Merhabalar
Motosiklete heves saldım yıllardır vardı ama sözdeydi taki arkadaşın chopper yavrusu kuba superlight 200 ünü kullanana kadar. Fakat şöyle bir sorun vardı boy. 1.90 boyunda kalıplı olduğum için bindiğimde motor küçücük okyuncak gibi duruyordu. Bu nedenle önce regal raptor daytona 250 inceledim şyi tam bana göre ama fiyat çok geldi sonra pulsar 200ns güzel geldi ama yine fiyatta sıkıntı vardı. Sonra xtreme max ı gördüm fotoğraftan ve çok hoşuma gitti. Kuba black cat e binmiştim boyut olarak bana göreydi ve xtreme max daha büyük boyut olduğundan boyuma gideceğini düşündüm ve bu motora karar kıldım. Hem boyut olarak hem maddi olarak biriktirerek yetişebileceğim motor bunu buldum. Kısmet olursa önce motosiklet ehliyetimi alıcam sonrada kendimi hazırlayıp bu motoru almak niyetindeyim. Öncelikle öğrenciyim üniversitede ve birazdan aklımdaki uzunca soruları sizlere sıralamak istiyorum
iyi forumlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
1-) ben motoru %90 asfaltta kullanıcam. Motor asfaltta kullanıma uygun mudur ? Eğer asfaltta kullanırsam tahmini lastik ömrü ne kadar olur ve yeni lastik fiyatlwrı nelerdir? Neden bu kadar detay soruyosun derseniz. Ailemi tehlikeli olduğundan zor ikna ettim habire şu lazım bu lazım siye maddi rahatsız edemiycem. O yüzden aldıktan sonra çok masraf yapmamam lazım
2-) motosikletin motorunun ömrü kaç bin km dir. Aşağı yukarı ortalama şu kadar bin km sonra motor biter gibi yorum bekliyorum.
3-) motosiklet km de maç kurul yakıyor acaba şehir içi ve şehir dışı
4-şehir dışı demişken hava soğutmalı olduğundan bu tip soğutmalı motorlar uzun yol yapmıyor şişiyor ve motora zararlı diye duydum ?
4-) şehir dışı yol yapanlar var galiba okuduğum kadarıyla yapılabiliyorsa durmadan kaç km yol yapılabilir ? Ve zorlamadan motoru yormadan son viteste en uygun hız nedir ? Arkadaşın motoru max 100-110 yapıyor iki arkadaş şöyle tır tarzı vs yapabilinirliği için uzun yol ne kadar yapılır vs sordum.
5-)kronik bir rahatsızlığı varmıdır?
6-)benzin göstergesi yokmuş bu büyük sıkıntımı ?
7-)Aldığım zaman motora güzel bakarsam bebi kaç yıl götürür çünkü öğrenci olduğumdan uzun yıllar motoru değiştiremem.
8-)bir motorun yıllık benzin hariç bakım vs masrafı ne kadar olur ?
9-) son olarak motorda eksik gördükleriniz vs ile igli genel bir yorum ?
Bu kadar soru sormamın sebebi. Motors yeni ikna etmişken aldıktan sonra habire motosiklet masrafıyla ve sorunlarıyla boğuşup ailemin motoru sattırma gibi n
Yetlere girmemesi için soruyprum. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.