Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2013 Cbf 150
    @drumstar, ben 20 lira ile 110-120 km yol gidiyorum. Ortalama 17-18 kuruş yakıyor. Hiç normal depo'ya almadım. Hep yedekte kullandım. O yüzden iyice ölçtüm. Yani hep bitince gidip alıyorum. Bu civarda benzinlik çok. En fazla 500 metre itiyorum motoru. Yani iyice tespit ettim. Bu arada yaptığım testler sonucu anladım ki bu motor bassanda basmasan'da aynı yakıyor. Ama şöyle bir olay var. Basmadığın zamanda yaktığını bastığında'da aynı şekilde yakıyor dersek bu motorun iyi bir özelliği gibi gözükür. Ama olay şu: bu motor bastığın zamanda yaktığını basmasanda aynı şekilde yakıyor yani arada fark yok. Buda bence eksi bir yanıdır motorun. Diğer motorlarımda basmadigim zaman bayağı daha fazla yol gidiyordum. Şahsi tespitim'dir herkeste aynı olmayabilir. Ama dediğim gibi benzin tamamen bitene kadar kullandığım için tespitime güveniyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:15 ----------

@tolga, o şekil bir kask takarsan bence dışardan hiç hoş gozukmez. Ne bileyim böyle fazla apaci gibi gözükür. Yakışmaz bence. Biraz fazla abartı olur. Motorcu'nun duruşunu bozar bence.
    drumstar bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

@serdarom tespitlerine katılıyorum . Bende de 20 liraya 110-120 km gidiyor yedekle beraber

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı Serdarom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [/COLOR]@tolga, o şekil bir kask takarsan bence dışardan hiç hoş gozukmez. Ne bileyim böyle fazla apaci gibi gözükür. Yakışmaz bence. Biraz fazla abartı olur. Motorcu'nun duruşunu bozar bence.
    Yedek tespit denemelerim hiç olmadı. Motor itmek bana göre değil. Bensinsiz kalırsam en yakını 5 km olur. Ne itesim Nede yürüyesim gelir. O yüzden yedeğe düştükten 20 km sonra gidip benzin alıyorum. Benzin yakma ise bende de aynı 17 krş 10 lt de , Bir keresinde motoru çok zorladım. 1.vites ve 2. vites de bağırta bağırta girip çıktığım yerler oldu. 18 krş yaktı. Dediğin gibi bassanda basmasanda aynı benzini yakıyor. Ancak bu tasarruf motoru değil. Bence çok yakışı çok güzel ve uygun. Tasarruf için CB125 yada CBF150 alacaksın.

Bu arada tam korumalı apachi nerde gördün. Bu bir tarzdır. Apachi olmak için çok çalışmak lazım. Motora olmadık aksesuar, oto teyip, garip renkli ışıklar takmak lazım.
    Ben şahsen her zaman radikal olmuşumdur. Orjinalliği hep bozarım. Kaskda farklı olsun istedim. Zaten Adım Tolga "Bizans Miğferi" demek bi anda ilham geldi. Kask da öyle olsun istedim.
    Kafaya ampul taksam yada şeytan tipi ışıklı olsa tamam apachi ama kask takmaylada apachi olamazsın. Dengesiz hareketler yapıp, yolda salakça motor sürmek lazım.
    Neyse ben bu işe el atarım. 3-5 kişiyi de peşimden sürüklerim. Siz söyleyin bakalım hangisi daha güzel duruyor.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

drumstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max "250"
    İçlerinde en güzel B ama gözlüğün kayışı sorun yaratır gibime geldi.

sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    en güzeli B bence de. benimki de aynısıydı. fakat goggle ile kullanıyorsan lastiği sorun oluyor. onu da şöyle aştım quick strap kit aldım. o zaman problem kalmıyor ama biraz pahalıya geliyor tabi.
    Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Sadece farklı ve ilgi çekici olsun istedim. Bendeki kask LS2 Camlı, o yüzden sorun yok. Firmadaki arkadaşlarda B beğendi. Bende sipariş geçtim. Bakalım ne zaman gelecek.
    D de hep gözüm var. C nin biraz daha arkaya doğru uzun olsaydı onu alacaktım. Neyse artık Süpersonic gibi gezeriz

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 16:56 ----------

2 gündür sağanak yağışta motor kullanıyorum. Acayip zevk alıyorum. Önceden hafif yağmurlara yakalanır 30-40 km hızla tın tın giderdim. arada bir eldiven ile vizörü silerdim.
    Araziye çıktıktan sonra içime ne kaçtıysa 100 km hızla kaptırıp gidiyorum. Damla vizöre vurduğu gibi kaybolup gidiyor. Işıklarda bütün gözler bende bi de motor ısındığı için her yerden buhar çıkıyor. Ghost rider gibi gidiyoruz. inşallah kayıp da göt üstü oturmayız. Tam naylon motorcu oldum Motorda bana çekti
    drumstar ve banno1957 bunu beğendiler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Motosikleti
    Honda CBF 500
    aman dikkat diyim sen yine de yağmurda o kadar hız yapma hele hele o lastikler ıslak asfaltta çok çok tehlikeli.
    durduğun zaman çıkan buharları şöyle artistik hale çevirebilirsin
    3-5 tane lazer bağla motorun sağına soluna kırmızı yeşil moru mavisi falan da çıkmış, öne bi butona bağla hepsini, buharlar çıktı mı ver lazeri buharı gördünmü ver lazeri bööle çizgi halinde lazerler çıksın her yerden
    drumstar bunu beğendi.
    Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tolga ehliyeti alana kadar adana da benden action bekleme
    ara ara kaçak yapıyorum ama anca o kadar,
    daha fazla risk alamıyorum malum ikinci cezayı da yiyemem
    Bu hafta sonu Kabasakala beklerim. Buyuk etkinlik var. Cross yarışları. Yamac parasutu. En buyuk Balık tutma yarışı. Adana Xtereme bisiklet grubu gosterisi. Sucuk partisi. Daha neler neler.... Adanalı arkadaşları mutlaka beklerim. Ben cumartesi sabahadan gelip cadırımı kuracam insallah... Bana ulaşın mutlaka. 0546 411 4480
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    Honda CBF 500
    bende haftasonu balıkesir gönen'e beklerim. yen pistin açılışı ve motokros yarışları var.

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman dikkat diyim
    100 km hıza çıktım dediysem yolu düz ve şeridimi boş buldukça çıktım. Bizim burda virajlar keskin değil yağmurda olsa 60-70 km arası dönebiliyorum.
    Solu kapatıp bütün arabaları tek tek tokatladım. , Neyse tekrarı olmaz inşallah bir kere şeytana uyduk. Tekerdeki dişler gr yere tutunmaz zaten sağlam kayarız kaydık mı
    Yok yaw o kadar artisliğe gerek yok Işıklarda gazı sonuna kadar açıp bırakıyorum bir kereye mahsus o zaman pata pata sı yeni egzozla süper oluyor

Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu hafta sonu Kabasakala beklerim. Buyuk etkinlik var. Cross yarışları. Yamac parasutu. En buyuk Balık tutma yarışı. Adana Xtereme bisiklet grubu gosterisi. Sucuk partisi. Daha neler neler.... Adanalı arkadaşları mutlaka beklerim. Ben cumartesi sabahadan gelip cadırımı kuracam insallah... Bana ulaşın mutlaka. 0546 411 4480
    Arkadaş beni ankaraya taşıtacaksınız zorla. Bütün etkinlikler bana yakın olurdu. Hep uzakta aktiviteler be günü birlik gelemiyoruzda çok üzülüyorum.
    Tanışır kaynaşır artislik hareketler yapardık

Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende haftasonu balıkesir gönen'e beklerim. yen pistin açılışı ve motokros yarışları var.
    Bu haftasonu mesaideyim. Siz etkinliği önümüzdeki hafta yapın geleyim :D

Motosikleti
    mondial x-treme max
    Motora Sis Farı Takan Arkadaşlar Nereden Ve Ne Kadara Temin Ettiler Acaba
    Ben Sanal Sitelerde Bulamadım

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Bizim firmada arkadaşlar yapıyor. 150 gayme çifti, 3+3 Led ; detaylı açıklamayı onlardan bilgi alarak yaparım.
    şimdi ne söylesem yalan olur.

Motosikleti
    mondial x-treme max
    Alıntı Tolga Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim firmada arkadaşlar yapıyor. 150 gayme çifti, 3+3 Led ; detaylı açıklamayı onlardan bilgi alarak yaparım.
    şimdi ne söylesem yalan olur.
    Valla Makbule Geçer

Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Lastik basıncı kaç olmalı. Bende çok sert gibi. Kasisler fırlatıp atacak beni sonunda.

Motosikleti
    mondial x-treme max
    Lastik basıncı kaç olmalı. Bende çok sert gibi. Kasisler fırlatıp atacak beni sonunda.
    Standardı Ne Bilmiyorum Ama Ben Arka 30 Ön 27 Civarı Tutuyorum
    Serdarom bunu beğendi.

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı BRL43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla Makbule Geçer
    Bunu yapan arkadaş şuan italyada, malzeme tedarik eden diğer arkadaşa sordum.
    Aliminyum gövde, 10 Dereceli Mercekli Power led, Girişler jacklı, Devre kesici ve soğutucu var dedi.
    Daha fazla detaylı bilgi istersen biraz beklemek zorundasın. Aynı firmada çalıştığım kişiler yapıyor. Garantili ürün. Bu işte bir kar'ım yok sadece aracıyım bilginize

Alıntı BRL43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Standardı Ne Bilmiyorum Ama Ben Arka 30 Ön 27 Civarı Tutuyorum
    Bende ön 28 arka 30 hava basıncı var. Arazide düşürmek lazım. Asfaltta sorun olmuyor.
    Bu arada yağmurlukların resmini koydum ya nazar değdi galiba, sabah şakır şakır yağmur yağarken bindim işe geldim.
    Yağmurluğun üst kısmı kuru tutmuşta, Alt tarafta bariyerde sızma var Don sırılsıklam, Arazide giydiğim yağmurluklardı. Sanırım ağ kısmından dikişler açıldı.
    Birde benzin 210 km de yedeğe düştü. 1. ve 2. vites arazide sürekli abandım. Çok nadir 3. vitesi gördüm. Demek ki her koşulda 17 krş yakmıyor.
    Motorun canına okursanız 20 krş en fazla yakacağı benzin oluyor. Test edildi. Onaylandı.

Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Yarın inşallah alacağım fatura'yi. Anlaştık güya. Birde akü'yu garanti'den değişip yağı değiştik mi. Birde subap ayarı filtre ayarı derken. Moralim yerine gelir @tolga, bu motor bence asfaltta bassanda basmasanda aynı yakıyor. Ama dediğin gibi sürekli 1 yada 2.viteste kullanmak tabi ki yakıtı değiştirir. Çok farklı bir olay o senin yaptığın. Senin sürdüğün gibi bende bir aralar sürdüm ve 20 lira'ya yüz kilometre zor gittim. Hatta yüz bile gidemedim. 90 küsür idi ama o kadar da olsun.

drumstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max "250"
    maxciler internete nasıl girilceğini unuttu galiba

Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Yarın inşallah alacağım fatura'yi. Anlaştık güya. Birde akü'yu garanti'den değişip yağı değiştik mi. Birde subap ayarı filtre ayarı derken. Moralim yerine gelir @tolga, bu motor bence asfaltta bassanda basmasanda aynı yakıyor. Ama dediğin gibi sürekli 1 yada 2.viteste kullanmak tabi ki yakıtı değiştirir. Çok farklı bir olay o senin yaptığın. Senin sürdüğün gibi bende bir aralar sürdüm ve 20 lira'ya yüz kilometre zor gittim. Hatta yüz bile gidemedim. 90 küsür idi ama o kadar da olsun.
    hayırlı olsun o zaman tekrardan, ben senin yerinde olsam faturayı aldıktan sonra başka serviste diğer bakımlarını yaptırırım. Servis para tuzağı yine de sen bilirsin.
    Asfalta ve hafif engebeli arazide ister yavaş ister kaptır git 17 krş yakıyor. Evet extra zorlu yola sokup sürekli 1. ve 2. vitesde motor kullanırsan o zaman 20 krş benzin yakıyor.
    Hard arazide full depo 210 km sonra yedeğe düştü. 30 km de yedek götürse, 240 km gidiyır. Bence normal ve ideal yakıyor. Sonuçta kross motor. ne yakarsa helal olsun.
    yinede efendi olsun 20 krş geçmesin.

Alıntı drumstar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maxciler internete nasıl girilceğini unuttu galiba
    Ben nasıl çıkılacağını unuttum Küstüm bende gidiyorum
    drumstar bunu beğendi.

Motosikleti
    2013 Cbf 150
    @tolga, bir tane mondial servis var burada ondan başkasına gidemem. Zaten dün gittim fatura işini konuşmaya bir motosiklet tamircisi ile. Adam mondial drift'i 10 kere sökmuş ama arıza'yi bulamamış. Tamirci dedi ki bu motor yağlama yapmıyor ve bir sürü daha şey.. Ama adam herşey yolunda sanıyor gerisini sen anla. Kısaca motoru ona elletmem ben. Ha elektrik arızası olur yada ufak tefek parça değişimi için giderim. Buralarda yağmur iyice başladı. Daha da sürülmez zaten. Fırsat bu fırsat motora ağır ağır aksesuar takmaya başlarım. Acelemiz yok. Benzin'e vereceğimiz para'yi motor surmeyerek aksesuar'a vereceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------

Aksesuar sıralamam şöyle: gidon, elcik, elcik koruması, gidon saati, gidon süngeri, on disk koruma plastiği vs..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------

Şu amortisör korumalarını'da aslında boyasak hiç fena olmaz. Sanki çok güzel olur gibime geliyor. . Program'da önce bi sanal olarak boyasak'da baksak nasıl oluyor diye.mesela kırmızı'ya.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)