Cross botları sürüklenmeden ziyade direkt darbeden koruma amaçlıdır. Yarım bota göre ayak bileğini ve kaval kemiğini de korur. Yarım botlarsa daha rahattır ama cross botu kadar korumaz biraz da tercih meselesi cross botu önermemin nedeni ise bu tip motorlarda rahatlıkla kullanılabilmesi.
teşekkür ederim öneriniz için :D
anlam darlıgı olmus yazımda, düzelttim.
bu arada bilmeyenler için benim motor modifiye 210 cc ,
standart, orjınal değil yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
saglam, parmakları uzun
tam bir de eldiven al,parmakları kesikler iş yapmaz.
düşmelerde, genelde, refleks olarak insanın ilk elleri yere temas eder.
araziye gireceksende yada düşme sayım fazla olur diyorsan da elcik korumada alabilirsin,
düşme sonrasında manetler kırılmasın diye
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
eldiven aldım motorum ilk ama artcı olarak abimle bindiğimden motora kask mont pantalon eldiven var yanlız bi sorum daha olucak cross kasklarının özelliği nedir sadece sekil içinmi kullanılıyor
cross kask yazin arazide daha ferah olur,
fakat asvalt ve nispeten yuksek hizlarda ise ruzgardan daha fazla etkilenir ve sesi daha cok iceri alir
tam emin degilim ama yapisi geregi dusuk hizda cene darbesine daha dayanikli olabilir
Selam arkadaşlar bu motorla uzun yol yapan var avrupa turu falan fakat öyle detaylı anlatan ben bulamadım o yüzden buraya yazayım dedim bu motorun uzun yol performansı nasıl ornegin tedirdagdan ege akdeniz turu yapılabilir mi yapılırsa ne gibi sıkıntı yada keyif alinir tecrübeli arkadaşlar yazabilirse şimdiden tesekkurler
Geçen yaz baya dolaştım mayısta aldım motoru eylül gibi 6500 km oldu Antalya-istanbul, İstanbul-bodrum birde aralarda kaybolma neticesinde dolanma oldu efendim orjinal lastik fazla titreşime neden oluyor onu değiştirmekte fayda var birde yol tutuşu hoş değil bence, benim tek yaşadığım sorun rüzgar yandan sağlam rüzgar şerit değiştirir o derece genel olarak normal şartlarda 90 km sabit, düz sıkıcı yollarda 100 zorladım 110 dedi, yokuslarda güzel gidiyor özellikle sakar ( akyaka sanırım) çok güzel çıktım yol falan istedim o derece yani Antalya - İstanbul arası sadece wc ve benzin için durdum boğulma şişme vs olmadı, Antalya da phaselis'e iki kişi 50 derece sıcak da gittik yine birsey olmadı he ama bi kere yataganda stop etti benzin koymayı unutmuşum burdur-fethiye 70 km dağ yolu taş toprak Bisey olmadı azcık kirlendik zaten oradan Cem'in yanına gitmiştim velhasıl kelam uzun yolda ben bir sıkıntı yaşamadım fazlasıyla keyif aldım sen gidersen gidiyor motor mesela nisan ortası Kaş'a gidicem. Motor yağına dikkat et, zinciri temiz tut tamam sen gidersen o da gider yanında vız vız eder aa söylemeyi unuttum gidon açısını kendine göre ayarlatsan iyi olur Attila abinin ustasina gitmiştim istanbul'da biraz aşağıda kalıyor du gidon omuz ağrısı yaptı diklestirince o sıkıntıda kalmadı başka Bisey ne denir bilemedim varsa soru naçizane cevaplarım hayırlı günler efendim.
selam arkadaşlar
vay be... foruma girmeyeli baya oldu... burda aktiv olarak bi cem ustam kalmış
arkadaslar bende dün 2012 model 8500 kmde max sahibi oldum.yag cubugunu cektim yag en dipte duruyor.sadece cubuga bir damla degiyor.bu motora kac numara yag ve kac litre koyuyoruz.dikkat etmem gereken kısım varmıdır.birde pazartesi yagı degistirecegim.pazartesiye kadar bu sekilde sürsem sıkıntı olur mu_?
çamurun, kirin, pisin ve gönlümün kralı
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
daha acemiyiz bugun max ile biraz deneme yapayım dedim.bayağı atladım zıpladım enson kaldırıma çıkmaya çalışırken çıkamadım ve motoru oldugu yerde sağ taraftan betona düşürdüm.Bu tarz yatmalarda gidon,amortisor veya öntakımın önemli bir parçası eğrilir mi?eski sahibi kırılmaz gidon taktığını söylemişti.ön tarafta bir eğrilik varsa nasıl anlayabilirim?gözle tespit edemiyorum.kusura bakmayın çok soru sordum acemiligime verin.cin olmadan adam çarpmaya çalışırsak böyle olur
arkadaşlar benim depo kapağı sıkıştı açılmıyor... yani daha doğrusu anahtar tam girmiyor içine
bu konuda bilgisi olan varmı, nasıl açılır ???
Selamlar arkadaşlar, iyisiniz inşallah. Max de zincir değişen oldumu? Ben bugün yetkili bayii ve servis olan birine gittim dedim orjinal xtreme max zinciri istiyorum bana kimse onun orjinalini almaz bende almıyorum dedi bi zincir markası söyledi oradan kesip takıyorum dedi değişik geldi bana yani böyle mi oluyor genelde olayı nedir bu zincirin?
Şu an bu konu içerisinde 28 kullanıcı var. (0 üye ve 28 misafir)