Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
halil alihan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar fatihin sis lambaları çok hoş olmuş ve çakarlarıda muhteşem yanıyor biraz önce denedik ben çok begendım en kısa zamanda bende yaptıracam aynısından bu arada motoruma 200 cc zongshen kople alt motor aldım ve montajını yaptırdım 65,5 piston atıldı motorum şu anda sıfır ve 230 cc oldu rodaj süresinde 500 km boyunca fazla zorlamıcam ama motoru zapt edemiyorum tork çok fazla bunu fark ettım mondial görümünlü zongshen 230 cc motorum var artık
bu işlam bana 1.300 tl mal oldu
Halil Fatih kim? ben hakan karıştırdın(:
Arkadaşlar Halilin motorunu dün akşam test ettim benim motor silindir ve üst kapak farklı ve önceki halinden %50 daha güçlü Halilin motoru benim motordan şuanki halinden yani %50 daha güçlü kıyaslamayı yapın artık ve şuan rodajdaki hali bu 500 km den sonra nasıl olur tahmin edemiyorum inanın (: ben kullanırkan çok keyif aldım
---------- Post added at 09:43 ---------- Previous post was at 09:40 ----------
tcs adlı üyeden alıntı
@ocalh o yamaha amblemini nerden aldın güzel durmuş : )
Adana Camgöz motordan aldım depo grenajlarındaki büyük arka kuyruk ve kafa grenajındakiler ufak ve orjinal amblemler fiyatı tanesi 2 tl
Yeni motor alanlar ve alacak olanlar hayırlı olsun bu motordan pişman olmayacaksınız garanti ediyorum (: gücü tatmin etmeyebilir bi müddet sonra ama 220 tl civarında masraf yapılırsa mevcut gücü %50 arttırırsınız bilginize..
Reklamlar
-
halil alihan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar fatihin sis lambaları çok hoş olmuş ve çakarlarıda muhteşem yanıyor biraz önce denedik ben çok begendım en kısa zamanda bende yaptıracam aynısından bu arada motoruma 200 cc zongshen kople alt motor aldım ve montajını yaptırdım 65,5 piston atıldı motorum şu anda sıfır ve 230 cc oldu rodaj süresinde 500 km boyunca fazla zorlamıcam ama motoru zapt edemiyorum tork çok fazla bunu fark ettım mondial görümünlü zongshen 230 cc motorum var artık
bu işlam bana 1.300 tl mal oldu
Hayırlı olsun kardeşim. Kullanırken oluşan güzellikleri ve aksilikleri bizimle de paylaş olur mu ?
hatta şu motorun bir fotoğrafını paylaşırsan çok güzel olur. 1.300 TL de çok para olmuş yawww :(
hamzasimsek adlı üyeden alıntı
Çok hoş güzel bir duygu bu sizlerle paylaşmak istedim bu tarz motorla yol bitmemesi çok güzel, şehirler arası yolda 50kmle giderken rüzgar korkutsada toprak yolda yolunu bilen katıra binmek kadar güvenli geldi bana
Hamza manzarası güzel yerlerde görmek isteriz maxi , Bol bol fotoğraf çek. bizimlede paylaş. Gözümüz gönlümüz açılsın.
Motordan zevk almana sevindim. Fazla hardcore takılma, benim gibi çakılırsın. Ufak ufak zevk almaya bak. Çanak yavaş yavaş düzeliyor.
yeni tekerleri c.tesi kumda pazar günüde yaylada deneyeceğim. Burdan foto ve video paylaşımı yaparım.
Bu arada motoru arkadan alçaltan oldu mu hiç. yaydan. indirebiliyor muyuz. Ben ön amasitörlerden 5 cm çökertmiştim ama yeni teker takınca yine uzadı.
Yüksek motoru bir yandan seviyorum ama yolda olmadık yerlere denk gelince sorun oluyor. Bir yandan da süper moto yapasım geliyor. hem yere yakın hemde sportif olur diyorum.
Ama lastikleri yeni aldım. Herhalde biraz öldürene kadar binerim. Boşa zırt pırt masraf yapmamak lazım. arada yeni tekerimle çok aksiyon yaşıyorum. heyecanlı oluyor.
yaya çizgileri ve yoldaki tırtıklara girdikçe göt sağa sola atıyor. İnşallah bir gün kafa üstü inmeyiz. Aralardan geçerken.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
teşekkürler genelde birileri yoksa yanımda pek fotoğraf cekmem ama sırf sizlerle paylaşmak amaçlı çekiyorum artık güzelde oluyordur işallah, pek sert kullanmıyorum ama toprak yol gördümmü dalıyorum patika falan, yolumdanda geri dönmeyince güzel anlar kalıyor geriye
bu motor dağda bayırda tanımak zor çok değişiyor çok güzel...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
birde şunu paylaşmak isterim tabiki zevkler tartışılmaz ama bu motor sade halinde daha güzel bence ben sade haha doğal ve karizma buluyorum, sis fari gercekten bir fonksiyona hizmet ediyosa buna bişey denmez ama bu motor için yapılacak modifikasyon çigerden olmalı yani gücü yükseltmek sanki bu makinenin tek modifikasyonu gibi duruyor...
Belkide yakından görsem fikrim değişir bende takabilirim ama bu hali daha iyi...
-
Sade hali evet daha güzel, Zaten cross motorda fazlalık her zaman sökülür. Ağırlık yapmasın diye.
Ama ışık lazım arkadaş, bu motorun aydınlatması çok kötü, ben işten 20:00 da çıkıyorum. Yol güzergahımda adam gibi aydınlatma yok. tın tın giden biri de değilim.
öyle olsa ekobis alırdım. Karşıdan biri gelince yol görüşü düşüyor. Hele birde karşıdan denyo uzunları yakıyorsa hepten bom bok oluyor.
Benim arka çanta demirleri de zırh gibi motoru sağlam düşürdüm ama hiç bir şey olmadı. O olmasaydı. Egzoz yamulur. yan kapaklarda kesin kırılırdı.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
Arkadaşlar ben hondacbr1100xx. Bu yeni üyeliğim. Motosiklet'im 100 km oldu. Havalar'dan fazla kullanamıyorum. Dün arka kuyruk kısmın'dan gelen sesi kesmek için tüm cıvataları sıktım. Ufak bir ses geliyor gene ama çözemedim nedenini. Ayaklık müşürünü iptal ettim. Bu arada arkada.ki sesi keseyim derken motorda'ki tüm cıvataları sıktım. Iyi ki de sıktım. Arka dişli'de ki 5 vida'dan 2'si ni elimle çevirecek kadar boldu. Diğerleri'de eh ışte idi. Genel olarak şu plastik korumalar zincir koruması sinyaller ve bilimum bayağı bir cıvata çok gevşek idi. Zincir'i biraz gevşettim çok sıkı idi. Sıra geldi şu gidon'da ki takozu torpi yapmaya. Manevra'yi çok ama çok kısıtlıyor. Torpi kesinlikle şart.
-
hakan dostum birazda fatih ol 1300 tl verınce hafıza böyle oluyor borcu ödeyim ALLAHIN izniyle hayata geri dönecem bugun bıraz araziye cıktım zorlamadım motoru şuan çamurlu yarın yıkayıp resim çeker atarım nete
-
Serdar@ zincirin boşluğunu çok almasaydın. üstüne binince ağırlığından yine gerilecek. Bu sefer koparırsın.2 cm gevşek olsun. Sağlam tozup gezdikten sonra sen yine sağına soluna bir bak.
Ayaklık müşürünü iptal etmen iyi olmuş. Ayaklık müşürünün çıkışını ters bağlayarak gizli anahtar yaptık. Soketten çıkardığım zaman motosiklet hiç çalışmıyor.
Halil@ şu motorun fotosunu acayip merak ediyorum. 1 dk performans videosuda paylaşsaydın süper olurdu. Şöyle tozu toprağı atarken.
motora da fazla abanma arıza açarsa kalan hafıza da gider. az para değil
-
Tolga@ çok gergin idi gevşetme gevşettim.zincir resmen dümdüz duruyordu. Ama 2 cm boşluk yok. Daha az var.arka maşa'da çizgi ile gösterilen yer 7. Çizgi'de duruyor işaret çizgisi. Aslında haklısın. Oturunca'da geriliyor. Yarın gene bakacağım oturarak.
-
Bu arada 20 lira ile 120 km gittim ve bitti benzin. Ortalama 16.5 kuruş'a tekamül ediyor. Ve ilk 120 kilometrem idi bu.normal mi acaba? Motor açılınca düşer mi biraz yakıt ? Bu gece de zam geliyor bu arada
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:39 ----------
Subap vurması yeni olduğundan midir ? Bayağı kulağa geliyor. Ilk 1000 km'mi subap ayarı gerekiyordu?
-
-
30 tl benzin aldım 98 km de yedeğe düştü. benim motor içiyo resmen benzini
-
Tcs@ ben yolda kalma riskini göze alarak ilk günden beri yedekte kullanıyordum. 20 lira ile tam 120 km'ye geldim ve Allah'tan tam istasyonun önünden geçerken titremeye başladı motor ve hemen benzin aldım. 60'ı hiç geçmedim . Artci ile toplamda 20 km ancak gittim. Ve yokuşa toplam'da 5 km bile vurmadım ve eski tabirle 165 bin lira yaktı. Senin 30 tl'ye 180 km yapman lazım. Bildiğim kadarı ile fazla dur kalk yapmak,düşük viteste hızlı gitmek ve yüksek viteste normal'den yavaş gitmek, artci ile fazla kullanmak, ve kontağı fazla açıp kapatmak fazla sarfiyat yapar. Özellikle çok kısa işler için motor'dan indiğinizde kontağı kapatmayın işinizi halledip geri binin. Her kontak kapatıp açma'da rölanti'de çalışırken 3 dakika'da yaktığı benzini yakıyor diye biliyorum. O yüzden 3 dakika'dan kısa süren işlerde ben kapatmiyorum. Benzin bitince tekrar deneyin yakıt bence. Gene bu şekil olursa bir çaresine bakın.
-
@serdarom trafikte çok dur kalk ve çok vites değiştiriyorum doğru . Ama fazla bağırtmıyorum, zorlamıyorum valla kafamı karıştırdı iyice bu benzin işi
-
Bugün 1955 bmw r45 ile 2 motor biraz tur attık. Mecburiyetten 80'e çıkmak zorunda kaldım yer yer. Daha 150 km'de inşallah bir zararı olmamıştır.hesapta hiç geçmeyecektim 60'ı rodaj bitene kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------
Pardon r45 değil r50
-
-
Motoru ön amasitörlerden aşağıya doğru çökerttim. Arka da sadece koltuk altında bir yay var. Oda çöker mi bilmiyorum ama çöktürmem lazım.
yeni lastiklerle tekrar yükseldi. yere basmak bazı yerlerde zor oluyor. ön arka keşke 17 jant olsaydı. Cross teker yapar öyle binerdim tam benlik olurdu.
Sende fazla takma bence psikolojik olarak sorun yaratma kafanda o kadar da üstüne gitme. Rahatsız edecek bir sorun yoksa bin keyfini çıkar.
Ben dişli bu tekerlerle asfalta iyice alıştım. bugün toplamda 100 km 80-100 arası bastım durdum. Yoldaki yarıklara da alıştım.
Durma konusunda sakatlık var. Asfaltı tam kavrayamadığı için zıplayarak duruyor. O yüzden ileriyi görerek basmakta yarar var.
-
Sahibinden'de satılık ilanlara baktım'da.. Adamın biri '10 liraya 100 km gider' bir diğeri ise 'yakıtta çok cimri' yazmış. Benim motor 16.5 kuruş yakıyor. Hangimiz doğru demeyeceğim. Çünkü onlar yalan konuşuyor. Bu arada satılık olan 19 extreme max var. Yarısından çoğu bu sayfaya yazan arkadaşlar anlaşıldı 150 cc tatmin etmiyor
-
Benim motor benzin canavarı valla : ) 10 tl 100 km gitmesi pek mantıklı değil hele bizim motorlar için mümkün değil .
-
Serdarom adlı üyeden alıntı
Sahibinden'de satılık ilanlara baktım'da.. Adamın biri '10 liraya 100 km gider' bir diğeri ise 'yakıtta çok cimri' yazmış. Benim motor 16.5 kuruş yakıyor. Hangimiz doğru demeyeceğim. Çünkü onlar yalan konuşuyor. Bu arada satılık olan 19 extreme max var. Yarısından çoğu bu sayfaya yazan arkadaşlar
anlaşıldı 150 cc tatmin etmiyor
Arkadaşlar bu motorların ortalama yakıt tüketimi 20 tl ye 100-120 km dahasını beklemeyin
150 cc zayıf geliyor ise 120 tl ye silindir atın %50 performans artışı alırsınız son hızı tatmin etmeyebilir ama torkk olarak %50 artış var
ben ileriki zamanlarda krank içinede el atacağım çünkü motorumu çooooook seviyoom (:
-
Tolga Benim için neden ön camurluk yukledin anlamadım. Ayrıca calışmaların guzel olmuş..
Tek sorun kartel korumayı bizzat sase yi delerek motajlamıssın. Saseyi zayıflatmasın...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)