Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
07 Nisan 2015, 22:58
Reklamlar
-
07 Nisan 2015, 23:12
Top speed olayına girmişsiniz anlaşılan. Valla birşey söyleyeyim size o zaman :D Bizde hem Vulture (kardeşimin motoru) hem Max var. Vulture'un o gaz tepkisi "ıhılamadan, tısılamadan" 100eçıkışı çok hoş ama parkta oturuyoruz dün dedim ki: "şu merdivenden çıksam mı?" falan (dik ve 25-30basamak bir yer) O da "sen ordan çık bende Vulture'la çıkacam" dedi :D sonuç ben çıktım, o çıkamadı :D yani ne istedğine iyi karar ver, öyle al motoru
-
07 Nisan 2015, 23:44
arkadaşlar şu motorun sesini bir dinleyin size zahmet 5. 30. ve 57. saniyelerde cuk diye yada cıps bir ses çıkıyor. adam olmayacak mı bu motor ne yapmak lazım bir fikir verirseniz sevinirim.
-
07 Nisan 2015, 23:55
ekicimert adlı üyeden alıntı
https://www.youtube.com/watch?v=fuezkpnBzz0
arkadaşlar şu motorun sesini bir dinleyin size zahmet 5. 30. ve 57. saniyelerde cuk diye yada cıps bir ses çıkıyor. adam olmayacak mı bu motor ne yapmak lazım bir fikir verirseniz sevinirim.
videoyu izleyicilere açman gerek.. bakamıyoruz
-
08 Nisan 2015, 02:29
serdar8787 adlı üyeden alıntı
videoyu izleyicilere açman gerek.. bakamıyoruz
dikkat etmemişim ona, şimdi herkese açık olarak değiştirdim.
-
08 Nisan 2015, 08:41
kardeşim motor düzensiz çalışıyor... video sesi biraz aldatıyor olabilir ama sanki ekzoz monifold çıkışı delik veya çatlak gibi ses geliyo
bence sen ilk başta karburatöre yönel daha sonra subap ayarına baktır, elin ez bucuk anahtar tutuyorsa iğneyi sök bak karburatörü genel olarak heryerini bi konroll et ve daha sonra hava ayarını yaptır, karburatörün altına baktığında orda birtane sarı hava ayar vidası var, ama ayarlaması zor
sonra subap ayarını yaptır bence ozaman düzelir
motoru bi düz tut yağına bak göstergede nekadar yağ gözüküyor
-
08 Nisan 2015, 12:10
elim anahtar tutuyor ama söktüğümde neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayacak kadar bilgi sahibi değilim malesef
-
08 Nisan 2015, 14:01
elim anahtar tutuyor ama söktüğümde neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayacak kadar bilgi sahibi değilim malesef
karburatör zaten basit, kolay takarsın... ama uğraştırır diyorsan git iyi bir ustaya karburatör hava ayarı yaptır daha sonra karburatörü temizlettir iğneye falan baktır ve subap ayarı yaptır..... musluk vanasının ordaki kapağı bi aç ordaki pislikleri bi temizle
sen bu motoru ikinci el mi aldın ? modifiye falan yapıldı mı ?
-
08 Nisan 2015, 23:25
Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler. 3 gün önce araziye girdim ufak bir kaza yaşadım engebeli bir yerde düşük süratle devrildi ayna kırıldı arka fren eğildi egzozun olduğu yerdeki plastik darbe aldı ama çizik kırık oluşmadı motorun hiç bir yerinde sürtme izi yok. Son 2 gündür rolantide hafif düşüp tekrar normale dönme var 5-8 saniyede de bir tekrarlıyor ve 9 km yol geldikten sonra bile motor durur vaziyette ani gaz verdiğimde stop ediyor. Motorum şu an 1.150 1.200 km civarında 950 km de sadece yağı değişti. Sizce sorun ne olabilir. (Arazide yaşadığım kaza ile bahsettğim sorunun bağlantısı olmayadabilir.)
-
08 Nisan 2015, 23:46
Mehmet Turan adlı üyeden alıntı
Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler. 3 gün önce araziye girdim ufak bir kaza yaşadım engebeli bir yerde düşük süratle devrildi ayna kırıldı arka fren eğildi egzozun olduğu yerdeki plastik darbe aldı ama çizik kırık oluşmadı motorun hiç bir yerinde sürtme izi yok. Son 2 gündür rolantide hafif düşüp tekrar normale dönme var 5-8 saniyede de bir tekrarlıyor ve 9 km yol geldikten sonra bile motor durur vaziyette ani gaz verdiğimde stop ediyor. Motorum şu an 1.150 1.200 km civarında 950 km de sadece yağı değişti. Sizce sorun ne olabilir. (Arazide yaşadığım kaza ile bahsettğim sorunun bağlantısı olmayadabilir.)
rolantinin inip çıkamasını bilmem ama 80% karburatörle alakalı bişeydir.... ani gaza basmalarda original maxlar zaten istop ediyor diye biliyorum, benim motoru modifiye ettikten sonra stop etme bitti diyebilirim, ama belkide hava ayarı yanliş olduğundan istop ediyor olabilirdi benim motor eskiden yani tam emin değilim
düşme anında iğne sekmanı yuvası bozulmuş olabilirmi açeba, 2 hafta önce arkadaşımın motorda aynı rolanti sorunu vardı, iğneyi söktüm.. takılı olduğu orta bölümde nasıl odu ise ezilme gibi bişey olmuş, iğneyi değiştirdim düzeldi
-
09 Nisan 2015, 00:53
evet ikinci el aldım, modifiye kendim yapmadım aldığım kişide yapmadı diye biliyorum. bende modifiye işini soracaktım 200 cc civarına yükseltmek için ne kadar para harcadınız. verim alabiliyormusunuz memnun musunuz?
-
09 Nisan 2015, 00:57
https://www.youtube.com/watch?v=fuezkpnBzz0
Eksantrik zinciri sesi gibi-bollaşmış...Yahu her tarafı pas içinde bunun...
-
09 Nisan 2015, 02:30
kışı dışarda atlattı ondandır sanırım, paslar için ne yapmak lazım bilmiyorum kii, pas sökücü mü alalım
-
09 Nisan 2015, 09:54
evet ikinci el aldım, modifiye kendim yapmadım aldığım kişide yapmadı diye biliyorum. bende modifiye i
işini soracaktım 200 cc civarına yükseltmek için ne kadar para harcadınız. verim alabiliyormusunuz memnun musunuz?
maxı modifiye eden herkez memnun,ben yaklaşık 600tl harcadım, şu an parça fiyatları daha ucuz olabilir
performans konusuna gelince original maxa göre benimki rahat 3 kat arttı...
dyavol-77 adlı üyeden alıntı
eksatrik zinciri yok XT-X da, evet motor baya baslanmış
kışı dışarda atlattı ondandır sanırım, paslar için ne yapmak lazım bilmiyorum kii, pas sökücü mü alalım
pas söküçü hiç bir işe yaramaz egzozu sök komple zımparala ve 600 derece ısıya dayanıklı boya ile boya, daha önceki sayfalarda resimleri paylaştım ordan bakabilirsin
http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-298.html
-
09 Nisan 2015, 13:21
dyavol-77 adlı üyeden alıntı
egzos manifoltu paslı sorun değil,
araziye cıkan önden camur yiyen motorlarda oluyor genelde sıkıntı cıkartmıyor
benim egzosda o sekil olmasada rengi attı, 3 yılı gecti sorun yok
pc de hoparlor yok , ses de yok, sorunda yok
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
09 Nisan 2015, 14:31
cem ustam neyaptın binmeye başladınmı motora belin nasıl oldu düzelme vardır inşallah
senin arka yay da benimki gibi çok yaylanıyormu aceba... ben 2 kişi çok binerim motora ondan mı aceba, yani tek parnağımla koltuğa bastığımda 4 veya 5 cm iniyor
birde düşük devirde 3 den 4 veya 4 den 5 attığımda debraj çok kaçırıyor ara gazı verir gibi, 2 kişi olunca daha çok belli oluyor, resmen 1 veya 2 saniye sonra tam gaza geliyor, balataları geçen yazın sonuna doğru değiştirmiştim... bukadar çabuk bitmemesi gerekirdi
Buda dijital göstergenin dün çektiğim videosu
arkamda biri daha var videoyu o çekiyor, çok kaliteli olmadı malesef
yüksek hızlarda devir saati titreme yapıyor düşük devirde pek bişey yok, ben bu sorunu düzensiz veya fazla elektrik bobin akımına yoruyorum, sence başka neyden kaynaklı olabilir
-
09 Nisan 2015, 16:05
serdar ım ben hiç inmedim ki motordan ,
en kötü oldugum zaman bile motordan inmedim.
ama araziye cıkmıyorum,cıkamıyorum
kadranında güzel olmus eline saglık.
birde hani jant tellerinin fotosunu-bilgisini de atacaktın?
unuttum sanma
-
09 Nisan 2015, 16:40
xtreme'ciler, en sonunda aldıracaksınız bana bu motoru. takdir ediyorum çalışmalarınızı
-
09 Nisan 2015, 17:30
cenkito adlı üyeden alıntı
egzos manifoltu paslı sorun değil,
araziye cıkan önden camur yiyen motorlarda oluyor genelde sıkıntı cıkartmıyor
benim egzosda o sekil olmasada rengi attı, 3 yılı gecti sorun yok
pc de hoparlor yok , ses de yok, sorunda yok
cem hocam senin görüşünde çok önemli, eğer ilerde izleme imkanı olan bi yerden izlersen görüşlerini yazarsan sevinirim.
motoru böylece satayım mı yoksa yaptırıp bineyim mi kararsızım.. bi alternatifde modifiye yapabilecek bi usta bulup modifiye yaptırmak..
-
09 Nisan 2015, 17:53
cenkito adlı üyeden alıntı
serdar ım ben hiç inmedim ki motordan ,
en kötü oldugum zaman bile motordan inmedim.
ama araziye cıkmıyorum,cıkamıyorum
kadranında güzel olmus eline saglık.
birde hani jant tellerinin fotosunu-bilgisini de atacaktın?
unuttum sanma
yok ustam ben sadece bel açısından değil yani genel olarak kış bitiyorya onun için sordum binmeye başladınmı diye
jant tellerini sen unutmamışsın ama ben unutmuştum valla
neyse ben şu kutuyu bi arayımda paylaşırım
bişeyler daha sormuştum ama herhalde cevap yazmayı unuttun
senin arka yay da benimki gibi çok yaylanıyormu... ben 2 kişi çok binerim motora ondan mı aceba, yani tek parnağımla koltuğa bastığımda 4 veya 5 cm iniyor
birde düşük devirde 3 den 4 veya 4 den 5 attığımda debraj çok kaçırıyor ara gazı verir gibi, 2 kişi olunca daha çok belli oluyor, resmen 1 veya 2 saniye sonra tam gaza geliyor, balataları geçen yazın sonuna doğru değiştirmiştim... bukadar çabuk bitmemesi gerekirdi
önerebileceğin bi debraj balatası varmı, piyasada en kaliteli olanı nasıl anlarız
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)