu çıkartırken vida yerleride kırıkmış zaten ,yenisini geri takmak biraz zor olcak gibi herkesin haberi olsun gereksiz yere çıkarmamak lazım.
-
16 Kasım 2013, 12:44
butun viteslere gecer her vitese taktıktan sonra ön zincir dişlisini cevirmeye calıs. tık eder mevcut vitese oturur
öle oturtarak vites değişirsen tüm viteslere gecer
ama bak kardesim böle olmuyor bunuda bilesin
iş yaparken bolca fotograf cekip atmalısın foruma ki bilgilendirme tam olsun
-
16 Kasım 2013, 14:37
-
16 Kasım 2013, 15:48
motoru neden komple soyma geregi duydun ki
sase de paslanmamı vardı, boyayacam demiştin
-
16 Kasım 2013, 17:50
2. el aldıgım için motorun heryeri kir pas kırık bozuk parçalar vardı ole geçici tuttrulmuş civatalar somunlarda aynıydı,bi sıkıntı çıkarmasını beklemek istemedim komple elden geçiriyim hem öğrenirim hemde boya fln yaparım dedim malum kışın fazlada binilmiyo birazda onlarla ugrasırken zevk alıyosan bunların hepsi bahane oluyo
-
16 Kasım 2013, 18:00
iyi yapmıssın kolay gelsin madem motor dagınık konumda silindir piston debriyajı de elden gecir
madem ikinci el aldın, kac km de
boyadan önce motor baglantı yerlerinide saglamlastır hazır sökülmüş iken
-
16 Kasım 2013, 18:20
motor 5500de motor kısmının sadece debriyaj tarafındaki kapagı acmıstım onuda dedıgım gıbı kapattım obur tarafdaki buyuk kapagı acarken 1 vida acılmadı sonra piston silindirde buyutmieyecegim sımdılık bayag iş var bide bunla ugrasmayım dedim geri kapadım,dişli tarafını temizledim dişli değiştirmeyi 15 yapmayı dusunuyorum.silindir pistonu elden geçırsem değiştirmeden fazla yapcam bişey varmı performansı artırıcı,debriyajdada aynısı pek etkiler mi bilmiyorum? diğer parçalardan hangilerini temizlemek iyi olur mesela hava filtresini yenilicem karbüratör,hortumlar,vb ne yapmak lazım fikirlere açıgım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
bide elektrik tesisatı var o bayag ugrastırcak kalolar soketler tozlanmıs temizlencek degışecek parcalar var ön far arka stop kuyruk,ha bide aklıma gelmişken bende arka camurlugun ustunde koruyucu herhangi bişey yok ayrıca çamurlukda sonradan yapılma orjınal degil buyuk ihtimal,sizinkilerde ne var orda ? tabi böle olmuyo hepsinin fotografını paylaşmak lazım bi ara.
-
16 Kasım 2013, 18:45
eger debriyaj cok zorlandıysa balatalar erimiş olabilir
krank silindir değişmeden güç artısı bekleme.
olmadı sen şimdilik aklındakileri hallet performans işi sonraya kalsın
-
16 Kasım 2013, 23:10
Deli teker yapıyor motor
Uploaded with ImageShack.us
-
17 Kasım 2013, 02:03
-
17 Kasım 2013, 02:21
öne en fazla 18 takabilirsin oda kartere azda olsa sürtüyor daha buyuk sıgmaz.
yag pompası olayını nasıl hallettiniz?
nasıl bir ayar cektiniz?
birde hersey güzelde hani resimler nerede ?
-
17 Kasım 2013, 15:23
Cenkito slm,
supermoto ne zaman bayilere gelir bi bilgin varmi tarih acisindan?
Sen nerden ogrendin, link varmi?
-
17 Kasım 2013, 15:47
forumda ki 2014 model mondialler baslıgında gördüm resmi
ama haberim yok ne zaman geleceginden
-
17 Kasım 2013, 20:53
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)