madsky adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Motorumu bugün teslim aldım. Fakat plaka ruhsat işlemleri henüz tamamlanmadığı için, sadece bayiden alıp garaja götürdüm. Aşağı yukarı 30km yol yaptım. Herkesin muzdarip olduğu aynı dertleri ben de yaşadım. Far yüksek cidden. Kısası uzun gibi, uzunu Batman çağırma ışığı gibi gökyüzünü gösteriyor. Vitesli motora yeni başladığım için vitese alışamadım tam. Giderken ya da çalışır vaziyette N'ye alamıyor muyuz? Yoksa sıkıntılı mı? N lambasını tam yanık halde optimize edemiyorum.
Sağ taraftan sıcak hava geliyor, hatta öyle çok geliyor ki motordan indikten sonra kalf'ım kızarmıştı. Elcikler rahatsız edici, ya eldiven almalı, ya da yumuşak olanları takılmalı bence.
Bir kaç kişiye sordum, size de sorayım; mesela kırmızı ışıkta beklerken, debriyaj sıkılı bir şekilde gaz verdiğimde motor boğulur, stop eder gibi oluyor. Çok normal dediler, açılır, alışırmış.
Çalıştırırken problem yaşıyorum. Gazı tam yemiyor. Hah çalıştı derken stop edebiliyor. Aldığım yere geri mi götürsem?
17 liralık benzin aldım. 3 lirasını benzinci "Hayırlı ossung ağbii bi çorba parası atarsıng" dedi. 20 verdim üzeri kalsın dedim. Heralde deponun üzerindeki mavi etiketten anladı çakal. Ya da çok acemi duruyorum üzerinde bilemedim.
Motorun rodaj döneminde olduğunu biliyorum, bu yüzden maksimum hızım kaç olmalı 1000km doldurana kadar?