iş yerinde motorun etrafında dolanırken fark ettiğin arka tekerdeki çividen sonra bakıma erken giderek , yağı suyu huyu + yamalatıp yedek iç lastik olarak yanına aldığın iç lastiği mi diyosun
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:01 ----------
şu an nöbetteyim , 3 saate çıkıp evde bayılacağım, aynı gece 23:59'dan sabaha kadar arkadaşımın yerine geleceğim o yüzden yarın benim için ölü gün yarın kask ve ekipman gelmiş olur , insan uykusu uyuyup uyandığım ilk fırsatta hepsini fotoğraflayaıp paylaşırım burada.
tavsiyeler doğrultusunda alet-edevat siparişine de girişilecek.
eksik olmayın arkadaşlar.
''Beş yaş insanın en olgun çağıdır; sonra çürüme başlar.'' Alper Canıgüz
O başka bu başka :D , bunu kendim yamaladım.
beyler bi ara artık bi istanbul toplanması mı yapsak neyapsak
Merhabalar;
Yaklaşık 1000 km dir max kullanıcısıyım. forumunda bir süredir takip ediyorum. benim sormak istediğim bu başlık altında defalarca konuşulmuş bir konu; motor hacmi büyütme. "cenkito" nun yazdıklarını okudum ama hala tam anlayamadım. benim istediğim başka bir markanın 250 cc lik motorunu alıp direkt bizim motora takabilir miyiz. Uyabilecek bildiğiniz bi motor var mı? Veya bu hacim büyütme işini en kolay, en az işcilik gerektirecek şekilde hangi parçaları değiştirerek nasıl yapabiliriz?
motosiklet bir hafta içinde gelecek ve o gelene kadar ben de çamurluk ve çanta demiri tedarik edip montaj esnasında taktırmak istiyorum.hem vidalar sıkılırken orada olmak iyi olacak galiba. ancak bir soru takıldı kafama , bu değişiklikler garantiyi nasıl etkiler ? bir de , ne kadar zoom yapsam da saatin markasını göremedim ,söyleyebilir misin? cuk oturmuş gidondaki yeri
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:33 ----------
''yapılabilecek iki çeşit güç arttırımı var '' şeklinde bir şeyler yazılmıştı daha önce, bulamadım o mesajı . ama özetle ;
daha önceki ve sonraki mesajlara bakarsanız aradığınız cevabı bulabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:29 ----------
ön çamurluğu değiştiren arkadaşlar , motoran xv 250'nin mi yoksa xf 250'nin mi ön çamurluğunu kullandınız ? bir de x-treme kullanıcıları arasında ne kadar çok çukurovalı varmışbeni de ekleyin mersin'li listesine
motor baglabtı yerleri uyan her cg alt motorunu direk takabilirsin, yoksa kaynak kesme bicme ile sanayide
istersen 500 luk bile sıgdırırlar o saseye.
birinci kademe sadece silindir piston değişirsin.62mm cıkar yerine 65.5mm takılır. 166 cc ye cıkar
bu nispeten kolay ve ucuz olur.ama güç te az artar
ikinci kademe de krank silindir-piston değişir . bu karmasıktır. kartel dagıtılıp toplanır , masraflıdır.
üçüncü kademede krank silindir-piston la birlikte silindir üst kapagıda değişir
istenirse karburatörde buyutulur.
ön camurlugu ben kuba str 250 ninkini almıstım ama xv 250 de uyabilir bilemiycem
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
arkadaşlar SM işini çözen olmadı hala sanırsam formu baştan sona okudum sadece yol lastiği takan arkadaşlar gördüm :(
Ben cok faydasini gordum rampada 2000 devir daha iyi cikiyordu 6500 le cikarken 8500 le cikiyordum. Agzi genis oldugu icin daha fazla hava emiyor motor. Birde benimki puskurtmeliydi ani kalkislarda veya gaz kolunu birakip tekrar cevirince kollarimi geriyordu
ugrasılırsa neden yapılmasın? daha önce ön jantı yapan drumstar adlı arkadas vardı .
valla benim motorun ön arka dişliler arazi için oldugundan devir cevirmeme gibi bir durum olmadı.
her vitesde redline yapıyor zaten. ön dişliyi buyutup yada arkayı kucultsem bu seferde alt vitesler arazide tad vermiyor.
ondan dedim mevcut haline göre buyuk fark yaratmadı diye. belki cadde tipi dişli kullansam farkederdim.
bu arada bendeki pz30 düz, püskürtmeli olanlar daha cok kalkıslarda ve ani gazlamalarda farkediyor ve
biraz daha fazla yakıyor duyduguma göre
benimde pz 30 sheng wey püskürtmeli idi hatta püskürtme sistemindeki yaylı kısım takılı kalıyormuş benim haberim yok arkadaş gösterdi yani püskürtme yapmıyormuş. söktük yayını gerdirdi arkadaş motora ekstra can veriyor nasıl turbo arabalarda turbo tam verimle çalışma devrine gelince arkaya yaslar buda onun küçüğü gibi. gazı bırakıp tekrar aç ikinci viteste ön kaldırıyor benimki 166 cc idi bide. benim motoruda sattım motorda bulamadım offf delircem motorsuzluktan
hayırlı olsun dostum güle güle kullan
Güle güle kullan dostum. Konu mankeni ile birlikte mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim.
Önceki konulardan resimler silinmiş. resimleri tekrar yükledim.
Ben ustaya yaptırdım. o yüzden pahalıya mal oldu. 300 TL, çantalar kappa 21
Toplamda çanta demiri ve 3 adet kappa çanta 1.000 TL ye gelmişti. Evettt ohaları duyar gibi oldum.
Malesef kalite ucuza gelmiyor. Ucuz yollu çantalar kullandım. Ama ses ve vida düşüşlerinden dolayı gına gelmişti.
Bu kappa darbelere karşı gerçekten çok kaliteli, Gerçekten fiyatını hak ediyor.
Çamurluk motoran 250 ama sen yine aynı gaga yapısına sahip bir çamurluk bulabilirsin.
Saat dolmuşcuların saatten çok da ucuz tüm sitelerde satışı mevcut. su geçirdim mi işi biter.
ben tak çıkar olandan almıştım. motoru yıkarken ve yağmurlu havalarda üstünden alıyordum. sadece yuvası kalıyordu.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahc...i-kd-109102483
http://www.sanalpazar.com/urunalin__...arm-Kronometre
umarım faydalı bilgi vermişimdir.
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler beyler. ben de kappa düşünüyordum. linki kısa yollarıma almıştım ama emin olamamıştım aynı çanta olup olmadığında.
bir de şu sonradan takılan çantalara kesilen cezalar var , başka bir konuda izmir için azıtılmış diye okudum. bi de hiç yere ceza yemeyelim ? nedir bu işin aslı astarı bilen var mı ?
diğer konu buydu : http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/130077-topcase-cezalari-yeniden-hortladi.html
Merhaba arkadaşlar ybr 125 den sıkıldım acaba bu makinadan alsam benim için ne değişiklik olur kestiremiyorum. ybr mekanik anlamda 5 senedir hiç problem çıkarmadı, bakımlarını kendim yaptım ve artık değiştirmek istiyorum. boyum kısa 1.70 genelde şehir içi işe git gel yaparım araziye pek çıkacağımı sanmıyorum ama yazın kumsallara piknik için vs arkadaşlarla kaçarım diye düşünüyorum. Sizce ybr den inip buna binmek mantıklımıdır. Bu arada forumu baştan sona okuyamadım, ama baştan başlıyıp aralarda atlıyarak sona geldim ve takipteyim, rx250 leride takip ediyorum ama bu mototsiklet baya uygun fiyatı.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)