Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Şubat 2015, 13:12
sami_3356 adlı üyeden alıntı
Ben bayii'ye gittim motoru denemek için boydan dolayı, boyum 1.70 motor düz olunca sadece parmak uçlarım çok hafif yere değiyor fakat trafikte giderken durduğumuzda motoru hafif yana yatırıp durunca daha kolay veya 4.5 cm alçaltabilirsin dedi adam. Servisi de sordum soun olmaz sana göre ayarlarız dedi ortada elle ayarlanabilir bir yer varmış ordan bile alçaltırız dedi.
iş güzar mondial satıcıları ve servisleri
motoru önden 3-4 cm alcaltmak mumkun ANCAK bu alcaltma abartılırsa ,sert kullanım sonunda ,
ön amortisör tam kapandıgında lastik camurluga sürtecek-carpacak hale gelebilir.
o zamanda takla attırma vs. gibi olaylara hazırlıklı olmak lazım.
gelelim elle, ortadan yapılacak ayar mevzuna, en cok da ona güldüm
3 senedir motorun sökmedik kontrol etmedik yerini bırakmamıs birisi olarak
bu motorun öyle elle ayarlanacak bir yeri yada amortisörü yoktur.
Not insallah yenilere koymuslardırda ben bozulurum ama hiç sanmıyorum .
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Reklamlar
-
14 Şubat 2015, 14:06
cross motor istiyorum fakat arazide fazla kullanağımı sanmıyorum daha çok şehiriçinde ve komşu şehirlere gitmek için. Kaldırımdan in çık olur enfazla diye düşünüyorum. yani 4 cm kısaltılırsa çok mu etkiler , seleden kısaltma olmuyor mu ?
-
14 Şubat 2015, 14:22
sele traslanırsa konforda düşer, sert olur.
birde ön lastiği küçülterek alcaltma olabilir.
o zamanda motor komple alcalır, ön 21 inc değilde 17-18 e cevirilebilir.
ama bu konuda bilgi ve deneyimim yok
-
14 Şubat 2015, 15:05
motoru beğendim ama boy yüzünden biraz sorun yaşıyorum , başka bir motorda almak istemiyorum , bilemedim ne yapsam şimdi.
-
14 Şubat 2015, 15:59
İstanbul Ümraniye mondial de 2 tane xtreme gördüm turuncu sahipleri burada mı acaba? Ne güzel olmuşlar böyle bıçkın, asi birde başkasının maxi böyle kocaman görünüyor la benim ki bana bızdık gibi geliyor uyuz oluyorum lastikten sebep herhalde :/ birde bu zamana kadar gördüğüm en iyi mondial ve yedek parça mağazası ne sorduysam var deyip gösterdiler. Güneş azcık çıksaydı iyiydi sağa sola kaçardım :/
-
14 Şubat 2015, 16:18
dalangıç adlı üyeden alıntı
İstanbul Ümraniye mondial de 2 tane xtreme gördüm turuncu sahipleri burada mı acaba? Ne güzel olmuşlar böyle bıçkın, asi birde başkasının maxi böyle kocaman görünüyor la benim ki bana bızdık gibi geliyor uyuz oluyorum lastikten sebep herhalde :/ birde bu zamana kadar gördüğüm en iyi mondial ve yedek parça mağazası ne sorduysam var deyip gösterdiler. Güneş azcık çıksaydı iyiydi sağa sola kaçardım :/
resim cekip atsaydın bari, bak bizde merak ettik
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
14 Şubat 2015, 16:29
-
14 Şubat 2015, 17:41
dalangıç adlı üyeden alıntı
Yine gidicem hala oradalarsa fotoğraf çekerim sonra atarım beceremem sen yine fotoğrafları açmak zorunda kalırsın Cem
bende çanta ve demiri taktım mat siyaha boyadım pek beceremedim yine ama olsun motor şimdi daha pis daha hain oldu
nisan ortası kaş'a gitme planı var bakalım şimdilik hayvan yatışta
eline saglık,canta olmussa sorun yok.
varsın işlevi yerinde olsun görüntüsü iyi olmasın.
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
15 Şubat 2015, 18:33
-
16 Şubat 2015, 06:41
Selamın aleyküm öncelikle
geçenlerde xtreme max ımla yaşadığım maceraları anlatmak istedim sizlere
xtreme maxla alıştırma ısınma turuna cıktım motoru daha iyi tanımak ve yapa bileceklerini görmek için epey turladım bizim burda bir alan var tam xtreme göre yapılmış parkur diye bilirim ilk önce epey bir hoplama zıplama yaptıktan sonra dik iniş çıkışlara yöneldim oralardan da sorunsuz inip çıktım tırmanışı olsun inişi olsun beni hayretler içinde bıraktı hiç zannetmiyordum öyle yerlerden inip çıkmayı ama çok memnun kaldım işi biraz abartayım dedim motorla moto cross cular gibi ucmaya başladım 3 veye 4 sefer uçtuktan sonra çok hoşuma gitmişti en son sefer tekrar ucçayım derken teker taşın üstünden sekti dengemi kaybettim ve yakalşık 3 mt kadar havadan uçtuktan sonra yere çakıldım motorla sol tarafa düştük bende bişi yoktu allah,tan kaskı sürekli takıyorum yoksa kafa biraz hasar görürdü sonra dedim motor kesin pert oldu motoru bi kaldırdım şok oldum
motorda pek fazla hasar yok ben granaj ları falan kompile gitti diyordum ama sadece küçük hasar olmuştu
1, Gidon yamuldu nerdeyse benzin tankına yapışıyordu
2, Sol amartisör alttaki granajı biraz çizilmişti
3, Far korumasında küçük bi çatlak olmuştu
ben daha fazla hasar beklerken sadece bunlar olmuştu ben motorun parçalandıgını düşünürken onda sadece 3 basit hasar olmuştu xterme max ın bu kadar sağlam olacagını tahmin etmiyordum
Hemen bizim burda gidonu degiştim ve devam durmak yok
Şimdi ise ucmaktan çekiniyorum biraz ama diger akla gelebilecek her türlü çılgınlığı yapıyorum
dün boş ekilmemiş bir tarlada yani arsada biraz yanlama yaptım 3, cü vites yarım gazla bir sağa bir sola ne kadar güzel oluyor anlatamam
drift yapıyordum resmen ama çok harikaydı şimdi ise havaların sıcak olduğunu gördüğüm an arazide uzun uzun turlama lara çıkıyorum
xtereme max ı aldığıma çok memnunum o para yı hak ediyor benim gözümde
sizlere hayırlı zevkli sürüşler dikkatli olun ve en önemlisi KASK ınızı mutlaka takın kolay gelsin
-
16 Şubat 2015, 11:36
Mardin İl Temsilcisi
x*X*x adlı üyeden alıntı
Selamın aleyküm öncelikle
geçenlerde xtreme max ımla yaşadığım maceraları anlatmak istedim sizlere
xtreme maxla alıştırma ısınma turuna cıktım motoru daha iyi tanımak ve yapa bileceklerini görmek için epey turladım bizim burda bir alan var tam xtreme göre yapılmış parkur diye bilirim ilk önce epey bir hoplama zıplama yaptıktan sonra dik iniş çıkışlara yöneldim oralardan da sorunsuz inip çıktım tırmanışı olsun inişi olsun beni hayretler içinde bıraktı hiç zannetmiyordum öyle yerlerden inip çıkmayı ama çok memnun kaldım işi biraz abartayım dedim motorla moto cross cular gibi ucmaya başladım 3 veye 4 sefer uçtuktan sonra çok hoşuma gitmişti en son sefer tekrar ucçayım derken teker taşın üstünden sekti dengemi kaybettim ve yakalşık 3 mt kadar havadan uçtuktan sonra yere çakıldım motorla sol tarafa düştük bende bişi yoktu allah,tan kaskı sürekli takıyorum yoksa kafa biraz hasar görürdü sonra dedim motor kesin pert oldu motoru bi kaldırdım şok oldum
motorda pek fazla hasar yok ben granaj ları falan kompile gitti diyordum ama sadece küçük hasar olmuştu
1, Gidon yamuldu nerdeyse benzin tankına yapışıyordu
2, Sol amartisör alttaki granajı biraz çizilmişti
3, Far korumasında küçük bi çatlak olmuştu
ben daha fazla hasar beklerken sadece bunlar olmuştu ben motorun parçalandıgını düşünürken onda sadece 3 basit hasar olmuştu xterme max ın bu kadar sağlam olacagını tahmin etmiyordum
Hemen bizim burda gidonu degiştim ve devam durmak yok
Şimdi ise ucmaktan çekiniyorum biraz ama diger akla gelebilecek her türlü çılgınlığı yapıyorum
dün boş ekilmemiş bir tarlada yani arsada biraz yanlama yaptım 3, cü vites yarım gazla bir sağa bir sola ne kadar güzel oluyor anlatamam
drift yapıyordum resmen ama çok harikaydı şimdi ise havaların sıcak olduğunu gördüğüm an arazide uzun uzun turlama lara çıkıyorum
xtereme max ı aldığıma çok memnunum o para yı hak ediyor benim gözümde
sizlere hayırlı zevkli sürüşler dikkatli olun ve en önemlisi KASK ınızı mutlaka takın kolay gelsin
ohohoho sen ne diyon ya manyak bişi düş kalk bişi olmuyor. Egzozuna su doldur yine gider bunun bozulmamasıda sorun ama hiç bozulmuyor ders çıkaramıyoruz k i :D
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
-
16 Şubat 2015, 13:18
Max hakkında yazılan övgüleri okuyunca gururla doluyorum. Bu motoru insanlara boşuna övmediğimizin kanıtı bu yazılanlar işte. Allah hepinize güle güle binmeyi nasip etsin. Kazasız belasız inşaallah
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
16 Şubat 2015, 15:40
Mardin İl Temsilcisi
@cenkito abi bak ne buldum işimize yarar mı fiyatıda uygun.
http://www.lastikdeposu.com.tr/sava-100-90-18-56h-tl-mc50-m-racer-motorsiklet-lastigi-pmu2181
-
16 Şubat 2015, 16:11
Arada okuyorum bu başlığı. Aldıracaksımız bana da bir tane kesip biçip boyum a ayarlatacam o olacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------
Bir de mondial kullanıcısı bir kitle olarak yeni gelecek 250 lik enduro hakkında görüşleriniz nedir dostlar?
-
16 Şubat 2015, 17:46
ülgenhan adlı üyeden alıntı
Bir de mondial kullanıcısı bir kitle olarak yeni gelecek 250 lik enduro hakkında görüşleriniz nedir dostlar?
motor iyi olabilir ama beni servis düşündürüyor.
nede olsa enjeksiyonlu yeni tip motor blogu olacak.
CompanERROR adlı üyeden alıntı
@cenkito abi bak ne buldum işimize yarar mı fiyatıda uygun.
http://www.lastikdeposu.com.tr/sava-100-90-18-56h-tl-mc50-m-racer-motorsiklet-lastigi-pmu2181
o lastik ön olabilir emin değilim.
bence attila abininde aldıgı sava mc24 lere bak sen
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
16 Şubat 2015, 18:35
Mardin İl Temsilcisi
Arada okuyorum bu başlığı. Aldıracaksımız bana da bir tane kesip biçip boyum a ayarlatacam o olacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------
Biz bu motorlarla 2-3 yıl gideriz o zamana dek rx3 ün fiyatıda düşer servisde sağlamlaşır. gerçi ben hertürlü en kotü servise mecburum :D
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
-
16 Şubat 2015, 18:38
Cem'in dediği gibi servis problemi dışında sevilmeyecek motor değil bence. Fiyatı da uygun olursa tadından yenmez. Bu konuda inanılmaz bir açlık var. Örneğin ben Pulsar almasa idim servis sorununu da göze alıp fiyatı da uygun olursa üstüne atlardım bu motorun.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
16 Şubat 2015, 22:27
Merhabalar abiler pat diye soruya giriyorum. Motorumun Ön jantında 5tane tel kırıldı. hesaplarıma göre 24cm uzunluğu , 3mm. kalınlığı var.
Daha önce başına gelen yada nerden temin edebileceğim hakkında bi fikri olan varmı ?
-
18 Şubat 2015, 00:53
evet arkadaslar
surekli sehir ici ve gaz acmaktan korkmadan
yol durumuna gore 80-90 dan asagi inmeden
toplamda 400 kusur km de motorum
100 km de 3 litreden cok az yamis
1 litre ile 34 km yol yapmisim.
bence mukemmel otesi
parlement
benim fikrim yok
basima hic gelmedi
parcacilarda vardir elbet, bakman lazim
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
18 Şubat 2015, 21:14
merhaba aranıza katıldım sayılır haftaya inş alıyorum motorumu :D size bi sorum olucak gerekli ekipmanlar nelerdir kask mont pantalon dısında sizce neler gerekli olmazsa olmazdır ??
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)