Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Haziran 2015, 22:23
Arkadaşlar herkese merhaba,
Uzun araştırmalar sonucunda bende aranıza katılmaya karar verdim. Kafamda bir kaç soru işareti var. Mondial X-Treme MAX 150 sıfır 2015 alıcam. 4 5 tane mondial bayisine sordum hepsinde fiyatları farklıydı hangisine güveneceğimi bilemedim. Ortalama fiyatı nedir ne kadar vermeliyim.
Birde lastikleri direk değiştirmek istiyorum. Araziye çıkmayacağım İstanbul/Kartal'da oturuyorum. Sizce ne almalıyım ne öneriyorsunuz lastik olarak? (arazi lastiği yerine, normal dişsiz lastik almak istiyorum sorun olurmu?)
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum, tekeriniz düz bassın
Reklamlar
-
02 Haziran 2015, 22:44
Fendotri adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese merhaba,
Uzun araştırmalar sonucunda bende aranıza katılmaya karar verdim. Kafamda bir kaç soru işareti var. Mondial X-Treme MAX 150 sıfır 2015 alıcam. 4 5 tane mondial bayisine sordum hepsinde fiyatları farklıydı hangisine güveneceğimi bilemedim. Ortalama fiyatı nedir ne kadar vermeliyim.
Birde lastikleri direk değiştirmek istiyorum. Araziye çıkmayacağım İstanbul/Kartal'da oturuyorum. Sizce ne almalıyım ne öneriyorsunuz lastik olarak? (arazi lastiği yerine, normal dişsiz lastik almak istiyorum sorun olurmu?)
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum, tekeriniz düz bassın
Önceki sayfalarda bir arkadaş yazmıştı. Bazı bayiler ellerinde kalan 2013 modelleri ucuzdan veriyor 2013 lerde çamurluk farklı ve bildiğim kadarıyla far ayarı yapması zor, onun dışında bir fark yok. Ucuza verirseler 2013 modelde alınabilir. Lastik konusuna gelirsek motorun üstündeki lastikler kuru asfaltta iyi ama size tavsiyem orjinal lastikleri biraz kullanıp ona göre karar vermelisiniz.
-
02 Haziran 2015, 23:16
Merhaba arkadaşlar , bende mondial x-treme max alacağım ama aklıma takılan bir iki soru var birincisi kime sorduysam internet sitesindeki maximum 115 km hızı yapamaz diyolar ikincisi ise kilometrede ne kadar yakar hesaplayabilen var mı ?
-
03 Haziran 2015, 01:46
max ın 250cc leri de var mı?
-
03 Haziran 2015, 11:03
velizrsln adlı üyeden alıntı
max ın 250cc leri de var mı?
Max Orjinalde sadece 150 cc
ama modifiye olarak
166cc,174cc,200cc,210cc,220cc,250cc ...
vs yapanlar mevcut
ayrintilar onceki sayfalarda mevcut...
-
03 Haziran 2015, 11:58
En düşük fiyat için Sahibindene bakın en düşük fiyat verenden gidin alın.
Ben orjinal motorun üzerinde 110'u gördüm, üstünü göremedim.
100 kilometrede 3,5 litre yakıyor.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
03 Haziran 2015, 13:49
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
En düşük fiyat için Sahibindene bakın en düşük fiyat verenden gidin alın.
Ben orjinal motorun üzerinde 110'u gördüm, üstünü göremedim.
100 kilometrede 3,5 litre yakıyor.
yok ya bana 150cc yetmez 250cc lik supermoto dan olsa alıcaktımda
-
04 Haziran 2015, 16:38
bende bugün taktırdım çanta demirini servisten orjinali varmış evet. Orjinal ambalajdan çıkarttılar xt diyolar modelinede. 60 tl ye aldım bilginize.
-
05 Haziran 2015, 12:06
-
05 Haziran 2015, 14:14
Motoruyla uzun yol giden arkadaşlar var mı ? Şehirler arası kaç kilometre gitmiş herhangi bir hararet sorunu olan var mı ?
-
05 Haziran 2015, 18:19
balıkesir ve çevresi için ikinci el temiz satmak isteyen olursa bana yazabilir.. (fiyatı abartmamak kaydıyla tabi)
-
05 Haziran 2015, 23:13
Ahmtmngrsy adlı üyeden alıntı
Motoruyla uzun yol giden arkadaşlar var mı ? Şehirler arası kaç kilometre gitmiş herhangi bir hararet sorunu olan var mı ?
SAKARYA ile ZONGULDAK arasındaki mesafe 183 KM - 100. km de 30 dk'lık abur cubur molası
Dönüş hemen hemen aynı
SAKARYA ile BURSA arasındaki mesafe 159 KM - Kahvaltı molası 100. km de 1 saat, Kahvaltı güzeldi :D
Düğün için gitmiştim. Düğün konvoyuna katılıp, tebrik sonrası sakaryaya geri dönüş oldu. toplamda 350 km'yi bulmuştur.
SAKARYA ile ESKİŞEHİR arasındaki mesafe 176 KM - ortalarında çay molası verdik. Benzin alımı falan filan
Dönüş aynı uygulamalar.
SAKARYA ile BOLU arasındaki mesafe 114 KM - Molasız gidildi. Dönüşte aynı şekilde
Bunlar en uzun mesafeler di. Onun haricinde herhaftasonu zorlu arazi gezilerimiz olmuştur. Hararet gibi bir durumla hiç karşılaşmadım.
2 Fazerin hararetini gördüm ama benim motorda görmedim :D
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Daha uzun yola giden varsa yazsın bende merak ettim. Ben iş yerimden izinle zar zor bu mesafeleri yapabildim.
Elimden gelse dünya turuna dahi çıkardım.
-
05 Haziran 2015, 23:18
Artçı ile birlikte Şile'den çıkıp tüm köyleri geze geze Kandıra-Kefken-Kerpe mevkine bir seyahatimiz oldu.
Git-gel toplamda 240 km yol yaptık dönüş yolunda mola vermedik. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım artçının rahatı için CBF aldım ama şuan tekrar MAX alasım var
-
06 Haziran 2015, 00:25
Dalangic
İstanbul-alanya
Alanya-istanbul
Yapti
zorunlu ihtiyac molalari haric molasiz
Wc,yakit,yemek vs
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
06 Haziran 2015, 21:02
cenkito adlı üyeden alıntı
Dalangic
İstanbul-alanya
Alanya-istanbul
Yapti
zorunlu ihtiyac molalari haric molasiz
Wc,yakit,yemek vs
En son istanbul-izmir-dalyan-kalkan-kas
-
06 Haziran 2015, 21:28
arkadaslar normalde sabah motoru ısıtmadan yola çıkmam.bu sabah 6.00 da ise gitmek için max ı çalıştırdım fakat ise geç kaldığım için ısıtmadan yola çıkmam gerekiyordu.gaz açmadan yolda ısıtırım dedim.herneyse evden çıktım 3.vites gaz açmadan devam ediyorum birden küt diye bir ses geldi ve arka teker kitlendi pat küt seslerle durdum.arka jant göbeğindeki zincir dislisini tutan segmanın yuvası komple halka şeklinde kırılmış.segmanla yuva yerinden kopunca zincir disliside yerinden çıktı arka jantı kitlemiş.disliyi yerine takıp motosikleti elimde eve bıraktım.
kısacası verilmiş sadakam varmış.aynı olay yüksek hızlarda veya yokus asağı basıma gelse sonuç çok kötü olabilirdi.kırılan kısmın resmini eve gelince paylasacağım.sizde dikkatli olun.basınızı ağrıttım kendinize iyi bakın
buarada servis arka jant göbeğine 78tl dedi.1 haftaya gelirmiş.telleri söküp dizdirmenin maliyeti nedir?baska bir jant göbeği uyar mı?
-
07 Haziran 2015, 06:33
Geçmiş olsun iyi size birşey olmamış. Fotoğrafı varmı kırılan haliyle motorun, kırılan kısmın? Motorun ısınıp ısınmamasıyla bir alakası yoktur onun
-
07 Haziran 2015, 12:02
by*cambaz adlı üyeden alıntı
arkadaslar normalde sabah motoru ısıtmadan yola çıkmam.bu sabah 6.00 da ise gitmek için max ı çalıştırdım fakat ise geç kaldığım için ısıtmadan yola çıkmam gerekiyordu.gaz açmadan yolda ısıtırım dedim.herneyse evden çıktım 3.vites gaz açmadan devam ediyorum birden küt diye bir ses geldi ve arka teker kitlendi pat küt seslerle durdum.arka jant göbeğindeki zincir dislisini tutan segmanın yuvası komple halka şeklinde kırılmış.segmanla yuva yerinden kopunca zincir disliside yerinden çıktı arka jantı kitlemiş.disliyi yerine takıp motosikleti elimde eve bıraktım.
kısacası verilmiş sadakam varmış.aynı olay yüksek hızlarda veya yokus asağı basıma gelse sonuç çok kötü olabilirdi.kırılan kısmın resmini eve gelince paylasacağım.sizde dikkatli olun.basınızı ağrıttım kendinize iyi bakın
buarada servis arka jant göbeğine 78tl dedi.1 haftaya gelirmiş.telleri söküp dizdirmenin maliyeti nedir?baska bir jant göbeği uyar mı?
Öncelikle geçmiş olsun. En kötü kazan bu olsun. Allah beterinden saklasın.
Motorun ısınması ile alakalı bir durum değil. Motorun modeli ne olursa olsun. Sıfır motorları muhakkak servisden sonra birde siz kontrol edin
Kablolar yerinde mi ? Çalışmayan aksam var mı ? Tesisat düzgün çalışıyor mu ? Somunlar düzgün sıkılmış mı ?
Bende arazide rampa aşağı inerken arka fren diskini tutan somunun düşmesi sonucu, zorla durabilmiştim. Allahtan viraja gelmeden frene basayım dedim
bir baktım fren yok. ilk hedefi ağaç olarak seçtim. Ön freni sıkar, ağaca bindirip dururum. Olmazsa atlar ağaçların arasına fırlatırım dedim.
Motor freni yapıp, hız düştükten sonra ön frene abandım. kısa mesafeye rağmen iyi durdum. Arkadaşlar ilk olarak çok sövdü manyak mısın diye ama olay sonrası geçmiş olsun diyip somun takma telaşına girişmiştik. Allahtan bir arkadaş tam tesisat cevat kelle gibiydi. somun ondan alınıp takıldı.
Sarı halka içindeki somunlar fren diskine oluyor. Yedek olarak, biz sonradan akıl ettik. Aklınızda bulunsun. her daim yanınızda bir alyan takımı olsun.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/112267-surekli-motor-freni-kullanarak-durmak.html
-
07 Haziran 2015, 12:06
egzoz sesi furyasına bende katılayım.
aslında cok uzun süredir bu sekilde ancak ses videosu olarak yukleyeyim dedim
baska egzoz takmadan,orjınalde ses ayarı yaparak.bedavadan az pahalıya geldi
akü de orjınal oldugundan (3,5 yıllık) değişme zamanım geldi demeye basladı
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
07 Haziran 2015, 19:46
Abi bende yaptırmak istiyorum ama sesinin nasıl olacagından emin değildim.
güle güle bin abi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)