Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
07 Temmuz 2015, 20:50
Herkese selamlar. konuyu uzun zamandır takip ediyorum, yaklaşık iki ay önce sıfır xtrame-max sahibi oldum motor sıcak iken veya soğuk iken jiklesiz marş almıyordu ve serviste sheng wey karbüratör taktırdım bu sorun tamamen ortadan kalktı, motor 300 km de iken hız denemesi yaptım 110 çok rahat görmüştüm 10 sn kadar hiç zorlamadan gazı kapatmıştım karbüratör değiştikten sonra bugün tekrar bir deneme yaptım şuan 800 km motor 4 viteste iken 90+ ulaştım 5nci vitese geçtiğimde motorun 100 den yukarı çıkmadığını gördüm sizce sorun ne olabilir. En kısa zamanda servise gideceğim ama servis çok ilgisiz gitmek bile istemiyorum açıkcası. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
07 Temmuz 2015, 21:19
Boel adlı üyeden alıntı
Herkese selamlar. konuyu uzun zamandır takip ediyorum, yaklaşık iki ay önce sıfır xtrame-max sahibi oldum motor sıcak iken veya soğuk iken jiklesiz marş almıyordu ve serviste sheng wey karbüratör taktırdım bu sorun tamamen ortadan kalktı, motor 300 km de iken hız denemesi yaptım 110 çok rahat görmüştüm 10 sn kadar hiç zorlamadan gazı kapatmıştım karbüratör değiştikten sonra bugün tekrar bir deneme yaptım şuan 800 km motor 4 viteste iken 90+ ulaştım 5nci vitese geçtiğimde motorun 100 den yukarı çıkmadığını gördüm sizce sorun ne olabilir. En kısa zamanda servise gideceğim ama servis çok ilgisiz gitmek bile istemiyorum açıkcası. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
hocam karbüratör ayarın bozuk.
-
07 Temmuz 2015, 22:15
volkanmet86 adlı üyeden alıntı
hocam karbüratör ayarın bozuk.
cevap için saolasın en kısa zamanda uğrayacağım artık
-
08 Temmuz 2015, 00:41
Cümleten hayırlı akşamlar 150 200 tl civarı bütçe ayırdım kask almak istiyorum önereceğiniz markalar neler ?
Ayrıca zor çalışma problemi bende de var ışık da stop ediyo jiklesiz çalışmıyo servise gittim motor sağlıklı çalışıyo dedi artık kafayı yemek üzereyim sorunu bulamadım sibop ayarlarına kadar söyledim hepsi iyi dedi
-
09 Temmuz 2015, 00:59
Teşekkür ederim karburator ayarindanmis.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------
Uygun fiyatlı topcase ve yan çanta tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
09 Temmuz 2015, 11:17
fafarslan adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim karburator ayarindanmis.
önemli değil
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
09 Temmuz 2015, 12:32
-
09 Temmuz 2015, 12:56
Arkadaşlar iyi günler çok yakında aranıza katılmayı planlıyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-tertemiz-ilk-sahibinden-kacirmayin-211348791/detay
Linkteki motoru almayı düşünüyorum motorun dün zincir dişli seti falan değişmiş. 8.000 kmde. Sawa lastikler ve topscase ile 3700liraya geliyor. 2013 model ve 8.000km beni biraz korkutuyor. açıkçası biraz kredi çekip sıfır alma durumumda var ilk vitesli motorum olacak bunun cazip yanları lastiklerin sawa oluşu rüzgarlık topcase hazır halde alacak olmam ve sıfırının masrafları dahil fiyatından 1.000lira daha ucuza gelmesi.Ne tavsiye edersiniz üzerine 1.000 lira daha koyup sıfır mı alsam yoksa bunu tavsiye eder misiniz?
-
09 Temmuz 2015, 13:50
G.BEREKET adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar iyi günler çok yakında aranıza katılmayı planlıyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-tertemiz-ilk-sahibinden-kacirmayin-211348791/detay
Linkteki motoru almayı düşünüyorum motorun dün zincir dişli seti falan değişmiş. 8.000 kmde. Sawa lastikler ve topscase ile 3700liraya geliyor. 2013 model ve 8.000km beni biraz korkutuyor. açıkçası biraz kredi çekip sıfır alma durumumda var ilk vitesli motorum olacak bunun cazip yanları lastiklerin sawa oluşu rüzgarlık topcase hazır halde alacak olmam ve sıfırının masrafları dahil fiyatından 1.000lira daha ucuza gelmesi.Ne tavsiye edersiniz üzerine 1.000 lira daha koyup sıfır mı alsam yoksa bunu tavsiye eder misiniz?
Ben tavsiye ederim. anlattığı gibiyse tabi.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
09 Temmuz 2015, 20:37
Selam arkadaşlar ya bisey sorcam bugün yağ değişimi yaptım herşey normal falan sonra çıkan yağı kullanmak için falan yeni yağın kabına geri koydum bir baktım 720 ml falan yağ var motor yagmi yakıyor yoksa normal bir durummu?
-
10 Temmuz 2015, 00:30
merhabalar . bende bu motordan aldım. ilk izlnimlerim iyi yönde ancak sizlerinde söylediği bir kaç problemi var.
1. Motor çok çabuk ısınıyor.( ayaga çok yakın ondan veya yağı az olabilir.)(gerçi yağı kontrol ettim normal.)
2. Vidaları aldığımın 4. gününde paslandı. Çok dandik vida takmışlar. şikayet hattından şikayet ettim garanti kapsamında değiştirilmesini istedim. Servise göstercem. Ama paslanma garanti dışıymış öyle dediler.
3.İlk zamanlar motor zor çalışıyodu marşa 50 kere basıyodun anca. Sonra problemi çözdüm. Jikle en yüksekteymiş ve öyle kullanmışım bir süre. Servis düzgün vermemiş diye tahmin ediyorum. Jikleyi en aşşağı aldım ve artık hemen çalışıyo. Ama normalde ilk çalıştırmada jikle en üstte , çalıştıktan sonra ortada, Motor biraz ısındıktan sonra en aşağı olması gerekli.
4. Benzin göstergesi olmadığı için iyice bitmesini beklemeyin ( ben depoda benzin görememe ragmen benzini çekmemişti yani kenarlarda az kalmışsa hemen benzin doldurun yoksa yolda kalırsınız.)
5. Vidaları fabrika çıkışlı olarak çoğu gevşek . Motoru sıfır alırken her vidasını kontrol edip iyice sıktırın öyle alın. Ben 2 adet hiç sıkılmamış vida gördüm almadan önce sıktırdım hepsini. Bir tanesi Motorun şasiye bağlandığı vidaydı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
ibocan600f adlı üyeden alıntı
Cümleten hayırlı akşamlar 150 200 tl civarı bütçe ayırdım kask almak istiyorum önereceğiniz markalar neler ?
Ayrıca zor çalışma problemi bende de var ışık da stop ediyo jiklesiz çalışmıyo servise gittim motor sağlıklı çalışıyo dedi artık kafayı yemek üzereyim sorunu bulamadım sibop ayarlarına kadar söyledim hepsi iyi dedi
Venom Action MP02 Kırmızı Motosiklet Kaskı
-
10 Temmuz 2015, 01:01
merhaba arkadaşlar dün sağdan tin tin giderken dengesiz bir sürücünün aniden önüme kırması sonucu 20 km hızla motoru sağa yatırdım çok şükür ki bana bişey olmadı iyiyim. neyse motoru kaldırdım eve dönüyorum malum İstanbul trafiği 2 defa daha aynı hadiseyi yaşadım bu seferlerde düşmedim çok şükür ama motordan iyice soğudum bir daha kullanmıycam heralde motoru alalı 1 hafta oldu zararına satmayı düşünüyorum motor büyükçekmecede ilgilenen olursa 0542 687 8704
-
10 Temmuz 2015, 05:42
Kanbayrak çin malı dediğimiz motorların çoğu hurda demirden yapılıyor bunun için garantiyi orayı burayı aramaya hiç gerek yok, garanti dedikleri şeyi hiç yokmuş say, ne desen bişey bulurlar, garantiye sokmamak için her dansözlüğü yaparlar her arıza için geçerli bu durum. Yani mondialden çok bişey bekleme.
-
10 Temmuz 2015, 10:42
Selam saygıdeğer Max'çılar,
Dün dayanamadım 250 km'de ilk yağı değiştirdim, malumunuz mondialin fabrika çıkışlı yağına itimat edemedim,
erkenden değiştirdim Castrol 10-40 mineral.
Yemedim yedirdim
Yukarıdaki yazılara istinaden;
Motor sıcaklığı ayağı yakacak derecede ısıtıyor. Peg'ler 10cm geride olmalıydı.
-
10 Temmuz 2015, 22:20
Herkeze merhaba motorum 5000 km geldi ama 100 u gecmiyor ve birden ikiye vites atarken bazen takiliyo ciddi anlamda bunu baska yasayan varmi arkdaslar
-
11 Temmuz 2015, 11:16
Merhabalar tekrardan, motoru almaya karar verdim. İstanbulda Öğrenciyim ama şimdi memleketim Mersin'deyim. Buradaki yetkili satıcı 4.300 TL fiyat verdi. Fakat sahibinden.com'da Balcı Motor gibi birkaç firma 3.800 civarına motoru satıyorlar ve İstanbul'dan ücretsiz kargoyla motoru kurulu vaziyette gönderiyorlar. Ödemeyi mail order üzerinden 9 taksit şeklinde yapabiliyormuşuz fakat motor ödemeden sonra sevkiyata çıkıyormuş. Daha önce bu gibi bir alışveriş yapan var mı? Bu firmalara güvenmeli miyim sizce?
-
11 Temmuz 2015, 18:02
günelyildiz adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar ya bisey sorcam bugün yağ değişimi yaptım herşey normal falan sonra çıkan yağı kullanmak için falan yeni yağın kabına geri koydum bir baktım 720 ml falan yağ var motor yagmi yakıyor yoksa normal bir durummu?
Ya arkadaşlar eksiltmenin nedenini buldum karter civatasindan yağ kaçırıyor bende aldım anahtarı biraz daha siktim yalama oldu cıvata şimdi bu durumu nasıl düzeltebilirsiniz
Yeni kılavuz ceksek bir zararı olurmu
-
11 Temmuz 2015, 18:08
Mardin İl Temsilcisi
Ya arkadaşlar eksiltmenin nedenini buldum karter civatasindan yağ kaçırıyor bende aldım anahtarı biraz daha siktim yalama oldu cıvata şimdi bu durumu nasıl düzeltebilirsiniz
keşke sadece sıksaydın cıvatayı fazlasına gerek yoktu be :D
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
-
11 Temmuz 2015, 18:09
klavuzla diş actırıp ,
celik helikol attırın, hiçbir zararı olmaz
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
11 Temmuz 2015, 19:16
Kılavuz 1 numara büyük olacak degilmi ?
Helicolu kendi numarasindami alman gerek
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------
CompanERROR adlı üyeden alıntı
keşke sadece sıksaydın cıvatayı fazlasına gerek yoktu be :D
Ben genelde abanmam ama çokta yumusakmis melet acaba bir önceki değişimde usta yalama yaptı da bende biraz zorlayinca hepten gitti
Kimsenin günahını almak istemem ama bunu yapan ustalar var arizalansinda bidaha gelsin hesabi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)