Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Eylül 2013, 12:54
Str nin koltugu bizimkindende kotu hic rahat
Degil str de oynama yapmak yani saglikli
Olarak imkansiza yakin kartelide ayni sanirim
Arkasa oyle yazmamdaki sebeb Str sayfasina
Ben bu motoru alacam yazmasi
Max sayfasinada aynisini yaziyor
Arkadas iki motoruda almayacaksa bu isde
birterslik var bence
Reklamlar
-
06 Eylül 2013, 20:08
cenkito adlı üyeden alıntı
Str nin koltugu bizimkindende kotu hic rahat
Degil str de oynama yapmak yani saglikli
Olarak imkansiza yakin kartelide ayni sanirim
Arkasa oyle yazmamdaki sebeb Str sayfasina
Ben bu motoru alacam yazmasi
Max sayfasinada aynisini yaziyor
Arkadas iki motoruda almayacaksa bu isde
birterslik var bence
bizim koltuklar gercekten çok rahat
str nin motoruna baktım... 232cc, 116kg ve 16-17 beygir olarak geçiyor
birde motor bence çok hafif, fazla hızda iyi olmaz gibi geliyor bana
-
06 Eylül 2013, 20:37
str kuba nın internet adresinden kalktı, artık yenisini getirmeyecekler galiba
-
06 Eylül 2013, 22:27
arkadaşlar alien fardan sonra stop olayına giriyorum..
plakalığı iptal edecem
ardından stopuda söküp yerine şu üründen takmayı planlıyorum
http://www.hepsiburada.com/liste/z-tech-mugen-rr-tipi-arka-cakar-lamba/productDetails.aspx?productId=otelf15125&categoryI d=20024662&SKU=OTELF15125&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotelf15125%26fh _lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog0 1%252ftr_TR%252f%2524s%253d%255cu00e7akar%26fh_ref view%3dsearch
ürün henüz elime geçmedi ama duyduğuma göre 3 tane kablosu varmış 1 tanesi şase 1 tanesi sabit yanıyor 1 tanesi çakar yanıyor.
ben şaseyi bağlasam ardından düz olan kabloyuda parka bağlasam ve çakar olanıda frene bağlasam olabilirmi acaba ?
kafam şu noktada karışıyor normal tesisatımızda frene bastığımızda park ampülündeki elektriği kesiyor mu ? yani aynı anda 2 kablodanda elektrikmi geliyor tek devremi acaba
sonuç olarak deneyip görecem güzel bişey çıakcağını umud ediyorum. proje bitince detaylı resimelrini foruma yükleyeceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------
arkadaşlar bu arada karburatorde bı ayar gibi jigle var 3-4 kademe galiba onu yere doğru aşağı indirince motor istop ediyor. şu anda en yukarıda kullanıyorum gokyuzune dogru yanı. en altta olunca istop ediyor onun ayarı nedır acaba
-
06 Eylül 2013, 23:52
arkadasım önce
KUBA STR mi
MONDİAL X-TREME MAX mı ona vermelisin
Haklısınız str 250lik olduğu için onu daha yakın görüyorum fakat dediğim gibi sadece asfaltta kullanacağım tekerlekler sorun olur mu merak ediyorum, daha önce hiç görmedim str250 ile max'ı kararsızım anlayacağınız
-
07 Eylül 2013, 00:02
caddede sorun yasatmaz merak etme
hatta cros lastik olduguna bile inanmazsın
tabi dizlerini virajlarda yere sürme niyetinde değilsen
-
07 Eylül 2013, 00:19
caddede sorun yasatmaz merak etme
hatta cros lastik olduguna bile inanmazsın
tabi dizlerini virajlarda yere sürme niyetinde değilsen
Hayır efendim henüz o kadar profesyonel değilim Başlangıç motorum olarak seçeceğim
-
07 Eylül 2013, 00:25
hiç sorun yasamazsın asfaltta orjınal lastikle.
ama arazide balcık çamura girersen motoru sen cıkarırsın lastik oldugu yerde sayar cunkü
buzdaymıs gibi, 3parmak balcıkta oldugum yerde 3 de tam gaz verdiğimi bilirim çıkmazsa cıkmaz
-
07 Eylül 2013, 00:47
hiç sorun yasamazsın asfaltta orjınal lastikle.
ama arazide balcık çamura girersen motoru sen cıkarırsın lastik oldugu yerde sayar cunkü
buzdaymıs gibi, 3parmak balcıkta oldugum yerde 3 de tam gaz verdiğimi bilirim çıkmazsa cıkmaz
Peki siz hangisini önerirsiniz teknik özellikler açısından karşılaştırma yaparak? str mi yoksa max'mı
-
07 Eylül 2013, 00:53
ben sıfır max dan yana kullandım tercihimi
str yi deneme sansımda olmadı, ama üstüne oturunca koltugu cok sertti.
max cok daha rahat
str.yi kuba sitesinden kaldırdı.
max ise satısa devam. tercih senin. güçse str güçlü ama fiyatı da max.a göre daha pahalı
-
07 Eylül 2013, 01:21
ben sıfır max dan yana kullandım tercihimi
str yi deneme sansımda olmadı, ama üstüne oturunca koltugu cok sertti.
max cok daha rahat
str.yi kuba sitesinden kaldırdı.
max ise satısa devam. tercih senin. güçse str güçlü ama fiyatı da max.a göre daha pahalı
Peki gaz kolu beni tatmin etmemeye başladığı zaman performansını yükseltecek bir şeyler yapabilir miiyim?
-
07 Eylül 2013, 01:31
200-210 cc yaptırabilirsin benimki 210 cc modifiyeli. bence stardart str dende daha güçlü suan
ayrıntılar ve yapım asaması sayfa 85
-
07 Eylül 2013, 02:07
200-210 cc yaptırabilirsin benimki 210 cc modifiyeli. bence stardart str dende daha güçlü suan
ayrıntılar ve yapım asaması sayfa 85
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Peki şöyle bir özet geçmek gerekirse;
Orjinal cross dişli lastikleri asfaltta sorun yaratmaz; virajlarda hiç sıkıntı yaratmaz diyorsunuz değil mi?
Yazılarını söküp kendim desenli karbon kaplayabilirim
-
07 Eylül 2013, 03:26
Orkun709 adlı üyeden alıntı
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Peki şöyle bir özet geçmek gerekirse;
Orjinal cross dişli lastikleri asfaltta sorun yaratmaz; virajlarda hiç sıkıntı yaratmaz diyorsunuz değil mi?
Yazılarını söküp kendim desenli karbon kaplayabilirim
maxın üstündeki original lastikler zaten tam CROSS lastiği değil, onlar ENDURO diye geçer.... ENDURO lastikler BENCE asphalta tatmin ediçi olduğu gibi arazide de iyi bir performansa sahip
ama ENDURO lastikle tam kumlu ve tam çamur araziye giriyim ve istediğim gibi hareket ediyim diyorsan yanılırsın, gidermi gider ama çok fazla tutunma bekleme, yanılıyorsam düzeltin
cem ustanın dediği gibi asphalt lastikleri ile çamura girersen olduğun yerde sayarsın veya anında kayar düşersin, bunları göz önünde bulundur ve öyle seç lastiğini
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:11 ----------
okan4037 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar alien fardan sonra stop olayına giriyorum..
plakalığı iptal edecem
ardından stopuda söküp yerine şu üründen takmayı planlıyorum
http://www.hepsiburada.com/liste/z-tech-mugen-rr-tipi-arka-cakar-lamba/productDetails.aspx?productId=otelf15125&categoryI d=20024662&SKU=OTELF15125&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotelf15125%26fh _lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog0 1%252ftr_TR%252f%2524s%253d%255cu00e7akar%26fh_ref view%3dsearch
ürün henüz elime geçmedi ama duyduğuma göre 3 tane kablosu varmış 1 tanesi şase 1 tanesi sabit yanıyor 1 tanesi çakar yanıyor.
ben şaseyi bağlasam ardından düz olan kabloyuda parka bağlasam ve çakar olanıda frene bağlasam olabilirmi acaba ?
kafam şu noktada karışıyor normal tesisatımızda frene bastığımızda park ampülündeki elektriği kesiyor mu ? yani aynı anda 2 kablodanda elektrikmi geliyor tek devremi acaba
sonuç olarak deneyip görecem güzel bişey çıakcağını umud ediyorum. proje bitince detaylı resimelrini foruma yükleyeceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------
arkadaşlar bu arada karburatorde bı ayar gibi jigle var 3-4 kademe galiba onu yere doğru aşağı indirince motor istop ediyor. şu anda en yukarıda kullanıyorum gokyuzune dogru yanı. en altta olunca istop ediyor onun ayarı nedır acaba
sen şu stop lambanın sayfasını birdaha göder o verdiğin linki açamıyorum
o jigledir 3 kademe olur, en yukarda kelebek kapalı olur ve en aşağıda tam açık olur, en yukarda olursa motor gaz yemez normalde motor soğuk olduğunda en yukarı alırsın ve çalışır ve ısındıktan sonra en aşağı indirirsin
belkide başka bir problem vardır hava ayarı falan cem kardeş burda motor ustası o en doğrusunu bilir
çok şükür o problem modifiyeden sonra bende kayboldu, motor hangi durumda olursa olsun tık diye çalışıyor
-
07 Eylül 2013, 11:36
arkadaşlar jigle bende gökyüzüne doğru en yukarıda, sabahları tek marş ve rolantide bugune kadar istop etmedi cok saglıklı calsııyor ancak bı sorun var aşağı aldıgım anda ıstop edıyor motor bi gariplik var ama neyse artık
bu arada stopun lınkı beyler;
http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otelf15125&categoryI d=20024662
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:32 ----------
ekleme yapayım ben 30 liraya aldım sahibinden.com da 12 liradan baslıyormus koca bır kazık yedım. ben yedım sız yemeyın haberınız olsun
-
07 Eylül 2013, 11:36
Dün motoru elden çıkardık. Alana da satana da hayırlı olsun. Artık uzaktan takip eder. arada bir burnumu sokarım.
Bugün bir iş yerine gideyim dedim. Kapıdan çıktım. Motora binerim dedim. Evden anahtarı isteyeceğim. Bi baktım motor yok... Motor gitti ya la dedim.
Yokluğuna şimdi nasıl alışırım bilemiyorum. Seni çok özleyeceğim karakaçan ....
-
07 Eylül 2013, 11:41
hayırlı olsun @tolgacan motor dediğin sonuçta yine gelir. bi dahaki motor seçiminde seni en az bu kadar memnun bırakacak bir motor seçimi yaparsın umarım. bizi yalnız bırakma
-
07 Eylül 2013, 13:57
serdar8787 adlı üyeden alıntı
ben motoru komple kendim siyah beyaz karbon kapladım, inanın çok zor
50 liralık karbon folyo aldım 10-12 saate 3 günde anca bitti ama hata payı çok yüksek,
aralarda boşluk bırakırsan ordan zamanla kavlıyor ama pürüzsüz bire bir yapıştırısan süper oluyor,
motoru baya bi süre korudu ve daha sonra hespini söktüm ve aynı renge sprayle boyadım[COLOR="Silver"]
Hocam sen kendine eziyet etmişsin reklamcının başındaydım yapıştırırken 6 parça sticker'ı 50 TL ye yaptırdım.
Adam yaparken kendi kendime dedim ki bana 150 TL verseler yapmam bu işi adam yaparken ben üşendim resmen
Kıvrılma olayına gelince sticker ı yapıltırdıktan sonra üzerine asetat kaplıyor kıvrılma sorunu ortadan kalkıyor.
Tolga Can adlı üyeden alıntı
Dün motoru elden çıkardık. Alana da satana da hayırlı olsun. Artık uzaktan takip eder. arada bir burnumu sokarım.
Bugün bir iş yerine gideyim dedim. Kapıdan çıktım. Motora binerim dedim. Evden anahtarı isteyeceğim. Bi baktım motor yok... Motor gitti ya la dedim.
Yokluğuna şimdi nasıl alışırım bilemiyorum. Seni çok özleyeceğim karakaçan ....
Benim arkadaşa aldık Tolga nın motoru dün bi asfalt turu yaptık her ikisine de hayırlı olsun.
Bu arada adı artık "karakaçan" değil "Demir At"
-
07 Eylül 2013, 14:33
insitiable adlı üyeden alıntı
Hocam sen kendine eziyet etmişsin reklamcının başındaydım yapıştırırken 6 parça sticker'ı 50 TL ye yaptırdım.
Adam yaparken kendi kendime dedim ki bana 150 TL verseler yapmam bu işi adam yaparken ben üşendim resmen
Kıvrılma olayına gelince sticker ı yapıltırdıktan sonra üzerine asetat kaplıyor kıvrılma sorunu ortadan kalkıyor.
kardeş ben sticker yapıştırmadım ki, benim yaptığım motoru komple karbon folyo kaplama
sticker yapıştırmaya ne varki, 10 dakikalık iş
eskiden böyleydi... komple karbon kaplama
şimdi tüm parçaları sprayle boyadım
-
07 Eylül 2013, 18:13
serdar8787 adlı üyeden alıntı
Çok hoş gözüküyor aman nazar değmesin MAŞALLAH. Sesinden biraz bahseder misiniz ben daha çok
ürkütücü tonları seviyorum bu cross motorlarda. Bir de genelde hep teker yapıyorlar bu tarz motorlarla
ikinci el alırken umarım sıkıntı yaşamam bununla ilgili. gerçi 150 cc makine teker yapar mı bilmiyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)