Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
02 Mayıs 2014, 12:08
Reklamlar
-
02 Mayıs 2014, 12:14
GokMer adlı üyeden alıntı
Merhabalar. Uzun zamandır bu motorun takipçisiyim. Sonunda alma niyetine girdim. Yalnız benim merakım bu motor sadece asfaltta kullansak sıkıntı olur mu? 2 bilemedim 3 haftada 1 yaklaşık 400 km yol yapacağım ve yoğunlukla şehir içi kullanacağım. Siz gibi üstatlarımın bilgisi benim içi önemli
Sakarya-Bursa : 175 km
Sakarya-Eskişehir : 185 km
Sakarya-Zonguldak : 150 km
gibi uzun yolculuklarım oldu. Senin 400 km için 100 km bir 15 dk çay molası verirsen hiç bir şey olmaz.
1 sene boyunca işe git gel ve çarşı pazar kullandım. hiç bir sorun olmaz. şehiriçi de kullanabilirsin.
Üzerindeki lastikler hem arazi hem asfalt için, sadece asfalt için lastik alırsan arazide kullanamazsın.
Sadece arazi lastiği alırsan, asfaltta küçük önemsenmeyecek yarıklarda bile arka kısım tecrübe yoksa gezer, drift yapar.
50 km üstünde yüksek hızlarda, arazi lastiği asfaltta küp küp olduğu için tam olarak tutunamaz. yağmurlu havada buz pateni yaparsın.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
02 Mayıs 2014, 12:23
Eyv. Cem abi sağolasın. İçimde öyle bir cross aşkı var ki başka motor düşünemiyorum Arazi yapacak arkadaş bulabilirsem yakınlarda onlarla araziye girmek istiyorum. Ama dediğim gibi yoğunluk asfalt olacak. Ve abi şunu ekleyeyim benim hafta sonu cumartesi yarım pazar tam günüm iznim var. Hafta tatilimde sürekli motor üzerinde geçireceğim. Eğlenebileceğim ve uzun yol yapabileceğim bir motor olarak max düşünüyorum yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------
Abi alıntı yapmayı bilmiyorum k.bakmayın. Mola kesinlikle olacaktır. Uzun süreden beri motor kullanıyorum. Üzerindeki lastikleri değiştirirsem çift amaçlı alırım hem asfalt hem arazi olarak.
-
02 Mayıs 2014, 12:55
Eyv. Cem abi sağolasın. İçimde öyle bir cross aşkı var ki başka motor düşünemiyorum
Arazi yapacak arkadaş bulabilirsem yakınlarda onlarla araziye girmek istiyorum. Ama dediğim gibi yoğunluk asfalt olacak. Ve abi şunu ekleyeyim benim hafta sonu cumartesi yarım pazar tam günüm iznim var. Hafta tatilimde sürekli motor üzerinde geçireceğim. Eğlenebileceğim ve uzun yol yapabileceğim bir motor olarak max düşünüyorum yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------
Abi alıntı yapmayı bilmiyorum k.bakmayın. Mola kesinlikle olacaktır. Uzun süreden beri motor kullanıyorum. Üzerindeki lastikleri değiştirirsem çift amaçlı alırım hem asfalt hem arazi olarak.
üzerindeki orjınal lastikler kim ne derse desin cadde ve arazi için iyidir değişmene gerek yok.
sert arazide ve balcık tarzı camurda yetersizdir.
asfaltta ise super moto yada touring tarzı yatırmazsan sorun olmaz.
benim halen ön orjınal sadece arka dişli cross.
arka cross lastikde yeni iken motorun arkası dehset kayıyordu
ama suan gayet iyi, hem kayma azaldı hem de ben alıstım
birde unutma ki lastikler ilk 200-300 km de kendini göstermez sert olur, sonradan daha yumusar tutusu artar
her mesajın altında alıntı bölümü var cvp dan önce oraya tıklarsan alıntı ile cvp vermiş olursun
-
02 Mayıs 2014, 14:29
Sağ olun abilerim en kısa zamanda aranızda olmak istiyorum. Kendinize iyi bakın. Sayfayı her zaman takip ediyorum. Bilgileriniz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
Max'e performans egzos taksak trafik içerisinde ne gibi sorun olur? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.
http://camgoz.com.tr/asp/product/283...N-EKSOZ-KARBON
Bunu taksak mesela?
-
02 Mayıs 2014, 17:02
Sağ olun abilerim en kısa zamanda aranızda olmak istiyorum. Kendinize iyi bakın. Sayfayı her zaman takip ediyorum. Bilgileriniz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
Max'e performans egzos taksak trafik içerisinde ne gibi sorun olur? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.
http://camgoz.com.tr/asp/product/283...N-EKSOZ-KARBON
Bunu taksak mesela?
hiç gerek yok boşa masraf
iki delik del tamamdır
al sana orjınal egzosu kolay yoldan performans egzosa cevirme tekniği
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3310110
artı
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3310121
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
02 Mayıs 2014, 17:38
cenkito adlı üyeden alıntı
Anladım Abi. Trafikte ekip durdurduğunda bir sıkıntı çıkar mı sence Abi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------
Tolga Can adlı üyeden alıntı
Sakarya-Bursa : 175 km
Sakarya-Eskişehir : 185 km
Sakarya-Zonguldak : 150 km
gibi uzun yolculuklarım oldu. Senin 400 km için 100 km bir 15 dk çay molası verirsen hiç bir şey olmaz.
1 sene boyunca işe git gel ve çarşı pazar kullandım. hiç bir sorun olmaz. şehiriçi de kullanabilirsin.
Üzerindeki lastikler hem arazi hem asfalt için, sadece asfalt için lastik alırsan arazide kullanamazsın.
Sadece arazi lastiği alırsan, asfaltta küçük önemsenmeyecek yarıklarda bile arka kısım tecrübe yoksa gezer, drift yapar.
50 km üstünde yüksek hızlarda, arazi lastiği asfaltta küp küp olduğu için tam olarak tutunamaz. yağmurlu havada buz pateni yaparsın.
Bu bahsetmiş olduğun mesafelere başlangıç ve bitiş noktasına kadar hiç durmadan mı kadettin? Ortalama hız olarak kaç km hızda seyrettin?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------
Abilerim k.bakmayın. Çok soru soruyorum merakımı mağruz görün. Soru sorarken canınızı sıkmak istemem
-
02 Mayıs 2014, 18:35
-
02 Mayıs 2014, 18:38
-
02 Mayıs 2014, 18:44
Kısmetse ben bu ay içerisinde gözümün karartıp alacağım gibi duruyor
Saygılarımla Abi
şimdiden hayırlı olsun o zaman ne diyeyim.
bu arada incelemelerime göre bazı eksiklikleri gidermişler yeni max da.
ön far baglantı braketi değişmiş artık yukseklik ayarı biraz daha kolay vs vs..
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
02 Mayıs 2014, 19:45
merhabalar. bi kaç sorum olacak öncelikle motorda herhangi bir sıkıntı yaşayan oldu mu ? yani arıza falandan bahsediyorum. saglamlık acısından. benım için önemli olan o. özelikler motor blogunun saglamlıgı. diğer sorum ise 30.000 km kullandık diyelim bu motoru 30.000 km sonra satması cok sıkıntı olur mu ?
-
02 Mayıs 2014, 21:24
Re!S*33 adlı üyeden alıntı
merhabalar. bi kaç sorum olacak öncelikle motorda herhangi bir sıkıntı yaşayan oldu mu ? yani arıza falandan bahsediyorum. saglamlık acısından. benım için önemli olan o. özelikler motor blogunun saglamlıgı. diğer sorum ise 30.000 km kullandık diyelim bu motoru 30.000 km sonra satması cok sıkıntı olur mu ?
arkadasım ne dememizi bekliyorsun?
sonucta çinli CG motor bu.
krank kitleyen, kartel dagıtan, silindir piston-yakan kitleyenleri duydum ben.
yagına bakmazsan , dip gaz, sürekli redline, sonuna kadar sürekli zorlayarak kullanırsan
max ne yapsın . forumda en eski kullanıcı benim, hiç yolda kalmadım ve buyuk problemlede karsılasmadım.
ama ben malıma iyi bakarım, yururu ilk günden iyi durumda. sende öyle kullanırsan sorunla karsılasmazsın
satma konusunda da alıcısını bulursan satarsın. ama tutarda
ikinci eline 3500-4000 lira isteyen tarafda olursan, altın kaplamada yaptırmıs olsan orjınal maxı şahsen ben almam
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
02 Mayıs 2014, 23:49
-
03 Mayıs 2014, 00:43
iyi akşamlar beyler bu far kafalarını nerden alabiliriz yardımcı olur musunuz
-
03 Mayıs 2014, 00:51
azygos adlı üyeden alıntı
iki gün önce kasa içinde servis'e gelen çekirge saat geç olduğundan montaj için 1 mayısı bekledi. sabahtan poaçaları alıp gittim ustamla sözleştiğim üzere. bi saatte ayağa diktik çekirgeyi , öğleye kadar da çay sohbet vs.. bugün plaka-ruhsat işlemleri için faturanın gelmesini bekledim bir umut. mondial müşteri hizmetlerine defalarca yaptığım aramalar sonucunda( evet epey abarttım ) pazartesiye faturanın bayiide olacağını öğrendim.plaka-ruhsatsız yola çıkartamayacağımdan motorun bu pazartesiye kadar serviste yatacağı anlamına geliyordu ve ben daha fazla kuzu gibi kapalı kalmasını istemedim. tüm korumalarımı ve evdeki 1.5 lt'lik pet şişeye yoldan yakıt alıp servise gittim. 300 küsur cezayı ve motorun bağlanmasını göze alarak 2.9 km'lik yolu arada yakıt ikmali yaparak geldim.
son bir haftadır tatmadığım duygu kalmadı x-treme sayesinde. sırf site içerisinde 10 km küsur sürdüm. her metresinde sizlere, her soruma cevap veren ,olası problemleri yaşamadan çözmemi sağlayan dostlarıma teşekkür ettim. var'olun arkadaşlar .
az sonra şu hissiyatları üzerimden biraz sıyırırsam ilk deneyimlerimi karalamaya başlayacağım.
hadi gözün aydın, sonunda kavustun, hayırlı olsun.
bende bugun 2,5 sene öncesine gittim -geldim (aldıgım güne-150cc). bugunden cok daha fazla memnunum
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
03 Mayıs 2014, 00:56
valla şehir içi hemen hemen 4bin i buldum, gaz teli kopması dışında hiç bi sıkıntı yaşamadım,bi işte fabrika çıkışlı lastikler iyice eridi
-
03 Mayıs 2014, 01:02
demirutku adlı üyeden alıntı
valla şehir içi hemen hemen 4bin i buldum, gaz teli kopması dışında hiç bi sıkıntı yaşamadım,bi işte fabrika çıkışlı lastikler iyice eridi
sen demekki motoru asfaltta cok sert kullanıyorsun.
ben asfaltta 8000 km de cros lastiği anca yarıladım ki cros lastik daha sert ve orjınalınden cabuk asınıyor
benim lastik yaklasık son durumu bu halde
(%90 o km'yi asfaltta yaptım)
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
03 Mayıs 2014, 01:07
cenkito adlı üyeden alıntı
trafik orjınal egzoza bişey demiyor, burnunun dibinde bagırtmassan tabi
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
arkadaslar bugun adana da bir tane orjınal 150 cc 400 km de max a bindim,
o ne yahuuu, hiç gitmiyor
sahibini arkama aldım, düşük devir, bir tork show yaptım, 40km hızda 5 e attım gaz actım, motorum sündü.
rodajdan sonra kendiside modifiye yaptıracak.
orjınali de iyi ama MODİFİYE MAX BİR BASKA
pilotajın önemi der ve susarım
''Beş yaş insanın en olgun çağıdır; sonra çürüme başlar.'' Alper Canıgüz
-
03 Mayıs 2014, 02:09
Bu bahsetmiş olduğun mesafelere başlangıç ve bitiş noktasına kadar hiç durmadan mı kadettin? Ortalama hız olarak kaç km hızda seyrettin?
100 km de bir mola verdik. çay ve ihtiyaç molası, Genelde bizim molalarımız sabittir.
Her 100 km de bir yada çayı çorbası güzel olan mekanlarda kesinlikle mola veriyoruz. daha zevkli oluyor.
Çok uzun süre sürüp de işkence çekmeye gerek yok, ara ara sürüp zevk almak lazım.
Normal egzoz ile king egzoz arasındaki ses farkı
blacknightt adlı üyeden alıntı
iyi akşamlar beyler bu far kafalarını nerden alabiliriz yardımcı olur musunuz
Aşağıdaki linkten bulabilirsin.
http://www.aliexpress.com/item/Dirt-...833308137.html
-
03 Mayıs 2014, 11:34
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)