Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
04 Kasım 2014, 13:36
BerkayGünönü adlı üyeden alıntı
İyi akşamlar. Benim motorumla ilgili bir sıkıntım var. Yardımcı olabilecek birisi olduğunu düşündüğüm için buraya yazma gereği hissettim. Motorumu 3 hafta önce 2. El aldım. Benden önceki motorun sahibi zaten arkadaşımdı motora çiçek gibi bakıyordu. 12600 km'de. Motor yağını yeni değiştirdim. Sorunum şu. Benzin musluğu ana depodayken motor çok zor çalışıyor. Çalıştıktan sonra da birkaç saniye sonra stop ediyor. Yedek depoya alığımda düzeliyor. Elektrik aksamında sorun olduğunu düşünmüyorum farlar yanıyor ve marş butonu çalışıyor. Sorunun ana depodaki benzin hortumunda pislik olduğunu düşünüyorum fakat sizlerin de yorumunu almak istiyorum.
egerki teshis dogru yapıldı ise haklısın,
depoyu söküp-bosaltıp, benzin muslugunu kontrol etmenizde fayda var.
muslugu söküp takmak cok kolaydır dibindeki sıkıstırma vidasını söküp cıkartabilirsiniz.
fakat motor ısındıktan sonra musluk ana depoda aynı sorunu gösterdiğinden emin olun.
belkide baska yerlerde de sıkıntı olabilir. ama en kolay kontrol yolu muslugu söküp kontrol etmek
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Reklamlar
-
04 Kasım 2014, 22:32
x-treme max hakkında bir sorum daha var aklıma geldikçe foruma yazıyorum..
artçılı olarak 250-350 km yol yapılabilir mi bu motorla? eşimle yazın şehirden kaçma planları yapabilir miyim diye düşünüyorum. iki kişi toplam 130kg falan çekeriz. bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakmaz diyebilir miyiz? bilenler aydınlatabilir mi acaba.
-
04 Kasım 2014, 22:36
alijian adlı üyeden alıntı
artçılı olarak 250-350 km yol yapılabilir mi bu motorla? eşimle yazın şehirden kaçma planları yapabilir miyim diye düşünüyorum. iki kişi toplam 130kg falan çekeriz. bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakmaz diyebilir miyiz? bilenler aydınlatabilir mi acaba.
Şöyle buyrun ama düzgün bir cevabı arkadaşlar verir
-
Ayağımız kick starta değer değmez, gözümüz dağlara çevrilir.
-
05 Kasım 2014, 00:14
tabiki yapılır neden yapılmasın önceki sayfalarda daha uzun yapanlar oldu diye hatırlıyorum daha fazla kmde gidilir, birazda şans işi f650gsin vardır hiç ummadğın bir anda yolda bırakabilir olurmu olur. orjinal lastiklerini değiştirirseniz daha rahat ve güvenli bir yolculuk olacağını düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
berkaye adlı üyeden alıntı
iyi hoş gidiyor motor fakat ben birşey anladım bu videodan çekilmesede olurmuş bence
-
05 Kasım 2014, 09:41
İbrahim adlı üyeden alıntı
tabiki yapılır neden yapılmasın
önceki sayfalarda daha uzun yapanlar oldu diye hatırlıyorum daha fazla kmde gidilir, birazda şans işi f650gsin vardır hiç ummadğın bir anda yolda bırakabilir olurmu olur. orjinal lastiklerini değiştirirseniz daha rahat ve güvenli bir yolculuk olacağını düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
iyi hoş gidiyor motor fakat ben birşey anladım bu videodan çekilmesede olurmuş bence
Başlığına bak videonun adam bu motorla kıtalar arası macera yapıyor o video fransada iken cekilmis örneğin ... Diğer videolarına bak başka ülkelerdede var
-
05 Kasım 2014, 12:30
Raat ol. Oğlumla ben 200 küsür kiloyuz. En az 90'la kilometrelerce yardırıyoruz.
Önceki sayfalarda var, bizim dalangıç tek kalkışta 2000 kilometre yapar
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
05 Kasım 2014, 14:18
.
.
.
.
İbrahim adlı üyeden alıntı
15 in etkisi nasıl anlaşılabilir?
13,14 ne yapar?
esas sorum kısacık olan 1. vites iyice yok olurmu
piyasada 13-14 e pek rastlamadım belki 14 bulursun.
1. vites olayıda iyice yok olur,
artık 2 ile kalkıs bile yapabilirsın.
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
05 Kasım 2014, 16:12
berkaye adlı üyeden alıntı
Başlığına bak videonun adam bu motorla kıtalar arası macera yapıyor o video fransada iken cekilmis örneğin ... Diğer videolarına bak başka ülkelerdede var
videolara sözüm yok her ne kadar kısa olup bende acaba video bitince başka ülke sınırına kadar kamyonetlemi götürülmüş şüphesi oluştursada :D güzel fakat bence ülkemizin yollarında, özellikle doğayla iç içe çekilse daha güzel olurmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
cenkito adlı üyeden alıntı
.
.
.
.
piyasada 13-14 e pek rastlamadım belki 14 bulursun.
1. vites olayıda iyice yok olur,
artık 2 ile kalkıs bile yapabilirsın.
sağolasın cem abi önceliğim 15 alıp farkı görmek 14 üde belki 15den sonra denerim
-
05 Kasım 2014, 19:06
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
Raat ol. Oğlumla ben 200 küsür kiloyuz. En az 90'la kilometrelerce yardırıyoruz.
Önceki sayfalarda var, bizim dalangıç tek kalkışta 2000 kilometre yapar
Maxciler naaparsınız?
-
05 Kasım 2014, 19:10
dalangıç adlı üyeden alıntı
Maxciler naaparsınız?
bende durumlar bildiğin gibi.
yatışlardayım
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
05 Kasım 2014, 19:14
Maxciler naaparsınız?
Mesajı tamamlayamadan ok yaydan çıktı iyisiniz inşallah arkadaşlar. Maxi satacaktım vazgeçtim şimdi Marmaris dolaylarında dolaşıyorum motoru İstanbula bıraktım ama yine isler değişti İstanbula dönüp karabatağı alıp sinop yoluna çıkıyorum inşallah dört mevsim kuşu karabatak sinop yollarında
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------
cenkito adlı üyeden alıntı
bende durumlar bildiğin gibi.
yatışlardayım
Cem beeyy sen şu belini düzelt önümüzdeki yaza kadar çadırlı kamplı bi organizasyon yapalım ;)
-
05 Kasım 2014, 20:39
Cem beeyy sen şu belini düzelt önümüzdeki yaza kadar çadırlı kamplı bi organizasyon yapalım ;)
sagolasın can, insallah düzeltebilirim, bakacam durumlara .
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
11 Kasım 2014, 19:17
-
12 Kasım 2014, 23:33
Arkadaşlar merhaba 2 gun önce bende yeni bir max aldım ve aranıza katıldım ve cok memnunum yazdıklarınızı elimden geldiği kadar okudum fakat sorularım olucak öncelikle arkaya çanta koyabilmek için aparatı istanbulda nerde bulurum ve ya kime yaptırabilirim olucak diğer sorum ise lastikleri gerçekten çok kötü tedirgin etmekte boyutları nedir ve ön arka olarak ideal uygun hesaplı hangi marka yol lastiği önerirsiniz tşk ederim
-
13 Kasım 2014, 12:55
sysrq adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba 2 gun önce bende yeni bir max aldım ve aranıza katıldım ve cok memnunum yazdıklarınızı elimden geldiği kadar okudum fakat sorularım olucak öncelikle arkaya çanta koyabilmek için aparatı istanbulda nerde bulurum ve ya kime yaptırabilirim olucak diğer sorum ise lastikleri gerçekten çok kötü tedirgin etmekte boyutları nedir ve ön arka olarak ideal uygun hesaplı hangi marka yol lastiği önerirsiniz tşk ederim
Blogda merak hemen hemen aklına takılabilecek her konunun cevabı var.
Bu linkin sonunda İSTANBUL'DA ÇANTA DEMİRİ YAPAN USTA
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...usunen_19.html
Bu linktede lastikle ilgili bilgiler.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...1_archive.html
Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Saygılar.
-
14 Kasım 2014, 01:04
arkadaşlar bu motoru supermoto yapan varmı ? yapan varsa sele yüksekliği azaldı mı ?
-
14 Kasım 2014, 14:45
leokaplann adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu motoru supermoto yapan varmı ? yapan varsa sele yüksekliği azaldı mı ?
Var. 2,5 ile 5 cm arası azalıyor sanırım.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...ros-super.html
-
14 Kasım 2014, 15:59
Bilgi için çok keşekkür ederim. İlk motorum için araştırma yapıyorum ve supermotoları çok beğeniyorum fakak boyum kısa (164 cm) sorun yaşarmıyım acaba ?
( sele yüksekliği 79 cm'de sorun yaşamıyorum )
-
14 Kasım 2014, 18:22
leokaplann adlı üyeden alıntı
Bilgi için çok keşekkür ederim. İlk motorum için araştırma yapıyorum ve supermotoları çok beğeniyorum fakak boyum kısa (164 cm) sorun yaşarmıyım acaba ?
( sele yüksekliği 79 cm'de sorun yaşamıyorum )
Mevcut sele 90 cm. Ayak uzunluğu önemli ama bence yaşarsın. Önce bir mondial bayisine git ve üzerine binip öyle karar ver. Bajaj Boxer dahi iyi bir alternatif gibi duruyor senin için.
-
15 Kasım 2014, 00:40
Mevcut sele 90 cm. Ayak uzunluğu önemli ama bence yaşarsın. Önce bir mondial bayisine git ve üzerine binip öyle karar ver. Bajaj Boxer dahi iyi bir alternatif gibi duruyor senin için.
Çok sağolun attila bey. Boxer da aklımdaki seçeneklerden biri supermoto işi tamamen hayal olcak gibi )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)